Empisteutiko.gr
21.10.26 || 14:01
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Επίθεση του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα και απειλές για τους ομογενείς που ζουν στην Ουκρανία: «Η Αθήνα δεν τους σκέφτηκε»

05.02.2026
in Κόσμος
Η Ρωσία απειλεί ΝΑΤΟ και ΕΕ: «Θα το μετανιώσετε αν πάτε να καταρρίψετε αεροσκάφος στον εναέριο χώρο μας»
Share TweetShareEmail

Μια δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν από τρία χρόνια, θυμήθηκε το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ για να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Ελλάδας με αφορμή την στάση της χώρας μας απέναντι στην εισβολή στην Ουκρανία.

Σε ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook η ρωσική πρεσβεία δημοσιεύει την απάντηση του Σεργκέι Λαβρόφ μετά από «ερώτηση» δημοσιογράφου για την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Bloomberg ότι «βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου με τη Ρωσία» και ακολουθεί την γνωστή τακτική των απειλών αλλά και την προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης στην Ελλάδα.

«Συνεχίζουμε να ακούμε τις επιθετικές αντιρωσικές δηλώσεις και αβάσιμες ρωσοφοβικές κατηγορίες εναντίον μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεργκέι Λαβρόφ και τονίζει ότι «η Ρωσία δεν θα επέτρεπε ποτέ κάτι παρόμοιο εις βάρος της Ελλάδας».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Συστοιχία Patriot μεταφέρεται στην Κάρπαθο: Στην Κύπρο ο Δένδιας και τα F-16, εν πλω οι φρεγάτες Κίμων και Ψαρά

Patriot για την Ουκρανία: Ο Τραμπ «μπλοκάρει» τις παραδόσεις – Στα όριά της η αντιαεροπορική άμυνα του Κιέβου

20.10.2026
Ρώσοι στρατιώτες καταγγέλλουν ότι οι διοικητές τους τους εγκατέλειψαν χωρίς τροφή και νερό στο ουκρανικό μέτωπο – Έπιναν τα ούρα τους

Ρώσοι στρατιώτες καταγγέλλουν ότι οι διοικητές τους τους εγκατέλειψαν χωρίς τροφή και νερό στο ουκρανικό μέτωπο – Έπιναν τα ούρα τους

04.10.2026

Στην απάντησή του ο Σεργκέι Λαβρόφ μιλά για «νεοφιλελεύθερο ολοκληρωτισμό που βασιλεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και κάνει αναφορά στον ελληνικό πληθυσμό που ζει σε ρωσικά εδάφη λέγοντας: «Όμως η Αθήνα δεν τους σκέφτηκε. Δεν έλαβε υπόψη ότι εκεί ζουν τα αδέρφια τους που διατηρούν σχέσεις με την Ελλάδα, έχουν συγγενείς εκεί, και ότι οι ενέργειες της Αθήνας τους προκαλούν έναν κολοσσιαίο αριθμό όχι μόνο προβλημάτων, αλλά και άμεσων απειλών για τη ζωή και την υγεία τους».

Φτάνει σε τέτοιο σημείο που ισχυρίζεται ότι «το ελληνικό κοινό, για να το θέσουμε ήπια, δεν συμμερίζεται αυτή την προσέγγιση. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας “Καθημερινή” τον Ιούλιο του 2025, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Αθήνα θα έπρεπε να κρατήσει ουδέτερη στάση στην ουκρανική σύγκρουση».

Η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα με τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ:

«Με την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης η Ελλάδα διέκοψε τη συνεργασία της με τη Ρωσία, η οποία είχε οικοδομηθεί κατά τη διάρκεια πολλών δεκαετιών. Διαλύθηκε ένα ολόκληρο φάσμα της ρωσο-ελληνικής συνεργασίας, από την πολιτική και την οικονομία έως τον πολιτισμό και τα ανθρωπιστικά ζητήματα. Έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην προσέγγιση της επίσημης Αθήνας προς τη χώρα μας. Συνεχίζουμε να ακούμε τις επιθετικές αντιρωσικές δηλώσεις και αβάσιμες ρωσοφοβικές κατηγορίες εναντίον μας. Η Ρωσία δεν θα επέτρεπε ποτέ κάτι παρόμοιο εις βάρος της Ελλάδας.

Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν τα όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν καθημερινά εναντίον των αμάχων στο Ντονμπάς, στις περιοχές Ζαπορόζιε και Χερσώνα, στην Κριμαία και σε άλλες νότιες περιοχές της χώρας μας. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι εκεί εδώ και αιώνες κατοικεί μια πολυάριθμη ελληνική διασπορά. Είναι τεράστια, φιλειρηνική, αγαπάει την ιστορική της πατρίδα, πάντα με κάθε δυνατό τρόπο ενίσχυε τους δεσμούς και τις επαφές και ποτέ δεν συνέβαλε σε αρνητικές εξελίξεις ή τάσεις.

Όμως η Αθήνα δεν τους σκέφτηκε. Δεν έλαβε υπόψη ότι εκεί ζουν τα αδέρφια τους που διατηρούν σχέσεις με την Ελλάδα, έχουν συγγενείς εκεί, και ότι οι ενέργειες της Αθήνας τους προκαλούν έναν κολοσσιαίο αριθμό όχι μόνο προβλημάτων, αλλά και άμεσων απειλών για τη ζωή και την υγεία τους.

Μια ακόμα επιβεβαίωση των προαναφερομένων αποτέλεσαν οι λεγόμενες συμφωνίες με το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου στις 17 Νοεμβρίου του 2025, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης και χρήσης θαλάσσιων μη επανδρωμένων οχημάτων. Αυτό το βήμα, όπως και κάθε άλλη αντιρωσική ενέργεια της “συλλογικής Δύσης” που στοχεύει στην “νίκη επί της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης” (στην πραγματικότητα, στη διεξαγωγή του πολέμου μέχρι του τελευταίου Ουκρανού), έτυχε της δέουσας αξιολόγησης από την πλευρά μας.

 

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Tags: ΕΛΛΗΝΕΣΟΜΟΓΕΝΕΙΣΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΟΦ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Επικύρωση τουρκολιβυκού μνημονίου: Πώς «διαβάζει» η Αθήνα τις κινήσεις Τουρκίας και Λιβύης – «Δεν αλλάζει η γεωγραφία», «το καλώδιο θα προχωρήσει»
Επιλογές Συντακτών

Επικύρωση τουρκολιβυκού μνημονίου: Πώς «διαβάζει» η Αθήνα τις κινήσεις Τουρκίας και Λιβύης – «Δεν αλλάζει η γεωγραφία», «το καλώδιο θα προχωρήσει»

21.10.2026
Mamma mia! Η Ιταλία κινδυνεύει να μείνει χωρίς ζυμαρικά, απεργούν οι οδηγοί φορτηγών, ελλείψεις σε καύσιμα και τρόφιμα
Κόσμος

Mamma mia! Η Ιταλία κινδυνεύει να μείνει χωρίς ζυμαρικά, απεργούν οι οδηγοί φορτηγών, ελλείψεις σε καύσιμα και τρόφιμα

20.10.2026
Next Post
Άρειος Πάγος: Ως ύποπτοι καλούνται 11 βουλευτές των “Σπαρτιατών” για εξαπάτηση των εκλογέων

Τέμπη: Στη Λάρισα η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις των συγγενών

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Έτσι έκλεισε η ανακριτική διαδικασία για τα Τέμπη

Τέμπη: Αναβλήθηκε για τις 30 Οκτωβρίου η δίκη για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας

15.10.2025

Διασωληνώνθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Νοσεί με κορονοϊό

11.03.2022
Στο υπουργείο Υποδομών ο Μητσοτάκης – Τον υποδέχθηκαν Δήμας, Κυρανάκης, Ταχιάος

Στο υπουργείο Υποδομών ο Μητσοτάκης – Τον υποδέχθηκαν Δήμας, Κυρανάκης, Ταχιάος

18.03.2025

ΤΑΣΗ_

«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

«Αποχωρούμε για λόγους αρχής από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια» λένε οι Ράδιο Αρβύλα

07.10.2026
Ελληνική στρατιωτική αποστολή στη Γάζα με μάχιμο τμήμα έως 150 άτομα και τεθωρακισμένα οχήματα

Γιατί έρχονται χιλιάδες sms με φύλλα πορείας σε έφεδρους μέσω gov.gr: Τι αλλάζει με την ατζέντα 2030

23.09.2026
Θεσσαλονίκη: Με δυο Αφγανούς ήταν η 13χρονη – Πήδηξε από το μπαλκόνι όταν έφτασε η Αστυνομία

Εφιαλτικές στιγμές για 34χρονη στο κέντρο της Αθήνας – Ντελιβεράς της επιτέθηκε και την βίασε μέσα στο AirBnb ενώ κοιμόταν

28.09.2026
Γιώργος Μαζωνάκης: «Η μητέρα του ζήτησε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική» σύμφωνα με πληροφορίες

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι αναλύσεις των ουσιών που εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές εξετάσεις του τραγουδιστή «ξεκλειδώνουν» τα αίτια θανάτου

16.10.2026
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραιτήθηκε από την προεδρία της Super League

Η κόντρα των Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη για τα τηλεοπτικά και το πουρμπουάρ των 100.000 ευρώ στη σερβιτόρα

22.09.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved