Empisteutiko.gr
12.09.26 || 19:18
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Καιρός: Κακοκαιρία χτυπά σήμερα τη χώρα με κεραυνούς, βροχές και χαλάζι – Πώς θα εξελιχθεί, ποιες περιοχές θα πλήξει

03.12.2023
in Καιρός
Share TweetShareEmail

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα με βροχές, χαλάζι και κεραυνούς να ετοιμάζονται αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να γίνουν πιο έντονα από το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε χθες 02 Δεκεμβρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην ανατολική και νότια χώρα από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-12-2023) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

 

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Καιρός: Ανεβαίνει σήμερα ο υδράργυρος, υποχωρούν οι ισχυροί άνεμοι -Πού θα έχει 40άρια

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Βροχές και καταιγίδες σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα

12.09.2026
Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία Atena -Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες, πότε έρχεται βελτίωση

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα με 37άρια και ανέμους 5 μποφόρ – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

11.09.2026
kairos-kyriaki

Στην ανατολική και νότια χώρα από αργά το απόγευμα της Κυριακής (3/12) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03/12) έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04/12) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου – Σαμοθράκης).

Β. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας μέχρι αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Την Τρίτη στα ανατολικά και τα νότια θα έχουμε φαινόμενα δηλαδή τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

kairos-kyriaki1
kairos-kyriaki2
kairos-kyriaki3

Αναλυτικά ο καιρός την Κυριακή, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στα δυτικά, βαθμιαία στα βόρεια και από αργά το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από αργά το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου-Σαμοθράκης). Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και στα βόρεια πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και θα κυμανθεί από 05 έως 19 βαθμούς και στα υπόλοιπα από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στην περιοχή της Σαμοθράκης ενώ στη δυτική Μακεδονία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από αργά το απόγευμα θα αυξηθούν οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην περιοχή της Λήμνου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρα το απόγευμα στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα ανατολικά στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Το βράδυ θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μέχρι και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Tags: ΚΑΙΡΟΣΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Καιρός: Ανεβαίνει σήμερα ο υδράργυρος, υποχωρούν οι ισχυροί άνεμοι -Πού θα έχει 40άρια
Επιλογές Συντακτών

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Βροχές και καταιγίδες σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα

12.09.2026
Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία Atena -Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες, πότε έρχεται βελτίωση
Καιρός

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα με 37άρια και ανέμους 5 μποφόρ – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

11.09.2026
Next Post
Πέθανε ο ράπερ Mo Skillz σε ηλικία 38 ετών

Πέθανε ο ράπερ Mo Skillz σε ηλικία 38 ετών

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Την ενοχή του πρότεινε η εισαγγελέας

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Την ενοχή του πρότεινε η εισαγγελέας

16.05.2022

Το «σήμα» από Ρωσία και Αζερμπαϊτζάν που μειώνει τις τιμές σε φυσικό αέριο – πετρέλαιο

07.10.2021

Βασίλης Λεβέντης: Πήρε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό έπειτα από 75 μέρες

09.12.2021

ΤΑΣΗ_

Σπάραξαν η Μαρία και η Βάσω Μαζωνάκη έξω από το «ΕΛΠΙΣ», λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του αδελφού τους

Σπάραξαν η Μαρία και η Βάσω Μαζωνάκη έξω από το «ΕΛΠΙΣ», λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του αδελφού τους

09.09.2026
Box Now: Μεταφορέας πετάει και κλωτσάει δέματα – Η απάντηση της εταιρίας

Box Now: Μεταφορέας πετάει και κλωτσάει δέματα – Η απάντηση της εταιρίας

26.08.2026
Τράπεζες: Πότε θα κλείσουν για 4 ημέρες – Ποιες συναλλαγές δεν θα μπορούμε να κάνουμε

Μην πετάξετε ποτέ την απόδειξη του ATM στον κάδο – Ο λόγος θα σας εκπλήξει

29.08.2026
Καιρός: Ανεβαίνει σήμερα ο υδράργυρος, υποχωρούν οι ισχυροί άνεμοι -Πού θα έχει 40άρια

Καιρός: Ξεκινά το «εξπρές της ζέστης» – Η δυσκολότερη ημέρα και η άγνωστη λήξη του καύσωνα

20.08.2026
Σταύρος Φλώρος: Η πρώτη εικόνα έξω από το νοσοκομείο – «Η πραγματική δύναμη είναι να βρίσκεις τον τρόπο να σηκώνεσαι»

Survivor: Ο Σταύρος Φλώρος μηνύει την παραγωγή και αξιώνει $100 εκατ. μετά το φρικιαστικό ατύχημα

03.09.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved