Empisteutiko.gr
10.08.25 || 07:50
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα -Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

20.12.2023
in Καιρός
Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα -Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα
Share TweetShareEmail

Χαλάει ο καιρός σήμερα με βροχές και καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στο Ιόνιο (νότια της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τη Στερεά, τις Κυκλάδες και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα και σταδιακή εξασθένιση των ανέμων -Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ – «Κόκκινος» συναγερμός για εκδήλωση φωτιάς σε Αττική, Στερεά, Πελοπόννησο και δυτική Ελλάδα

09.08.2025
Καιρός: Έντονη αστάθεια μέχρι την Κυριακή και μετά… καλοκαίρι

Θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς

08.08.2025

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς. Βαθμιαία θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια από 02 έως 13 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 05 έως 16 με 18 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα από 09 έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή (20/12)
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στη Θράκη νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι στο Ιόνιο (νότια της Κέρκυρας), τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στα νότια της Ηπείρου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια -παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα, κυρίως στην Κρήτη, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από νωρίς το βράδυ στη νότια κυρίως Κρήτη, πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία 4 με 5, ενισχυόμενοι τις βραδινές ώρες έως τα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι βαθμιαία στα 4 με 5 και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 εώς 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ στα νοτιότερα τμήματα είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια και ανατολικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ, βαθμιαία από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 και το βράδυ πρόσκαιρα 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού έως και την παραμονή των Χριστουγέννων (24/12)
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21-12-2023
Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, σταδιακά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία το απόγευμα όμως θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Θα φθάσει στη βόρεια Ελλάδα τους 12 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τους 15 με 17 βαθμούς και στο νότιο Αιγαίο τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-12-2023
Στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι στην περιοχή Κρήτης, νοτίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσων τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-12-2023
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στα 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει, στα βόρεια πτώση και στα κεντρικά και τα νότια μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-12-2023 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΩΝ)
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΚΑΙΡΟΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα και σταδιακή εξασθένιση των ανέμων -Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
Επιλογές Συντακτών

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ – «Κόκκινος» συναγερμός για εκδήλωση φωτιάς σε Αττική, Στερεά, Πελοπόννησο και δυτική Ελλάδα

09.08.2025
Καιρός: Έντονη αστάθεια μέχρι την Κυριακή και μετά… καλοκαίρι
Επιλογές Συντακτών

Θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς

08.08.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Αδιανόητο περιστατικό στο Αγρίνιο: Έδεσαν με αλυσίδα γάτα που κρεμόταν από μπαλκόνι

Αδιανόητο περιστατικό στο Αγρίνιο: Έδεσαν με αλυσίδα γάτα που κρεμόταν από μπαλκόνι

27.01.2025
TikTok: Επεκτείνει τη διάρκεια των videos στα 10 λεπτά

Αμαλιάδα: Yπόθεση revenge porn – «Ανέβασαν» στο Tik Tok γυμνό βίντεό της, όταν αρνήθηκε να πληρώσει

16.07.2024
Θρίλερ στη Καβάλα: Αγνοείται για 4η μέρα η 59χρονη Βρετανίδα που εξαφανίστηκε από ξαπλώστρα

Θρίλερ στη Καβάλα: Αγνοείται για 4η μέρα η 59χρονη Βρετανίδα που εξαφανίστηκε από ξαπλώστρα

05.08.2025

ΤΑΣΗ_

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker με πάνω από 150 γραμμάρια κοκαΐνης

04.08.2025
Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

05.08.2025
Μουρτζούκου για το εγκεφαλικό επεισόδιο της μητέρας της: «Θα στεναχωρηθώ αν πάθει κάτι κακό» [βίντεο]

Ειρήνη Μουρτζούκου: Δέχθηκε επίθεση στη φυλακή

19.07.2025
Σοκ στην Πάτρα με τις δύο καταγγελίες βιασμού: Συνελήφθησαν οι φερόμενοι δράστες

Θεσσαλονίκη: Μητέρα ακινητοποιούσε την 10χρονη κόρη της για να τη βιάζει ο σύντροφός της

07.08.2025
Σέρρες: “Άνοιξε” κατάστημα αλλά έφυγε με άδεια χέρια – Άρπαξε κέρματα από άλλο κατάστημα αλλά συνελήφθη

Χειρoπέδες σε γνωστό TikToker για εκβιασμό – Χτύπησε αστυνομικό κατά τη σύλληψή του

12.07.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved