Empisteutiko.gr
03.07.25 || 08:30
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ονομάζομαι Μάγδα Φύσσα και ο Παύλος είναι ο γιος μου

07.10.2022
in Έγκλημα
Δίκη Χρυσής Αυγής: Σόου Κασιδιάρη με συνθήματα, «κράταγαν» τη Μάγδα Φύσσα – «Έφυγε» μπουκάλι
Share TweetShareEmail

«Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι ο γιος μου». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της Μάγδας Φύσσας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εξετάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

Στην κατάθεσή της, η Μάγδα Φύσσα περιέγραψε αναλυτικά τι έγινε τον Σεπτέμβριο του 2013 όταν ο γιος της, Παύλος, δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι, ένα βράδυ που είχε πάει να πιει καφέ με την κοπέλα του και να δει ποδόσφαιρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά σύμπτωση η εξέταση της από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έρχεται ανήμερα της επετείου της έκδοσης της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, η οποία έκρινε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελούσε μία εγκληματική οργάνωση η οποία λειτουργούσε με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος.

«Στις 17 Σεπτεμβρίου χαιρετηθήκαμε. Θα πήγαιναν να πιουν καφέ με την κοπέλα του τη Χρύσα και μετά θα έψαχναν να βρουν να δουν τη μπάλα. Θα πήγαινα στην κόρη μου και είπαμε θα τα πούμε το πρωί» είπε αρχικά η Μάγδα Φύσσα. «Τίποτα δεν προμήνυε το μεγάλο κακό που μας βρήκε. Γύρω στις 2 χτυπά το τηλέφωνο της κόρης μου και είναι ο κουνιάδος της και ζητά να ανοίξει την πόρτα. Σηκωθήκαμε πάνω ξέροντας ότι κάτι κακό είχε συμβεί, γιατί ήταν αργά. Ανοίγουμε την πόρτα και αντικρίζω το σύζυγο μου, ένα ωχρό πλάσμα που δεν βρίσκει λόγια να μας πει. Τον ρώτησα τί συμβαίνει και ποιος είναι.  Δεν έχει γίνει κάτι κακό, ο Παύλος χτύπησε κι σε θέλει στο νοσοκομείο» περιέγραψε.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Κασιδιάρης για ποινική δίωξη: «Πρόκειται για αστειότητες που υποτιμούν την ελεύθερη βούληση του ελληνικού λαού»

Κασιδιάρης για ποινική δίωξη: «Πρόκειται για αστειότητες που υποτιμούν την ελεύθερη βούληση του ελληνικού λαού»

04.04.2024
Μάγδα Φύσσα: Ξεκίνησε να δουλεύει στα συσσίτια του ΟΑΕΔ – Ήταν χωρίς εργασία από το 2013

Μάγδα Φύσσα: Ξεκίνησε να δουλεύει στα συσσίτια του ΟΑΕΔ – Ήταν χωρίς εργασία από το 2013

07.05.2023

«Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε ο ο Παύλος δεν ζει»

Όπως είπε όταν πήγε στο νοσοκομείο την ενημέρωσαν ότι ο Παύλος ήταν νεκρός και πως δολοφονήθηκε από τη Χρυσή Αυγή. «Έφυγα για το νοσοκομείο, ρωτούσα αλλά κανείς δεν απαντούσε. “Τίποτα δεν έχει” μου έλεγαν. Φτάσαμε στο νοσοκομείο, ήταν παρά πολύς κόσμος αλλά κανείς δεν μου έλεγε τίποτα. Ρωτούσα τους γιατρούς “που είναι το παιδί μου, τί συμβαίνει;” και καταλαβαίνω ότι έχει γίνει κάτι πολύ κακό, αλλά δεν ήξερα ποσό κακό. Τους πίεσα πολύ να μου πουν. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε ο ο Παύλος δεν ζει. Ότι τον δολοφόνησε η Χρυσή Αυγή και πως το δολοφόνο τον πιάσανε. Μου είπε ότι δεν γινόταν τίποτα, ήταν επαγγελματικό το χτύπημα, οι μαχαιριές ήταν επαγγελματικές».

«Πώς να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις το παιδί σου;»

Aπό εκεί και πέρα όπως κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα χάθηκαν όλα. «Ξαφνικά ισοπεδώθηκαν όλα. Με όσο κουράγιο είχα ζήτησα να τον δω. Πήγα και τον είδα. Προσπάθησα να τον ζεστάνω και να σηκωθεί. Δεν ήταν φοβισμένος, δεν ήταν ταλαιπωρημένος. Δεν ήταν φοβισμένος, κοιμόταν. Να τον ξυπνήσουμε είπα. Δυστυχώς ήταν νεκρός. Και εκεί αρχίζει ο εφιάλτης. Πώς να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις το παιδί σου από τη μια στιγμή στην άλλη;

Έξω ήταν όλα τα παιδιά, πήγαμε σπίτι και ξεκίνησε η όλη διαδικασία για όσα έπρεπε να γίνουν. Μαζί μας ήταν και η Χρύσα, η κοπέλα του Παύλου, κι αρχίσαμε να συλλέγουμε πληροφορίες για το πώς βρέθηκε η Χρυσή Αυγή στο Κερατσίνι. Η Χρύσα μου είπε ότι ήπιαν καφέ και μετά βγήκαν να δουν που θα μπορέσουν να δουν τη μπάλα. Αρχικά ήταν 3 παιδιά και μετά μαζεύτηκαν 11 αν δεν κάνω λάθος. Μέσα στο μαγαζί υπήρχαν δυο παιδιά με ρούχα παραλλαγής και μπλούζα της Χρυσής Αυγής ανάποδα. Φάνηκαν να δυσανασχετούν. Ήταν ο Άγγος και ο Μιχαλάρος. Υπήρχε μια κινητικότητα από αυτούς. Αφού τελείωσε η μπάλα πάνε να φύγουν και βλέπουν ότι έχουν βγει έξω οι δυο τύποι και απέναντι έχουν μαζευτεί 5 άτομα με κακές προθέσεις.

Ο Παύλος είπε “πάμε να φύγουμε και ερχόμαστε μετά για τα αυτοκίνητα”. Φτάνοντας Τσαλδάρη και Κεφαληνίας βλέπουν ένα ολόκληρο κομβόι. Το πρώτο αυτοκίνητο είναι του Ρουπακιά. Σταματάει και ρωτάει τον Παύλο ποια είναι η Κεφαληνίας και ο Παύλος του λέει αυτή είναι. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί από 5 άτομα πάνω από 30-40, δεν ξέρω ακριβώς πόσοι και έχει έρθει και η ΔΙΑΣ, ήδη δύο μηχανές από το μαγαζί. Οι μηχανές γίνονται τέσσερις στην Τσαλδάρη.

Το τάγμα αρχίζει τις βρισιές και κρατούσαν ρόπαλα, λοστούς, έχουν έρθει με σκοπό να τρομοκρατήσουν. Τα παιδιά αποφασίζουν να περάσουν απέναντι και να πάνε στο σπίτι, αφού πάρουν τσιγάρα. Οι από εκεί αρχίζουν να βρίζουν.

Ο Παύλος είπε: “Τώρα τρέχουμε”. Τα παιδιά έτρεξαν, αλλά ο Παύλος έμεινε πίσω και τον προλαβαίνουν. Αρχίζουν από 3αδες να περνάνε να χτυπάνε και να φεύγουν, να βρίζουν, με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν τον Παύλο εκεί. Άρχισε η μάχη με τους Χρυσαυγίτες, αλλά δεν κατάφεραν να τον ρίξουν κάτω.

Ο δολοφόνος δεν φορούσε τη στολή της Χρυσής Αυγής και ήταν μεγαλύτερος των άλλων ηλικιακά. Ήταν σε ψύχραιμη κατάσταση με ήρεμες κινήσεις και όλοι κάνουν στην άκρη, μπαίνει ανάμεσα αγκαλιάζει τον Παύλο και τον μαχαιρώνει.

Παρακαλούσε η Χρύσα τους αστυνομικούς για να πάνε στον Παύλο. Έλεγαν δεν μπορούσαν. Κάποιος συγκινήθηκε και την ακολούθησε. Φτάνοντας είχε γίνει η δολοφονία και αντί να συλλάβουν το δολοφόνο, έβγαλαν χειροπέδες για τον Παύλο, ο οποίος σήκωσε την μπλούζα του και λέει “Με μαχαίρωσε θα με συλλάβετε και από πάνω;”. Και έδειξε το δολοφόνο του. “Είπαμε όχι και μαχαίρια” είπε η αστυνομικός τότε που σημαίνει ότι γνώριζαν από πριν» ανέφερε η Μάγδα Φύσσα στο δικαστήριο.

Αίτημα τηλεοπτικής κάλυψης

Νωρίτερα, η υπεράσπιση Λαγού λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση υπέβαλε αίτημα για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης και ιδίως της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα, μιλώντας για ελεγχόμενα μέσα και «τηλεαλητεία» των μέσων ενημέρωσης. Από την πλευρά της, ο Θαν. Καμπαγιάννης, δικηγόρος της υποστήριξης της κατηγορίας, αφού επεσήμανε ότι ίδιο αίτημα έχει απορριφθεί πρωτοδίκως χαρακτηρίζοντας το «προσχηματικό», επεσήμανε ότι «επιθυμούμε τη δημοσιότητα της δίκης και εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι είναι σημαντική η ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της δίκης». Ωστόσο, υπήρξαν άλλοι κατηγορούμενοι, όπως οι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές Νικ. Μιχαλολιάκος και Γ. Γερμενής, που δεν συναίνεσαν στο αίτημα, αναφέροντας ότι εξετάζεται μια ποινική δίκη και δεν πρέπει να προσδίδονται άλλες διαστάσεις. Το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η συναίνεση όλων των παραγόντων ανεξαρτήτως αν τίθεται ζήτημα δημοσίου συμφέροντος, απέρριψε το αίτημα.

Tags: ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Άγιοι Ανάργυροι: Το συγκλονιστικό μήνυμα του πατέρα της Κυριακής στον άνδρα που τη συνόδευε
Έγκλημα

Συγκλονιστική αποκάλυψη για την Κυριακή Γρίβα: Ήταν έγκυος και απέβαλε από ξυλοδαρμό του δολοφόνου

02.07.2025
Μέγαρα: Έτρεξαν στα χωράφια για να σωθούν τα 3 μέλη της οικογένειας που μαχαιρώθηκαν από τον 37χρονο – «Δεν είναι κακός άνθρωπος»
Έγκλημα

Μέγαρα: Έτρεξαν στα χωράφια για να σωθούν τα 3 μέλη της οικογένειας που μαχαιρώθηκαν από τον 37χρονο – «Δεν είναι κακός άνθρωπος»

02.07.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη καθηγητή για τα όσα έκανε σε 17χρονη μαθήτρια κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής

16.09.2022

Θεσσαλονίκη – Ραγίζει καρδιές ο ιερέας που έχασε την 14χρονη κόρη του: «Ήθελε να αδυνατίσει για να γλιτώσει το bullying»

21.06.2021
Μενίδι: «Θα σε αφήσω ανάπηρο» – Οι απειλές που οδήγησαν στους πυροβολισμούς

Μενίδι: «Θα σε αφήσω ανάπηρο» – Οι απειλές που οδήγησαν στους πυροβολισμούς

30.08.2023

ΤΑΣΗ_

Έρχεται χρέωση 13 ευρώ το μήνα σε Instagram και Facebook

Έρχεται χρέωση 13 ευρώ το μήνα σε Instagram και Facebook

11.06.2025
Πασχαλάκης: Τι δηλώνει ο διεθνής τερματοφύλακας για το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Μύκονο

Πασχαλάκης: Τι δηλώνει ο διεθνής τερματοφύλακας για το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Μύκονο

11.06.2025
Annie Knight: Τι αρνείται να κάνει επί πληρωμή στο σεξ η γυναίκα που νοσηλεύτηκε, επειδή κοιμήθηκε με 583 άντρες

Annie Knight: Τι αρνείται να κάνει επί πληρωμή στο σεξ η γυναίκα που νοσηλεύτηκε, επειδή κοιμήθηκε με 583 άντρες

12.06.2025
Viral στο TikTok η «προφητεία» της Βίβλου για το Ισραήλ και τον πόλεμο με την «Περσία»

Viral στο TikTok η «προφητεία» της Βίβλου για το Ισραήλ και τον πόλεμο με την «Περσία»

14.06.2025
Κόλαφος για την οικογένεια γνωστού influencer: Κατηγορούνται για απάτη με αναπηρικά επιδόματα

Κόλαφος για την οικογένεια γνωστού influencer: Κατηγορούνται για απάτη με αναπηρικά επιδόματα

20.06.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved