Empisteutiko.gr
01.06.25 || 18:46
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Καιρός: Έντονη αστάθεια μέχρι την Κυριακή και μετά… καλοκαίρι

30.05.2025
in Καιρός
Καιρός: Έντονη αστάθεια μέχρι την Κυριακή και μετά… καλοκαίρι
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία το τριήμερο της 25ης Μαρτίου – Σε ποιες περιοχές θα γίνει παρέλαση με βροχή

Με άστατο καιρό μπαίνει ο Ιούνιος: Συννεφιά, τοπικές βροχές και θερμοκρασία στους 29 βαθμούς

01.06.2025
Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες σήμερα -«Χριστός Ανέστη» με ομπρέλες, η πρόβλεψη για το Πάσχα

Καιρός: Σποραδικές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Στους 28 βαθμούς ο υδράργυρος

31.05.2025
Επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με πιο δύσκολες ημέρες της σύντομης αστάθειας να είναι σήμερα και αύριο, όπου θα καταγραφεί κορύφωση στα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Από σήμερα και για το επόμενο τετραήμερο αναμένονται ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι, καθώς ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει τη χώρα μας. Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα και τοπικά επικίνδυνα.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία

Στο επίκεντρο της αστάθειας θα βρεθούν οι εξής περιοχές:

– Ηπειρωτική Ελλάδα (κυρίως η κεντρική και βόρεια)
– Ανατολικά και νότια παράκτια τμήματα (από Παρασκευή έως Σάββατο)

– Νησιωτικές περιοχές (Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα)

Πότε Θα Υποχωρήσει η Κακοκαιρία

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά από την Κυριακή 2 Ιουνίου, με τον καιρό να παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση. Από τη Δευτέρα αναμένεται θεαματική άνοδος της θερμοκρασίας και καλοκαιρινές συνθήκες.

Σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σχετικά με την επιδείνωση του καιρού αναφέρει:

«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ
Ψυχρή αέρια μάζα στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα από την περιοχή των βόρειων βορειοδυτικών Βαλκανίων αναμένεται να πυροδοτήσει την αστάθεια στη χώρα μας από τις αμέσως επόμενες ώρες με αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών τοπικά καταιγίδων οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται από αυξημένη συχνότητα κεραυνών, μεγάλο όγκο νερού ακόμη και χαλάζι.
Στο επίκεντρο αυτής της έντονης αστάθειας θα βρεθούν αρκετές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας ενώ το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο η αστάθεια αυτή θα μετατοπιστεί και προς τα ανατολικά και νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.
Από την Κυριακή αναμένουμε περιορισμό και εξασθένιση των φαινομένων, ενώ από τη νέα εβδομάδα και για αρκετές ημέρες θα περάσουμε σε άκρως καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες με τον υδράργυρο σε σημαντική άνοδο.
Ακολουθούν ενδεικτικοί χάρτες από το προγνωστικό μας σύστημα που περιγράφουν την εξέλιξη αυτή.
Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!»

Πάντως ο Γιώργος Τσατραφύλλιας από την πλευρά του ρίχνει τους τόνους σχετικά με την επικείμενη έντονη αστάθεια, κανοντας λόγο σε ανάρτησή του για ανοιξιάτικες βροχές με «μεσημεριανές μπόρες και δροσούλα το βράδυ!Επιτέλους αποκατάσταση του καιρού σε ένα όλο και πιο θερμό περιβάλλον! Καμία κακοκαιρία λοιπόν!»

Στα Καλάβρυτα το μεγαλύτερο ύψος υετού χθες

Βροχοπτώσεις και καταιγίδες σημειώθηκαν την Πέμπτη 29/05, κατά κύριο λόγο στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Έως τις 20:40, και ενώ τα φαινόμενα συνεχίζονται, το μεγαλύτερο ύψος υετού καταγράφηκε στα Καλάβρυτα και ήταν ίσο με 40.8 χιλιοστά. Ακολούθησαν το Λεβίδι Αρκαδίας με 30.8 χιλιοστά και η Στέμνιτσα Αρκαδίας με 26.2 χιλιοστά.
Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή του υετού έως τις 20:40 της Πέμπτης 29/05 καθώς και οι 8 σταθμοί με τα μεγαλύτερα ύψη υετού, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Καιρός: Έντονη αστάθεια μέχρι την Κυριακή και μετά... καλοκαίρι - Πού θα βρέξει

Ο καιρός σήμερα

Αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 16 έως 27, στη Θεσσαλία από 15 έως 26, στην Ήπειρο από 13 έως 28, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 12 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 27, στις Κυκλάδες από 13 έως 25, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 24 και στην Κρήτη από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 31-05-2025

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι αργά το απόγευμα με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά διαστηματα στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Οι βροχές και οι καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές πλην της κεντρικής Μακεδονίας και της Κρήτης θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή 01-06-2025

Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός τη Δευτέρα 02-06-2025

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός την Τρίτη 03-06-2025

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Tags: ΚΑΙΡΟΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία το τριήμερο της 25ης Μαρτίου – Σε ποιες περιοχές θα γίνει παρέλαση με βροχή
Καιρός

Με άστατο καιρό μπαίνει ο Ιούνιος: Συννεφιά, τοπικές βροχές και θερμοκρασία στους 29 βαθμούς

01.06.2025
Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες σήμερα -«Χριστός Ανέστη» με ομπρέλες, η πρόβλεψη για το Πάσχα
Επιλογές Συντακτών

Καιρός: Σποραδικές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Στους 28 βαθμούς ο υδράργυρος

31.05.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Καρδίτσα: Βίντεο από την επίθεση κατοίκων του Παλαμά στον Αγοραστό – Τον προπηλάκισαν, κλωτσιές και γροθιές στο αυτοκίνητό του

Καρδίτσα: Βίντεο από την επίθεση κατοίκων του Παλαμά στον Αγοραστό – Τον προπηλάκισαν, κλωτσιές και γροθιές στο αυτοκίνητό του

13.09.2023
Ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο: Συνελήφθη γιος για ξυλοδαρμό του πατέρα του

Ρόδος: 33χρονη κατήγγειλε ότι τη βίασε ο πεθερός της

01.09.2023
Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ ειρωνεύεται τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «38 μέρες μέχρι να χάσει το επίδομα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ ειρωνεύεται τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «38 μέρες μέχρι να χάσει το επίδομα»

11.11.2024

ΤΑΣΗ_

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Μη φάτε αυτή την σοκολάτα – Προκαλεί ερωτική… διέγερση!

29.05.2025
Ο Ivan Greko είναι ο γνωστός τράπερ στην απαγωγή «τίγρης» – Απειλούσαν να κόψουν τα δάχτυλα γιου επιχειρηματία

Ο Ivan Greko είναι ο γνωστός τράπερ στην απαγωγή «τίγρης» – Απειλούσαν να κόψουν τα δάχτυλα γιου επιχειρηματία

24.05.2025
Ανατριχιαστικό βίντεο από εργοστάσιο στην Κίνα: Ανθρωποειδές επιτίθεται στους χειριστές του – «Η εξέγερση των ρομπότ ξεκίνησε»

Ανατριχιαστικό βίντεο από εργοστάσιο στην Κίνα: Ανθρωποειδές επιτίθεται στους χειριστές του – «Η εξέγερση των ρομπότ ξεκίνησε»

05.05.2025
Σοκ στη δίκη του Diddy – Προβλήθηκε αμοντάριστο το βίντεο του ξυλοδαρμού της Κάσι Βεντούρα από τον ράπερ

Σοκ στη δίκη του Diddy – Προβλήθηκε αμοντάριστο το βίντεο του ξυλοδαρμού της Κάσι Βεντούρα από τον ράπερ

14.05.2025
Άννι Νάιτ: Στο νοσοκομείο μοντέλο του OnlyFans – Έκανε σεξ με 583 άντρες σε έξι ώρες

Άννι Νάιτ: Στο νοσοκομείο μοντέλο του OnlyFans – Έκανε σεξ με 583 άντρες σε έξι ώρες

22.05.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved