Empisteutiko.gr
15.09.25 || 04:04
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κακοκαιρία Coral: Φέρνει «πολικές» θερμοκρασίες και χιόνια -Δείτε σε ποιες περιοχές

19.02.2025
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Share TweetShareEmail

Η «πολική» κακοκαιρία Coral φέρνει τσουχτερό κρύο, χιόνια στα πεδινά και θυελλώδεις ανέμους και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή (23/2).

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ «σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Τετάρτη (19/2), καθώς θα επικρατήσει έντονο κύμα ψύχους με την ονομασία Coral στη χώρα μας, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι βαθμιαία της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου στη Βόρεια και την Ανατολική Ελλάδα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται το Σαββατοκύριακο.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Καιρός: Συννεφιά και 26άρια, σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα

Καιρός: Μικρή πτώση θερμοκρασίας, άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

14.09.2025
Καιρός: Υποχωρεί η έντονη ζέστη σήμερα -Έρχεται εβδομάδα «κόλαση» με 42άρια

Καιρός: Αίθριος με συννεφιά στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

13.09.2025

Θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο εντάσεως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν δύο διαταραχές που θα επηρεάσουν με χιονοπτώσεις κυρίως τα βόρεια, τα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Δείτε αναλυτικά την πρώτη διαταραχή ως προς τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις.

Θερμοκρασίες
Την Τετάρτη (19/2)
α)Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου από -03 (μείον 3) έως 07 με 08 και κατά τόπους στη Θεσσαλία τους 09 βαθμούς Κελσίου.
β)Στη κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο από τους 01 έως τους 10 με 12 και κατά τόπους στην ανατολική Πελοπόννησο τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (20/2)
α)Στην κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλία από -04 (μείον 4) έως 07 με 08 βαθμούς Κελσίου.
β)Στην κεντρική, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια από -02 (μείον 2) έως 09 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (21/2)
α)Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου από -05 (μείον 5) έως 04 με 05 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία από -04 (μείον 4) έως 05 με 06 βαθμούς Κελσίου.
β)Στη Θεσσαλία, τη κεντρική και ανατολική Στερεά και την Εύβοια από -01 (μείον 1) έως 07 με 08 βαθμούς Κελσίου.
γ)Στην ανατολική Πελοπόννησο από 00 (μηδέν) έως 09 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Χιονοπτώσεις
Την Τετάρτη (19-02-25)
α)Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου από τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τα φαινόμενα από το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
β)Στη κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο από τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά.
γ)Στα ορεινά της Κρήτης από τις βραδινές ώρες.

Την Πέμπτη (20-02-25)
α)Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την Εύβοια από τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
β)Στα ορεινά της Κρήτης από τις πρωινές ώρες και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές.

Την Παρασκευή (21-02-25)
α)Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στη κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο από τις πρωινές ώρες στα ορεινά, τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
β)Στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης»

Meteo: Η πρόγνωση για σήμερα Τετάρτη (19/2)
Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το meteo «προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 7 βαθμούς, στην Ήπειρο από -1 έως 1 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 7 βαθμούς, στη Στερεά από 1 έως 13 βαθμούς και στην Πελοπόννησο από 2 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 12 βαθμούς, στο Κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο από 8 έως 16 βαθμούς, στο Ιόνιο από 5 έως 15 βαθμούς και στην Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα Δυτικά 3 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ. Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά ημιορεινά, πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές, γενικά ασθενείς.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές και με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στη Θράκη κατά τόπους 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 07 με 08 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Από το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.

ΕΜΥ: Ο καιρός σήμερα ανά περιοχή
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε 5 με 6 και στα ανατολικά κατά τόπους 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως τους 10 με 12 και κατά τόπους στην ανατολική Πελοπόννησο τους 13 βαθμούς Κελσίου

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στην Κρήτη και βροχές μικρής διάρκειας στις Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι 3 με 4 οι οποίοι μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις οι οποίες θα σημειωθούν κατά τόπους από τις πρωινές ώρες στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια 5 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε 6 με 7 και κατά τόπους στα βόρεια τα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα Δωδεκάνησα από 10 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στις Σποράδες τις πρωινές ώρες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στις Σποράδες 6, τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 07 με 08 και τοπικά 09 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις από τη νύχτα στην Πάρνηθα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση από το μεσημέρι σε 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 με 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κατά διαστήματα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5, πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΕΛΛΑΔΑΚΑΙΡΟΣΤΕΤΑΡΤΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Ελλάδα – Φινλανδία 92-89: Χάλκινο μετάλλιο για τη γαλανόλευκη στο Eurobasket με ιστορική υπογραφή Γιάννη Αντετοκούνμπο
Αθλητικά

Ελλάδα – Φινλανδία 92-89: Χάλκινο μετάλλιο για τη γαλανόλευκη στο Eurobasket με ιστορική υπογραφή Γιάννη Αντετοκούνμπο

14.09.2025
Ρόδος: Αυτή είναι η γνωστή influencer για υπόθεση με ροζ κοκαΐνη – Παραδόθηκε και η μητέρα της
Έγκλημα

Ρόδος: Αυτή είναι η γνωστή influencer για υπόθεση με ροζ κοκαΐνη – Παραδόθηκε και η μητέρα της

14.09.2025
Next Post
Βασίλης Καλογήρου: Η σορός του βρέθηκε σε απόσταση 4 ωρών από το σημείο που εξαφανίστηκε – Το ξέσπασμα της μητέρας του

Βασίλης Καλογήρου: Ένα μυστικό, τα σημάδια στον λαιμό και η αποκωδικοποίηση του σημείου όπου βρέθηκε η σορός στο μικροσκόπιο των ερευνών

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Αλεξέι Ναβάλνι: Ο μυστηριώδης θάνατός του και η λίστα των «ξαφνικών θανάτων» των εχθρών του Πούτιν

Αλεξέι Ναβάλνι: Ο μυστηριώδης θάνατός του και η λίστα των «ξαφνικών θανάτων» των εχθρών του Πούτιν

17.02.2024

«Addio Alitalia»: Τέλος εποχής για τον εμβληματικό αερομεταφορέα της Ιταλίας Πηγή: Protagon.gr

14.10.2021

Ξεκινά πρόγραμμα μαζικών δωρεάν rapid tests – Πώς θα λειτουργήσει η πλατφόρμα

18.12.2020

ΤΑΣΗ_

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε Coca-Cola Zero κάθε μέρα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε Coca-Cola Zero κάθε μέρα

26.08.2025
egnatia-odos-troxaio

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα – Δυο σοβαρά τραυματίες

18.08.2025
Καστοριά: Τι έκανε τον 16χρονο να φρενάρει απότομα – Σήμερα οι κηδείες των δύο παιδιών

Καστοριά: Τι έκανε τον 16χρονο να φρενάρει απότομα – Σήμερα οι κηδείες των δύο παιδιών

29.08.2025
Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

08.09.2025
Πλατεία Ομονοίας κατήντησε η κεντρική πλατεία των Σερρών

Πλατεία Ομονοίας κατήντησε η κεντρική πλατεία των Σερρών

20.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved