Empisteutiko.gr
03.11.26 || 17:14
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Ουκρανία – Ρωσία: “Παζάρια” για την κατάπαυση του πυρός, συμφώνησαν σε νέα ανταλλαγή κρατουμένων

03.06.2025
in Ελλάδα, Πολιτική
Ουκρανία – Ρωσία: “Παζάρια” για την κατάπαυση του πυρός, συμφώνησαν σε νέα ανταλλαγή κρατουμένων
Share TweetShareEmail

Επετεύχθη συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας – Ρωσίας για νέα ανταλλαγή κρατουμένων μετά τον νέο γύρο συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη. Δεν τα βρήκαν στην κατάπαυση πυρός.

Λιγότερο από μία ώρα διήρκησαν οι συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, σε ένα νέο γύρο συνομιλιών με απώτερο στόχο, την επίτευξη ειρήνευσης.

«Η συνάντηση ολοκληρώθηκε, χωρίς αρνητικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Οντζού Κετσελί.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Συστοιχία Patriot μεταφέρεται στην Κάρπαθο: Στην Κύπρο ο Δένδιας και τα F-16, εν πλω οι φρεγάτες Κίμων και Ψαρά

Patriot για την Ουκρανία: Ο Τραμπ «μπλοκάρει» τις παραδόσεις – Στα όριά της η αντιαεροπορική άμυνα του Κιέβου

20.10.2026
Ρώσοι στρατιώτες καταγγέλλουν ότι οι διοικητές τους τους εγκατέλειψαν χωρίς τροφή και νερό στο ουκρανικό μέτωπο – Έπιναν τα ούρα τους

Ρώσοι στρατιώτες καταγγέλλουν ότι οι διοικητές τους τους εγκατέλειψαν χωρίς τροφή και νερό στο ουκρανικό μέτωπο – Έπιναν τα ούρα τους

04.10.2026

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ δήλωσε μετά τις συνομιλίες ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, κυρίως των σοβαρά τραυματισμένων και των νέων σε ηλικία αιχμαλώτων.

Συγκεκριμένα, Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν να ανταλλάξουν όλους τους σοβαρά τραυματίες αιχμαλώτους πολέμου ή όσους είναι κάτω των 25 ετών, καθώς και 6.000 σορούς στρατιωτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε κάθε πλευρά, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ, επικεφαλής της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας.

«Συμφωνήσαμε να ανταλλάξουμε όλους τους σοβαρά τραυματίες και βαριά αρρώστους αιχμαλώτους πολέμου. Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει νέους στρατιώτες ηλικίας 18 έως 25 ετών, υπό το σχήμα “όλοι έναντι όλων”», τόνισε Ουμέροφ.

«Συμφωνήσαμε επίσης στην ανταλλαγή 6.000 σορών πεσόντων στρατιωτών η κάθε πλευρά», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Μεντίνσκι δήλωσε ότι τέτοιες ανταλλαγές αιχμαλώτων θα γίνονται σε τακτική βάση, επιβεβαιώνοντας την ανταλλαγή που ανακοίνωσε ο Ουμέροφ. Δεν ανέφερε πάντως τον αριθμό των σορών στρατιωτών που θα ανταλλαγούν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη, ο Ουμέροφ, επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας στις συνομιλίες, δήλωσε ότι λείψανα νεκρών στρατιωτών θα επαναπατριστούν επίσης στο πλαίσιο της ανταλλαγής.

Παράλληλα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι το Κίεβο πιστεύει ότι όλα τα κρίσιμα ζητήματα στις συνομιλίες με τη Ρωσία μπορούν να επιλυθούν μόνο σε επίπεδο ηγετών και προτείνει τη διεξαγωγή μιας νέας συνάντησης μεταξύ 20ής και 30ής Ιουνίου για να σημειωθεί πρόοδος.

 

Ukrainian Defence Minister Umerov:

– Both sides agreed to swap all seriously ill and under 25-year-old prisoners of war
– Kiev believes all key issues can only be resolved at level of leaders
– Kiev has proposed to hold a meeting by the end of June pic.twitter.com/EKJTC6teLl— TRT World (@trtworld) June 2, 2025

 

Μετά τη λήξη των συνομιλιών ο Αντρίι Γερμάκ, ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε πως τα μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας παρέδωσαν στους Ρώσους διαπραγματευτές έναν κατάλογο με ονόματα εκατοντάδων παιδιών που το Κίεβο ζητά από τη Μόσχα να επιστρέψουν στην Ουκρανία.

«Πρόκειται για εκατοντάδες παιδιά που η Ρωσία έχει απομακρύνει παράνομα, έχει εκτοπίσει βίαια ή κρατά σε (ουκρανικά) εδάφη που κατέχει προσωρινά», τόνισε στο Telegram ο Γερμάκ.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι εκατοντάδες παιδιά απομακρύνθηκαν από ουκρανικά εδάφη από τις ρωσικές δυνάμεις και η Ουκρανία ζητά την επιστροφή τους στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Η Μόσχα υποστηρίζει ότι πήρε τα παιδιά για να τα προστατεύσει από τις πολεμικές συγκρούσεις.

Ο Ουκρανός υφυπουργός Εξωτερικών Σέρχι Κισλίτσια δήλωσε ότι η ρωσική πλευρά απέρριψε πρόταση του Κιέβου για «άνευ όρων κατάπαυση του πυρός». «Η ρωσική πλευρά συνέχισε να απορρίπτει την πρόταση για άνευ όρων κατάπαυση του πυρός», τόνισε.

Πρόταση Ρώσων για κατάπαυση του πυρός «δύο έως τριών ημερών»

Ωστόσο, ο επικεφαλής της ρωσικής διαπραγματευτικής ομάδας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, δήλωσε ότι η Ρωσία πρότεινε στην Ουκρανία μερική κατάπαυση του πυρός «δύο έως τριών ημερών» σε ορισμένους τομείς του μετώπου.

«Καταθέσαμε μια αρκετά γενική πρόταση. Μια συγκεκριμένη κατάπαυση του πυρός για δύο ή τρεις ημέρες σε ορισμένες περιοχές του μετώπου», δήλωσε ο Μεντίνσκι σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες.

Ο Μεντίνσκι δήλωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία παρέδωσε στην ουκρανική ένα λεπτομερές μνημόνιο που περιγράφει τους όρους της Μόσχας για μια πλήρη κατάπαυση του πυρός.

Ζελένσκι: Προετοιμαζόμαστε για μια νέα απελευθέρωση κρατουμένων πολέμου

Από το Βίλνιους, ο Ζελένσκι δήλωσε πως ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν πρέπει να «αποκτήσει τίποτα» από την εισβολή του στην Ουκρανία.

«Ο Πούτιν δεν πρέπει να επιτύχει τίποτα που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την επιθετικότητά του. Οποιαδήποτε ανταμοιβή θα του έδειχνε μόνο ότι ο πόλεμος αξίζει», δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ηγετών κρατών της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας.

Αναφερόμενος στη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη «προετοιμασίες» για μια νέα ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία.

«Έχουν ανταλλαγεί έγγραφα μέσω της τουρκικής πλευράς και προετοιμαζόμαστε για μια νέα απελευθέρωση κρατουμένων πολέμου», είπε.

Στις 16 Μαΐου, οι πρώτες απευθείας συνομιλίες μετά από τρία χρόνια μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών είχαν ήδη οδηγήσει σε συμφωνία για ανταλλαγή 1.000 κρατουμένων από κάθε πλευρά.

Tags: ΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣΡΩΣΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Απάτη με ΜΚΟ: Η σύζυγος του Φιρινίδη είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση χρημάτων από άλλη ΜΚΟ
Ελλάδα

Απάτη με ΜΚΟ: Η σύζυγος του Φιρινίδη είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση χρημάτων από άλλη ΜΚΟ

02.11.2026
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη και αντιπολίτευση: Ενώ είναι ζητούμενο η ενότητα, εσείς ανασύρετε αφορμές διχασμού, δείτε live από τη Βουλή
Πολιτική

Μητσοτάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας

01.11.2026
Next Post
Δεν πάνε στη συνάντηση με τον Γιαννακόπουλο οι Αγγελόπουλοι και λένε πως θα τα πουν στα δικαστήρια

Ολυμπιακός: Οι Αγγελόπουλοι δεν πηγαίνουν στη συνάντηση με τον Βρούτση – Ολοταχώς για λουκέτο στο πρωτάθλημα μπάσκετ

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Το Νotoshome κατεβάζει ρολά: Οι Αφοί Λαμπρόπουλοι, μέχρι τα Notos και το σχέδιο «σωτηρίας»

25.01.2021
Αxios: Αυτή είναι η τελική πρόταση Τραμπ για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία – Tι περιλαμβάνει, δείτε χάρτη

Τραμπ: Θα μιλήσω τηλεφωνικά με τον Πούτιν τη Δευτέρα για να σταματήσει το λουτρό αίματος στην Ουκρανία

17.05.2025
Φρίκη στη Βρετανία: Άνδρας επιτέθηκε με κουζινομάχαιρα σε στρατιώτη και έγλυψε το αίμα

Φρίκη στη Βρετανία: Άνδρας επιτέθηκε με κουζινομάχαιρα σε στρατιώτη και έγλυψε το αίμα

24.07.2024

ΤΑΣΗ_

Επιχείρηση «Ετοιμότητα»: Η λίστα με τις χώρες που καλούν τους πολίτες τους να γεμίσουν τα ντουλάπια τους για 3 έως 10 ημέρες

Επιχείρηση «Ετοιμότητα»: Η λίστα με τις χώρες που καλούν τους πολίτες τους να γεμίσουν τα ντουλάπια τους για 3 έως 10 ημέρες

30.10.2026
«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

07.10.2026
Αυτός είναι ο αρχηγός της οργάνωσης που μέσω ΜΚΟ έκλεβε χρήματα που προορίζονταν για παιδιά

Αυτός είναι ο αρχηγός της οργάνωσης που μέσω ΜΚΟ έκλεβε χρήματα που προορίζονταν για παιδιά

31.10.2026
Γιώργος Μαζωνάκης: «Η μητέρα του ζήτησε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική» σύμφωνα με πληροφορίες

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι αναλύσεις των ουσιών που εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές εξετάσεις του τραγουδιστή «ξεκλειδώνουν» τα αίτια θανάτου

16.10.2026
Ποια εστιατόρια κέρδισαν αστέρια Michelin: Η έκπληξη από τη Σαντορίνη, ο χάρτης με τις διακρίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ποια εστιατόρια κέρδισαν αστέρια Michelin: Η έκπληξη από τη Σαντορίνη, ο χάρτης με τις διακρίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

20.10.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved