Empisteutiko.gr
13.04.26 || 08:39
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Αποκάλυψη – Ισχυροί ξένοι και εγχώριοι παράγοντες φέρνουν πιο κοντά το σενάριο πατριωτικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα

04.12.2024
in Ελλάδα
Αποκάλυψη – Ισχυροί ξένοι και εγχώριοι παράγοντες φέρνουν πιο κοντά το σενάριο πατριωτικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έρχονται νέα μέτρα για το στεγαστικό – Έκτακτη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους για την ευλογιά

Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μια νέα αφετηρία για δυναμική αντιπαράθεση με το «βαθύ κράτος»

05.04.2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πολιτική θύελλα πριν από τις δικογραφίες – Τι σχεδιάζει το Μαξίμου

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πολιτική θύελλα πριν από τις δικογραφίες – Τι σχεδιάζει το Μαξίμου

03.04.2026
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αμφισβητηθεί μόνο από τον δεξιό – πατριωτικό χώρο όλα τα υπόλοιπα είναι ξεπερασμένες λύσεις…
Οι δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις έδειξαν μεταξύ άλλων ότι το κύμα πατριωτικής ψήφου που σαρώνει τα τελευταία χρόνια την Ευρώπη έχει φτάσει πλέον και στην Ελλάδα.
Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση και ΝΙΚΗ κατέγραψαν συνολικό ποσοστό 12,82% στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023.
Αυτό ήταν όμως μόνο η αρχή.
Ένα χρόνο μετά ο λαός αποδοκίμασε την κεντροαριστερή στροφή Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας, εκτοξεύοντας το συνολικό ποσοστό των Πατριωτικών κομμάτων.
Ελληνική Λύση, Νίκη, Φωνή Λογικής και Πατριώτες, κατέγραψαν αθροιστικά ποσοστό 18,11% στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, το οποίο θα τους τοποθετούσε με ευκολία στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Την επέλαση της πατριωτικής ψήφου στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ακολούθησε λίγους μήνες μετά η σαρωτική νίκη του Trump στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που άλλαξε το πολιτικό τοπίο σε όλες τις χώρες της Δύσης και έδωσε περαιτέρω ώθηση σε όλες τις πατριωτικές φωνές.
Τα γεγονότα αυτά δεν περνούν απαρατήρητα από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδος και κυρίως ξένους παράγοντες…

Σε έντονη φθορά ο Μητσοτάκης – Ξεμένει από συμμάχους και αφήγημα

Ο θρίαμβος του 40,5% δεν κράτησε για πολύ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.
Η υποχωρητική στάση του στα Εθνικά θέματα, η προσπάθεια επιβολής της woke ατζέντας σε μία κοινωνία που παραμένει σε μεγάλο βαθμό συντηρητική, η αδυναμία του να αντιμετωπίσει καίρια προβλήματα όπως ο υψηλός πληθωρισμός και η ακρίβεια που πλήττουν το μέσο νοικοκυριό, οδήγησαν το κυβερνών κόμμα σε απώλεια ποσοστού της τάξης του 12,2% σε διάστημα ενός χρόνου.
Η σαρωτική επικράτηση Trump και η επέλαση των Ρώσων στο μέτωπο της Ουκρανίας, ήρθαν να καταρρακώσουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την εικόνα ενός πρωθυπουργού, που μπορεί πριν από ενάμιση χρόνο να φάνταζε πανίσχυρος πλέον όμως βλέπει τους ισχυρούς παίχτες που τον υποστήριζαν να τον εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλο.
Ο Μητσοτάκης από εδώ και πέρα θα αποδυναμώνεται νομοτελειακά…
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην κυβέρνηση, αντιπολιτευόμενος κυρίως από τα αριστερά. Πρόσφατα επανέφερε στο προσκήνιο το Λάκη Λαζόπουλο ενώ σύντομα επανεκδίδει την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, αναπτύσσοντας το τελευταίο διάστημα έναν ισχυρό αντικυβερνητικό πόλο.
Άλλοι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες απεργάζονται σενάρια που αφορούν τη διάδοχη κατάσταση και τη μετα-Μητσοτάκη εποχή στη Νέα Δημοκρατία.

Στα σχέδια ισχυρών οικονομικών και διεθνών παραγόντων το σενάριο πατριωτικής αντιπολίτευσης

Στις παραπάνω συζητήσεις δεν έχουν λείψει και οι φωνές που λένε ότι η χώρα δε μπορεί παρά να ακολουθήσει τις διεθνείς εξελίξεις, και ότι η εναλλακτική στην κυβέρνηση αυτή την φορά δεν πρόκειται να έρθει από τα αριστερά αλλά από τον Πατριωτικό χώρο.
Είναι αυτό ακριβώς το σενάριο που φοβίζει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη ανέφερε ότι δε θα αυξήσει το ποσοστό εισόδου στη Βουλή από 3% σε 5%, αφού κάτι τέτοιο υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε συσπείρωση των κομμάτων της άκρας δεξιάς στην κυριολεξία πατριωτικών κομμάτων.
Αν τα πατριωτικά κόμματα συγκροτούσαν έναν ενιαίο πόλο στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, θα βρίσκονταν με ευκολία στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ η περαιτέρω ώθηση που θα λάμβαναν από τις παγκόσμιες εξελίξεις θα επέτρεπε τη στιγμή αυτή να εμφανίζονται ως η μόνη σοβαρή εναλλακτική κυβερνητική επιλογή.
Τα γεγονότα αυτά δεν έχουν περάσει απαρατήρητα και ήδη ένας τουλάχιστον από τους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας τελεί σχεδιασμούς προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, πέραν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που δήλωσε σε πρόσφατη ανάρτησή του ότι προτίθεται ακόμα και να ηγηθεί ο ίδιος ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Στήριξη από ισχυρό παράγοντα του εξωτερικού και επαναφορά Κασιδιάρη

Προς την αυτή κατεύθυνση θα πιέσει και ισχυρός παράγοντας του εξωτερικού, που γνωρίζει και κατανοεί ότι κατάλληλος και ισχυρός σύμμαχος που θα συμπλεύσει με την ατζέντα του νέου πλανητάρχη δε μπορεί να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η woke κυβέρνησή του.
Όσες κωλοτούμπες και αν κάνει ο πρωθυπουργός, ο Trump και το επιτελείο του γνωρίζουν καλά ότι προεκλογικά Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκης πολέμησαν λυσσαλέα την υποψηφιότητά του.
Κρατήστε ότι σε ένα τέτοιο σενάριο αντιμετωπίζονται με ευκολία και οι αντισυνταγματικές τροπολογίες Βορίδη, αφού ο Άρειος Πάγος δε θα τολμήσει να κόψει ένα κόμμα που θα έχει τη στήριξη ισχυρών παραγόντων της Ελλάδας και του εξωτερικού, και θα τοποθετείται δημοσκοπικά ακόμα και σε θέση αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει ο δρόμος και για επιστροφή του ίδιου του Κασιδιάρη στις αίθουσες του κοινοβουλίου, δίχως τη φορά αυτή να απαιτηθούν πρόχειρες λύσεις βασισμένες σε περιορισμένων δυνατοτήτων μπροστινούς και αχυρανθρώπους.

Τι σενάριο θα ήθελαν οι ξένοι για την Ελλάδα

Την δημιουργία ενός πατριωτικού πυλώνα με μοντέλο διοίκησης AfD στην Γερμανία με συμπροέδρους ή ένα κοινό ηγέτη.
Το άθροισμα Βελόπουλου, Λατινοπούλου και Κασιδιάρη θα δημιουργούσε ένα ισχυρό πολιτικό πυλώνα και μια εναλλακτική για την εξουσία.
Στην πράξη τόσο ο Βελόπουλος, όσο και η Λατινοπούλου υιοθέτησαν πλήρως την επικοινωνιακή γραμμή που είχε υιοθετήσει στο παρελθόν ο Κασιδιάρης και η οποία απέδωσε…
Να σημειωθεί ότι οι ψηφοφόροι Κασιδιάρη διαχύθηκαν σε Λατινοπούλου και Βελόπουλο εκτοξεύοντας τα ποσοστά τους.
Ήδη Αμερικανικοί, Ρωσικοί – ειδικά ρωσικοί – και εγχώριοι παράγοντες καλοβλέπουν αυτό το σενάριο… πολιτικής ανατροπής…
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αμφισβητηθεί μόνο από τον δεξιό – πατριωτικό χώρο όλα τα υπόλοιπα είναι ξεπερασμένες λύσεις…

Ο καιρός γαρ εγγύς… έρχεται κάτι πολύ σπουδαίο

www.bankingnews.gr

Tags: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Θρήνος στην Καβάλα για τον θάνατο του 3χρονου σε τροχαίο – Το είχε αγκαλιά η μαμά του στη θέση του συνοδηγού
Ελλάδα

Καβάλα: Χωρίς δίπλωμα ο πατέρας του 3χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο – Πώς έγινε η τραγωδία

12.04.2026
Θρίλερ στα Εξάρχεια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή, θέλαμε να αυτοκτονήσουμε και οι δύο, είπε ο σύντροφός της
Ελλάδα

Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας

12.04.2026
Next Post
Συναγερμός στην Κυψέλη: Εμπρηστικός μηχανισμός έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ

Συναγερμός στην Κυψέλη: Εμπρηστικός μηχανισμός έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Τα τηλεφωνήματα μέσα από το ψυχιατρείο και το μήνυμα που έστειλε ο αστυνομικός της Βουλής στον γιο του – «Πες στις μικρές να μην πουν τίποτα»

Νέα καταγγελία για τον αστυνομικό της Βουλής: «Με νάρκωναν και με βίαζαν ομαδικά», λέει ένας 44χρονος

16.12.2024

Στέιτ Ντιπάρντμεντ για τα F-35 στην Ελλάδα: Ισχυρότερη από ποτέ η συνεργασία μας, κάνει την ευρύτερη περιοχή πιο ασφαλή

24.05.2023
Ο Αλί Χαμενεΐ ζητά βοήθεια με επιστολή του προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Ανησυχία για την υγεία του Πούτιν: Γιατί οι σωματοφύλακές του μαζεύουν τα περιττώματά του (Βίντεο)

19.08.2025

ΤΑΣΗ_

Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος – Στο «κόκκινο» οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ

17.03.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026
Απτόητο το κύκλωμα της παράνομης συνταγογράφησης: Έγραψαν ξανά 200 κουτιά Xanax στο ΑΜΚΑ του ίδιου ασθενή

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γνωστός bodybuilder και TikToker για αναβολικά – Έφοδος της ΕΛΑΣ στο γυμναστήριό του

20.03.2026
Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ: Μοντέλο, TikToker και πρώην παίκτης reality μεταξύ των κατηγορούμενων

Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ: Μοντέλο, TikToker και πρώην παίκτης reality μεταξύ των κατηγορούμενων

24.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved