Empisteutiko.gr
16.08.25 || 16:16
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κύκλωμα εκβιασμών: Η αρχηγός «Νάνσυ» πήγαινε η ίδια στα ραντεβού με τα θύματα – 43 ετών, από την Πάτρα και με εγκληματικό παρελθόν

10.07.2024
in Ελλάδα
Κύκλωμα εκβιασμών: Η αρχηγός «Νάνσυ» πήγαινε η ίδια στα ραντεβού με τα θύματα – 43 ετών, από την Πάτρα και με εγκληματικό παρελθόν
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Κύκλωμα εκβιαστών: Έβαζε τα λεφτά σε τάπερ η Νάνσυ – «Τουλάχιστον 700.000 ευρώ το κέρδος»

Κύκλωμα εκβιαστών: Έβαζε τα λεφτά σε τάπερ η Νάνσυ – «Τουλάχιστον 700.000 ευρώ το κέρδος»

12.07.2024
Κύκλωμα εκβιαστών: Αυτή είναι η 43χρονη «Νάνσυ» –  Ψηλή, ξανθιά και με ακριβά γούστα

Κύκλωμα εκβιαστών: Αυτή είναι η 43χρονη «Νάνσυ» – Ψηλή, ξανθιά και με ακριβά γούστα

11.07.2024

Απαιτούσε να μετατεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που της έβαζαν εμπόδια και είχε πάθος με τα ακριβά ρολόγια

Παρελθόν στις απάτες έχει η Νάνσυ η οποία φέρεται να είναι ο ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων, ξενοδοχείων και ιδιωτικών οικιών, κυρίως στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας πουλώντας τους προστασία έναντι υψηλών, παράνομων αμοιβών, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Πολιτισμού αλλά και ιδιωτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στη σχετική δικογραφία, η 43χρονη με καταγωγή από την Πάτρα, που είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη δομή, την ιεραρχία και τη δράση της σπείρας με κέρδη άνω των 700.000 ευρώ ανά έτος, είχε συλληφθεί δύο ακόμη φορές κατά το παρελθόν για διάπραξη κακουργημάτων.

Συγκεκριμένα, το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης καθώς, παριστάνοντας τη μεσίτρια, αποπειράθηκε να πουλήσει ακίνητο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αξίας 120.000 ευρώ. Δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει την παράνομη πράξη της καθώς πιάστηκε στα πράσα.

Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τις συναλλαγές των μελών της οργάνωσης εκβιαστών του δήμου Αθηναίων

Μόλις έναν χρόνο αργότερα, το 2010, βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με τον νόμο, αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού, ύψους περίπου 125.000 ευρώ, από το γραφείο ασφαλίσεων όπου εργαζόταν εκείνη την περίοδο. Και στις δύο περιπτώσεις τής είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Επιπλέον, τόσο η ίδια όσο και ο 41 ετών αδελφός της, που ήταν επίσης μέλος της οργάνωσης, παρότι δραστηριοποιούνταν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ήταν ψευδώς δηλωμένοι ως υπάλληλοι συμβουλευτικής εταιρείας έτσι ώστε να εμφανίζονται ως ασφαλισμένοι και με σταθερό εισόδημα.

Η Νάνσυ, μάλιστα, είχε αναθέσει στον αδελφό της, που ήταν πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνη της, τον ευαίσθητο ρόλο του εισπράκτορα – ταμία. Είχε βάλει στο κόλπο και την ηλικιωμένη μητέρας τους στο σπίτι της οποίας φυλάσσονταν τα παράνομα χρήματα που έπαιρνε από τους πελάτες της, διανέμοντας, στη συνέχεια, μέρος τους στα μέλη της οργάνωσης που η ίδια είχε στρατολογήσει προκειμένου να τής παρέχουν πληροφορίες σχετικά με επικείμενους ελέγχους, να μην βεβαιώσουν διαπιστωθείσες παραβάσεις, να παρεμβαίνουν σε αποφάσεις συμβουλίων, να εξαφανίζουν και να πλαστογραφούν δημόσια έγγραφα και να θέτουν στο αρχείο των υπηρεσιών τους διάφορες υποθέσεις.

Οργανωτική, αυστηρή, επίμονη αλλά και συγκεντρωτική ηγούνταν της κάθε αποστολής, έκανε η ίδια την πρώτη επαφή με τους στόχους, επιδείκνυε στα μέλη και τους συνεργούς της οργάνωσης τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να δράσουν ανά περίπτωση ενώ δεν δίσταζε να απαιτήσει τη μετάθεση δημοσίων υπαλλήλων που έβαζαν εμπόδιο στις δουλειές της. Απειλούσε δε τους ιδιοκτήτες – πελάτες της πως αν δεν κρατήσουν το στόμα τους κλειστό θα πάψουν να έχουν την προστασία της.

Επιπλέον, ήταν πολύ προσεκτική στις επικοινωνίες της χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τις διαδικτυακές εφαρμογές για λόγους ασφαλείας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η 43χρονη αρχηγός του κυκλώματος, που συνελήφθη μαζί με 13 ακόμη μέλη της, είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα ακριβά ρολόγια. Κατά την διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε στο σπίτι της, βρέθηκαν όχι ένα ούτε δύο αλλά 25 διαφορετικά ρολόγια χειρός, από πασίγνωστες μάρκες, γεγονός που αποδεικνύει πως είχε μια εμμονή με το συγκεκριμένο αξεσουάρ.

Ανάμεσα στα ευρήματα της κατ’ οίκον έρευνας βρέθηκαν επίσης περίπου 4000 ευρώ μετρητά, οκτώ βιβλιάρια διαφορετικών τραπεζών με πλήθος κινήσεων αλλά και σφραγίδες ενός πολιτικού μηχανικού και ενός αρχιτέκτονα μηχανικού τις οποίες προφανώς χρησιμοποιούσε στα πλαστά πιστοποιητικά που εξέδιδε η εγκληματική οργάνωση.

Πηγή: protothema.gr
Tags: ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο: Έσπασε κάθισμα στο «ταψί» και εκσφενδονίστηκαν τέσσερις νεαροί
Ελλάδα

Σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο: Έσπασε κάθισμα στο «ταψί» και εκσφενδονίστηκαν τέσσερις νεαροί

16.08.2025
Σαλαμίνα: 16χρονος οδηγός ΙΧ τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο
Ελλάδα

Θανατηφόρα τροχαία με νεκρούς 22χρονο και 67χρονο στη Θεσσαλονίκη – Μέσα σε 2 ώρες

16.08.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Κορονοϊός: Εγκρίθηκε για χρήση το χάπι της Pfizer στις ΗΠΑ

22.12.2021

Ξάνθη – Κορονοϊός: Πέθανε πατέρας δύο παιδιών στα 46 του – «Δεν μας άκουσες να κάνεις το εμβόλιο»

19.10.2021

Βίντεο: Περιήγηση στη χιονισμένη Θεσσαλονίκη!

15.02.2021

ΤΑΣΗ_

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker με πάνω από 150 γραμμάρια κοκαΐνης

04.08.2025
Αστυνομικός TikToker: «Ήταν κυνηγημένος, ενόχλησε με όσα έλεγε», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν με νοιάζει, ας γ…α δεκαπέντε ώρες»: Ο TikToker-αστυνομικός που «έκαιγε» την ΕΛ.ΑΣ.

14.08.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτή είναι η συγγενής που που φέρεται να του «έτρωγε» λεφτά – Πάνε στα δικαστήρια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη σε δημόσια ψυχιατρική κλινική

14.08.2025
Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

05.08.2025
Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

14.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved