Empisteutiko.gr
07.10.26 || 18:32
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Γλυκά Νερά: Στον ανακριτή σήμερα ο πιλότος με… νέους ισχυρισμούς(Εικόνες)

22.06.2021
in Έγκλημα, Επιλογές Συντακτών
Share TweetShareEmail

Ο πιλότος κατηγορείται για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και θανάτωση ζώου, και δύο πλημμελήματα, ψευδή κατάθεση κάτ’ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία στις αρχές. Παρά το γεγονός ότι για 37 ημέρες επιχείρησε να παραπλανήσει όχι μόνο τις αστυνομικές αρχές αλλά και όλη τη χώρα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τώρα, δηλώνει, μέσω των συνηγόρων του μετανιωμένος και ζητά συγνώμη για την πράξη του, στάση που αναμένεται να τηρήσει και σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Νέα στοιχεία

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το δικηγόρο του, Αλέξανδρο Παπαιωαννίδη, ο κατηγορούμενος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει πολυσέλιδο υπόμνημα ενώπιον του ανακριτή, θα εισφέρει νέα στοιχεία σχετικά με όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ ανάμεσα στον κατηγορούμενο και την 20χρονη κοπέλα πριν από το έγκλημα.

Μάλιστα, όπως είπε, ο κατηγορούμενος σκοπεύει απολογούμενος να δώσει κάθε λεπτομέρεια και να εκθέσει στον ανακριτή κάθε στοιχείο της υπόθεσης, “στοιχεία που δεν τα έχει πει μέχρι στιγμής” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

«Τις επόμενες ημέρες θα κληθεί ο Γιώργος Μαζωνάκης να δώσει τις εξηγήσεις του», είπε ο δικηγόρος του για τη μήνυση

Άρση απορρήτου για έξι κινητά τηλέφωνα στην υπόθεση Μαζωνάκη, ποιους αφορά

29.09.2026
Γιώργος Μαζωνάκης: «Αφήστε τις μ@@@κίες» λέει από παραλία σε βίντεο που δημοσιοποίησε στο Instagram

Νέα κατάθεση για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη: Στον ανακριτή η γραμματέας του ιατρείου, εξετάζονται οι αντιφάσεις των υπαλλήλων

22.09.2026

Η βασική υπερασπιστική του γραμμή, όπως έχει διαφανεί τις ημέρες από τη σύλληψη του, μέχρι και σήμερα, την οποία αναμένεται, να ακολουθήσει και στην απολογία είναι πως δεν υπήρχε κίνητρο, δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο που να εμπλέκεται στη δολοφονία. Όλα σύμφωνα με τον πιλότο έγιναν μέσα σε μια στιγμή, λόγω της έντασης που προηγήθηκε ανάμεσα στο ζευγάρι.

Ήδη προανακριτικά και στην πρώτη και στη δεύτερη εξέταση του από τους αστυνομικούς ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά, έχει υποστηρίξει πως η αφορμή για το έγκλημα ήταν η συμπεριφορά της γυναίκας του απέναντι στην κόρη τους, επιχειρώντας να ρίξει το «βάρος» της ευθύνης στο θύμα.

Τι υποστηρίζει για τον φόνο

Συγκεκριμένα στις 3 τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου στη συμπληρωματική του εξέταση ενώπιον των αστυνομικών ισχυρίστηκε για τη σκηνή του φόνου «η Κάρολαϊν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία. Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει.

Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: “Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις”. Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτα, μέχρι που κατάλαβα ότι η Κάρολαϊν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο».

Τον διαψεύδουν τα στοιχεία

Ωστόσο, προκύπτουν από την εξαιρετικά σημαντική, κατάθεση της ιατροδικαστού, η Κάρολαϊν για πάνω από δύο ώρες πριν από το έγκλημα κοιμόταν. Η ιατροδικαστής ξεκαθαρίζει ότι από τα δεδομένα του smartwatch που φορούσε η Κάρολαϊν η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου της έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Μάλιστα, στις 4:05 οι παλμοί της αυξάνονται κατά 50% περίπου από τους παλμούς που πριν, όταν ήταν σε ηρεμία στον ύπνο της. «Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες» λέει χαρακτηριστικά η ιατροδικαστής στην κατάθεση της.

Ο 33χρονος πιλότος υποστηρίζει ότι μέσα στον πανικό του αποφάσισε να σκηνοθετήσει τη ληστεία. Μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι φορώντας τα γάντια της μηχανής του, έκρυψε τα κοσμήματα τους στο ντεπόζιτο της μηχανής, έβγαλε το παράθυρο για να φανεί πως μπήκαν ληστές, αναστάτωσε το χώρο, ξήλωσε την κάμερα και έβγαλε τις κάρτες μνήμης. Ωστόσο, όπως προέκυψε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. η τελευταία εγγραφή της κάμερας είναι τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τη δολοφονία.

Αναμένεται απόφαση για την τύχη της μικρής Λυδίας

Στο μεταξύ, αναμένεται και η απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων σχετικά με το ζήτημα της χορήγησης της προσωρινής επιμέλειας της ενός έτους Λύδιας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο πατρικό σπίτι του πιλότου. Οριστικά το ζήτημα θα κριθεί από το δικαστήριο, εντός 90 ημερών.

Η διαδικασία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί, ωστόσο είναι πιθανό να καθυστερήσει καθώς οι συνήγοροι θα παραλάβουν από τον ανακριτή ηλεκτρονικό υλικό που θα πρέπει να μελετήσουν πριν ξεκινήσει η απολογία.

Ο δικαστικός λειτουργός θα ζητήσει από τον πιλότο να εξιστορήσει την δική του εκδοχή για αυτά που καταγράφονται στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία και την θανάτωση ενός ζώου που η 20χρονη υιοθέτησε ως κουταβάκι και πίστευε πως θα μεγαλώνει μαζί με την 11 μηνών κόρη της.

Η υπερασπιστική γραμμή

Οι συνήγοροι του 33χρονου γνωρίζουν πως η κατηγορία που αποδίδεται στον 33χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο αν στο δικαστήριο δεν αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, φέρνει τον κατηγορούμενο αντιμέτωπο και με ισόβια, με εκτιτέα τα 16 χρόνια. Αντίθετα η εκδοχή της ειδικής συνθήκης, της διένεξης που κατέληξε σε ανθρωποκτονία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα 15 χρόνια και κατά πολύ μικρότερα με ελαφρυντικό.

Έτσι θεωρούν κομβικής σημασίας για το επόμενο στάδιο, αυτά που θα πει σήμερα ο πιλότος ενώπιον του Ανακριτή. Η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη και οι ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού θα είναι δεκάδες.

Η υπεράσπιση του πιλότου αποσκοπεί παράλληλα να αμβλύνει την εκτίμηση των δικαστικών αρχών που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κρίνοντας όχι μόνο πως έχει οικονομική και τεχνική δυνατότητα να διαφύγει αλλά και πως οι πράξεις του δηλώνουν άνθρωπο “που δεν έχει αναστολές”.

«Το έκανα για την Λυδία»

Οι πράξεις μετά το έγκλημα, από τα αμέσως επόμενα λεπτά μέχρι και την σύλληψη του, είναι το επόμενο θέμα που θα επιχειρήσει η υπεράσπιση να εξηγήσει στις δικαστικές αρχές, ισχυριζόμενη πως η στόχευση ήταν να φροντίζει το παιδί.

Σύμφωνα με τον πιλότο η όλη σκηνοθεσία αφορούσε το κοριτσάκι και την προσπάθεια του να μην στερηθεί και τον πατέρα.

Ο κατηγορούμενος επιθυμεί το παιδί να παραμείνει αποκλειστικά με συγγενικά πρόσωπα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συνεννόηση των δύο οικογενειών για το θέμα της επιμέλειας με την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση για το κοριτσάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος, όπως δικαιούται, θα ζητήσει να βλέπει το παιδί του.

 

Πηγή: newsit.gr

Tags: ΑΝΑΚΡΙΤΗΣΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Φίλιππος Καμπούρης: Στον ανακριτή μαζί με τη σύζυγό του – «Είμαι αθώος, είναι σκευωρία» είπε έξω από τη ΓΑΔΑ
Ελλάδα

Φίλιππος Καμπούρης: Στον ανακριτή μαζί με τη σύζυγό του – «Είμαι αθώος, είναι σκευωρία» είπε έξω από τη ΓΑΔΑ

07.10.2026
Ο Ρούμπιο στην Αθήνα: Το διπλό στοίχημα και τα ηχηρά μηνύματα στο κρίσιμο γεωπολιτικό μομέντουμ
Ελλάδα

Ο Ρούμπιο στην Αθήνα: Το διπλό στοίχημα και τα ηχηρά μηνύματα στο κρίσιμο γεωπολιτικό μομέντουμ

07.10.2026
Next Post

Θεσσαλονίκη: «Βόμβες» για καθηγητή πιάνου στο Κρατικό Ωδείο – «Αποπλανούσε ανήλικες μαθήτριες»

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Άγριος καβγάς ανάμεσα σε δύο τουρίστριες στο Ηράκλειο για τα μάτια μιας γυναίκας: Πιάστηκαν στα χέρια

03.07.2022
Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από ενέδρα σε ζευγάρι – Η επίθεση στο αυτοκίνητό τους, στα Λαδάδικα

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από ενέδρα σε ζευγάρι – Η επίθεση στο αυτοκίνητό τους, στα Λαδάδικα

18.11.2022
Συλλαλητήριο για τα Τέμπη: Πάνω από 500.000 διαδήλωσαν στο Σύνταγμα – 73 συλλήψεις για τα επεισόδια

Συλλαλητήριο για τα Τέμπη: Πάνω από 500.000 διαδήλωσαν στο Σύνταγμα – 73 συλλήψεις για τα επεισόδια

01.03.2025

ΤΑΣΗ_

Σπάραξαν η Μαρία και η Βάσω Μαζωνάκη έξω από το «ΕΛΠΙΣ», λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του αδελφού τους

Σπάραξαν η Μαρία και η Βάσω Μαζωνάκη έξω από το «ΕΛΠΙΣ», λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του αδελφού τους

09.09.2026
Αδιανόητο: Αθλήτρια συνέχισε αγώνα παρότι είχε διάρροια, περιττώματα έτρεχαν στα πόδια της

Αδιανόητο: Αθλήτρια συνέχισε αγώνα παρότι είχε διάρροια, περιττώματα έτρεχαν στα πόδια της

15.09.2026
Χριστίνα Παππά: Είχε πάει στο ιατρείο όπου πέθανε ο Μαζωνάκης – «Με επανέφεραν με απινιδωτή»

Χριστίνα Παππά: Είχε πάει στο ιατρείο όπου πέθανε ο Μαζωνάκης – «Με επανέφεραν με απινιδωτή»

16.09.2026
Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Νεκροί οι 3 επιβαίνοντες του αυτοκινήτου που ανετράπη – Σε κρίσιμη κατάσταση οι 2 τραυματίες

Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Νεκροί οι 3 επιβαίνοντες του αυτοκινήτου που ανετράπη – Σε κρίσιμη κατάσταση οι 2 τραυματίες

17.09.2026
Μύκονος: Εργαζόμενη στην εστίαση κατήγγειλε τις αρρωστημένες ορέξεις των τουριστών

Μύκονος: Εργαζόμενη στην εστίαση κατήγγειλε τις αρρωστημένες ορέξεις των τουριστών

08.09.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved