Empisteutiko.gr
17.12.25 || 17:55
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Η δεύτερη ευκαιρία της ΑΓΝΟ να επιστρέψει στην αγορά- Νέοι ιδιοκτήτες οι αδερφοί Σαράντη της Ολυμπος

02.04.2022
in Οικονομία
Share TweetShareEmail

Μια δεύτερη ευκαιρία να επανέλθουν τα προϊόντα της στα ψυγεία των καταναλωτών εξασφάλισε η πτωχευμένη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ.

Η εταιρεία κατέληξε στον όμιλο της Ελληνικά Γαλακτοκομεία (Ολυμπος, Τυράς, Ροδόπη κ.α) των αδερφών Δημήτρη και Μιχάλη Σαράντη, οι οποίοι «χτύπησαν» τα ακίνητα, τον μηχανολογικό εξοπλισμό και το σήμα της γαλακτοβιομηχανίας σε πλειστηριασμό. Είχαν προηγηθεί δύο άγονοι πλειστηριασμοί το 2015 και το 2019. Για να υπάρξει όμως επενδυτής στον τρίτο πλειστηριασμό, το τίμημα περιορίστηκε στα 7,7 εκατ ευρώ. Στον πρώτο πλειστηριασμό η τιμή εκκίνησης ήταν 18,3 εκατ ευρώ.

Η συνεταιριστική ΑΓΝΟ τέθηκε υπό ειδική διαχείριση το 1999 από την Αγροτική Τράπεζα και το 2003 ιδιωτικοποιήθηκε. Στο διαγωνισμό πώλησης που διεξήγαγε η ΑΤΕ, πλειοδότης ήταν η βιομηχανία τυροκομικών Κολιός από το Κιλκίς. Μάλιστα τότε στο διαγωνισμό είχε κατέβει και η ΤΥΡΑΣ των αδερφών Σαράντη. Τα «ανοίγματα» της ΑΓΝΟ όμως ήταν μεγάλα που κόντεψε να παρασύρει και την ίδια την Κολιός σε περιπέτειες. Τελικά η ΑΓΝΟ πτώχευσε το 2014 με χρέη 50 εκατ ευρώ.
Τα ηγεμονικά μερίδια στη Θεσσαλονίκη, ο Γκάλης και η μεγάλη επένδυση στον Λαγκαδά

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Έρχονται τα πρώτα προϊόντα ΑΓΝΟ στα ράφια των σούπερ – μάρκετ

Έρχονται τα πρώτα προϊόντα ΑΓΝΟ στα ράφια των σούπερ – μάρκετ

22.02.2023

Στο τέλος του 2022 αναμένεται να κάνουν την επανεμφάνισή τους στα ψυγεία της Βόρειας Ελλάδας, τα προϊόντα της ΑΓΝΟ,

05.10.2022

Τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι για την ΑΓΝΟ. Είχε γνωρίσει και μέρες δόξας με τα μερίδια αγοράς στη Θεσσαλονίκη να είναι ηγεμονικά. Ιδρύθηκε ως συνεταιριστική βιομηχανία γάλακτος το 1950 και το 1955 έγινε η πρώτη βιομηχανία παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος στην Βόρεια Ελλάδα. Η φήμη της επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα όταν το 1987 ο εθνικός ήρωας της Ελλάδας Νίκος Γκάλης διαφήμισε το γάλα της. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 «έστησε» ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο στο Λαγκαδά το οποίο διέθετε στις εγκαταστάσεις του μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και προμήθευε την αγορά με γάλα 100% ελληνικό σε συσκευασία Tetratop της Tetrapak, ώστε «να προστατεύει το γάλα και την υψηλή διατροφική αξία των συστατικών του».

Η μεγάλη επένδυση όμως γύρισε μπούμερανγκ για τη συνεταιριστική βιομηχανία αφού δημιούργησε υψηλές υποχρεώσεις, την ώρα που ο ανταγωνισμός από ιδιώτες πίεζε μερίδια αγοράς και περιθώρια κέρδους. Τελικά η ΑΓΝΟ δεν άντεξε και πέρασε στην Αγροτική Τράπεζα το 1999, η οποία ως ειδικός διαχειριστής ανέλαβε να την ιδιωτικοποιήσει. Η πρώτη προσπάθεια με την Κολιός δεν ευδοκίμησε και μένει να δούμε τι θα καταφέρουν οι αδερφοί Σαράντη. Οι τελευταίοι υπόσχονται την αναγέννηση της ΑΓΝΟ.

«Πιστοί στη φιλοσοφία μας για ανάπτυξη μέσα από συνεχείς επενδύσεις με όπλα την ποιότητα και την καινοτομία, είμαστε βέβαιοι ότι η ΑΓΝΟ θα ξαναγίνει μια σύγχρονη επιχείρηση με τα προϊόντα της να καταλαμβάνουν τη θέση που τους αξίζουν στις προτιμήσεις των καταναλωτών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το πετυχημένο track record των αδερφών Σαράντη στις διασώσεις εταιρειών

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί το πολύ καλό ιστορικό σε διασώσεις που έχουν δημιουργήσει οι αδερφοί Σαράντη από τα Τρίκαλα. Οι αδερφοί Σαράντη μαζί με τον πατέρα τους Στέργιο ίδρυσαν το 1985 τη βιομηχανία παραγωγής φέτας ΤΥΡΑΣ στα Τρίκαλα. Στην πορεία απέκτησαν τις προβληματικές συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες Ολυμπος (2000) και Ροδόπη (2008) τις οποίες και «απογείωσαν» ταυτόχρονα με τη δική τους φήμη.
Τα δύο τελευταία χρόνια επεκτάθηκαν και στην αγορά ανθρακούχου εμφιαλωμένου νερού με τα Δουμπιά και στα αναψυκτικά με την εξαγορά της Κλιάφας.

Σήμερα ο όμιλος με την επωνυμία Ελληνικά Γαλακτοκομεία είναι πλέον η μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της Ελλάδας με κύκλο εργασιών 427 εκατ ευρώ και 1.500 εργαζόμενους. Διαθέτει επτά εργοστάσια σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, ενώ ετοιμάζεται ένα ακόμη στην Κύπρο για την παραγωγή χαλουμιού. Παράγοντες του κλάδου υποστηρίζουν πως το σήμα της ΑΓΝΟ που είχε διαπρέψει στο παρελθόν και στα παγωτά, ίσως είναι το καλύτερο διαβατήριο για να εισέλθουν τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία και σε αυτόν τον χώρο, καθώς μέχρι και σήμερα είναι μια κατηγορία των γαλακτοκομικών που δεν έχουν παρουσία.

Ο πλειστηριασμός αφορούσε στην εκποίηση της έκτασης 132.239 τετραγωνικών μέτρων στον δήμο Λαγκαδά, μαζί με τα κτίρια και τον εξοπλισμό, στην εκποίηση του εμπορικού σήματος ΑΓΝΟ και των επιμέρους εμπορικών σημάτων (ΑΓΝΟ CHOCO MILK, VITALIA ΑΓΝΟ κ.α.).

Το τίμημα των 7,73 εκατ. ευρώ, θα διατεθεί για να αποπληρωθούν οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και εργαζόμενους.

Tags: ΑΓΝΟ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Taco Bell: Ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα
Οικονομία

Τα Taco Bell επιστρέφουν δυναμικά στην Ελλάδα – Νέο κατάστημα στην Πανόρμου και relaunch του brand

15.12.2025
Η απάντηση της ΕΕ στους δασμούς Τραμπ – Αντίμετρα 95 δισ. ευρώ
Επιλογές Συντακτών

Νέα πρόωρη αποπληρωμή χρέους 5,3 δισ. από την Ελλάδα σήμερα: Tα οφέλη για τη χώρα, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

15.12.2025
Next Post

Πώς βοηθούν οι ενισχυτικές δόσεις από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Μάτι: Κάτοικοι ξεσπούν για μετά την εκκένωση 19.000 στη Ρόδο: Για εμάς δεν έγινε καμία επιχείρηση διάσωσης

Μάτι: Κάτοικοι ξεσπούν για μετά την εκκένωση 19.000 στη Ρόδο: Για εμάς δεν έγινε καμία επιχείρηση διάσωσης

24.07.2023
Λιόσια: «Ο πατέρας μου πέθανε τον Φεβρουάριο, τον έτρωγαν τα σκουλήκια και αναγκάστηκα να τον κάψω» είπε ο 57χρονος στους αστυνομικούς

Λιόσια: «Ο πατέρας μου πέθανε τον Φεβρουάριο, τον έτρωγαν τα σκουλήκια και αναγκάστηκα να τον κάψω» είπε ο 57χρονος στους αστυνομικούς

01.06.2024

Άρτα: Διπλή ελπίδα μέσα στην τραγωδία – Ξύπνησε ο 16χρονος Γιάννης, γέννησε η μητέρα του

07.01.2022

ΤΑΣΗ_

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

19.11.2025
«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σοβαρό ατύχημα στην Ιταλία: 18 μηνών αγοράκι έπεσε από αυτοκίνητο εν κινήσει – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πέθανε 15χρονος μετά την εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του

20.11.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved