Στον «πάγο» μπαίνει από σήμερα (17.01.2026) η χώρα καθώς το σκηνικό του καιρού άλλαξε απότομα, φέρνοντας χαμηλές θερμοκρασίες, ενισχυμένους ανέμους και χιόνια.
Ο καιρός αναμένεται να είναι αρκετά χειμωνιάτικος μέχρι και τη Δευτέρα. Αυτό το τριήμερο αναμένεται να πέσει αισθητά η θερμοκρασία, να εκδηλωθούν βροχές και αρκετά χιόνια σε ορεινές περιοχές. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως θα ντυθούν στα λευκά περιοχές στις οποίες δεν είχε χιονίσει τις προηγούμενες ημέρες.
Ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει πως οι πιο κρύες ημέρες θα είναι η Κυριακή και η Δευτέρα. Η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα φτάσει τους 7 βαθμούς ενώ βροχές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά, τα νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη.
Δείτε σε ποιες περιοχές θα πέσει κατακόρυφα η θερμοκρασία:
Όσον αφορά τα χιόνια, θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής Στερεάς, στα βόρεια και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Από τις χιονοπτώσεις δεν θα γλιτώσουν ούτε τα χαμηλά υψόμετρα.
Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί πως τις επόμενες ημέρες έρχεται χαμηλό βαρομετρικό από την κεντρική Μεσόγειο το οποίο θα προκαλέσει περισσότερα φαινόμενα.
Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει:
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
«Πτώση θερμοκρασίας από το Σάββατο που την Κυριακή και τη Δευτέρα θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα – Τοπικές βροχές και κατά κανόνα ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά καθώς και σε ημιορεινά κεντρικής και βόρειας χώρας. Ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από τη βορειοανατολική Ευρώπη αναμένεται να μεταβάλουν αισθητά το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας, με την αλλαγή να ξεκινά από το Σάββατο 17 Ιανουαρίου και να γίνεται περισσότερο αισθητή το διήμερο Κυριακής και Δευτέρα όπου προβλέπεται:
1. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία συνολικά θα φτάσει τους 7 έως 8 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις σημερινές τιμές.
2. Τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, καθώς και στην Κρήτη.
3. Τοπικές χιονοπτώσεις, κατά κανόνα ασθενείς:
στα ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και βορειότερα, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.
4. Ενίσχυση των ανέμων, με: Βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο που θα φτάνουν τα 7–8 μποφόρ,
και ανατολικούς ανέμους στο Ιόνιο έως 6–7 μποφόρ.
Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν κατά τόπους έως και το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιανουαρίου, χωρίς να αποκλείονται τοπικές διαφοροποιήσεις στην ένταση και την κατανομή τους. Ακολουθούν θερμοκρασίες στα 850hPA, αθροιστικός υετός Σαββάτου -Δευτέρας, πορεία θερμοκρασιών και υετός . Ο υετός των επομένων ημερών είναι καλύτερα να αξιολογηθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς πλησιάζει και χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο που θα προκαλέσει περισσότερα φαινόμενα».












