Υλικά
2 μελιτζάνες
3 κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
250 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
200 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. μαϊντανός
φέτα τριμμένη
4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
50 γρ. κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αρχικά κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος. Χαράζουμε με το μαχαίρι από την μεριά της ψίχας και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ηλιέλαιο για να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες.
Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία πρώτα από τη μεριά της φλούδας, μέχρι να μαλακώσει για περίπου 6 λεπτά. Στη συνέχεια γυρνάμε τις μελιτζάνες και τηγανίζουμε για άλλα 5 λεπτά. Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Βάζουμε σε ένα τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε μέτρια θερμοκρασία ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε τακτικά και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε μέσα τον ντοματοπελτέ και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 κ.σ. ρίγανη και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να έχουμε μια πηχτή σαλτσούλα. Στο τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Με ένα κουτάλι κάνουμε βαθούλωμα στις μελιτζάνες και μοιράζουμε τη γέμισή μας. Μεταφέρουμε σε ανάλογο ταψί. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με μία κουταλιά γιαούρτι σε κάθε μελιτζάνα.
Καλή επιτυχία!