Empisteutiko.gr
08.09.26 || 14:00
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κυριακή Γρίβα: Παραπέμπονται σε δίκη οι 4 αστυνομικοί του Τμήματος Αγίων Αναργύρων – Θα δικαστούν για θανατηφόρα έκθεση

08.09.2026
in Έγκλημα
Κυριακή Γρίβα: «Έμαθα μετά τη δολοφονία ότι είχε μείνει έγκυος η κόρη μου, για βιασμούς, για όλα», λέει ο πατέρας της
Share TweetShareEmail

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών και των τεσσάρων κατηγορουμένων αστυνομικών που το βράδυ της στυγερής δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα, υπηρετούσαν στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνων.

Οι τέσσερις αστυνομικοί θα καθίσουν στο εδώλιο για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης δια παραλείψεως, για το γεγονός ότι η άτυχη Κυριακή Γριβα, το βράδυ της 1ης Απριλίου 2024, απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων για προστασία από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της και αυτοί αδράνησαν, με αποτέλεσμα το άτυχο κορίτσι να δολοφονηθεί έξω ακριβώς από το τμήμα με πολλές μαχαιριές, μπροστά μάλιστα στον…θεατή αστυνομικό σκοπό.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο τότε σκοπός στο εξωτερικό φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος, η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια και ο εκφωνητής της άμεσης Δράσης, που σε σοκαριστικό ηχητικό ακούγεται να λέει στο άτυχο κορίτσι «Τα περιπολικά δεν είναι ταξί!».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Ρόδος: Για ασήμαντη αφορμή η δολοφονία του 63χρονου – Τον κάρφωσε στην καρωτίδα με το μαχαίρι

Χερσόνησος: Ξυλοδαρμό από τον Σαουδάραβα σύζυγό της κατήγγειλε 33χρονη – Κάλεσε το 112 για βοήθεια

04.09.2026
Meta: Εξετάζεται συνδρομή σε Instagram και Facebook για απαλλαγή από διαφημίσεις

Ιστορική απόφαση-σοκ για τη Meta: Θα πληρώσει 16,68 δισ. για τον εθισμό που προκαλούν στα παιδιά Instagram και Facebook

26.08.2026

Στο δικαστικό βούλευμα, σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται ότι «οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από πρόθεση, δια παραλείψεως, εξέθεσαν άλλον και έτσι τον κατέστησαν αβοήθητο ενώ είχαν από το νόμο ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να προβούν σε ενέργεια για την αποτροπή του αποτελέσματος και άφησαν αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχουν στην προστασία τους, από την πράξη τους δε αυτή προκλήθηκε ο θάνατος της παθούσης» και ακολούθως ζητείται η παραπομπή σε δίκη για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης.

Αναφορικά με τον εξωτερικό σκοπό, που είχε βάρδια στο εξωτερικό φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος, καταδικασμένο ήδη για άλλη ποινική υπόθεση, στο βούλευμα αναφέρεται, ότι δεν ήταν σε ετοιμότητα και δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως ότι σε απόσταση 30 μέτρων από το φυλάκιο, ο πρώην σύντροφος της καταγγέλλουσας κινήθηκε πεζός, φέροντας μαχαίρι, προσέγγισε την καταγγέλλουσα, η οποία βρισκόταν έξω από αστυνομικό τμήμα και σε απόσταση 1.5 μέτρου από το φυλάκιο και της επιτέθηκε με σφοδρότητα με μαχαίρι.

Για την επόπτρια αστυνομικών τμημάτων δυτικής Αττικής, επισημαίνεται ότι δε βοήθησε την άτυχη 28χρονη κοπέλα που έφτασε έντρομη στο τμήμα για να ζητήσει βοήθεια από τον πρώην σύντροφό της, δεν τη βοήθησε και δεν καθοδήγησε την αξιωματικό υπηρεσίας για το πώς έπρεπε να κατευθύνει την Κυριακή Γρίβα.

Σε σχέση με την αξιωματικό υπηρεσίας, οι δικαστές της καταλογίζουν ότι δεν επικοινώνησε με το Κέντρο Άμεσης Δράσης για να εντοπιστεί ο δράστης και δε μερίμνησε για την εύρεση περιπολικού, προκειμένου να μεταφερθεί η Κυριακή Γρίβα στο σπίτι της με ασφάλεια. Στο δικαστικό βούλευμα γίνεται αναφορά σε περιπολικό που βρισκόταν διαθέσιμο στο εν λόγω Τμήμα και δεν αξιοποιήθηκε.

Τέλος, για τον εκφωνητή, οι δικαστές του καταλογίζουν ότι δεν αξιολόγησε τη σοβαρότητα του περιστατικού και κατόπιν τούτου δεν φρόντισε να βρει περιπολικό στο πλαίσιο επείγοντος συμβάντος ενδοοικογενειακής βίας, προωθώντας την υπόθεση ως κάρτα υψηλής προτεραιότητας «για να αρχίσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και την ασφαλή μεταφορά της κοπέλας στο σπίτι της», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με την κρίση του, ουσιαστικά υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της εισαγγελέα, που επίσης είχε ζητήσει την παραπομπή των τεσσάρων αστυνομικών σε δίκη για τις πράξεις και παραλείψεις τους απέναντι στην αδικοχαμένη Κυριακή Γρίβα.

«Να παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι για να δικαστούν ως υπαίτιοι του ότι στους Αγίους Αναργύρους Αττικής στην 1 Απριλίου 2024 ενεργώντας από πρόθεση διά παραλείψεως, εξέθεσαν άλλον και έτσι τον κατέστησαν αβοήθητο ενώ είχαν από το νόμο ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να προβούν σε ενεργεία για την αποτροπή του αποτελέσματος και άφησαν αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχουν στην προστασία τους από την πράξη τους δε αυτή προκλήθηκε ο θάνατος του παθόντος», κατέληγε τότε η εισαγγελέας.

Με το ίδιο βούλευμα διατηρούνται οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στους κατηγορούμενους μετά το τέλος των απολογιών τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας της Κυριακής εκτίει ποινή κάθειρξης ισοβίων.

Πηγή: newsit.gr

Tags: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΔΙΚΗΚΥΡΙΑΚΗ ΓΡΙΒΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Γλυφάδα: 30 άτομα με δέκα μαυροφορεμένα αγόρια ξυλοκόπησαν άγρια την 14χρονη
Έγκλημα

Καταγγελία για βιασμό από τον «Μ.» τον γνωστό «αντιφασίστα, αντιρατσιστή, αντισεξιστή»

08.09.2026
Βριλήσσια: Δεν έχω μοιράσει το υλικό από τις κρυφές κάμερες, ισχυρίζεται τώρα ο κομμωτής
Έγκλημα

Μύκονος: Γνωστός κομμωτής έκλεψε φυλαχτό και γυαλιά ηλίου 1.000 ευρώ από κατάστημα

07.09.2026

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Θεσσαλονίκη: Το χρονικό της τραγωδίας με θύμα την άτυχη 50χρονη που την κατασπάραξαν τα 3 σκυλιά

«Ξεψύχησε στην αγκαλιά του γιου της»: Συγκλονίζει ο πρώην σύζυγος της 50χρονης που κατασπάραξαν τα σκυλιά

11.12.2023
Κομοτηνή: Μαθήτρια εντόπισε κατσαρίδα σε σχολικό γεύμα

Κομοτηνή: Μαθήτρια εντόπισε κατσαρίδα σε σχολικό γεύμα

21.09.2024
EKTAKTO: Νεκρός και ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιπλακίδης

EKTAKTO: Νεκρός και ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιπλακίδης

01.02.2023

ΤΑΣΗ_

Box Now: Μεταφορέας πετάει και κλωτσάει δέματα – Η απάντηση της εταιρίας

Box Now: Μεταφορέας πετάει και κλωτσάει δέματα – Η απάντηση της εταιρίας

26.08.2026
Τράπεζες: Πότε θα κλείσουν για 4 ημέρες – Ποιες συναλλαγές δεν θα μπορούμε να κάνουμε

Μην πετάξετε ποτέ την απόδειξη του ATM στον κάδο – Ο λόγος θα σας εκπλήξει

29.08.2026
Καιρός: Ανεβαίνει σήμερα ο υδράργυρος, υποχωρούν οι ισχυροί άνεμοι -Πού θα έχει 40άρια

Καιρός: Ξεκινά το «εξπρές της ζέστης» – Η δυσκολότερη ημέρα και η άγνωστη λήξη του καύσωνα

20.08.2026
Ολική έκλειψη Ηλίου στις 12 Αυγούστου: Τι θα δούμε στην Ελλάδα και πού θα φανεί ο Ήλιος να χάνεται

Σήμερα η ολική έκλειψη ηλίου: Το «παράθυρο» των 10 λεπτών στην Ελλάδα – Πού θα είναι ορατή

12.08.2026
Σταύρος Φλώρος: Η πρώτη εικόνα έξω από το νοσοκομείο – «Η πραγματική δύναμη είναι να βρίσκεις τον τρόπο να σηκώνεσαι»

Survivor: Ο Σταύρος Φλώρος μηνύει την παραγωγή και αξιώνει $100 εκατ. μετά το φρικιαστικό ατύχημα

03.09.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved