Empisteutiko.gr
05.06.25 || 21:03
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κοράκια πλειστηριασμών οι «παπαροκάδες»!

29.11.2024
in Μυστικά ή και όχι
Κοράκια πλειστηριασμών οι «παπαροκάδες»!
Share TweetShareEmail

«Ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον έναν» διδάσκει η Εκκλησία μας, όμως, όπως φαίνεται, στην περίπτωση των «παπαροκάδων» αυτό δεν ισχύει μπροστά στις ιερές μπίζνες εκατομμυρίων του ηγουμένου «παπαροκά» Νεκτάριου Μουλατσιώτη της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεκταρίου στο Τρίκορφο Φωκίδας.

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Και μπορεί ο ηγούμενος τα τελευταία 10 χρόνια να έχει οριστεί παράλληλα και πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας με έδρα την Αμφισσα, αλλά η «επένδυση» που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso» έγινε καθαρά με τις… πενιχρές «οικονομίες» του μοναστηριού, που απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα απ’ την πόλη της Ναυπάκτου.

Οπως αποκαλύπτει η «Espresso», η μονή με το ΑΦΜ της πήρε μέρος σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και «χτύπησε» στην Πάτρα τα ακίνητα των δύο αντιπροσωπιών αυτοκινήτων, αυτών της Audi και της Volkswagen, που ανήκουν σε πολύ γνωστή οικογένεια επιχειρηματιών της αχαϊκής πρωτεύουσας. Και τα δυο ακίνητα, με τις 28 συνολικά θέσεις στάθμευσης, γειτνιάζουν μεταξύ τους και βρίσκονται επί της ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών στον αριθμούς 45 και 47. Τα ακίνητα κατοχυρώθηκαν «σιωπηρά» στους «παπαροκάδες» στις 17/7/2024, με τίμημα περίπου 850.000 ευρώ και με τελική τιμή εκκίνησης το ποσό των 798.205 ευρώ. Η αρχική τιμή των 1.228.000 € έπεσε επειδή απέβησαν άκαρποι οι δυο προηγούμενοι πλειστηριασμοί. Με βάση την κείμενη νομοθεσία, η τιμή πέφτει στο 65%, και από εκεί ξεκινάει ο τρίτος γύρος του «σφυριού». Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, που είναι και σήμερα αναρτημένη, φαίνονται ονομαστικά οι δυο εταιρίες με τα «βάρη» τους στις τράπεζες, αλλά δεν προβλέπεται επ’ ουδενί να εμφανίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις ο πλειοδότης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση -όπως αποκαλύπτει η «Espresso»- είναι το μοναστήρι στο Τρίκορφο Φωκίδας.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

No Content Available

Mάλιστα, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 είχε προγραμματιστεί η έξωση των παλιών ιδιοκτητών, παρουσία της Αστυνομίας, η οποία δεν ολοκληρώθηκε για τυπικούς λόγους, καθώς στους ιδιοκτήτες δεν είχε επιδοθεί σωστά η λεγόμενη «κατακυρωτική έκθεση». Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, επί του πλειστηριασμού ορίστηκε η συμβολαιογράφος Πατρών Β.Π., ενώ για λογαριασμό του πλειοδότη μοναστηριού εμφανίστηκε η δικαστική κλητήρας Πατρών Α.Π., η οποία ήταν και αυτή που κάλεσε την Αστυνομία, καθώς οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να παραδώσουν τις εγκαταστάσεις. Στην αναρτημένη και με την ένδειξη «αναγκαστική κατάσχεση» η αγοραστική αξία των εξεταζόμενων περιουσιακών στοιχείων έγινε την 8η Δεκεμβρίου του 2022 και ανήλθε στο ποσό των 1.228.000 €. Για τον υπολογισμό της αξίας των ακινήτων ακολουθήθηκε η διαδικασία από αρμόδια εξειδικευμένη τεχνική εταιρία που έλαβε υπόψη της τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Προσδιορισμός τιμής μίσθωσης πανομοιότυπων ακινήτων στην περιοχή του εκτιμώμενου.
  • Εφαρμογή συγκριτικών στοιχείων για το εκτιμώμενο ακίνητο με κατάλληλη στάθμιση, λαμβάνοντας υπόψη χρόνο, μισθωτή, διάρκεια, τοποθεσία, χαρακτηριστικά ακινήτου ή κατ’ αποκοπή τίμημα.
  • Υπολογισμός της μηνιαίας προσόδου.
  • Υπολογισμός της ετήσιας προσόδου.

Συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ανέβηκαν τα εξής: «Στις δεκαεπτά (17) του μηνός Ιουλίου του έτους 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρες 10.00 έως 12.00 της αυτής ημέρας, με επίσπευση της άνω εταιρείας θα εκτεθεί σε δημόσιο ηλεκτρονικό αναγκαστικό πλειστηριασμό για την ακίνητη περιουσία ιδιοκτησίας εταιρειών με τις επωνυμίες 1) ΕΚΜΕΤΑΛΛΥΕΣΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, που εδρεύει στην Πάτρα, ΝΕΟ Πατρών Αθηνών, αρ. 45 και 2) ΔΕΛΤΑ ΚΑΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ και διακριτικό τίτλο D.CAR S.A., που εδρεύει στην Πάτρα, επί της ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών αρ. 47».

Είναι ενδεικτικό πως στην έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης περιγράφεται αναλυτικά η τεράστια έκταση της ακίνητης περιουσίας, όπως: «1) του υπογείου α’ στάθμης -3,50, επιφάνειας 794,00 τ.μ., 2) του υπογείου β’ στάθμης -6,10, επιφάνειας 794,00 τ.μ., 3) του υπογείου γ’ στάθμης -8,70, επιφάνειας 794,00 τ.μ., και 4) της ΑΛΦΑ ΕΝΑ (Α-1) αυτοτελούς και ανεξάρτητης οριζόντιας ιδιοκτησίας του ισογείου, επιφάνειας 204,00 τ.μ. Οι ως άνω ιδιοκτησίες βρίσκονται σε οικοδομή χτισμένη επί οικοπέδου επιφάνειας κατά τον τίτλο κτήσης 1.021,68 τ.μ. Το υπόγειο α’, οριζόντια ιδιοκτησία επιφάνειας 794,00 τ.μ., είναι στάθμης -3,50 και περιλαμβάνει, εκτός από τους κοινόχρηστους χώρους, δύο κλιμακοστάσια, τρία φρεάτια ανελκυστήρα, μηχανοστάσιο, αποθήκη, ένα W.C., χώρο αντλιών πυρόσβεσης, χώρο μετασχηματιστή ΔΕΗ με τον προθάλαμό της κ.λπ.» Είναι πάντως ενδεικτικό πως σε μια αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία υπάρχουν 21 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων δημοσίας χρήσεως και επτά θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως.

Ο ισόβιος ηγούμενος που έγινε πρωτοσύγκελος

Στις 15 Απριλίου 2015, αρχιερατεύοντος του σεβ. μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεοκτίστου (Κλουκίνα) εγκαινιάσθηκε το καθολικό της ιεράς μονής. Στις 19 Ιουλίου 2015 ενθρονίστηκε επισήμως ως ισόβιος ηγούμενος ο ιδρυτής και κτήτορας αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, τον οποίο διόρισε και ως πρώτο πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.

Στο μοναστήρι εγκαταβιούν κοινοβιακά 40 μοναχοί που ασχολούνται με την αγιογραφία, τη συγγραφή πνευματικών βιβλίων, την κτηνοτροφία, τη γεωργία, τη μελισσοκομία, την παρασκευή ζυμαρικών, καλλυντικών και θεραπευτικών προϊόντων. Επίσης, οι μοναχοί παράγουν μοναστηριακό νάμα θείας ευχαριστίας και μπίρα υψίστης ποιότητος. Επιπλέον, με την άδεια και την ευλογία του σεβ. μητροπολίτη Φωκίδος, οι ιερομόναχοι διακονούν το λειτουργικό, κηρυκτικό και κατηχητικό έργο της νεότητας (κατασκηνώσεις ιεράς μητροπόλεως και κατηχητικά). Πλέον, και υπό της ευλογίες του πρωτοσύγκελου Νεκτάριου Μουλατσιώτη, η μονή ανεβαίνει επίπεδο και περνά και στο real estate…

Πηγή: Εφημερίδα «Espresso»

Tags: ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΕΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Αποκάλυψη Reuters: Αυτά θέλει ο Πούτιν για να τελειώσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία
Μυστικά ή και όχι

Πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει: Αυτή είναι η χώρα της Ευρώπης που στοχεύει ο Πούτιν

30.05.2025
Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Διέρρευσαν στο dark web 813 GB προσωπικών δεδομένων και τραπεζικοί λογαριασμοί χιλιάδων φοιτητών
Μυστικά ή και όχι

Πώς να βρείτε ποια προσωπικά σας στοιχεία έχουν διαρρεύσει στο dark web και τι να κάνετε

24.05.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Ozempic: Στις αποθήκες του ΙΦΕΤ 5.500 συσκευασίες την ώρα που οι διαβητικοί ψάχνουν θεραπεία

Ozempic: Στις αποθήκες του ΙΦΕΤ 5.500 συσκευασίες την ώρα που οι διαβητικοί ψάχνουν θεραπεία

14.11.2023
Ξάνθη: Πέθανε η 40χρονη Ευγενία μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της

Ξάνθη: Πέθανε η 40χρονη Ευγενία μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της

05.01.2025

Φωτιές στην Εύβοια – Πρόεδρος πυροσβεστών: Μέχρι αύριο θα έχει λήξει ο πύρινος εφιάλτης

08.08.2021

ΤΑΣΗ_

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Μη φάτε αυτή την σοκολάτα – Προκαλεί ερωτική… διέγερση!

29.05.2025
Ο Ivan Greko είναι ο γνωστός τράπερ στην απαγωγή «τίγρης» – Απειλούσαν να κόψουν τα δάχτυλα γιου επιχειρηματία

Ο Ivan Greko είναι ο γνωστός τράπερ στην απαγωγή «τίγρης» – Απειλούσαν να κόψουν τα δάχτυλα γιου επιχειρηματία

24.05.2025
Σοκ στη δίκη του Diddy – Προβλήθηκε αμοντάριστο το βίντεο του ξυλοδαρμού της Κάσι Βεντούρα από τον ράπερ

Σοκ στη δίκη του Diddy – Προβλήθηκε αμοντάριστο το βίντεο του ξυλοδαρμού της Κάσι Βεντούρα από τον ράπερ

14.05.2025
Άννι Νάιτ: Στο νοσοκομείο μοντέλο του OnlyFans – Έκανε σεξ με 583 άντρες σε έξι ώρες

Άννι Νάιτ: Στο νοσοκομείο μοντέλο του OnlyFans – Έκανε σεξ με 583 άντρες σε έξι ώρες

22.05.2025
Άνω Λιόσια: Η στιγμή που οι δράστες κυνηγούν και «γαζώνουν» τη μαύρη Mercedes του 42χρονου bodybuilder – «Με πυροβόλησαν»

Άνω Λιόσια: Η στιγμή που οι δράστες κυνηγούν και «γαζώνουν» τη μαύρη Mercedes του 42χρονου bodybuilder – «Με πυροβόλησαν»

17.05.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved