Empisteutiko.gr
17.12.25 || 02:31
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Eurovision 2025: Αυτά είναι τα 12 τραγούδια που θα παρουσιαστούν στον ελληνικό τελικό

10.01.2025
in Ελλάδα
Eurovision 2025: Αυτά είναι τα 12 τραγούδια που θα παρουσιαστούν στον ελληνικό τελικό
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Eurovision 2025: Αυτά είναι τα 12 τραγούδια που θα παρουσιαστούν στον ελληνικό τελικό

Eurovision 2026: Αυτή είναι η 5η χώρα που αποχωρεί λόγω συμμετοχής του Ισραήλ

10.12.2025
Eurovision: Στη φυλακή υποψήφιος του ελληνικού τελικού

Eurovision: Στη φυλακή υποψήφιος του ελληνικού τελικού

03.12.2025

Η διεξαγωγή του εθνικού τελικού για τον διαγωνισμό τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου στο Christmas Theater

Ανακοινώθηκαν οι 12 καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό της Ελλάδας και θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στη Eurovision για την εκπροσώπηση της χώρας. Ο 70ός διαγωνισμός τραγουδιού θα διεξαχθεί τον Μάιο στην Ελβετία. Πριν καιρό, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας είχε απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους καλλιτέχνες που επιθυμούσαν να λάβουν συμμετοχή, ανεξαρτήτως αν ανήκουν σε κάποια δισκογραφική ή όχι.

Συνολικά, κατατέθηκαν 187 προτάσεις, εκ των οποίων η επιτροπή ξεχώρισε τις 12 καλύτερες. Οι καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό είναι οι: Andy Nicolas, Βαρβάρα Αργυρού, Ευαγγελία, Ναυσικά Γαβριλάκη, Dinamiss, Θάνος Λάμπρου, Ρίκι, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και Κώστας Καραφώτης, Τζωρτζίνα Καλάις, Xannova Xan, Κλαυδία και Κώστας Αγέρης.

Η διεξαγωγή του εθνικού τελικού για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2025 θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου στο Christmas Theater, όπως έχει ανακοινώσει η ΕΡΤ. Παρουσιαστές του τελικού θα είναι ο Σάκης Ρουβάς και η Έλενα Παπαρίζου, ενώ την καλλιτεχνική βραδιά έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Την ημέρα εκείνη, οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν 12 τραγούδια, τα οποία θα εκτελεστούν ζωντανά στη σκηνή, με τη σειρά εμφάνισής τους να προκύπτει ύστερα από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί από την ΕΡΤ.

Τα τραγούδια που θα παρουσιαστούν είναι τα παρακάτω:

«Lost My Way» – Andy Nicholas
«Sirens» – Βαρβάρα Αργυρού
«Βάλε» – Ευαγγελία
«Unhurt me» – Ναυσικά Γαβριλάκη
«Odyssey» – Dinamiss
«Free Love» – Θάνος Λάμπρου
«Elevator» – Ρίκι
«Παράδεισος» – Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και Κώστας Καραφώτης
«High Road» – Τζωρτζίνα Καλάις
«Plate» – Xannova Xan
«Αστερομάτα» – Κλαυδία
«Γη Μου» – Κώστας Αγέρης

Δείτε βίντεο από τη σκηνή της φετινής Eurovision

This is Eurovision: Basel Theme Reveal! | #Eurovision2025 🇨🇭

Πριν λίγες ημέρες, εκπρόσωποι του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού της Ελβετίας SRG SSR κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αποκάλυψαν λεπτομέρειες για το θέμα και για τη σκηνή του 69ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, μετά τη νίκη του Νemo με το τραγούδι «The Code», στο Μάλμε της Σουηδίας. Τον σχεδιασμό της σκηνής ανέλαβε για ένατη συνεχόμενη χρονιά ο Florian Wieder, φέρνοντας στον διαγωνισμό σύγχρονα τεχνολογικά ευρήματα. Περιλαμβάνει στοιχεία που αντανακλούν την ελβετική παράδοση, καθώς κυριαρχεί το ορεινό τοπίο. Επίσης, το τετράγωνο πλαίσιο γύρω της συμβολίζει τις τέσσερις επίσημες γλώσσες της Ελβετίας.

Η σκηνή έχει σχεδιαστεί με σκοπό να προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να αισθάνεται πιο κοντά στους καλλιτέχνες, που θα διαγωνιστούν φέτος στη Eurovision. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται η γιορτινή ατμόσφαιρα του διαγωνισμού και περνά ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας. Τα εισιτήρια για το σόου θα είναι διαθέσιμα μετά την κλήρωση των ημιτελικών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου.

Η πόλη της Βασιλείας θα φιλοξενήσει τον διάσημο διαγωνισμό στο Στάδιο St. Jakob Park, στις 13, 15 και 17 Μαΐου. Εμπνευσμένος από την ελβετική παράδοση της άμεσης δημοκρατίας, η οποία περιστρέφεται γύρω από την ακρόαση και τον διάλογο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Artur Deyneuve επέλεξε την «ακρόαση» ως το κεντρικό θέμα του διαγωνισμού ονομάζοντάς το «Unity Shapes Love» («Η ενότητα διαμορφώνει την αγάπη»).

Eurovision 2025: Αυτά είναι τα 12 τραγούδια που θα παρουσιαστούν στον ελληνικό τελικό
Το Nemo

«Αν ακούμε ο ένας τον άλλον, βρίσκουμε την αγάπη», είπε χαρακτηριστικά. Αυτό το μήνυμα αποτυπώνεται και οπτικά μέσω του εμβληματικού συμβόλου της καρδιάς της Eurovision, που φέτος συμβολίζει τον διάλογο, την ενότητα και τη δύναμη της μουσικής να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Ο Florian Wieder επιβλέπει για όγδοη φορά τη σκηνογραφία της Eurovision αντλώντας έμπνευση από τα βουνά και την γλωσσική ποικιλομορφία της χώρας.

«Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα επαναστατικό σκηνικό concept -μια ολιστική εμπειρία που δεν έχουμε ξαναδεί στη Eurovision. Χάρη στην καθηλωτική διάταξη της σκηνής, το κοινό θα γίνει μέρος της Eurovision όπως ποτέ άλλοτε», ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου.

Οι Reto Peritz και Moritz Stadler, συν-εκτελεστικοί παραγωγοί του διαγωνισμού, είναι ενθουσιασμένοι με τον ελβετικό σχεδιασμό. «[Ο Florian Wieder] κατάφερε να δημιουργήσει μια «σκηνή με υπογραφή», η οποία θα είναι για πάντα συνδεδεμένη με τη Eurovision στην Ελβετία…η καρδιά του διαγωνισμού χτυπά στον ρυθμό της, συμβολίζοντας την ενωτική δύναμη της μουσικής», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θα συμμετάσχουν 38 χώρες, ανάμεσά τους και το Μαυροβούνιο, το οποίο επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision, η ελβετική πλατφόρμα έκδοσης εισιτηρίων, TicketCorner, είναι ο επίσημος συνεργάτης για τα εισιτήρια της Eurovision 2025. Τα πρώτα εισιτήρια για το σόου θα είναι διαθέσιμα μετά την κλήρωση των ημιτελικών, στις 29 Ιανουαρίου 2025 ωστόσο χρειάζεται προεγγραφή που ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της 10ης Ιανουαρίου 2025.

Οι χώρες που θα συμμετάσχουν

Στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας στις 13, 15 και 17 Μαΐου 2025, θα συμμετάσχουν συνολικά 38 χώρες. Οι 37 από αυτές επιστρέφουν από τον προηγούμενο διαγωνισμό στο Μάλμε, ενώ προστίθεται και το Μαυροβούνιο.

Οι 32 χώρες θα διαγωνιστούν σε δύο Ημιτελικούς, από τους οποίους 10 από κάθε Ημιτελικό θα προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό μέσω ψηφοφορίας του κοινού. Στον Τελικό προκρίνονται απευθείας οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία) και η Ελβετία ως διοργανώτρια χώρα. Η κλήρωση για τους Ημιτελικούς θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου 2025.

Οι 38 συμμετέχουσες χώρες και οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς που θα συμμετάσχουν στη Eurovision 2025 είναι οι εξής:

  1. Άγιος Μαρίνος – SMRTV
  2. Αζερμπαϊτζάν – İctimai
  3. Αλβανία – RTSH
  4. Αρμενία – AMPTV
  5. Αυστραλία – SBS
  6. Αυστρία – ORF
  7. Βέλγιο – VRT
  8. Γαλλία – FT
  9. Γερμανία – ARD/NDR
  10. Γεωργία – GPB
  11. Δανία – DR
  12. Ελβετία – SRG SSR
  13. Ελλάδα – ΕΡΤ
  14. Εσθονία – ERR
  15. Ηνωμένο Βασίλειο – BBC
  16. Ιρλανδία – RTÉ
  17. Ισλανδία – RÚV
  18. Ισπανία – RTVE
  19. Ισραήλ – KAN
  20. Ιταλία – RAI
  21. Κροατία – HRT
  22. Κύπρος – ΡΙΚ
  23. Λετονία – LTV
  24. Λιθουανία – LRT
  25. Λουξεμβούργο – RTL
  26. Μάλτα – PBS
  27. Μαυροβούνιο – RTCG
  28. Μολδαβία – TRM
  29. Νορβηγία – NRK
  30. Ολλανδία – AVROTROS
  31. Ουκρανία – Suspilne
  32. Πολωνία – TVP
  33. Πορτογαλία – RTP
  34. Σερβία – RTS
  35. Σλοβενία – RTVSLO
  36. Σουηδία – SVT
  37. Τσεχία – ČT
  38. Φινλανδία – YLE

Eurovision 2025: Αυτά είναι τα 12 τραγούδια που θα παρουσιαστούν στον ελληνικό τελικό
H Mαρίνα Σάττι είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision, κατακτώντας την 11η θέση με το τραγούδι «Ζάρι».

Πηγή: protothema.gr

Tags: EUROVISION
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε – Διακομματική επιτροπή για την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα
Ελλάδα

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε – Διακομματική επιτροπή για την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα

16.12.2025
Αχιλλέας Μπέος και Σοφία Μουτίδου σε άγριο καυγά – «Φασίστες και ρατσιστές δεν γουστάρω», «Η πρώτη ξεφτίλα είστε εσείς»
Ελλάδα

Αχιλλέας Μπέος και Σοφία Μουτίδου σε άγριο καυγά – «Φασίστες και ρατσιστές δεν γουστάρω», «Η πρώτη ξεφτίλα είστε εσείς»

16.12.2025
Next Post
Φιντάν: Η Αθήνα δέχεται εσωτερικές πιέσεις που επηρεάζουν τον διάλογό μας – Και η «Δυτική Θράκη» στις διαφορές μας

Φιντάν: Η Αθήνα δέχεται εσωτερικές πιέσεις που επηρεάζουν τον διάλογό μας - Και η «Δυτική Θράκη» στις διαφορές μας

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

17.06.2024
Καναδάς: Δραματική η κατάσταση από τις πυρκαγιές – Μαζικές εκκενώσεις 20.000 ανθρώπων

Πύρινα τείχη πολλών χιλιομέτρων στον Καναδά – Εκκενώθηκε πόλη 4.000 κατοίκων στα Βορειοδυτικά Εδάφη

27.08.2023
Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην ανακρίτρια ο γιατρός που κατέφυγε πρώτος στις αρχές για την Τζωρτζίνα

Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου αμφισβητεί το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

21.06.2022

ΤΑΣΗ_

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

19.11.2025
«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σοβαρό ατύχημα στην Ιταλία: 18 μηνών αγοράκι έπεσε από αυτοκίνητο εν κινήσει – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πέθανε 15χρονος μετά την εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του

20.11.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved