Empisteutiko.gr
20.02.23 || 10:11
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Σερραϊκά Νέα
  • Εργασία
  • Showbiz
  • ΥΓΕΙΑ
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Συνταγές
    • Check-in
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Σερραϊκά Νέα
  • Εργασία
  • Showbiz
  • ΥΓΕΙΑ
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Συνταγές
    • Check-in
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Empisteutiko.gr
No Result
View All Result

Kαρμπονάρα η Αυθεντική από τον Γιάννη Χαλκίδη

24 Αυγούστου 2022
in Συνταγές
Kαρμπονάρα η Αυθεντική από τον Γιάννη Χαλκίδη
Share TweetShare

Η καρμπονάρα είναι ένα αγαπημένο Ιταλικό πιάτο σε όλο τον κόσμο, γεμάτο ενδιαφέρουσες αντιθέσεις γευστικές και ιστορικές.

Παρά την απλότητα της συνταγής, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από την επιλογή των υλικών, μέχρι και την παρασκευή της. Εδώ στην Ελλάδα, λίγοι γνωρίζουν την αυθεντική συνταγή της καρμπονάρας καθώς ο περισσότερος κόσμος κάνει την καρμπονάρα με μπέικον , κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και διάφορα τυριά. Η αυθεντική καρμπονάρα περιέχει 5 βασικά υλικά. Ζυμαρικά (επιλογής, συνήθως λιγκουίνι), κρόκο αυγού, πεκορίνο (romano), γκουαντσιάλε και πιπέρι. Το γκουαντσιάλε βέβαια είναι δύσκολο να το βρει κανείς στην Ελλάδα και αν το βρεις είναι πανάκριβο.

Ωστόσο αξίζει μία φορά στο τόσο να κάνεις την καρμπονάρα με γκουαντσιάλε καθώς η γεύση του απογειώνει τη συνταγή.

 

Πάμε να δούμε τη συνταγή που είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη.

Βήματα

1

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει για τα ζυμαρικά μας.
Παράλληλα, κόβουμε το γκουαντσιάλε σε χοντρά κυβάκια. Δεν το κόβουμε πολύ μικρά κομμάτια γιατί θα στεγώσει στο σωτάρισμα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους με το πεκορίνο και ανακατεύουμε. Αργότερα θα βάλουμε μέσα νερό από τα ζυμαρικά για να γίνει μία σάλτσα.

2

Μόλις το νερό βράσει, ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και τα ζυμαρικά μας. Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο γράφει η συσκευασία.
Καθώς βράζουν τα ζυμαρικά, σωτάρουμε το γκουαντσιάλε σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό, αλλά να μην έχει στεγνώσει εντελώς. Αφήνουμε στην άκρη.

3

Καθώς βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Στο μπολ με τους κρόκους και το πεκορίνο, ρίχνουμε σιγά σιγά 2 κουτάλες νερό από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε σιγά σιγά και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην ψηθούν οι κρόκοι.

4

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά στο επιθυμητό στάδιο, μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το γκουαντσιάλε. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το γκουαντσιάλε και μετά ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στα ζυμαρικά. Αν μας φαίνεται η σάλτσα πολύ παχύρευστη, ρίχνουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε.

5

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκια ρίγανη και ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο.
Από πάνω μπορούμε να τρίψουμε κατά βούληση λίγο πεκορίνο ακόμα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Υπέροχα Πασχαλινά Τσουρέκια από τον Γιάννη Χαλκίδη
Συνταγές

Οικονομικά Πανεύκολα Τσουρέκια από το Γιάννη Χαλκίδη

2 Ιανουαρίου 2023
Συνταγές

Βάφλες Σπιτικές Βουτυράτες από το Γιάννη Χαλκίδη

20 Νοεμβρίου 2022
Next Post
Αλέξης Κούγιας: Μήνυση στον Ιβάν Σαββίδη και σε όλη τη διοίκηση του ΠΑΟΚ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέος δικηγόρος της ο Αλέξης Κούγιας

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Παγκόσμιο σοκ: Εφυγε από την ζωή ο Ντιέγκο Μαραντόνα!

25 Νοεμβρίου 2020
Θεσσαλονίκη: Σταθερό το ιικό φορτίο των λυμάτων και στις τελευταίες μετρήσεις του ΑΠΘ

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό η Θεσσαλονίκη: Αυξητική τάση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα

10 Ιουλίου 2021
Σεξ: Οι απαράβατοι «πριν και μετά» κανόνες

Η εξομολόγηση της Lisa Ann: «Κάποτε ένας πελάτης μου έκοψε με τα δόντια του κομμάτι από το πόδι μου»

13 Νοεμβρίου 2021

TRENDING_

Αλληθώρισε ο σκηνοθέτης του «Survivor» – Μασάζ στα οπίσθια της Χαμπέρη(Βίντεο)

Αλληθώρισε ο σκηνοθέτης του «Survivor» – Μασάζ στα οπίσθια της Χαμπέρη(Βίντεο)

6 Φεβρουαρίου 2023
Προκαλεί η Ηλιάδη – Είχα στο ένα χέρι το μικρόφωνο και με το άλλο έπιανα τον…

Προκαλεί η Ηλιάδη – Είχα στο ένα χέρι το μικρόφωνο και με το άλλο έπιανα τον…

10 Φεβρουαρίου 2023
Διέρρευσαν άγνωστες και γυμνές φωτογραφίες της Κρεμλίδου – Πέταξε την μπλούζα και…!

Διέρρευσαν άγνωστες και γυμνές φωτογραφίες της Κρεμλίδου – Πέταξε την μπλούζα και…!

28 Ιανουαρίου 2023
Μελαχρινή με ζουμερά προσόντα τα δείχνει γυμνά σε προκλητικές στάσεις στο κρεβάτι! (Εικόνες)

Μελαχρινή με ζουμερά προσόντα τα δείχνει γυμνά σε προκλητικές στάσεις στο κρεβάτι! (Εικόνες)

5 Φεβρουαρίου 2023
Κατερίνα Τσάβαλου – Η πίεση που υπέστη για να κάνει στοματικό έρωτα

Κατερίνα Τσάβαλου – Η πίεση που υπέστη για να κάνει στοματικό έρωτα

30 Ιανουαρίου 2023
Empisteutiko.gr

  • Όροι Χρήσης

© 2021 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Σερραϊκά Νέα
  • Εργασία
  • Showbiz
  • ΥΓΕΙΑ
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Συνταγές
    • Check-in
    • Lifestyle

© 2021 empisteutiko.gr All Rights Reserved

Κράτηση εδω!