Empisteutiko.gr
20.08.25 || 10:30
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Γεωργιάδης για Τέμπη: Αποτυχία μας που δεν εξηγήσαμε τι πραγματικά συμβαίνει – Δεν ευθύνεται ο Καραμανλής

17.03.2023
in Επιλογές Συντακτών, Πολιτική
Τέμπη: Στον ανακριτή και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας
Share TweetShareEmail

«Ένα τόσο τραγικό δυστύχημα δεν θα μπορούσε να μην έχει επίπτωση στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο δυστύχημα στα Τέμπη. Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε τα αποτελέσματα χθεσινών δημοσκοπήσεων που δείχνουν πτώση στα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι η φυσιολογική αντίδραση αυτό που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις», είπε ο υπουργός και σχολίασε πως παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο κύριος αντίπαλος της κυβέρνησης δεν εισπράττει καθόλου επιπλέον ποσοστά. 

«Έχουμε περισσότερο μια οργή του κόσμου που οδηγεί σε μια αντισυστημική συμπεριφορά» ανέφερε και προέβλεψε ότι η οργή θα καταλαγιάσει. Σχολίασε μάλιστα ότι η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ περί δημοσκοπήσεων «γίνεται κάπως κουραστική».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ κλαίει μήπως δεν είμαστε αρκετά ανεκτικοί στους λαθρομετανάστες – Δείτε τους Σοσιαλιστές στη Δανία, περαστικά κ. Ανδρουλάκη

Περίεργα πράγματα, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη φωτιά στο Τζάνειο

15.08.2025
Λένα Σαμαρά: Τι λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις ενέργειες των γιατρών πριν τον θάνατό της

Λένα Σαμαρά: Τι λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις ενέργειες των γιατρών πριν τον θάνατό της

08.08.2025

«Δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε τι συμβαίνει»

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε πως «όλοι έχουμε στενοχωρηθεί, αλλά η στενοχώρια δεν είναι κομματικό ζήτημα, δεν υπάρχει ένας γονέας, που δεν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να είναι το δικό του παιδί στο τρένο».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δημοσκόπηση είπε ότι μόλις το 8% πιστεύει ότι ήταν ανθρώπινο λάθος και πρόσθεσε πως ήταν αποτυχία της κυβέρνησης ότι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε τι συμβαίνει.

«Είναι ορισμός τους ανθρώπινου λάθους, είναι απολύτως προφανές τι συνέβη, ότι συγκεκριμενοι άνθρωποι σε συγκεκριμένη θέση έκαναν σειρά λαθών, το ένα λάθος μετά το άλλο. Ήταν άκομψο να συζητάμε για τα λάθη του σταθμάρχη την ώρα που θάβαμε τα παιδιά».

Ανέφερε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή μετά το δυστύχημα τονίζει πως το ηλεκτρονικό σύστημα λειτουργούσε. «Δεν το είπα από το μυαλό μου, υπάρχει καταγραφικό μηχανήμα, έχουν παραδοθεί όλα στον ανακρτιή και στον εισαγγελέα, είναι στοιχείο της δικογραφίας» είπε.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ο σταθμάρχης «είχε 12,5 λεπτά που του άναβε μια κόκκινη γραμμή ότι το τρένο ήταν σε λάθος γραμμή, είχε ήχο και ένα κουμπί που αν το πάταγε θα φρέναραν τα τρενα. Ο πίνακας φώναζε, είναι όλα καταγεγραμμένα».

Υπογράμμισε ότι υπήρχαν ασφαλιστικές δικλείδες που θα προλάβαιναν το δυστύχημα, αλλά «εδώ έχουμε την εικόνα της Ελλάδας που δεν θέλουμε» σχολίασε, περιγράφοντας τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν λίγο πριν και μετά το τραγικό δυστύχημα.

«Να συγκρουστούμε με το κομμάτι της παλιάς Ελλάδας»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «το μερίδιο της δικής μας ευθύνης είναι ότι δεν συγκρουστήκαμε με το βαθύ κράτος, το βαθύ δημόσιο. Το διακύβευμα των εκλογών πρέπει να είναι ότι έχει έρθει η ώρα να συγκρουστούμε με το κομμάτι της παλιάς Ελλάδας».

«Ο Καραμανλής δεν ευθύνεται για το δυστύχημα»

Ερωτηθείς για τον παραιτηθέντα υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή είπε ότι «πήρε την απόφαση να παραιτηθεί σε πρώτο χρόνο, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο, δεν ξέρω πολλούς που θα το έκαναν, και πήρε πάνω του ευθύνες παραπάνω από ό,τι του αναλογούσαν, διότι τελικά την πράξη ευθύνης του Καραμανλή την πουλήσαν στην κοινωνία ως ενοχή».

«Ο Καραμανλής δεν ευθύνεται για το δυστύχημα, η πολιτική ευθύνη είναι γενική έννοια, την ανέλαβε και με γενναιότητα, αλλά δεν ευθύνεται για το λάθος του σταθμάρχη. Ο κανιβαλισμός που ακολούθησε θα λειτουργήσει αρνητικά στο μέλλον, κανένας πολιτικός δεν θα θέλει να παραιτηθεί» πρόσθεσε ο υπουργός.

Για την υποψηφιότητα του κ. Καραμανλή σχολίασε πως «δεν υπάρχει ζήτημα να μην είναι υποψήφιος, είναι βουλευτής Σερρών, θα το αποφασίσουν οι ψηφοφόροι των Σερρών αν θα ξαναπάει στη Βουλή».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «στηρίζουμε όλοι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον εμπιστευόμαστε ότι θα κάνει τη δουλειά. Ο Μητσοτάκης πρέπει να είναι η επιλογή του κόσμου, δεν έκανε λίγα ο Μητσοτάκης σε τέσσερα χρόνια. Μην καταστρέφουμε και μην λιθοβολούμε μια ανορθωτική προσπάθεια 4 ετών. Θα τα αλλάξει όλα ο Μητσοτάκης αν του δώσει την ευκαιρία ο λαός».

 

Δείτε αναλυτικά τα βίντεο ΕΔΩ

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

Tags: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΤΕΜΠΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα, περιορίζονται οι βροχές
Επιλογές Συντακτών

Καιρός: Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις – Μέχρι τα 6 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο

20.08.2025
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να γίνει άμεση εκεχειρία στην Ουκρανία» – Η παρέμβαση στις τηλεδιασκέψεις των Ευρωπαίων ηγετών

19.08.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Κορωνοϊός: 170 νέα κρούσματα -7 νεκροί σε μία ημέρα

20.09.2020

Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς 25% στην Ευρώπη – «Η ΕΕ δημιουργήθηκε για να γ@@@ει τις ΗΠΑ»

26.02.2025
Λίμνη Αώου: Πώς πέθανε ο 16χρονος – Ο πρόεδρος της κοινότητας περιγράφει τις δραματικές στιγμές

Το μυστικό της λίμνης – Η μητέρα της Ευρυδίκης πιστεύει ότι η κόρη της αυτοκτόνησε, όπως ο πατέρας της

16.10.2022

ΤΑΣΗ_

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker με πάνω από 150 γραμμάρια κοκαΐνης

04.08.2025
Αστυνομικός TikToker: «Ήταν κυνηγημένος, ενόχλησε με όσα έλεγε», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν με νοιάζει, ας γ…α δεκαπέντε ώρες»: Ο TikToker-αστυνομικός που «έκαιγε» την ΕΛ.ΑΣ.

14.08.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτή είναι η συγγενής που που φέρεται να του «έτρωγε» λεφτά – Πάνε στα δικαστήρια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη σε δημόσια ψυχιατρική κλινική

14.08.2025
Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

05.08.2025
Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

14.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved