Empisteutiko.gr
17.08.26 || 12:44
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Γιάννης Παναγόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ ζητά να παραιτηθεί από την ηγεσία της ΓΣΕΕ

13.02.2026
in *ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΛΙΑ ΑΡΘΡΑ *
Ο Γιάννης Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ ελέγχεται για βαριά κακουργήματα – «Πάγωσαν» οι λογαριασμοί του
Share TweetShareEmail

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (13.02.2026), κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση για την πορεία προς το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και τη στρατηγική ενόψει των εθνικών εκλογών. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ανέδειξε διαφωνίες για τον τρόπο εκλογής και την κατανομή των συνέδρων, ενώ αρκετά στελέχη εξέφρασαν έντονη ανησυχία για την υπόθεση Παναγόπουλου.

Η επιμονή του Νίκου Ανδρουλάκη στο μοντέλο που είχε εφαρμοστεί και στο προηγούμενο συνέδριο προκάλεσε ενστάσεις από τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και τη βουλευτή Νάντια Γιαννακοπούλου, με τη συζήτηση να αποτυπώνει μια σαφή διαφορά προσέγγισης. Παράλληλα, η συνεδρίαση απασχόλησαν και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, ο οποίος ερευνάται για υπεξαίρεση κονδυλίων.

Όσον αφορά την υπόθεση Παναγόπουλου, η Πολιτική Γραμματεία υπενθυμίζει ότι τέθηκε «άμεσα σε αναστολή» η κομματική του ιδιότητα έως τη διαλεύκανση της υπόθεσης για την οποία ερευνάται, επαναλαμβάνοντας ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Η ανακοίνωση επίσης αναφέρει ότι από «θέση αρχής» και «για την προάσπιση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος», ενώ σημειώνεται ότι ο κ. Παναγόπουλος «οφείλει να διευκολύνει», παραιτούμενος «των φιλοδοξιών του να ηγηθεί της ΓΣΕΕ».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Στο αρχείο η υπόθεση Παναγόπουλου για τα αδήλωτα 3,2 εκατ. ευρώ στα πόθεν έσχες – Σε εξέλιξη η έρευνα για την υπεξαίρεση κονδυλίων

Στο αρχείο η υπόθεση Παναγόπουλου για τα αδήλωτα 3,2 εκατ. ευρώ στα πόθεν έσχες – Σε εξέλιξη η έρευνα για την υπεξαίρεση κονδυλίων

23.03.2026
Ο Γιάννης Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ ελέγχεται για βαριά κακουργήματα – «Πάγωσαν» οι λογαριασμοί του

Γιάννης Παναγόπουλος: Αντιμέτωπος με κακούργημα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ – Δεν δήλωσε 3,2 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

16.03.2026

Στο ίδιο πλαίσιο, το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει ότι «ούτε εκβιάζεται, ούτε απειλείται», καλώντας σε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών που –όπως αναφέρει– επανέρχονται στην επιφάνεια: από την κρίση αντιπροσωπευτικότητας και αξιοπιστίας έως την ανάγκη «απεγκλωβισμού» από κατεστημένες αντιλήψεις και εξαρτήσεις. Η ανακοίνωση απευθύνει επίσης κάλεσμα προς τα μέλη και τους φίλους που δραστηριοποιούνται στους χώρους εργασίας και στις συνδικαλιστικές παρατάξεις να συμμετάσχουν στον προσυνεδριακό διάλογο και στις πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν.

Ο δρόμος προς το Συνέδριο

Η Πολιτική Γραμματεία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εξέτασε «διεξοδικά» την ατζέντα της πορείας προς το συνέδριο, αλλά και την πολιτική στρατηγική «ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών», τις οποίες χαρακτηρίζει «μείζον πολιτικό διακύβευμα». Τη συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, θέτοντας –κατά την ανακοίνωση– ζητήματα που αφορούν την «εθνική στρατηγική», τις βασικές πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις του κόμματος και τον τρόπο με τον οποίο θα πορευθεί προς συνέδριο και εκλογές.

Η απόφαση υπογραμμίζει επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ προσέρχεται στο συνέδριο με «σαφή και καθαρή ιδεολογική ταυτότητα», με αιχμή τη σοσιαλδημοκρατία του 21ου αιώνα ως απάντηση στις κοινωνικές, οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις. Παράλληλα, επαναδιατυπώνει τη θέση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «κόμμα εξουσίας» –όχι «κόμμα διαμαρτυρίας»– με στόχο τη διακυβέρνηση, ενώ επιμένει στην «αυτόνομη πολιτική πορεία» και στην πλήρη προγραμματική αυτοτέλεια στη μάχη των εκλογών.

Τι αποφασίστηκε για την «αμφίπλευρη διεύρυνση»

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη στρατηγική «αμφίπλευρης διεύρυνσης», η οποία –όπως σημειώνεται– έχει ήδη εκκινήσει μέσω αρμόδιας επιτροπής υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη, με στόχο την επιστροφή πολιτών και στελεχών που απομακρύνθηκαν σε προηγούμενες περιόδους. Στην ίδια γραμμή, η ανακοίνωση αποσαφηνίζει ότι το ζήτημα της πρόσκλησης και ένταξης βουλευτών αποτελεί αρμοδιότητα του προέδρου, ως επικεφαλής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες, το κόμμα δηλώνει ότι θα εντείνει τη συνεργασία του με πολιτικές ομάδες, οργανώσεις και κοινωνικούς φορείς – στο επίπεδο του κοινοβουλίου, της κοινωνίας και των συνδικάτων – με στόχο την προώθηση της «πολιτικής αλλαγής», ενώ ως «πολιτικό αντίπαλο» προσδιορίζει τη Νέα Δημοκρατία. Στρατηγικός στόχος, σύμφωνα με την απόφαση, είναι να αναδειχθεί πρώτο κόμμα και να συγκροτήσει κυβέρνηση «με κορμό το ΠΑΣΟΚ».

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

NBA: Πουλήθηκαν οι Λέικερς για πάνω από 12 δισ. δολάρια
*ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΛΙΑ ΑΡΘΡΑ *

NBA: Πουλήθηκαν οι Λέικερς για πάνω από 12 δισ. δολάρια

13.08.2026
Γεωργιάδης: Μέσα Νοεμβρίου ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία – Το νοσοκομείο θα καλεί τον ασθενή
*ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΛΙΑ ΑΡΘΡΑ *

Γεωργιάδης: Το Ισραήλ είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας, θλιβερή μειοψηφία όσοι προκαλούν επεισόδια σε βάρος Εβραίων τουριστών

11.08.2026
Next Post
Τζόυς Ευείδη: Σκέφτομαι να γράψω την περιουσία στα σκυλιά μου

Τζόυς Ευείδη για τηλεόραση: «Μετράς όσο είσαι γκόμενα, μετά ο Θεός και η ψυχή σου»

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Ζάκυνθος: Διασωληνώθηκε 20χρονος μετά από ατύχημα με «γουρούνα»

Ζάκυνθος: Διασωληνώθηκε 20χρονος μετά από ατύχημα με «γουρούνα»

31.08.2023

Κορονοϊός: 1.305 νέα κρούσματα, 348 οι διασωληνωμένοι και 33 θάνατοι

19.09.2021

Bloomberg: Αμερικανοί εγκαταλείπουν μετακομίζουν μόνιμα σε Ευρώπη και Ελλάδα

22.07.2022

ΤΑΣΗ_

Στο Περιστέρι το ψητοπωλείο με τα 9 κρούσματα σαλμονέλας – Η απάντησή του στα social media

Στο Περιστέρι το ψητοπωλείο με τα 9 κρούσματα σαλμονέλας – Η απάντησή του στα social media

29.07.2026
Τουρισμός για Όλους: Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις με διευρυμένα οικονομικά κριτήρια

Τουρισμός για Όλους: Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις με διευρυμένα οικονομικά κριτήρια

05.08.2026
Γαλάζιες σημαίες 2024: Αυτές είναι οι πιο καθαρές παραλίες σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αφαιρέθηκε η «Γαλάζια Σημαία» από εννέα παραλίες μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους, δείτε ποιες είναι

29.07.2026
Ολική έκλειψη Ηλίου στις 12 Αυγούστου: Τι θα δούμε στην Ελλάδα και πού θα φανεί ο Ήλιος να χάνεται

Σήμερα η ολική έκλειψη ηλίου: Το «παράθυρο» των 10 λεπτών στην Ελλάδα – Πού θα είναι ορατή

12.08.2026
Απόλυτο χάος στην Θέουτα: Μετανάστες εισβάλλουν σε σπίτια κατοίκων – Σοκαριστικές εικόνες

Απόλυτο χάος στην Θέουτα: Μετανάστες εισβάλλουν σε σπίτια κατοίκων – Σοκαριστικές εικόνες

31.07.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved