Empisteutiko.gr
14.03.26 || 11:10
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Αντιεμβολιαστές – Βασίλης Παπακώστας: Πώς εντοπίζουμε τους υποκινητές

26.09.2021
in Ελλάδα
Share TweetShareEmail

Τους αντιεμβολιαστές βάζει στο στόχαστρο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με εντατικές έρευνες σε ιστοσελίδες και social media αρνητών. Tο προηγούμενο διάστημα σχηματίστηκαν δικογραφίες για τουλάχιστον 28 άτομα που ήταν αρνητές της μάσκας.

Για την πορεία των ερευνών για αντιεμβολιαστές που παρακινούν τους πολίτες σε μη συμμόρφωση με τα μέτρα κατά του κορονοϊού, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα», ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλης Παπακώστας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενδεικτικό της προσπάθειας που καταβάλλεται είναι το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα σχηματίστηκαν δικογραφίες για τουλάχιστον 28 άτομα που ήταν αρνητές της μάσκας.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Σέρρες – Καρύπογλου: Έρευνα για τη δράση αντιεμβολιαστών – «Βγαίνουν και επηρεάζουν κάτι τυχάρπαστοι»

06.01.2022

Η αστυνομία κάνει εφόδους σε σπίτια αντιεμβολιαστών

18.11.2021

Μάλιστα, ο κ. Παπακώστας σημείωσε ότι πέρα από το ποινικό κομμάτι, γίνεται και φορολογικός έλεγχος και μπορεί να επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα.

Αντιεμβολιαστές: Αναρτήσεις και δημοσιεύσεις, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία

«Από χθες (σ.σ. 25.09.2021), με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου ξεκινήσαμε μία έρευνα για να εντοπίσουμε κάποιους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ιστολόγια και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβαίνουν σε αναρτήσεις και δημοσιεύσεις, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «υπάρχουν αρκετές ελληνικές, οι οποίες ερευνώνται.

Εξηγώντας τις διαδικασίες που ακολουθούνται μετά τον εντοπισμό των συγκεκριμένων λογαριασμών, ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέφερε ότι το «take down» («κατέβασμα») των ιστοσελίδων δεν μπορεί να γίνει από την ελληνική αστυνομία και γίνεται μόνο για συγκεκριμένα αδικήματα.

«Αυτό που γίνεται είναι ότι σχηματίζεται δικογραφία, ενημερώνονται οι εισαγγελικές αρχές, αυτές με τη σειρά τους χαρακτηρίζουν τα αδικήματα και στη συνέχεια η δικογραφία υποβάλλεται προκειμένου να πάρει τη νόμιμη οδό της Δικαιοσύνης».

Αντιεμβολιαστές: Καταγγελίες και από πολίτες

Είπε, δε, ότι στο μικροσκόπιο των αρχών μπορεί να βρεθούν τόσο προσωπικά προφίλ όσο και σελίδες υποκινητών, καθώς «δεν έχει σημασία αν το αδίκημα και η διέγερση γίνεται από ένα πρόσωπο ή είναι συλλογικό».

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν καταγγελίες και από πολίτες, οι οποίοι εντοπίζουν τέτοιες αναρτήσεις, τις προωθούν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά αποτελούν μέρος της έρευνάς μας.

Ενδεικτικό της προσπάθειας που καταβάλλεται είναι το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα σχηματίστηκαν δικογραφίες για τουλάχιστον 28 άτομα που ήταν αρνητές της μάσκας.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Όλες οι υποθέσεις αμέσως στη Δικαιοσύνη

Για την απόφασή του να παρέμβει ώστε να σταματήσουν τα fake news που διαδίδουν μέσω του διαδικτύου επιτήδειοι, οι οποίοι μάλιστα επιχειρούν να αποκομίσουν και οικονομικό όφελος εξαπατώντας αντιεμβολιαστές, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, «δεν θα επιστρέψουμε σε ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση, τον παραλογισμό ή κάθε είδους ιδιοτέλεια να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία», ενώ υπογράμμισε ότι «όλες οι σχετικές υποθέσεις πρέπει να πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη».

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι οι πολίτες συνδράμουν το έργο των αρχών για τον εντοπισμό τέτοιων περιπτώσεων.

Tags: ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Γερμανία: Κατέσχεσε τάνκερ του σκιώδους στόλου της Ρωσίας, που μετέφερε 100.000 τόνους πετρελαίου
Ελλάδα

Ελληνόκτητο πλοίο με 10 Έλληνες ναυτικούς χτυπήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα

14.03.2026
Υπουργείο Παιδείας για τον θάνατο της 57χρονης καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: Να μην εξάγονται βεβιασμένα συμπεράσματα
Ελλάδα

Ξεσπά ο θείος της καθηγήτριας Αγγλικών που πέθανε στη Θεσσαλονίκη: «Μαθητές και γονείς αμαυρώνουν τη μνήμη της και θα μηνυθούν»

13.03.2026
Next Post

Ανησυχία με τον κορωνοϊό: Αυξήθηκαν διασωληνωμένοι και θάνατοι -337 σε ΜΕΘ και 24 νεκροί, 1.100 νέα κρούσματα

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Λαμία: Ανήλικος πήρε ναρκωτικό και κατέρρευσε – Τι είναι το «Σάλβια»

Λαμία: Ανήλικος πήρε ναρκωτικό και κατέρρευσε – Τι είναι το «Σάλβια»

10.05.2024

Bloomberg: Η Τουρκία έκανε δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς

18.10.2022

Ξάνθη: Πέθανε 49χρονος ανθυπασπιστής – Το συλλυπητήριο μήνυμα των συναδέλφων του

30.12.2023

ΤΑΣΗ_

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

03.03.2026
Παρέμβαση Ομπάμα προς Ισραήλ: Τηρήστε το διεθνές Δίκαιο, αλλιώς θα σας γυρίσει μπούμερανγκ

Ο Ομπάμα δηλώνει ότι οι εξωγήινοι είναι πραγματικοί, αποκαλύπτοντας τι ισχύει για την Περιοχή 51

15.02.2026
Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

14.02.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved