Empisteutiko.gr
12.09.25 || 06:06
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Απογευματινά χειρουργεία: Ομάδες γιατρών θα περιοδεύουν σε νοσοκομεία όλης της χώρας και θα κάνουν επεμβάσεις

14.03.2024
in Επιλογές Συντακτών, Υγεία
Share TweetShareEmail

Μετά τα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και τα Νοσοκομεία Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, για σήμερα Πέμπτη (14.03.24) έχει προγραμματιστεί η έναρξη της απογευματινής λειτουργίας στα νοσοκομεία της Αττικής. Και όλα αυτά ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα χειρουργικές ομάδες θα «περιοδεύουν» σε Νοσοκομεία της χώρας.

Οι δύο πρώτες χειρουργικές επεμβάσεις στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” θα είναι γενικής χειρουργικής και νευροχειρουργικής φύσεως, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής – ΚΑΤ θα διενεργηθούν ακόμη ακόμη δύο επεμβάσεις, μια αρθροπλαστική ισχίου και μια αρθροπλαστική γόνατος.

Σήμερα, ξεκινούν τα απογευματινά τους χειρουργεία, επίσης, και ο «Άγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης με επέμβαση αφαίρεσης χολής και ένα ακόμη χειρουργείο στο μαστό.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Στη δημοσιότητα έδωσε το FBI τη φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ

Στη δημοσιότητα έδωσε το FBI τη φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ

11.09.2025
Επικίνδυνος μύκητας εξαπλώνεται στα ελληνικά νοσοκομεία: Στην 5αδα με τα περισσότερα κρούσματα στην ΕΕ η χώρα μας

Επικίνδυνος μύκητας εξαπλώνεται στα ελληνικά νοσοκομεία: Στην 5αδα με τα περισσότερα κρούσματα στην ΕΕ η χώρα μας

11.09.2025

Αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία που θα γίνουν στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα τις επόμενες μέρες, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως αναμένεται να «μπουν στον χορό» το Γενικό Κρατικό Αθηνών “Γ. Γεννηματάς” την Παρασκευή (15.03.24) και την επόμενη εβδομάδα:

το Ογκολογικό «Αγιοι Ανάργυροι» στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας,

ο «Άγιος Λουκάς» στη Θεσσαλονίκη και

το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

«Το ΚΑΤ που ξεκινάει την Πέμπτη (σ.σ. σήμερα) το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Είχα πει από την αρχή ότι αν υπάρχουν σωστές αμοιβές θα βρεθούν οι χειρουργικές ομάδες και βρίσκονται», επισήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR.

Απογευματινά χειρουργεία: Ποια έγιναν χθες – Αντιδρούν οι γιατροί

Να σημειωθεί πως χθες Τετάρτη (13.03.24) πραγματοποιήθηκαν 5 χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, και συγκεκριμένα οφθαλμολογικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη.

Την ίδια μέρα, το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» συνέχισε την απογευματινή του λειτουργία με τους γιατρούς να πραγματοποιούν ακόμη δύο επεμβάσεις, ενώ σήμερα Πέμπτη (14.03.24) υπάρχει προγραμματισμός να διενεργηθούν επιπλέον τέσσερα χειρουργεία.

Παρά τη διεύρυνση του θεσμού, ωστόσο, μερίδα των νοσοκομειακών αλλά και ιδιωτών γιατρών να εξακολουθεί να διαμαρτύρεται, κάνοντας λόγο για «εμπορευματοποίηση της υγείας»

Οι γιατροί της Ένωσης Ιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έχουν προκηρύξει στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη 14/03/24 (13:00 – 15:00) και συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Παράλληλα, καλούν τους συναδέλφους τους να μη δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία!

Απογευματινά χειρουργεία: Πόσα πληρώνουν οι ασθενείς, με πόσα αμείβονται οι γιατροί

Τα πρώτα χειρουργεία που διενεργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα (12.03.24) παραχωρήθηκαν δωρεάν από την πολιτεία, ως μια κίνηση καλής θέλησης.

Ο πρώτος ασθενής του «Παπαγεωργίου», ωστόσο, ο οποίος υποβλήθηκε σε ολική αρθροπλαστική γονάτου θα πλήρωνε 1.000 ευρώ για τη συγκεκριμένη επέμβαση, εάν δεν το υπουργείο Υγείας δεν κάλυπτε τη δαπάνη.

«Αν πήγαινες σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο για μια τέτοια επέμβαση μπορεί να πλήρωνες και πάνω από 4.000. Ο συγκεκριμένος ασθενής χρεώθηκε 1.000 ευρώ. Αυτή ήταν η διαφορά. Ήταν περίπου στο 1/4 της τιμής που θα πλήρωνε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι καλές αμοιβές των γιατρών, μάλιστα, όπως πρόσθεσε, είναι το κίνητρο που έχει προσελκύσει περισσότερους γιατρούς στο σύστημα Υγείας. Το νομοσχέδιο που βρίσκεται αυτές τις μέρες σε διαβούλευση, αναμένεται να δώσει το δικαίωμα ιδιωτικού έργου στους γιατρούς του ΕΣΥ, αλλά και στους ιδιώτες γιατρούς υπό προϋποθέσεις να εργάζονται στα νοσοκομεία.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα είναι να πούμε και στο γιατρό που δεν παίρνει φακελάκι και καλώς δεν παίρνει, ότι «κοίταξε να δεις, μην βλέπεις τον άλλον τον κακό συνάδελφό σου που έπαιρνε, τώρα αν θέλεις και εσύ μπορείς να χειρουργήσεις το απόγευμα νόμιμα, ηθικά σωστά, να έχεις και την αμοιβή σου και να κάνεις και καλό στον κόσμο», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Καλό θα ήταν αυτές τις αμοιβές να τις έδινε το ίδιο το κράτος στους γιατρούς, πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά «πως το κράτος μπορεί να το κάνει αυτό συνολικά σε όλους; Η μισθοδοσία στο ΕΣΥ είναι 3 δις. Αν πας να δώσεις στο σύνολο λοιπόν του ΕΣΥ διπλό μισθό, θες άλλα 3 δισεκ», τόνισε.

Ομάδες γιατρών θα χειρουργούν σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα

Ένα ακόμα μέρος των μεταρρυθμίσεων που έπονται, είναι να δοθεί άδεια με νέα νομοθεσία σε χειρουργικές ομάδες να «περιοδεύουν» και να πραγματοποιούν επεμβάσεις σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία δεν διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό.

Το σκεπτικό του Υπουργείου Υγείας είναι πως επειδή δεν μπορούμε να έχουμε σε κάθε νοσοκομείο νευροχειρουργούς, θωρακοχειρουργούς και άλλες ειδικότητες να επιτραπεί σε χειρουργικές ομάδες, π.χ. του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» να πηγαίνουν για μία εβδομάδα και να πραγματοποιούν χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

«Το σύστημα το φτιάχνουμε για τον ασθενή», σχολίασε σχετικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εάν ο ασθενής δεν μπορεί να έρθει σε ένα μεγάλο νοσοκομείο τριτοβάθμιο στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει αυτήν την οικονομική δυνατότητα, εμείς πρέπει να του στερούμε για πάντα τη δυνατότητα να κάνει την εγχείρηση που χρειάζεται; Όχι, είναι ευθύνη μας να του λύσουμε το πρόβλημα», σημείωσε.

Το Πάσχα τα δωρεάν Απογευματινά Χειρουργεία

Κοντά στο Πάσχα θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για την παροχή από το κράτος περίπου 50.000 δωρεάν απογευματινών χειρουργείων, με προτεραιότητα σε όσα χειρουργεία σημειώνουν τη μεγαλύτερη αναμονή στη λίστα των 102.000 μη εξυπηρετούμενων επεμβάσεων.

Δεν τέθηκαν οικονομικά κριτήρια, παρά μόνο χρονικά, ανέφερε ο υπουργός Υγείας:

«Θα πάμε με βάση την αναμονή. Για να μένει κάποιος τρία χρόνια και να περιμένει, σημαίνει ότι ούτε άλλο τρόπο έχει να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ούτε άλλους τρόπους, άρα ας πάμε να τον βοηθήσουμε. Θα πάμε λοιπόν και θα βρούμε αυτούς τους ανθρώπους. Πιστεύω θα πάρει έγκριση από τις Ευρωπαϊκές αρχές σε δύο περίπου εβδομάδες, θα μπορούμε να το ξεκινήσουμε περίπου τέλος Απριλίου. Σκοπός μας είναι όλοι όσοι περιμένουν για το χειρουργείο τους πολύ καιρό, να χειρουργηθούν δωρεάν κατά προτεραιότητα στα απογευματινά χειρουργεία», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή: Iatropedia.gr

Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Στη δημοσιότητα έδωσε το FBI τη φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ
Επιλογές Συντακτών

Στη δημοσιότητα έδωσε το FBI τη φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ

11.09.2025
Επικίνδυνος μύκητας εξαπλώνεται στα ελληνικά νοσοκομεία: Στην 5αδα με τα περισσότερα κρούσματα στην ΕΕ η χώρα μας
Υγεία

Επικίνδυνος μύκητας εξαπλώνεται στα ελληνικά νοσοκομεία: Στην 5αδα με τα περισσότερα κρούσματα στην ΕΕ η χώρα μας

11.09.2025
Next Post
Τουρισμός για Όλους 2022: Νέα κλήρωση για το voucher των 150 ευρώ – Η ημερομηνία

«Τουρισμός για όλους 2024»: Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων – Δικαιούχοι και κριτήρια

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Νέα Φιλαδέλφεια: Πέντε συλλήψεις για τη βίαιη επίθεση και τραυματισμό 16χρονου

Νέα Φιλαδέλφεια: Πέντε συλλήψεις για τη βίαιη επίθεση και τραυματισμό 16χρονου

29.08.2023

Εξοργισμένη γυναίκα στον Βόλο – «Το μπαλκόνι μου δεν είναι κάδος για προφυλακτικά» (Εικόνα)

19.09.2021

Φωτιά στα Βίλια: Ανεξέλεγκτη η πύρινη λαίλαπα – Νέα εντολή εκκένωσης από το 112

17.08.2021

ΤΑΣΗ_

Αστυνομικός TikToker: «Ήταν κυνηγημένος, ενόχλησε με όσα έλεγε», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν με νοιάζει, ας γ…α δεκαπέντε ώρες»: Ο TikToker-αστυνομικός που «έκαιγε» την ΕΛ.ΑΣ.

14.08.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτή είναι η συγγενής που που φέρεται να του «έτρωγε» λεφτά – Πάνε στα δικαστήρια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη σε δημόσια ψυχιατρική κλινική

14.08.2025
Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε Coca-Cola Zero κάθε μέρα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε Coca-Cola Zero κάθε μέρα

26.08.2025
Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

14.08.2025
egnatia-odos-troxaio

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα – Δυο σοβαρά τραυματίες

18.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved