Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – Στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση – Για πρώτη φορά παρουσιάζονται νέα συστήματα αεράμυνας που συνδέονται με την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Ξεκίνησε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, με τα στρατιωτικά τμήματα και τα οχήματα να έχουν πάρει τις θέσεις τους στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στις θέσεις των επισήμων βρίσκονται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται μέσα αεράμυνας που εντάσσονται στην πολυεπίπεδη «Ασπίδα του Αχιλλέα».
Ξεχωρίζουν τα συστήματα αντιμετώπισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), τα οποία περιλαμβάνουν εξοπλισμό εντοπισμού και ηλεκτρονικών παρεμβολών, καθώς και πυραυλικά συστήματα αναχαίτισης.
Παράλληλα, στην παρέλαση παρουσιάζονται ομοιώματα πυραύλων, ώστε το κοινό να μπορεί να δει τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, καθώς τα πραγματικά συστήματα μεταφέρονται σε ειδικά οχήματα.
Στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκονται επίσης τα άρματα μάχης Leopard, μαζί με άλλα στρατιωτικά οχήματα και μέσα που συμμετέχουν στη φετινή παρέλαση.
Παρακολουθήστε τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, σε απευθείας μετάδοση από ΕΡΤ3 με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, την τεχνογνωσία του εξειδικευμένου προσωπικού της και τον δημοσιογράφο, Νίκο Λαδιανό στο μικρόφωνο.













