Empisteutiko.gr
20.08.25 || 18:24
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κιβωτός του Κόσμου – Μαρτυρία παιδιού: «Ο πατήρ Αντώνιος έδινε εντολή να μας κλειδώνουν»

20.11.2022
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Κιβωτός του Κόσμου: Νέες καταγγελίες για βασανιστήρια και σεξουαλική παρενόχληση
Share TweetShareEmail

Αυξάνονται οι μαρτυρίες των παιδιών που μιλούν για κακοποιητική συμπεριφορά στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» για την «Κιβωτό του Κόσμου» με τις καταγγελίες των παιδιών να πληθαίνουν για κακοποιητική συμπεριφορά εις βάρος τους από υψηλόβαθμα πρόσωπα στη δομή.

Αυτή τη φορά άλλη μία καταγγελία «βλέπει» το φως της δημοσιότητας και μάλιστα εναντιώνεται κατά του πατέρα Αντώνιου. Πρόκειται για μία 20χρονη κοπέλα, πρώην τρόφιμη της Δομής η οποία μίλησε στο OPEN για κακοποιητική συμπεριφορά από τον ίδιο.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Π. Αντώνιος για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου: «Όλα ξεκινούν από την κλοπή στο Βόλο»

Κιβωτός του Κόσμου: Πρώην τρόφιμος καταγγέλλει τον πατέρα Αντώνιο για δωροδοκία – «Μου έδωσε λεφτά ο γιος του»

26.06.2025
Κιβωτός του Κόσμου: «Είπα ψέματα για τον π. Αντώνιο, ποτέ δε με πείραξε» λέει καταγγέλλων

Κιβωτός του Κόσμου: Ένοχος ο πατέρας Αντώνιος για σωματική κακοποίηση ανηλίκων

14.11.2024

Σύμφωνα με την ίδια, είχε βρεθεί μπροστά σε χαστούκι που έδωσε σε κοπέλα ο πατέρας Αντώνιος πριν από 5 χρόνια.

Η 20χρονη, όπως λέει στο OPEN, έμεινε στην «Κιβωτό του Κόσμου» για έξι χρόνια και συγκεκριμένα από τα 12 έως τα 18. «Η βία ήταν κυρίως ψυχολογική και έπειτα λεκτική. Λεκτική, όμως, όχι του τύπου μας έβριζαν και τέτοια, απλά με τον τρόπο τους μάς έβγαζαν άχρηστους και ότι δεν είμαστε σωστά πλάσματα στην κοινωνία, ότι θα γίνουμε κακή επιρροή», τονίζει και αναφέρεται στη δική της τιμωρία.

«Με κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για να με τιμωρήσουν»

 

«Πήρα τιμωρία να είμαι κλειδωμένη μέσα σε ένα δωμάτιο σχεδόν όλο το καλοκαίρι και η μόνη έξοδος που έκανα από εκεί ήταν κάτι συγκεκριμένες ώρες. Τηρούσα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ήταν μόνο δουλειές. Ήμουν μπροστά σε ένα γεγονός, πολύ πιο παλιά. Εγώ τότε ήμουν γύρω στα 14 με 15 και τότε είχε δώσει χαστούκι σε ένα κορίτσι», αναφέρει μεταξύ άλλων η 20χρονη.

Για την τοποθέτηση του πατέρα Αντώνιου, η 20χρονη λέει πως «η αλήθεια είναι χθες τα είδα και επειδή απέκτησα έναν θυμό και μία απέχθεια απέναντι του γιατί πιο πριν ενώ είχα συνομιλήσει και με κάποιους άλλους δημοσιογράφους και είχα πει κάποια πράγματα, δεν ήθελα να δείξω μόνο τα άσχημα πράγματα που συνέβαιναν εκεί μέσα, αλλά και όλα αυτά τα ωραία που έχουμε περάσει. Αυτά, όμως, που διάβασα και είπε πραγματικά με έχουν κάνει να λυπάμαι και να ντρέπομαι που είπα όλα αυτά που είπα».

«Δηλαδή γύρισε και είπε ότι δεν ήμασταν φυσιολογικά παιδιά. Ήμασταν παιδιά παραβατικά. Ναι, λογικό, γι’ αυτό πήγαμε εκεί. Γι’ αυτό φύγαμε απ’ το σπίτι μας, κάποιος λόγος υπήρχε», συμπληρώνει.

Σχετικά με την πρεσβυτέρα, η νεαρή αναφέρει πως «πάντα ήταν έτσι γλυκιά και γλυκομίλητη και προσπαθούσε να βοηθήσει όπου μπορούσε. Την είδα στην συνέντευξη και δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς έγινε και για ποιον λόγο είχε τόσα νεύρα; Θεωρώ ότι με όλα αυτά που έχουν γίνει θα έπρεπε να είχε ήδη προνοήσει ότι θα υπήρχε αυτό το θέμα, δεν ξέρω πραγματικά γιατί είχε αυτή την αντίδραση».

«Μας κλείδωναν εις γνώση του πατέρα Αντώνιου»

Αναφερόμενη στις τιμωρίες κατά τις οποίες κλείδωναν παιδιά στα δωμάτιά τους, η 20χρονη λέει πως «τέτοια είδους τιμωρία τόσο μεγάλη και τόσο αυστηρή πάντα έπαιρνε την έγκριση, πάντα έπρεπε να πάρουν την έγκρισή του. Και εμένα και τα υπόλοιπα κορίτσια που μας είχαν κλειδωμένα τόσο καιρό ο πάτερ Αντώνιος το γνώριζε. Από εκείνον είχε μπει αυτή η τιμωρία. Είχε πάρει έγκριση αυτή η τιμωρία για να γίνει».

Στη συνέχεια, η νεαρή κοπέλα περιγράφει τα εξής: «Εγώ τότε που ‘χα βγει από την συνέπεια εκείνο τον καιρό ο πάτερ ήταν εκεί και μας μίλαγε. Και λέει, “ναι εγώ έδωσα την έγκριση”. Εννοείται πως ήμουν τέρμα αντίθετη με όλα αυτά και κάποια στιγμή είχα απελπιστεί και εγώ η ίδια. Και του λέω “συγγνώμη δηλαδή το θεωρείτε σωστό επειδή εγώ κάλυψα κάποιο άλλο παιδί να μου δώσετε αυτή την τιμωρία, να μην πάω πουθενά και να με έχετε κλειδωμένη;”. Και λέει ναι, “προφανώς και έβαλα σαν τιμωρία για να παραδειγματιστείτε”. Λέω “θα παραδειγματιστώ από τι; Από το να με έχετε κλειδωμένη και να δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ σαν το σκυλί;”».

Η κοπέλα αποκαλύπτει επίσης πως είχε δραπετεύσει από τη δομή, λέγοντας πως «Όταν με έβρισκαν, ας πούμε, έπαιρνα μία τιμωρία, μία συνέπεια για ακόμη μία φορά και

Tags: ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Νεαροί έσπαγαν ΙΧ αυτοκίνητα στη Λάρισα για πλάκα – Πετούσαν πέτρες
Ελλάδα

Νεαροί έσπαγαν ΙΧ αυτοκίνητα στη Λάρισα για πλάκα – Πετούσαν πέτρες

20.08.2025
Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα, περιορίζονται οι βροχές
Επιλογές Συντακτών

Καιρός: Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις – Μέχρι τα 6 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο

20.08.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Νέο έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία για το μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο

28.04.2022

Κύθηρα: Άθικτο ναυάγιο 2.500 ετών έφεραν στο φως εργασίες της ΑΔΜΗΕ(Βίντεο)

04.11.2021

Πειραιάς: “Δεμένα” τα πλοία στο λιμάνι την Πέμπτη – Απεργούν οι ναυτεργάτες

23.09.2020

ΤΑΣΗ_

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker με πάνω από 150 γραμμάρια κοκαΐνης

04.08.2025
Αστυνομικός TikToker: «Ήταν κυνηγημένος, ενόχλησε με όσα έλεγε», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν με νοιάζει, ας γ…α δεκαπέντε ώρες»: Ο TikToker-αστυνομικός που «έκαιγε» την ΕΛ.ΑΣ.

14.08.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτή είναι η συγγενής που που φέρεται να του «έτρωγε» λεφτά – Πάνε στα δικαστήρια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη σε δημόσια ψυχιατρική κλινική

14.08.2025
Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

05.08.2025
Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

14.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved