Empisteutiko.gr
03.01.26 || 21:15
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Αλεξανδρούπολη – Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 46χρονου πυροσβέστη

02.02.2021
in Ελλάδα
Share TweetShareEmail

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στον Έβρο πάνω στο καθήκον στη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τη Δευτέρα (01/02), στην προσπάθεια απεγκλωβισμού μαθητών εξαιτίας της πλημμύρας.

 

 

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Αγωνία για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού σώματος στα Πορόια Σερρών, συνεχίζονται οι έρευνες

Ανατροπή στις Σέρρες: Δεν ανήκε στον αγνοούμενο πυροσβέστη το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στο Μπέλες

27.12.2025
Αλεξανδρούπολη: Οργή στη γειτονιά που πέθανε ο 3χρονος – Διαλυμένο το σπίτι, πληροφορίες για άγριο ξυλοδαρμό του παππού

Αλεξανδρούπολη: Οργή στη γειτονιά που πέθανε ο 3χρονος – Διαλυμένο το σπίτι, πληροφορίες για άγριο ξυλοδαρμό του παππού

22.12.2025

Μέσα σε κλίμα οδύνης συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του άτυχου 46χρονου άνδρα, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον αρχιπυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια απεγκλωβισμού μαθητών σε σχολείο της περιοχής Απαλού Έβρου. Τη Δευτέρα (01/02), πάνω στο καθήκον στη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

 

 

 

 

 

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Άγιο Γεώργιο στη Νέα Χιλή στην Αλεξανδρούπολη, όπου και βρέθηκε και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, καθώς ο αρχιπυροσβέστης κηδεύτηκε με τιμές ήρωα.

 

 

Ο Ιωάννης Ζαφειρόπουλος – ο οποίος αφήνει πίσω του τρία παιδιά – ήταν πλήρωμα σε όχημα με άλλους δύο συναδέλφους του και πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή που είχε πληγεί από πλημμύρες. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο οι πυροσβέστες κατέβηκαν από το όχημα με τον 46χρονο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

 

 

«Το πυροσβεστικό όχημα είτε ακινητοποιήθηκε είτε εξετράπη της πορείας του, στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης-Κήπων κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Ο άτυχος πυροσβέστης βγήκε από το όχημα με συναδέλφους του, ωστόσο τα νερά τον παρέσυραν και έπεσε μέσα σε φρεάτιο. “Το μικρό πυροσβεστικό όχημα πέρασε από ένα μικρό ρέμα που υπερχείλισε, και μπλόκαρε, με συνέπεια το μπροστινό τμήμα του να βυθιστεί στα νερά… Ο συνοδηγός κατάφερε να βγει, αλλά ο οδηγός παρασύρθηκε βγήκε στην πλευρά του αεροδρόμιου και εντοπίστηκε νεκρός», είπε, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Πέτροβιτς.

 

 

Συγκλονίζει το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του άτυχου αρχιπυροσβέστη, ο οποίος αψήφισε κάθε κίνδυνο. Συγκλονισμένος είναι και ο πολιτικός κόσμος από το τραγικό συμβάν, ενώ στη Βουλή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 46χρονου άνδρα.

 

 

Πυροσβέστης Αλεξανδρούπολη: Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας

«Η πυροσβεστική επιχειρούσε στην περιοχή να βοηθήσει τα παιδιά του σχολείου. Αυτός δεν είναι δρόμος. είναι αδιέξοδο σε εκείνο το σημείο. Με το πολύ νερό που υπήρχε δεν κατάλαβαν ότι ήταν ρέμα, προχώρησαν και πέσαν μέσα. Πρόλαβα και έσωσα το πρώτο όχημα της πυροσβεστικής, όχι, όμως, και το δεύτερο. Δεν πρόλαβα. Πήγε να πάρει τα πράγματά του ο Γιάννης και τον παρέσυρε το ρέμα», είπε στο «Open TV» Γιώργος Μαργαρίτης, αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού.

 

 

«Πριν δύο βδομάδες ξαναζήσαμε δύσκολες στιγμές στο σχολείο»

Από την πλευρά του ο Αν. Αλεξίου, διευθυντής του δημοτικού σχολείου Απαλού Αλεξανδρούπολης, μιλώντας στο «OPEN TV» εξήγησε ότι αφού ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός των μαθητών του σχολείου το πυροσβεστικό όχημα έφυγε για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό σπιτιών τα οποία είχαν γεμίσει με νερό γύρω από το σχολείο. «Οι μαθητές μεταφέρθηκαν με λεωφορεία του δήμου και ένα όχημα του στρατού. Συνολικά 21 μαθητές απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια της πυροσβεστικής από τους συνολικά 118 του σχολείου. Πριν από δύο βδομάδες ξαναέζησε η περιοχή δύσκολες στιγμές», τόνισε ο κ. Αλεξίου.

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλα προβλήματα στη Θράκη και ειδικά στους νομούς Ροδόπη και Έβρο καταγράφηκαν και πριν από περίπου 20 ημέρες λόγω πλημμυρών, όταν και καταστράφηκαν ξανά περιουσίες. Τότε είχαν πλημμυρίσει κοντά στα 110.000 στρέμματα.

 

 

Tags: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Συνταξιούχος αγρότισσα δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου – Οι όροι που έθεσε
Ελλάδα

Έξι μήνες στο συνεργείο το ασθενοφόρο που είχε δωρίσει η συνταξιούχος Αθηνά Παπαχρήστου στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

03.01.2026
Τι συμβολίζει η σημαία του One Piece που είδαμε (και) στα μπλόκα των αγροτών
Ελλάδα

Τι συμβολίζει η σημαία του One Piece που είδαμε (και) στα μπλόκα των αγροτών

03.01.2026
Next Post

Διπλή εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Ματάκιας έβγαζε φωτογραφίες και παρενοχλούσε ανήλικα και κοπέλες σε πισίνα στα βόρεια προάστια

Δράμα: Ώρες αγωνίας για 18χρονο – Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις από πισίνα και επανήλθε στη ζωή

13.07.2025
Παπανώτας για Κασσελάκη: «Καλό παιδί για καμιά μπίρα σε μπαρ, αλλά για ηγέτης δεν κάνει»

Παπανώτας για Κασσελάκη: «Καλό παιδί για καμιά μπίρα σε μπαρ, αλλά για ηγέτης δεν κάνει»

20.04.2024

Σπάρτη: Πέθανε πεντάχρονο παιδί μέσα σε δύο ώρες – Ξύπνησε με πονοκέφαλο και ξαφνικά άρχισε να βγάζει αφρούς

17.08.2022

ΤΑΣΗ_

«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Βγάζουν έως και 10.000 ευρώ ανά θύμα

«Μητρώο 11»: Πώς εξασφαλίζεις αποζημίωση 10.000€ από ανεπιθύμητες κλήσεις

14.12.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025
Wall Street Journal: Ο Μπάιντεν ήταν σε διανοητική παρακμή από την πρώτη μέρα στον Λευκό Οίκο – Το άγνωστο σχέδιο για την προστασία του

Deathlist 2026: Η αρρωστημένη λίστα θανάτου «ξαναχτυπά» – Οι διάσημοι που αναμένεται να πεθάνουν

02.01.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved