Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας που θα βάλουμε το γλυκό.
Ανακατεύουμε το φυστίκι με το ξύσμα και την κανέλα. Βάζουμε στο ταψί τα πρώτα 10 φύλλα ένα ένα χωρίς να βουτυρώνουμε ενδιάμεσα. Σε περίπτωση που το ταψί μας είναι πιο μικρό από τα φύλλα, κόβουμε όσα προεξέχουν και τα βάζουμε πάνω στα υπόλοιπα φύλλα.
Μετά τα πρώτα 10 φύλλα, απλώνουμε το φυστίκη αιγίνης τριμμένο, σε όλη την επιφάνεια. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα.
Απλώνουμε ένα ένα χωρίς να βουτυρώνουμε ενδιάμεσα. Έτσι τα φύλλα μας θα γίνουν έξτρα τραγανά. Αφού απλώσουμε όλα τα φύλλα, κόβουμε κάθετες λωρίδες. Βουτυρώνουμε με λιωμένο βούτυρο. Αφού βουτυρώσουμε, κόβουμε σε μπακλαβαδάκια και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς αέρα. Ψήνουμε τον μπακλαβά για περίπου 1 ώρα και 10 λέπτα.
Μέχρι να ψηθεί καλά, να έχει πάρει ένα ωραίο χρώμα και να ψηθούν καλά και οι στρώσεις.
Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε στις αντιστάσεις στους 150 βαθμούς για 2 1/2 ώρες περίπου.
Για το σιρόπι
Ξεκινάμε το σιρόπι 2 λεπτά πριν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και σιροπιάζουμε. Καυτό γλυκό, καυτό σιρόπι. Σιροπιάζουμε και αφήνουμε το γλυκό για περίπου 4 ώρες μέχρι να σερβίρουμε.