Empisteutiko.gr
20.08.26 || 16:47
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Φλωρίδης για Τέμπη: Εδώ και 2,5 χρόνια ποτέ δεν υποβλήθηκε αίτημα εκταφής για ταυτοποίηση – Ξεχωριστή διαδικασία αν υποβληθεί, δεν θα καθυστερήσει τη δίκη

23.09.2025
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Φλωρίδης για Τέμπη: Εδώ και 2,5 χρόνια ποτέ δεν υποβλήθηκε αίτημα εκταφής για ταυτοποίηση – Ξεχωριστή διαδικασία αν υποβληθεί, δεν θα καθυστερήσει τη δίκη
Share TweetShareEmail

«Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα επί 2,5 χρόνια ταυτοποίησης των σορών των θυμάτων στα Τέμπη» δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας ότι ο απεργός πείνας Πάνος Ρούτσι «δεν υπέβαλε κάποιο αίτημα νωρίτερα που είχε απορριφθεί».

«Έστειλε το εξώδικο με τα αιτήματά του και ταυτόχρονα ξεκίνησε απεργία πείνας. Δεν επιλήφθηκε κάποιο όργανο της δικαιοσύνης που να απέρριψε το αίτημά του» εξήγησε ο κ. Φλωρίδης.

«Υπάρχει μια εντύπωση στον κόσμο ότι υπάρχει μια άρνηση να υπάρξει εκταφή. Από πού; Από ποιόν; Το εξώδικο Ρούτσι που αναφέρεται τι έχει γίνει, καταλήγει χωρίς να υπάρχει αίτημα εκταφής για ταυτοποίηση. Ζητάνε να γίνει εκταφή με σκοπό να διαπιστωθεί αν υπάρχει χημική ουσία, όχι αν είναι το παιδί αυτού που κάνει απεργία πείνας. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην ανακοίνωσή του χθες είπε ότι αίτημα για να διαπιστωθεί αν είναι το παιδί δεν υπάρχει. Λέει όμως ότι μπορεί να γίνουν 2 πράγματα: είτε αίτημα για εκταφή, είτε να ερμηνεύσει ο εισαγγελέας εφετών» είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Φλωρίδης.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Φλωρίδης για νόμο Παρασκευόπουλου: Tο 80% αυτών που αποφυλακίστηκαν ξαναγύρισαν στο βαρύ έγκλημα

Φλωρίδης για το επεισόδιο Μαρινάκη-Δημητριάδη: «Αν κριθεί κάποιος ένοχος, θα φυλακιστεί»

26.05.2026
Φλωρίδης: Οι αγρότες δεν έχουν καταλήξει ακόμα ποια είναι τα αιτήματά τους, «γκάνγκστερς» όσοι προκάλεσαν επεισόδια

Φλωρίδης: Οι αγρότες δεν έχουν καταλήξει ακόμα ποια είναι τα αιτήματά τους, «γκάνγκστερς» όσοι προκάλεσαν επεισόδια

10.12.2025
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 

«Αν υποβληθεί ένα τέτοιο καθαρό αίτημα τότε θα το δούμε, είπε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, και σημαίνει ότι ενδεχομένως να διαταχθεί η εκταφή για να γίνει ταυτοποίηση. Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα και κάποιος το αρνείται. Ο εισαγγελέας και οι δικαστές του Αρείου Πάγου λένε ότι στο μεν ζήτημα της άδεια εκταφής για διακρίβωση χημικής ουσίας, επειδή η ανάκριση έκλεισε και δεν υφίσταται πλέον ανακριτής και ο εισαγγελέας έχει διαβιβάσει την πρόταση στην πρόεδρο εφετών Λάρισας γιατί κάποια στιγμή πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη μέσω της δικαιοσύνης, τότε η μόνη αρμόδια είναι η πρόεδρος των εφετών της Λάρισας».

«Εάν ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν υπάρχει αίτημα, δεν μπορεί να αποφανθεί, γιατί δεν έχει αίτημα. Αν υποβληθεί, όπως λέει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα απαντηθεί άμεσα. Εάν υποβληθεί αίτημα για εκταφή, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι όντως αυτό το παιδί, τότε ανοίγει μια ξεχωριστή διαδικασία. Αυτή η διαδικασία δεν εμποδίζει την πρόοδο της δίκης» διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ένα αίτημα που μπορεί να είναι και πολλά στη συνέχεια, για να δουν αν οι σοροί που ετάφησαν είναι οι άνθρωποί τους, η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού είναι μια άλλη διαδικασία που δεν επηρεάζει την πρόοδο της δίκης» πρόσθεσε στο πλαίσιο αυτό.

«Η δικαιοσύνη – η πρόεδρος των Εφετών, θα αποφασίσει αν αυτό το αίτημα μπορεί να ικανοποιηθεί. Τέτοια αιτήματα, για να διερευνηθεί αν υπάρχουν χημικές ουσίες έχουν υποβληθεί δύο και έχουν απορριφθεί τόσο από τον ανακριτή όσο και από το συμβούλιο των εφετών με το σκεπτικό ότι ζητείται η εκταφή για να γίνει μια ανακριτική πράξη αλλά με βάση τις εκθέσεις δεν υπάρχουν χημικές ουσίες/παράνομο φορτίο. Αίτημα που συνδέεται με αυτά δεν έχει υπόβαθρο γιατί καταρρίφθηκε η απάτη του ξυλολίου που χρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και το εξωτερικό» πρόσθεσε ο κ. Φλωρίδης.

Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε «ψέμα ότι η κυβέρνηση μπορούσε να κάνει κάτι και τώρα ανέκρουσε πρύμνη. Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει επί των αιτημάτων αυτών». Επανέλαβε, δε, ότι «η δικαιοσύνη αναμένει αν υπάρξει αίτημα ταυτοποίησης και θα αποφασίσει επ’ αυτού. Για το αίτημα περί χημικών ουσιών θα αποφανθεί η πρόεδρος των εφετών Λάρισας».

Όπως σημείωσε, «η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου λέει ότι έχουν καταβληθεί προσπάθειες από κύκλους για να μην κλείσει η ανάκριση και διαρκώς να υποβάλλονται απίθανα πράγματα και να τροφοδοτεί με πολιτικό καύσιμο αυτούς που θέλουν να αξιοποιήσουν πολιτικά την τραγωδία των Τεμπών. Ένα υποτεθεί ότι η πρόεδρος των Εφετών Λάρισας κάνει αποδεκτό το αίτημα εκταφής για να δούμε χημικές ουσίες τότε αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ξανά η ανάκριση».

«Ο Άρειος Πάγος επισημαίνει, επίσης, ότι αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις ενδέχεται να παραγραφούν πλημμελήματα. Λέει, επίσης, ότι υπάρχει μια υποβολιμαία φήμη ότι εφόσον δεν ικανοποιηθούν κάποια αιτήματα αυτά χάνονται δια παντός. Ο Άρειος Πάγος λέει ότι όποια παράπονα για ελλείψεις στην ανάκριση μπορεί να τεθούν όταν ξεκινήσει η δίκη και αυτό να αποφανθεί για όλα π.χ. συμπληρωματική ανάκριση. Κατά συνέπεια κανένα δικαίωμα δεν χάνεται» πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Μιλώντας από την πλευρά της κοινωνίας και των συγγενών, όλοι λένε ότι πρέπει η υπόθεση να αποδοθεί στη δικαιοσύνη και να κριθεί από το δικαστήριο. Αν τυχόν έχουμε νέες παρατάσεις όπως προσπαθούν κάποιοι απεγνωσμένα, κάποια στιγμή θα εκραγεί και δικαίως η κοινωνία και θα πει δεν είναι δυνατόν να μην γίνεται αυτή η δίκη. Ενώ έγινε μια ανάκριση με 70.000 σελίδες, πραγματογνωμοσύνες από τους καλύτερους, εκθέσεις αυτοψίας, εκθέσεις από πυροσβεστική και ΕΛΑΣ, καταθέσεις κατηγορουμένων, σε αυτά τα 2,5 χρόνια δεν έχει υπάρξει αίτημα που να μην έχει εξεταστεί».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Φλωρίδης είπε «δεν θέλω να αποδώσω κακές προθέσεις σε κανένα που παρεμβαίνει και ειδικά σε αυτό το επίπεδο, όμως πιστεύω ότι η δήλωση αυτή που αναφέρεται σε επίμονη απόρριψη αιτημάτων οφείλεται σε έλλειψη σωστής πληροφόρησης γιατί καμία απόρριψη ούτε επίμονη απόρριψη δεν έχει υπάρξει γιατί δεν έχει υπάρξει αίτημα για ταυτοποίηση σορών. Όταν δεν υποβάλλεται τέτοιο αίτημα, πώς να απορριφθεί;»

protothema.gr
Tags: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 19χρονος στρατιώτης – Απασφάλισε από λάθος αμυντική χειροβομβίδα
Ελλάδα

Στρατιωτική θητεία 9 μηνών για όσους καταταγούν χωρίς αναβολή – Τι ισχύει για όσους θέλουν να σπουδάσουν

20.08.2026
Πέθανε στα 59 του χρόνια ο τραγουδιστής Στάθης Παρχαρίδης- Μια σπουδαία φωνή της ποντιακής μουσικής
Ελλάδα

Πέθανε στα 59 του χρόνια ο τραγουδιστής Στάθης Παρχαρίδης- Μια σπουδαία φωνή της ποντιακής μουσικής

20.08.2026
Next Post
Τα ρωσικά drones που μπήκαν στην Πολωνία ήταν… από ξύλο και αφρό – Κι όμως το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο γι’ αυτή την απειλή, γράφει το Politico

Συναγερμός στην Ευρώπη μετά τα drones στα αεροδρόμια Κοπεγχάγης και Όσλο -Aνησυχία για ρωσική εμπλοκή

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Κομισιόν: Προκλητικός χάρτης δείχνει ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ανήκουν στην Τουρκία

Κομισιόν: Προκλητικός χάρτης δείχνει ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ανήκουν στην Τουρκία

04.12.2025
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ανάγκαζαν έγκυο να ζητιανεύει – 51χρονος αποπειράθηκε να τη βιάσει(Εικόνες)

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ανάγκαζαν έγκυο να ζητιανεύει – 51χρονος αποπειράθηκε να τη βιάσει(Εικόνες)

25.11.2022

Χανιά: Υπό κατάληψη 16 σχολεία! Τα αιτήματα των μαθητών που έβαλαν λουκέτα

21.09.2020

ΤΑΣΗ_

Στο Περιστέρι το ψητοπωλείο με τα 9 κρούσματα σαλμονέλας – Η απάντησή του στα social media

Στο Περιστέρι το ψητοπωλείο με τα 9 κρούσματα σαλμονέλας – Η απάντησή του στα social media

29.07.2026
Τουρισμός για Όλους: Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις με διευρυμένα οικονομικά κριτήρια

Τουρισμός για Όλους: Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις με διευρυμένα οικονομικά κριτήρια

05.08.2026
Γαλάζιες σημαίες 2024: Αυτές είναι οι πιο καθαρές παραλίες σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αφαιρέθηκε η «Γαλάζια Σημαία» από εννέα παραλίες μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους, δείτε ποιες είναι

29.07.2026
Ολική έκλειψη Ηλίου στις 12 Αυγούστου: Τι θα δούμε στην Ελλάδα και πού θα φανεί ο Ήλιος να χάνεται

Σήμερα η ολική έκλειψη ηλίου: Το «παράθυρο» των 10 λεπτών στην Ελλάδα – Πού θα είναι ορατή

12.08.2026
Απόλυτο χάος στην Θέουτα: Μετανάστες εισβάλλουν σε σπίτια κατοίκων – Σοκαριστικές εικόνες

Απόλυτο χάος στην Θέουτα: Μετανάστες εισβάλλουν σε σπίτια κατοίκων – Σοκαριστικές εικόνες

31.07.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved