Empisteutiko.gr
20.07.25 || 19:04
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κασσελάκης: «Προσευχόμουν σε μοναστήρι να μην είμαι γκέι – Έκανα come out στα 31»

26.09.2023
in Πολιτική
Στέφανος Κασσελάκης: Η πρώτη δήλωση του συντρόφου του, Τάιλερ Μακμπέθ – «Είναι αγχωμένος για τις εκλογές»

Κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη στον Πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Share TweetShareEmail

«Θυμάμαι να έρχομαι εδώ στην Εύβοια, στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, όπου έχω βαφτιστεί και να προσεύχομαι να έχει καλά τους δικούς μου και να μην είμαι γκέι», δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Η μονή του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια είναι το μοναστήρι που μετατράπηκε σε καταφύγιο ψυχής του όταν ο Στέφανος Κασσελάκης βίωνε δύσκολες στιγμές στην εφηβεία του.

Η δημόσια παραδοχή της σεξουαλικότητας του, ήρθε μέσα από μια πορεία που δεν ήταν εύκολη. Περίπου 20 χρόνια νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης προσευχόταν να μην είναι γκέι…

«Θυμάμαι την εποχή του πανεπιστημίου να έρχομαι εδώ στην Εύβοια, στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, όπου έχω βαφτιστεί, και να προσεύχομαι να έχει καλά τους δικούς μου και να μην είμαι γκέι. Ναι, προσευχόμουν να μην είμαι γκέι. Δεν έχω καλές αναμνήσεις από την εφηβεία» δήλωσε στην εφημερίδα Καθημερινή.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Κασσελάκης: Παραπέμπεται σε δίκη, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες

Βραδιά… γιόγκα διοργανώνει το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη: «Πάρτε το χαλάκι σας και ελάτε»

14.07.2025
Νίκος Καρανίκας: Αποχώρησε από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη

Νίκος Καρανίκας: Αποχώρησε από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη

01.07.2025

Τα όσα είπε στην εφημερίδα είναι ενδεικτικά για τα δύσκολα εφηβικά χρόνια του 35χρονου νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Στα 14 του, το φιλμ της ζωής του Στέφανου Κασσελάκη ήταν ασπρόμαυρο. Σχεδόν 20 χρόνια μετά, τίποτα δε θυμίζει το παιδί που ο ίδιος περιγράφει πως ήταν.

«Σκέφτομαι το πώς ήμουν στα 14 και δεν βλέπω ένα χαρούμενο και ανέμελο παιδί. Όταν ήμουν μικρός, επηρεασμένος και από τον μεγαλύτερο αδελφό μου, ακολουθούσα ένα πιο “μαθηματικό” πρότυπο, ας πούμε πιο “μονοκόμματο”. Μόνο όταν πήγα στο Phillips Academy, στη Βοστώνη, ανακάλυψα ότι μου αρέσουν και άλλα πράγματα, οι ξένες γλώσσες, για παράδειγμα, ή η Ιστορία ή το ντιμπέιτ. Όλα αυτά με άνοιξαν ως άνθρωπο, έγινα εκπρόσωπος της μαθητικής μας κοινότητας, αν και βαθιά μέσα μου συνέχιζα να είμαι ένας μάλλον εσωστρεφής έφηβος»

Κι αν για πρώτη φορά η ελληνική πολιτική καταγράφει έναν ανοιχτά γκέι πολιτικό αρχηγό και μάλιστα παντρεμένο με τον σύντροφο του, τα βήματα του Στέφανου Κασσελάκη για την αποδοχή του εαυτού του μετρούν μόλις 4 χρόνια.

«Το πρώτο μου coming out έγινε στα 31 μου, όταν το είπα στον Tyler. Το είχα θάψει ως ζήτημα. Είχα και σχέση με μια κοπέλα από τα 21 μέχρι τα 26, μετά το πανεπιστήμιο. Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως bi, απλώς κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο ρευστά. Όσο όμως μεγάλωνα τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα τον προσανατολισμό μου. Μάλιστα, το οξύμωρο ήταν ότι είχα καλή σχέση με την κοπέλα. Έτσι το 2019, πήρα την απόφαση να ζητήσω βοήθεια και να απευθυνθώ σε άτομα ψυχικής υγείας με εμπειρία στα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα.

Το σημαντικό είναι ότι το αποδέχτηκαν. Η μητέρα μου στην αρχή, αν και καθηγήτρια στην οδοντιατρική σχολή στο UPENN με εμπειρία στο diversity training, είχε την αντίδραση πως «ΟΚ, περνάς μια φάση». Ο πατέρας μου για 2-3 εβδομάδες απλά δεν ήθελε να μιλήσει για το θέμα. Δεν ήθελε να κάνουμε καμία συζήτηση επ’ αυτού. Ευτυχώς, όμως, αυτό δεν κράτησε πολύ. Έκτοτε, λατρεύουν τον Tyler, η μητέρα μου άλλο που δεν θέλει από το να κάνουμε παιδιά και να μπορεί να έρχεται να μας βοηθάει.

Κάποια στιγμή και αφού κάναμε παρέα, τον θυμάμαι να προσπαθεί να με ψαρέψει. Ρώτησε τη γνώμη μου για τα παιδιά. Του απάντησα πως κάποια στιγμή θα ήθελα να κάνω. Στη συνέχεια μου εξήγησε ότι στη δική του την περίπτωση είναι κάτι που πρέπει να το σχεδιάσεις καλά. Κατάλαβα τι εννοούσε. «Γιατί λες μόνο για την δικιά σου περίπτωση; Και στη δική μου περίπτωση» αποκρίθηκα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το είπα ανοιχτά» είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή του στο περιοδικό Antivirus ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και κάπως έτσι οι προσευχές στον όσιο Δαυίδ δεν εισακούστηκαν. Ο Στέφανος Κασσελάκης στα 35 του, δηλώνει ένας περήφανος γκέι άνδρας που για πρώτη φορά κατακτά θεσμική θέση στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.

Πηγή: zappit.gr

Tags: ΓΚΕΙΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

politikoiarxigoi-2015-1200x675
Πολιτική

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών 2015: Στη δημοσιότητα τα πλήρη πρακτικά – Οι διαβεβαιώσεις Τσίπρα και το «μάζεψε τους υπουργούς σου» του Μεϊμαράκη

19.07.2025
Μητσοτάκης: Παραδόθηκαν 164 οχήματα στην Πυροσβεστική – Τι είπε για την φετινή αντιπυρική περίοδο
Πολιτική

Μητσοτάκης: Παραδόθηκαν 164 οχήματα στην Πυροσβεστική – Τι είπε για την φετινή αντιπυρική περίοδο

18.07.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Κίνα έτοιμη να μεσολαβήσει για κατάπαυση του πυρός

01.03.2022
Γυναίκα βγήκε για ποτό και γύρισε με… 50 δισεκατομμύρια χρέος!

Γυναίκα βγήκε για ποτό και γύρισε με… 50 δισεκατομμύρια χρέος!

01.10.2024

Θεσσαλονίκη: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα σε σχολείο – Εκκένωσαν το Γυμνάσιο οι μαθητές

25.02.2022

ΤΑΣΗ_

Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφονίες τριών βρεφών και της αδερφής της: «Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»

Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφονίες τριών βρεφών και της αδερφής της: «Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»

09.07.2025
Μουρτζούκου για το εγκεφαλικό επεισόδιο της μητέρας της: «Θα στεναχωρηθώ αν πάθει κάτι κακό» [βίντεο]

Ειρήνη Μουρτζούκου: Δέχθηκε επίθεση στη φυλακή

19.07.2025
Σέρρες: “Άνοιξε” κατάστημα αλλά έφυγε με άδεια χέρια – Άρπαξε κέρματα από άλλο κατάστημα αλλά συνελήφθη

Χειρoπέδες σε γνωστό TikToker για εκβιασμό – Χτύπησε αστυνομικό κατά τη σύλληψή του

12.07.2025
Ομαδικός βιασμός 14χρονης στο Κερατσίνι: Πώς παρέσυραν το κορίτσι οι «άγουροι» βιαστές – Η αγωνία της οικογένειας και η μεγάλη απόφαση

Ομαδικός βιασμός 14χρονης στο Κερατσίνι: Πώς παρέσυραν το κορίτσι οι «άγουροι» βιαστές – Η αγωνία της οικογένειας και η μεγάλη απόφαση

03.07.2025
Χερσόνησος: Έλληνα βίασε άγρια 28χρονο Γάλλο τουρίστα

Χερσόνησος: Έλληνα βίασε άγρια 28χρονο Γάλλο τουρίστα

11.07.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved