Empisteutiko.gr
20.04.26 || 14:40
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Χαλκιδική: Θάλασσα… βόθρος στα Νέα Μουδανιά – Τι έδειξαν οι μετρήσεις σε ιδιωτικό εργαστήριο

26.08.2021
in Ελλάδα
Share TweetShareEmail

Αφόρητη δυσοσμία έχει κατακλύσει το τελευταίο διάστημα το παραλιακό μέτωπο εντός του οικισμού των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, προκαλώντας τις αντιδράσεις κατοίκων και επαγγελματιών. Στο σημείο του πάρκινγκ της οδού Κύπρου, κοντά στον Ναυτικό Όμιλο Μουδανιών, ακριβώς δίπλα στη μαρίνα στο κέντρο της πόλης, η θάλασσα έχει χρώμα καφέ, μάλιστα σε μεγάλο μήκος από την ακτή και αναδύει δυσάρεστη οσμή, η οποία απλώνεται ακόμα και σε απόσταση δεκάδων μέτρων, ανάλογα με την κατεύθυνση του αέρα.

Κάτοικος της περιοχής καταγγέλλει στη voria.gr ότι το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα κακής λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, από τον οποίο χύνονται στη θάλασσα ανεπεξέργαστα λύματα, επικαλούμενος τα αποτελέσματα ανάλυσης δειγμάτων που συνέλεξε ο ίδιος. Πάντως, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Μανώλη Καρρά, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς οι αναλύσεις που έδωσε ο δήμος στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής (ΚΕΠΑΜΑΧ), έδειξαν ότι η ποιότητα των νερών είναι καλή.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Κυριακέλης, ο ίδιος εντόπισε το πρόβλημα την 1η Αυγούστου, ενώ έκανε τη βόλτα του στην παραλία. «Είδα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, η μυρωδιά ήταν ανυπόφορη και ως ενεργός πολίτης όφειλα να μάθω τι συμβαίνει. Την επόμενη μέρα πήρα στον υπεύθυνο καθαριότητας του δήμου, με ενημέρωσε για τη βλάβη που υπήρξε και με διαβεβαίωσαν ότι εκείνη την ημέρα, μέχρι το απόγευμα, θα σταματούσε το πρόβλημα.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Οδυσσέας Σταμούλης: Τα δύο σενάρια για τον θάνατο του 11χρονου γιου του στους Φούρνους Ικαρίας

Χαλκιδική: Ανασύρθηκε νεκρός 26χρονος από το Λιμενικό στη Νέα Ποτίδαια

01.04.2026
Χαλάνδρι: Ξυλοκόπησαν και πυροβόλησαν 23χρονο με αεροβόλο – Τον βρήκαν αιμόφυρτο στον δρόμο

Χαλκιδική: Θρίλερ με τα οστά που βρέθηκαν σε τεχνητή λίμνη, φέρεται να ανήκουν σε 2 άτομα

27.03.2026

Επίσης, στην ερώτησή μου αν αυτά που καταλήγουν στη θάλασσα είναι ανεπεξέργαστα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, με διαβεβαίωσαν ότι είναι επεξεργασμένα, χλωριωμένα και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Επειδή όμως δεν πείστηκα, λόγω της εικόνας και της μυρωδιάς, θεώρησα σωστό να πάρω δείγματα ο ίδιος και να τα στείλω σε ιδιωτικό εργαστήριο με δικά μου έξοδα. Στις 5 Αυγούστου πήρα τα αποτελέσματα και τα νούμερα ήταν απίστευτα. Και η ερμηνεία της ανάλυσης αυτής ήταν ότι δείγμα αυτό αντιστοιχεί σε βοθρολύματα. Στη συνέχεια έκανα καταγγελία στο Λιμενικό γι’ αυτό που συμβαίνει, ώστε να επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα και παρόλο που το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι πλαζ, η πολυσύχναστη παραλία των Μουδανιών βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ιδιωτικού εργαστηρίου, οι δείκτες ποιότητας των υδάτων είναι σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές των κολοβακτηριδίων ανέρχονται σε 3.600.000 cfu/100ml, όταν το ανώτατο επιτρεπτό όριο, ώστε τα νερά να είναι κατάλληλα για κολύμβηση είναι 500 cfu/100ml.

 

Ωστόσο, όπως είπε ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς, οι μετρήσεις που έκανε ο δήμος δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην ποιότητα των υδάτων. «Τα λύματα είναι επεξεργασμένα και χλωριωμένα. Με το που έγινε η καταγγελία κινηθήκαμε άμεσα. Κάναμε τις αναλύσεις στο ΚΕΠΑΜΑΧ, που έδειξαν ότι δεν υπάρχει ζήτημα. Ο βιολογικός λειτουργεί άψογα. Μάλιστα, οι μετρήσεις μας αναρτώνται στη Γενική Γραμματεία Υδάτων και ελέγχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μυρωδιά δεν είναι από τα λύματα του βιολογικού. Είναι και τα όμβρια, αλλά και άλλα πράγματα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι ο δήμος προγραμματίζει εργασίες αναβάθμισης του βιολογικού. «Έχουμε υποβάλει για έγκριση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης την επέκταση του βιολογικού των Μουδανιών, την αντικατάσταση ενός παλιού αντλιοστασίου και την επέκταση του υποθαλάσσιου αγωγού, έτσι ώστε να πάει πιο μέσα στη θάλασσα.

Επίσης, κάνουμε μία μελέτη να μετατρέψουμε το νερό του βιολογικού σε νερό για άρδευση. Το έργο αυτό μάλιστα είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, γιατί ήδη κατασκευάζουμε το δίκτυο άρδευσης και τον βιολογικό του Διονυσίου».

 

 

 

Tags: ΒΟΘΡΟΣΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Πυροβολισμοί και μολότοφ σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη
Ελλάδα

Πυροβολισμοί και μολότοφ σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη

20.04.2026
Χαϊδάρι: Μαθήτρια έπεσε από τον 1ο όροφο του σχολείου της – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Ελλάδα

Χαϊδάρι: Μαθήτρια έπεσε από τον 1ο όροφο του σχολείου της – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

20.04.2026
Next Post

Βασιλακόπουλος: Δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα, λένε ότι θα με βρουν στα χαντάκια(Βίντεο)

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Βηρυτός: Η στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει πολυκατοικία και την ισοπεδώνει – Διασώστες ψάχνουν νεκρούς και αγνοούμενους στα συντρίμμια

Βηρυτός: Η στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει πολυκατοικία και την ισοπεδώνει – Διασώστες ψάχνουν νεκρούς και αγνοούμενους στα συντρίμμια

18.03.2026
Παράταση στα όρια ηλικίας ταξί και ΚΤΕΛ – Τι αλλάζει για την Ελληνικό Μετρό ΑΕ

Παράταση στα όρια ηλικίας ταξί και ΚΤΕΛ – Τι αλλάζει για την Ελληνικό Μετρό ΑΕ

19.12.2023
Τραμπ: «Σε ισχύ οι δασμοί από 2 Απριλίου – Καλή διασκέδαση!»

Έξαλλος ο Τραμπ με δημοσιογράφο του NBC που τον ρώτησε για το αεροσκάφος «δώρο» από το Κατάρ – «Είσαι ντροπή, καλύτερα να επιστρέψεις στο στούντιο»

22.05.2025

ΤΑΣΗ_

Space X: Εξερράγη στον αέρα ο πύραυλος Starship – «Η διασκέδαση είναι εγγυημένη» έγραψε ο Μασκ

Υπερυπολογιστής της NASA έκανε μια πολύ ανησυχητική πρόβλεψη για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου

13.04.2026
Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Νέος Κόσμος: Δύο προσαγωγές για τον μυστηριώδη θάνατο του 58χρονου που είχε χτυπήματα στο κεφάλι

Άγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

15.04.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026
Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ: Μοντέλο, TikToker και πρώην παίκτης reality μεταξύ των κατηγορούμενων

Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ: Μοντέλο, TikToker και πρώην παίκτης reality μεταξύ των κατηγορούμενων

24.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved