Empisteutiko.gr
29.12.25 || 15:18
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κορονοϊός: Αποφασίζουν σήμερα οι επιστήμονες για τα μέτρα – Πως θα κάνουμε καρναβάλι και πως Πάσχα

09.02.2022
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Share TweetShareEmail

Βήμα σημειωτόν ώσπου να αποκλιμακωθούν οι “σκληροί” δείκτες της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτή είναι η άποψη που επικρατεί μεταξύ κυβέρνησης και επιστημόνων, όσον αφορά στον σχεδιασμό για την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Ο σταθερά, τον τελευταίο καιρό, αυξημένος αριθμός των θανάτων (108 χτες) και των διασωληνωμένων (524), βάζει φρένο στις συζητήσεις για επιστροφή σε ρυθμούς κανονικότητας, μέσα στον αμέσως επόμενο διάστημα, παρ’ ότι αυτή είναι η τάση και ήδη εφαρμόζεται σε κάποιες χώρες της Ευρώπης.

Αύξηση του αριθμού των φιλάθλων στα γήπεδα

Έτσι, σήμερα (09.02.2022), στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων η κυβέρνηση έχει κάνει μία μόνο εισήγηση.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Ψαλτοπούλου για κορονοϊό: Η νέα υποπαραλλαγή διαφεύγει εν μέρει από την ανοσία

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα εμβόλια του κορωνοϊού; Μελέτη σε 4 νοσοκομεία αποκαλύπτει

14.12.2025
Εμβόλια covid-19: Στο εδώλιο πρωθυπουργός και πρώην υπουργοί Υγείας

New York Times: Ο FDA σχετίζει θανάτους 10 παιδιών με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

29.11.2025

Ζήτησε να εξεταστεί η αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα, από το 10% της χωρητικότητας που είναι σήμερα, με εφαρμογή του μέτρου από την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να αφορά στην αγωνιστική της μεθεπόμενης Κυριακής, 20 Φεβρουαρίου.

Επιστρέφουν οι όρθιοι στη διασκέδαση;

Το θέμα της επιστροφής των ορθίων θαμώνων στη διασκέδαση, παρ’ ότι έχει συζητηθεί με τους επιστήμονες, φαίνεται προς το παρόν να “παγώνει”, και πάντως η κυβέρνηση δηλώνει πως ο τελευταίος λόγος ανήκει στους ειδικούς.

Επιφυλάξεις και φόβοι για καρναβαλικές εκδηλώσεις

Οι Επιστήμονες θα λάβουν σήμερα αποφάσεις και για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνωστισμός στις αποκριάτικες συγκεντρώσεις δημιουργεί μεγάλες επιφυλάξεις στους ειδικούς, δεδομένου ότι το Σύστημα Υγείας είναι σταθερά επιβαρυμένο για να δεχτεί την αύξηση των κρουσμάτων που θα πυροδοτούσαν μαζικές γιορτές.

Επιπλέον είναι διάχυτη η εκτίμηση ότι στα τέλη Φεβρουαρίου, στην τελική ευθεία για τις απόκριες, η επιδημιολογική εικόνα θα είναι επιβαρυμένη.

Πάσχα στο χωριό, εκτός απροόπτου

Ο ορίζοντας άρσης των περιοριστικών μέτρων, ή τουλάχιστον της συντριπτικής πλειοψηφίας τους, τοποθετείται το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου. Προϋπόθεση να μην προκύψει κάποιο απρόοπτο, όπως για παράδειγμα μία νέα μετάλλαξη.

Το Πάσχα στο χωριό φέτος, μετά από δύο χρόνια περιπέτειας με την πανδημία, φαίνεται ορατό. Η αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας ως τότε, σε συνδυασμό με την ανοσοποίηση του πληθυσμού – είτε μέσω των εμβολίων ή λόγω της νόσησης – αλλά και τα φάρμακα, εκτιμάται ότι θα ανοίξουν τον δρόμο τον Απρίλιο για επιστροφή σε κανονικότητα. Η μάσκα όμως φαίνεται ότι θα είναι το τελευταίο όλων των μέτρων, που θα αρθεί.

Παραμένουν οι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλαγές δεν συζητώνται όσον αφορά στα “προνόμια” των εμβολιασμένους και στους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους.

“Το ποσοστό κάλυψης του εμβολιασμού στη χώρα έχει φτάσει πλέον τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Αυτό, όμως, δεν επιτρέπει εφησυχασμούς, δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε. Συνεχώς θα πρέπει να προσπαθούμε να πείσουμε όσους είναι ανεμβολίαστοι να εμβολιάζονται. Και αυτό που είναι πάρα πολύ καθαρό είναι ότι θα εξακολουθούν να υπάρχουν συγκεκριμένα προνόμια σε αυτούς που έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σε σχέση με τους συμπολίτες μας που επιμένουν να παραμένουν ανεμβολίαστοι” δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία:

-Περισσότερο από 7.790.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 74,2% του γενικού πληθυσμού (έναντι 74,4% στην Ευρώπη) και 83,9% του ενήλικου πληθυσμού (έναντι 85% στην Ε.Ε.).

-Περισσότεροι από 7.380.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 70,3% του γενικού πληθυσμού (έναντι 70,4% στην Ευρώπη) και 79,6% του ενήλικου πληθυσμού (έναντι 81,7% στην Ε.Ε.).

-Αναμνηστική δόση έχουν κάνει σχεδόν 5 εκατ. πολίτες (ποσοστό 85,2% των δικαιούχων), ενώ έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους ακόμη 146.000 πολίτες (ποσοστό 2,5%).

 

Πηγή: newsit.gr

Tags: ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΡΟΝΟΙΟΣΠΑΣΧΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Μπλόκα: Επιμένει ο «σκληρός πυρήνας» των αγροτών – Κόβουν την Ελλάδα στα δύο στις 16:00
Ελλάδα

Μπλόκα: Επιμένει ο «σκληρός πυρήνας» των αγροτών – Κόβουν την Ελλάδα στα δύο στις 16:00

29.12.2025
«Εμφύλιος» αγροτών, αρπάχτηκαν on air: «Εμένα δεν με πήρε αγκαζέ ο Κουτσούμπας ή η Ζωίτσα», «Δεν θα γίνουμε καλικάντζαροι»
Ελλάδα

«Εμφύλιος» αγροτών, αρπάχτηκαν on air: «Εμένα δεν με πήρε αγκαζέ ο Κουτσούμπας ή η Ζωίτσα», «Δεν θα γίνουμε καλικάντζαροι»

29.12.2025
Next Post
Σέρρες: Πρώτο νυχτερινό σκι απόψε στο χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά

Σέρρες: Πρώτο νυχτερινό σκι απόψε στο χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Ηράκλειο: Συνελήφθη 29χρονη που έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια κάνναβης

Αθήνα: Έκρηξη χειροβομβίδας με δύο τραυματίες σε κατάστημα καφέ με ναργιλέδες στον Άγιο Παντελεήμονα

05.08.2025

Νέα φωτιά στη Μόρια! Καίγονται σκηνές, τρέχουν να σωθούν οικογένειες

09.09.2020
Ντέμη Γεωργίου: Συγκινεί η πρώην σύντροφός της – «Για εσάς έφυγε τη Δευτέρα για εμένα έφυγε 19/11/19»

Ντέμη Γεωργίου: Συγκινεί η πρώην σύντροφός της – «Για εσάς έφυγε τη Δευτέρα για εμένα έφυγε 19/11/19»

26.07.2024

ΤΑΣΗ_

«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Βγάζουν έως και 10.000 ευρώ ανά θύμα

«Μητρώο 11»: Πώς εξασφαλίζεις αποζημίωση 10.000€ από ανεπιθύμητες κλήσεις

14.12.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025
Eurovision 2025: Αυτά είναι τα 12 τραγούδια που θα παρουσιαστούν στον ελληνικό τελικό

Eurovision 2026: Αυτή είναι η 5η χώρα που αποχωρεί λόγω συμμετοχής του Ισραήλ

10.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved