Empisteutiko.gr
19.05.25 || 01:56
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Kαρμπονάρα η Αυθεντική από τον Γιάννη Χαλκίδη

24.08.2022
in Συνταγές
Kαρμπονάρα η Αυθεντική από τον Γιάννη Χαλκίδη
Share TweetShareEmail

Η καρμπονάρα είναι ένα αγαπημένο Ιταλικό πιάτο σε όλο τον κόσμο, γεμάτο ενδιαφέρουσες αντιθέσεις γευστικές και ιστορικές.

Παρά την απλότητα της συνταγής, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από την επιλογή των υλικών, μέχρι και την παρασκευή της. Εδώ στην Ελλάδα, λίγοι γνωρίζουν την αυθεντική συνταγή της καρμπονάρας καθώς ο περισσότερος κόσμος κάνει την καρμπονάρα με μπέικον , κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και διάφορα τυριά. Η αυθεντική καρμπονάρα περιέχει 5 βασικά υλικά. Ζυμαρικά (επιλογής, συνήθως λιγκουίνι), κρόκο αυγού, πεκορίνο (romano), γκουαντσιάλε και πιπέρι. Το γκουαντσιάλε βέβαια είναι δύσκολο να το βρει κανείς στην Ελλάδα και αν το βρεις είναι πανάκριβο.

Ωστόσο αξίζει μία φορά στο τόσο να κάνεις την καρμπονάρα με γκουαντσιάλε καθώς η γεύση του απογειώνει τη συνταγή.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Υπέροχες Πένες Αrrabbiata από το Γιάννη Χαλκίδη

Υπέροχες Πένες Αrrabbiata από το Γιάννη Χαλκίδη

18.02.2024
Νοσοκομείο Αγρινίου: Στο εδώλιο 200 γιατροί γιατί έδιναν φάρμακα με χειρόγραφες συνταγές

Νοσοκομείο Αγρινίου: Στο εδώλιο 200 γιατροί γιατί έδιναν φάρμακα με χειρόγραφες συνταγές

15.11.2023

 

Πάμε να δούμε τη συνταγή που είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη.

Βήματα

1

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει για τα ζυμαρικά μας.
Παράλληλα, κόβουμε το γκουαντσιάλε σε χοντρά κυβάκια. Δεν το κόβουμε πολύ μικρά κομμάτια γιατί θα στεγώσει στο σωτάρισμα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους με το πεκορίνο και ανακατεύουμε. Αργότερα θα βάλουμε μέσα νερό από τα ζυμαρικά για να γίνει μία σάλτσα.

2

Μόλις το νερό βράσει, ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και τα ζυμαρικά μας. Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο γράφει η συσκευασία.
Καθώς βράζουν τα ζυμαρικά, σωτάρουμε το γκουαντσιάλε σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό, αλλά να μην έχει στεγνώσει εντελώς. Αφήνουμε στην άκρη.

3

Καθώς βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Στο μπολ με τους κρόκους και το πεκορίνο, ρίχνουμε σιγά σιγά 2 κουτάλες νερό από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε σιγά σιγά και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην ψηθούν οι κρόκοι.

4

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά στο επιθυμητό στάδιο, μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το γκουαντσιάλε. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το γκουαντσιάλε και μετά ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στα ζυμαρικά. Αν μας φαίνεται η σάλτσα πολύ παχύρευστη, ρίχνουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε.

5

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκια ρίγανη και ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο.
Από πάνω μπορούμε να τρίψουμε κατά βούληση λίγο πεκορίνο ακόμα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Nikolo Cooking House: Συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια
Συνταγές

Nikolo Cooking House: Συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια

20.03.2025
Nikolo Cooking House: Υπέροχη Γαλλική Κρεμμυδόσουπα
Συνταγές

Nikolo Cooking House: Υπέροχη Γαλλική Κρεμμυδόσουπα

08.02.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Όλγα Κεφαλογιάννη για Μίνω Μάτσα: Το θετικό από αυτήν την ιστορία είναι ότι έγινα μητέρα, πασίδηλοι οι λόγοι του διαζυγίου μου

Όλγα Κεφαλογιάννη για Μίνω Μάτσα: Το θετικό από αυτήν την ιστορία είναι ότι έγινα μητέρα, πασίδηλοι οι λόγοι του διαζυγίου μου

16.12.2024
Χριστός Ανέστη Ελλάδα!  Το empisteutiko.gr εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά!

Χριστός Ανέστη Ελλάδα! Το empisteutiko.gr εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά!

05.05.2024

Κορωνοϊός: Στο 11,18% ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα -Σχεδόν τριπλάσιος από το όριο συναγερμού

22.11.2020

ΤΑΣΗ_

Εξάρχεια: Η στιγμή που Σύρος επιτίθεται σε 22χρονη στη Σόλωνος για να τη βιάσει – Δείτε το βίντεο

Εξάρχεια: Η στιγμή που Σύρος επιτίθεται σε 22χρονη στη Σόλωνος για να τη βιάσει – Δείτε το βίντεο

29.04.2025
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα: Σχέδια εισβολής της Τουρκίας στην Ελλάδα ματαιώθηκαν από ΗΠΑ και Γαλλία

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα: Σχέδια εισβολής της Τουρκίας στην Ελλάδα ματαιώθηκαν από ΗΠΑ και Γαλλία

29.04.2025
Ανατριχιαστικό βίντεο από εργοστάσιο στην Κίνα: Ανθρωποειδές επιτίθεται στους χειριστές του – «Η εξέγερση των ρομπότ ξεκίνησε»

Ανατριχιαστικό βίντεο από εργοστάσιο στην Κίνα: Ανθρωποειδές επιτίθεται στους χειριστές του – «Η εξέγερση των ρομπότ ξεκίνησε»

05.05.2025
Κακός οιωνός: Τι προμηνύει ο θάνατος του «τελευταίου» Πάπα Φραγκίσκου – Όλοι φοβούνται την προφητεία για το… 2027

Κακός οιωνός: Τι προμηνύει ο θάνατος του «τελευταίου» Πάπα Φραγκίσκου – Όλοι φοβούνται την προφητεία για το… 2027

22.04.2025
Σοκ στη δίκη του Diddy – Προβλήθηκε αμοντάριστο το βίντεο του ξυλοδαρμού της Κάσι Βεντούρα από τον ράπερ

Σοκ στη δίκη του Diddy – Προβλήθηκε αμοντάριστο το βίντεο του ξυλοδαρμού της Κάσι Βεντούρα από τον ράπερ

14.05.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved