Empisteutiko.gr
16.08.25 || 09:02
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Fly Οver – Επιχείρηση Τροχαίας για ανοιχτούς δρόμους: Πάνω από 12.300 κλήσεις σε 35 ημέρες στο κέντρο

10.11.2023
in Ελλάδα
Ανοδική πορεία των τιμών για αγορά και ενοικίαση σπιτιού – Οι ακριβότερες και οι οικονομικότερες περιοχές στη Θεσσαλονίκη
Share TweetShareEmail

Επιχείρηση απελευθέρωσης των κεντρικών οδικών αξόνων από την παράνομη στάθμευση βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περίπου ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη, λόγω της έναρξης των εργασιών του υπερσύγχρονου αυτοκινητόδρομου, Fly Over.

 

Δεκάδες αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Τροχαίας, οι οποίοι έχουν κληθεί να εφαρμόσουν το «ειδικό σχέδιο εντατικής τροχονομικής αστυνόμευσης», βρίσκονται καθημερινά σε βασικούς άξονες στο κέντρο της πόλης, προσπαθώντας να αποτρέψουν οδηγούς να σταθμεύουν παράνομα και βεβαιώνοντας χιλιάδες παραβάσεις. Ουσιαστικά η έναρξη κατασκευής του Fly Over και η κινητοποίηση της Τροχαίας που έχει κληθεί να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην κυκλοφορία, έρχεται να βάλει τέλος σε ένα καθεστώς που επικρατούσε εδώ και χρόνια, σύμφωνα με το οποίο οι οδηγοί στάθμευαν ελεύθερα όπου ήθελαν.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Συνελήφθη στη Ρόδο 18χρονος από τη Δανία – Βίασε 18χρονη πίσω από νυχτερινό μαγαζί

Θεσσαλονίκη: Σοκάρει η μαρτυρία της 10χρονης που έπεσε θύμα βιασμού από τον σύντροφο της μητέρας της

11.08.2025
Κοκαΐνη αξίας 5,5 εκατ. ευρώ εντοπίστηκε σε κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Κοκαΐνη αξίας 5,5 εκατ. ευρώ εντοπίστηκε σε κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

10.08.2025
Image

Τα ροζ χαρτάκια των προστίμων πέφτουν βροχή από τις αρχές του περασμένου μήνα στα παρμπρίζ των οχημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 2 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου έχουν βεβαιωθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τη Διεύθυνση Τροχαίας, 15.701 παραβάσεις μόνο σε κεντρικούς άξονες της Θεσσαλονίκης.

Από αυτές οι 12.310 κλήσεις αφορούσαν παράνομη στάθμευση των οχημάτων, με τους τροχονόμους να βεβαιώνουν κατά μέσο όρο περίπου 350 παραβάσεις καθημερινά. Βέβαια σε αυτό συνέβαλε και η ενίσχυση της Διεύθυνσης Τροχαίας με περίπου εβδομήντα αστυνομικούς -έστω και λόγο Fly Over-, όπου πλέον καθημερινά βλέπουμε σε κομβικά σημεία στο κέντρο της πόλης τροχονόμους να ελέγχουν και να διευθετούν την κυκλοφορία. Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό το πόσο έχουν ενισχυθεί τα μέτρα αστυνόμευσης για τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα τον τελευταίο μήνα, αρκεί να αναφερθεί ότι στο εννεάμηνο του 2023 βεβαιώθηκαν 34.149 κλήσεις σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, αριθμός που αντιστοιχεί σε 126 κλήσεις ημερησίως. Με άλλα λόγια, τον τελευταίο μήνα οι βεβαιωμένες κλήσεις σχεδόν τριπλασιάστηκαν.

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜOΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ  

15.701

ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ 12.310
ΓΙΑ ΜΕΘΗ 406
ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΘΟΡΥΒΩΝ 422
ΓΙΑ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ 182
ΓΙΑ ΣΤΈΡΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ 417
ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ 1.964

Σε δεκατέσσερις κεντρικούς δρόμους επικεντρώθηκαν οι τροχονομικοί έλεγχοι αυτό το διάστημα των 35 ημερών. Οι αστυνομικοί όργωναν καθημερινά δρόμους που ήταν χωρισμένοι σε τέσσερις άξονες και συγκεκριμένα:

– Εθνικής Αντιστάσεως – Βασ. Όλγας – Βασ. Γεωργίου – Τσιμισκή – Πολυτεχνείου
– Κ. Καραμανλή – Εγνατία – Μοναστηρίου (έως Αγ. Πάντες)
– Δωδεκανήσου – Σαλαμίνος
– Λεωφόρο Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου – Γ. Παπανδρέου

Για την επίτευξη του στόχου για ανοιχτές όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας στους κεντρικούς δρόμους, επιστρατεύτηκαν και οι γερανοί. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οδηγοί που στάθμευσαν παράνομα, είδαν το όχημά τους να… «απουσιάζει». Σε άλλους πάλι απουσίαζαν οι πινακίδες κυκλοφορίας, βάζοντας τους σε έναν Γολγοθά μέχρι να τις πάρουν εκ νέου πίσω, αφού το τελευταίο διάστημα στα ΕΛΤΑ και στα ταμεία των δήμων όπου μπορούν να πληρωθούν οι κλήσεις, η αναμονή εξαιτίας του κόσμου είναι μεγάλη.

 

Κοινή παραδοχή, πάντως, είναι ότι η εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου από την Τροχαία, το οποίο γνωστοποιήθηκε στους Θεσσαλονικείς μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου, έχει αυξήσει την ταχύτητα με την οποία διέρχονται οι οδηγοί από τους κεντρικούς άξονες, όπως επίσης και τους χρόνους διέλευσης των λεωφορείων,αφού πλέον οι λεωφορειολωρίδες δεν εμποδίζονται. Βέβαια αν το σχέδιο της Τροχαίας κριθεί ως πετυχημένο, αυτό θα αποδειχθεί με το ξεκίνημα των εργασιών για το Fly Over, γεγονός που σημαίνει τη μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό και την είσοδο πλέον μεγάλου αριθμού οχημάτων από το κέντρο της πόλης.

Την ίδια ώρα σε πονοκέφαλο έχει μετατραπεί το σαφάρι της Τροχαίας για τους επαγγελματίες που εφοδιάζουν τα καταστήματα. Ένα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι να μη γίνονται οι φορτοεκφορτώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας στους κεντρικούς δρόμους. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Α΄ του ΕΒΕΘ, Μανώλη Βλαχογιάννη, υπήρξε συμφωνία στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού Oργάνου οι φορτοεκφορτώσεις να γίνονται έως τις 7.30 το πρωί στις μεγάλες επιχειρήσεις που βρίσκονται στους κεντρικούς οδικούς άξονες. Η συμφωνία αυτή τέθηκε σε ισχύ από χθες, Πέμπτη με τη σύμφωνη γνώμη του Επιμελητηρίου και όλων των εμπλεκόμενων. Άγνωστο όμως είναι τι θα γίνει με τον εφοδιασμό των μικρότερων καταστημάτων του κέντρου.

Tags: FLY OVERΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Θεσσαλονίκη: Προσήχθη ύποπτος για εμπρησμό στο δάσος του Σέιχ Σου
Ελλάδα

Η Ελλάδα απέτυχε στις φωτιές και “με τις περισσότερες δυνάμεις που είχαμε ποτέ”

15.08.2025
Τζόκερ: Στη Θεσσαλονίκη το χρυσό δελτίο που κερδίζει 6.156.000 € – Τα πήρε όλα με μόλις 3 ευρώ
Ελλάδα

Νέο ΤΖΑΚΠΟΤ στο Τζόκερ: Μοίραζει πάνω από 26 εκατ. ευρώ

15.08.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Σαμ Άλτμαν: Η αδελφή του «Mr ChatGPT» τον μηνύει για σεξουαλική κακοποίηση που ξεκίνησε όταν ήταν παιδιά

Σαμ Άλτμαν: Η αδελφή του «Mr ChatGPT» τον μηνύει για σεξουαλική κακοποίηση που ξεκίνησε όταν ήταν παιδιά

08.01.2025
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε εξέλιξη οι συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου στη Λευκορωσία

Ξεκίνησε ο τέταρτος γύρος των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων

14.03.2022

Μυτιλήνη: Σύλληψη 70χρονου για βιασμό 34χρονης με αναπηρία

26.07.2021

ΤΑΣΗ_

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker με πάνω από 150 γραμμάρια κοκαΐνης

04.08.2025
Αστυνομικός TikToker: «Ήταν κυνηγημένος, ενόχλησε με όσα έλεγε», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν με νοιάζει, ας γ…α δεκαπέντε ώρες»: Ο TikToker-αστυνομικός που «έκαιγε» την ΕΛ.ΑΣ.

14.08.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτή είναι η συγγενής που που φέρεται να του «έτρωγε» λεφτά – Πάνε στα δικαστήρια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη σε δημόσια ψυχιατρική κλινική

14.08.2025
Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

05.08.2025
Μουρτζούκου για το εγκεφαλικό επεισόδιο της μητέρας της: «Θα στεναχωρηθώ αν πάθει κάτι κακό» [βίντεο]

Ειρήνη Μουρτζούκου: Δέχθηκε επίθεση στη φυλακή

19.07.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved