Empisteutiko.gr
26.08.25 || 13:49
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Σάρωσε Ιόνιο και Ηπειρο -Καταφθάνει στην Αττική (Live γράφημα)

08.10.2021
in Επιλογές Συντακτών, Καιρός
Share TweetShareEmail

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα πλήξει τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Εύβοια.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας «Αθηνά» ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Έβδομη ακριβότερη στη χονδρική ρεύματος η Ελλάδα φέτος, παρά την αποκλιμάκωση στο β’ τρίμηνο

Έβδομη ακριβότερη στη χονδρική ρεύματος η Ελλάδα φέτος, παρά την αποκλιμάκωση στο β’ τρίμηνο

25.08.2025
Καιρός: Ηλιοφάνεια σήμερα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Σε ποια νησιά θα βρέξει

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

23.08.2025

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι-νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 7 με 8 μποφόρ.

Ποτάμια οι δρόμοι στην Κέρκυρα
Ηδη, η κακοκαιρία «Αθηνά» χτύπησε την Κέρκυρα, με αποτέλεσμα κεντρικοί δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, αυλές σπιτιών να έχουν πλημμυρίσει, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο.

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυλές σπιτιών πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε τρεις κλήσεις για παροχή βοήθειας σε ΙΧ αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν στο οδικό δίκτυο, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, 10 κλήσεις για άντληση υδάτων, 18 κλήσεις για κοπές δέντρων και χρειάστηκε να παρέμβει για την απομάκρυνση δέντρου που ξεριζώθηκε από τους δυνατούς ανέμους και έκλεισε την επαρχιακή οδό Πέλεκα, στο ύψος της διασταύρωσης προς Καλαφατιώνες. Το δέντρο έπεσε επάνω σε καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ, με συνέπεια να προκληθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Την ίδια ώρα, δέντρο έπεσε στο στέγαστρο του προαύλιου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Μακεδονία και από το βράδυ και στην κεντρική. Στη Θράκη νεφώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 και από τις βραδινές ώρες στο Θρακικό και τη Χαλκιδική 7 με 8 μποφόρ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι-νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι τις βραδινές ώρες στα βόρεια στα 7 μποφόρ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τη νύχτα στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Στα νότια μεταβλητοί ασθενείς. Στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 5 και από τη νύχτα 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 μποφόρ.
ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα δυτικά τμήματα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από τις βραδινές ώρες 6 μποφόρ.
Meteo: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή
Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, την Παρασκευή αναμένεται κακοκαιρία με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, κυρίως στα δυτικά.

Σημαντικές βροχοπτώσεις σε περιοχές της Εύβοιας και της Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και στα βόρεια κυρίως τμήματα των Κυκλάδων. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, με πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά.

Στη Δυτική Ελλάδα, στη Θεσσαλία και σε περιοχές των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Πιερίας και Ημαθίας οι βροχές θα έχουν και αυξημένη διάρκεια, ενώ στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 20, στην Ήπειρο από 9 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 13 έως 26 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί-βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις, με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, με εντάσεις 4-6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες που κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού ενδέχεται να είναι ισχυρές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις και από το απόγευμα βόρειοι-βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΕΛΛΑΔΑΚΑΙΡΟΣΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζητά ο 40χρονος – «Ήθελα μόνο να την τρομάξω, την λάτρεψα»
Ελλάδα

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζητά ο 40χρονος – «Ήθελα μόνο να την τρομάξω, την λάτρεψα»

26.08.2025
Νίκας: Περνά και επίσημα στον Ομιλο Υφαντής – Ανακοινώθηκε η συμφωνία για την πώληση του 100% των μετοχών
Ελλάδα

Νίκας: Περνά και επίσημα στον Ομιλο Υφαντής – Ανακοινώθηκε η συμφωνία για την πώληση του 100% των μετοχών

26.08.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Η Λιβύη ζητά να φύγουν από τη χώρα οι πρέσβεις των χωρών που στηρίζουν το Ισραήλ

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ περικύκλωσε τη Γάζα – Η Χαμάς και η Χεζμπολάχ απαντούν με ρουκέτες

02.11.2023
Ο Τραμπ αποχαιρετά σήμερα τον Μασκ με κοινή συνέντευξη Τύπου: «Θα είναι πάντα μαζί μας»

Ντόναλντ Τραμπ για Έλον Μασκ: «Ο καημένος έχει πρόβλημα» – Στο μικροσκόπιο τα συμβόλαια με τις επιχειρήσεις του δισεκατομμυριούχου

07.06.2025
Κύκλωμα λιμενικού: Απομακρύνσεις πετυχημένων στελεχών και «απενεργοποίηση» των ειδικών δυνάμεων

Κύκλωμα λιμενικού: Απομακρύνσεις πετυχημένων στελεχών και «απενεργοποίηση» των ειδικών δυνάμεων

19.12.2023

ΤΑΣΗ_

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker με πάνω από 150 γραμμάρια κοκαΐνης

04.08.2025
Αστυνομικός TikToker: «Ήταν κυνηγημένος, ενόχλησε με όσα έλεγε», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν με νοιάζει, ας γ…α δεκαπέντε ώρες»: Ο TikToker-αστυνομικός που «έκαιγε» την ΕΛ.ΑΣ.

14.08.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτή είναι η συγγενής που που φέρεται να του «έτρωγε» λεφτά – Πάνε στα δικαστήρια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη σε δημόσια ψυχιατρική κλινική

14.08.2025
Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

05.08.2025
Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

14.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved