Empisteutiko.gr
20.08.25 || 21:22
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Fly Over: Τα νέα επεισόδια έργων Θεσσαλονίκης στο ΣτΕ

21.04.2024
in Ελλάδα
Αντιδράσεις για το Fly Over – Πορεία σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Share TweetShareEmail

Από την πρώτη κιόλας στιγμή είχε καταστεί φανερό πως είχαμε να κάνουμε με μια υπόθεση με πολλά επεισόδια, μπρος-πίσω, εκκρεμότητες και ζητήματα προς επίλυση, χωρίς καν τη βεβαιότητα των σαφών και οριστικών απαντήσεων. Η προσωρινή διαταγή του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για αναστολή των έργων, ο ορισμός της συζήτησης για την αίτηση αναστολής, αλλά και η μετάθεση της οριστικής συζήτησης για την ακύρωση του έργου για τις 22 του Μαΐου, προσέθεσαν νέα κεφάλαια σε ένα σαλονικιώτικο saga που προβλέπεται να μας απασχολήσει για πολύ καιρό ακόμη.

Φυσικά, με βάση τα όσα δρομολογήθηκαν από τις πρόσφατες εξελίξεις, όπως τη χρονοτριβή από την πλευρά του Δημοσίου για την κατάθεση του περιβόητου φακέλου (που κατατέθηκε μεν εμπρόθεσμα στο πλαίσιο της προσωρινής διαταγής, αλλά συνολικά μιλώντας δεόντως αργοπορημένα, παρά την απουσία ασφυκτικού χρονικού πλαισίου, με αποτέλεσμα την αναβολή της κυρίως συζήτησης περί της ακύρωσης του έργου), είναι πλέον δεδομένη η αίσθηση πως θα προκύπτουν συνεχώς νέα ζητήματα, στα οποία είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν έγκαιρες, κατατοπιστικές, πειστικές και αναλυτικές απαντήσεις.

Κάπως, και ανεξάρτητα από τον δρόμο που θα ακολουθήσει η Δικαιοσύνη, αγγίζουμε την καρδιά ενός διαχρονικού προβλήματος που πλήττει ξανά και ξανά, σαν κακόγουστη φάρσα που επαναλαμβάνεται σαρκαστικά, τη Θεσσαλονίκη. Πέρα από τα έργα που βαλτώνουν, πέρα από τα έργα που εξαγγέλλονται μετά βαΐων και κλάδων χωρίς να υλοποιούνται ποτέ, πέρα από τις ατελείωτες υποσχέσεις που σύντομα αποδεικνύονται είτε ανεδαφικές είτε στάχτη στα μάτια, βρισκόμαστε επίσης αντιμέτωποι με τη χρόνια απροθυμία του κράτους να δαπανήσει χρόνο, διάθεση, τεχνογνωσία και πόρους προκειμένου να προετοιμάσει στην εντέλεια τα έργα που έχουν εγκριθεί και ήδη μπει στις ράγες. Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, το έργο είχε ήδη παιχτεί στο μυαλό μας προτού αρχίσει να ξετυλίγεται στις δικαστικές αίθουσες, καθότι: α) είχε προηγηθεί μηδαμινή διαβούλευση με την ίδια την πόλη και τους κατοίκους της, β) η απόφαση ελήφθη χωρίς καν να έχουν κατατεθεί οι απαραίτητες επιστημονικές μελέτες στατικότητας, οδοποιίας και κυκλοφοριακής διαχείρισης.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

astiko-leoforeio-ktel-xalkidikis-jpg

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο έπεσε πάνω στο κτήριο των ΚΤΕΛ Χαλκιδικής

18.08.2025
Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Σοκάρει επίθεση στη Θεσσαλονίκη: 46χρονη έριξε χλωρίνη στο πρόσωπο 38χρονου

17.08.2025

Για του λόγου το αληθές, και χωρίς σε καμία στιγμή να προεξοφλούμε την τελική ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, ήδη έχει φυτρώσει και το νέο φυντάνι της φημολογίας πως η δασική έκταση που προβλέπεται να αποψιλωθεί για τις ανάγκες του έργου είναι εμφατικά μεγαλύτερη από εκείνη που είχε προβλεφθεί στην αρχική μελέτη. Φυσικά, μια τέτοια μεταβολή στα ουσιώδη στοιχεία του φακέλου θα μπορούσε κάλλιστα να δικαιολογήσει μέχρι και τη συνολική ακύρωση του έργου. Σε αυτό το σημείο, είναι χρήσιμο να προβούμε σε μια αναγκαία διευκρίνιση, ένα άτυπο disclaimer: δεν παριστάνουμε τους ειδήμονες σε κανέναν τομέα, ούτε στο νομικό ούτε στο συγκοινωνιακό σκέλος της υπόθεσης. Αυτό που απαιτούμε ως πολίτες μιας χιλιοταλαιπωρημένης και κατάκοπης πόλης είναι να τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες δικλείδες ώστε οι πιστοποιημένοι ειδήμονες να καταθέτουν μια σφαιρική εκτίμηση για όλες τις πτυχές του κάθε έργου ώστε να μπορεί ο καθένας από το μετερίζι του -οι πολίτες, οι φορείς, η Δικαιοσύνη κτλ- να κρίνει με σαφήνεια τι ακριβώς ισχύει σε κάθε περίσταση.

Για να το θέσουμε πιο απλά, το μονίμως ανολοκλήρωτο Μετρό-ανέκδοτο-γιοφύρι της Άρτας είναι μονάχα ο τίτλος ενός βιβλίου που περιλαμβάνει αμέτρητες υποενότητες (βλέπε σταθμός Βενιζέλου και πολλά πολλά ακόμη), όπου κανείς από όσους θα έπρεπε δεν φάνηκε να παίρνει στα σοβαρά την ευθύνη του απέναντι στους κατοίκους μιας ολόκληρης πόλης.

Tags: FLY OVERΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Πάτρα: Συγκεντρώνουν υπογραφές για την αποφυλάκιση των δύο ανδρών που κατηγορούνται για εμπρησμό στο Γηροκομείο
Ελλάδα

Πάτρα: Συγκεντρώνουν υπογραφές για την αποφυλάκιση των δύο ανδρών που κατηγορούνται για εμπρησμό στο Γηροκομείο

20.08.2025
Νεαροί έσπαγαν ΙΧ αυτοκίνητα στη Λάρισα για πλάκα – Πετούσαν πέτρες
Ελλάδα

Νεαροί έσπαγαν ΙΧ αυτοκίνητα στη Λάρισα για πλάκα – Πετούσαν πέτρες

20.08.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Σέρρες: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας μετά από μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων

Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρο τροχαίο με ανατροπή ΙΧ – Νεκρός ένας 30χρονος

21.03.2024
Η Καρυστιανού υπέβαλε μήνυση κατά των μελών της ΝΔ στην προανακριτική για τα Τέμπη

Η Καρυστιανού υπέβαλε μήνυση κατά των μελών της ΝΔ στην προανακριτική για τα Τέμπη

11.04.2025
Αντέδρασε η «Wagner» στις απειλές Πούτιν: «Έκανε λάθος επιλογή – Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο»

Wagner: Αμερικανική έκθεση κάνει λόγο για ταπείνωση Πούτιν, βαθιά αστάθεια στο Κρεμλίνο και στρατιωτική γύμνια της Ρωσίας

25.06.2023

ΤΑΣΗ_

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker με πάνω από 150 γραμμάρια κοκαΐνης

04.08.2025
Αστυνομικός TikToker: «Ήταν κυνηγημένος, ενόχλησε με όσα έλεγε», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν με νοιάζει, ας γ…α δεκαπέντε ώρες»: Ο TikToker-αστυνομικός που «έκαιγε» την ΕΛ.ΑΣ.

14.08.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτή είναι η συγγενής που που φέρεται να του «έτρωγε» λεφτά – Πάνε στα δικαστήρια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη σε δημόσια ψυχιατρική κλινική

14.08.2025
Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

05.08.2025
Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

14.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved