Empisteutiko.gr
03.10.25 || 08:51
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Ιαπωνία: Μάχη με το χρόνο για την ανεύρεση επιζώντων – 48 νεκροί από τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ

02.01.2024
in Επιλογές Συντακτών, Κόσμος
Ιαπωνία: Μάχη με το χρόνο για την ανεύρεση επιζώντων – 48 νεκροί από τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ
Share TweetShareEmail

Μάχη με το χρόνο προκειμένου με ανασύρουν επιζώντες από τα κτήρια που κατέρρευσαν από τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Ιαπωνία με τους κατεστραμμένους και αποκλεισμένους δρόμους να δυσχαιρένουν το έργο τους, καθώς δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές.

Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 48 νεκρούς και μεγάλες υλικές καταστροφές με τις Αρχές να προειδοποιούν ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

«Πρέπει να κάνουμε αγώνα δρόμου με τον χρόνο για να αναζητήσουμε και να διασώσουμε τα θύματα της καταστροφής», δήλωσε ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα μετά από μια συνάντηση για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Σεισμός στο Άγιο Όρος: «Δεν ξέρουμε τι διαστάσεις έχει το ρήγμα», λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Σεισμός στο Άγιο Όρος: «Δεν ξέρουμε τι διαστάσεις έχει το ρήγμα», λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

22.09.2025
Σεισμός 5,3 ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός στην Εύβοια: Μπαράζ μετασεισμών μετά την ισχυρή δόνηση των 5,2 Ρίχτερ – «Η περιοχή δεν χαρακτηρίζεται από υψηλή σεισμικότητα»

09.09.2025

«Έχουν επιβεβαιωθεί πολύ εκτεταμένες ζημιές, συμπεριλαμβανομένων πολυάριθμων θυμάτων, καταρρεύσεων κτιρίων και πυρκαγιών”» είπε, προσθέτοντας ότι οι διασώστες δυσκολεύονται να φτάσουν στο βόρειο άκρο της χερσονήσου Νότο.

Ο Κισίντα δήλωσε ότι οι διασώστες δυσκολεύονται πολύ να προσεγγίσουν το βόρειο άκρο της χερσονήσου Νότο, όπου από τις πτήσεις που έκαναν ελικόπτερα αναφέρθηκανπολλές πυρκαγιές και εκτεταμένες ζημιές σε κτήρια και υποδομές. Υπάρχουν περίπου 120 περιπτώσεις ανθρώπων που περιμένουν διάσωση, δήλωσε αργότερα ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος.

 

Περίπου 1.000 μέλη του στρατού της Ιαπωνίας, πάνω από 2.000 πυροσβέστες και περίπου 630 αστυνομικοί συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις σεισμόπληκτες περιοχές, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κισίντα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε πως θα σταλούν επίσης είδη πρώτης ανάγκης —πόσιμο νερό, τρόφιμα, κουβέρτες, καύσιμα— αεροπορικώς ή διά θαλάσσης το συντομότερο.

Πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια και πτήσεις προς την περιοχή έχουν ανασταλεί. Το αεροδρόμιο του Νότο έκλεισε λόγω ζημιών στον διάδρομο προσγείωσης, τον τερματικό σταθμό και τους δρόμους πρόσβασης, ενώ 500 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα σε οχήματα στο πάρκινγκ του, μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση NHK.

Περίπου 33.000 νοικοκυριά βρέθηκαν αντιμέτωπα με χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος. Πολλές πόλεις είναι επίσης χωρίς τρεχούμενο νερό.

Ο σεισμός των 7,6 Ρίχτερ, που έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα Τόκιο, πάνω από 300 χιλιόμετρα μακριά σε ευθεία γραμμή, προκάλεσε τσουνάμι στις ακτές κι ανάγκασε πολλούς κατοίκους να σπεύσουν να αναζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές με υψηλότερο υψόμετρο το ταχύτερο δυνατόν.

Τα κύματα ωστόσο ευτυχώς δεν είχαν μεγάλο ύψος, παρότι αρχικά κηρύχθηκε ο μέγιστος συναγερμός από την JMA: μετρήθηκε πως έφθασαν το 1,2 μέτρο στον λιμένα Ουατζίμα, στη χερσόνησο Νότο, στο βόρειο άκρο του νομού Ισικάουα.

Τα πυρηνικά εργοστάσια γλίτωσαν

Πολλοί αυτοκινητόδρομοι κοντά στα επίκεντρα είναι κλειστοί και η κυκλοφορία των τρένων υψηλής ταχύτητας (Σινκάνσεν) από το Τόκιο στην Ισικάουα διακόπηκε χθες.

Η Ιαπωνία, πάνω στον λεγόμενο δακτύλιο της φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού, συγκαταλέγεται στις χώρες που καταγράφει πολλούς από τους ισχυρότερους σεισμούς στον πλανήτη.

Στο αρχιπέλαγος εφαρμόζεται ως εκ τούτου εξαιρετικά αυστηρός πολεοδομικός κανονισμός και τα σύγχρονα κτίρια γενικά είναι αντισεισμικά — τα παλιότερα όχι.

Η χώρα παραμένει στοιχειωμένη από τον τρομακτικό σεισμό 9 βαθμών και το γιγαντιαίο τσουνάμι του Μαρτίου του 2011 στις βορειοανατολικές ακτές της χώρας, τριπλή καταστροφή που άφησε πίσω κάπου 20.000 νεκρούς και αγνοούμενους.

Τριπλή διότι εκτός από τον σεισμό και τσουνάμι προκλήθηκε το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, το χειρότερο έπειτα από αυτό του Τσερνόμπιλ, στη σημερινή Ουκρανία, το 1986.

Η ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει διαπιστωθεί «καμιά ανωμαλία» στα ιαπωνικά πυρηνικά εργοστάσια.

Tags: ΙΑΠΩΝΙΑΣΕΙΣΜΟΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Μέση Ανατολή: Η Χαμάς αποδέχτηκε το σχέδιο συμφωνίας για ομήρους και εκεχειρία στη Γάζα
Κόσμος

BBC: Αρνητική η Χαμάς στην πρόταση Τραμπ

02.10.2025
Live η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για τα εξοπλιστικά
Επιλογές Συντακτών

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν από Κοπεγχάγη: Όσο υπάρχει το casus belli η Ελλάδα θα λέει «όχι» στη συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE

02.10.2025
Next Post
Φωτιά σε αεροπλάνο της Japan Airlines στο αεροδρόμιο Χανέντα: Aπομακρύνθηκαν οι 379 επιβαίνοντες

Φωτιά σε αεροπλάνο της Japan Airlines στο αεροδρόμιο Χανέντα: Aπομακρύνθηκαν οι 379 επιβαίνοντες

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Κορωνοϊός: 761 κρούσματα -4 νεκροί και 189 διασωληνωμένοι

01.07.2021

ΥΠΕΘΑ για συμφωνία με Γερμανία: «Δίνουμε ΒΜΡ-1 στην Ουκρανία και παίρνουμε άρματα μάχης Marder»

31.05.2022
Μακαβριο: Η λίστα με τους 50 διάσημους που αναμένεται να… πεθάνουν μέσα στο 2025

Μακαβριο: Η λίστα με τους 50 διάσημους που αναμένεται να… πεθάνουν μέσα στο 2025

01.01.2025

ΤΑΣΗ_

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

08.09.2025
Διατροφολόγος: Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν αγοράζει ποτέ από το σούπερ μάρκετ

Πρόστιμο 2,2 εκατομμύρια ευρώ σε Σκλαβενίτη και Lidl από το υπουργείο Ανάπτυξης

24.09.2025
ΑΑΔΕ: Στα “σκαριά” το ψηφιακό πελατολόγιο – Ποιους ελεύθερους επαγγελματίες αφορά

ΑΑΔΕ: Παγίδευσε γνωστό trapper, ο οποίος αγόρασε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω… μη κερδοσκοπικής

06.09.2025
Μεγάλη επιχείρηση ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη – Προσαγωγές Τούρκων για τους πυροβολισμούς

Για δύο ώρες κυνηγούσαν τον γιο του επιχειρηματία οι αστυνομικοί: Οι κόντρες στην Αττική Οδό, το κρυμμένο supercar και το αλκοόλ

08.09.2025

Αυτά είναι τα νησιά στα οποία θα μειωθεί κατά 30% ο ΦΠΑ – Δείτε πίνακα

07.09.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved