Empisteutiko.gr
12.07.25 || 18:46
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Ψηφίζονται σήμερα τα νέα μέτρα για το μεταναστευτικό: Έρχεται φυλακή για όσους δεν παίρνουν άσυλο, αντιδρά η αντιπολίτευση

11.07.2025
in Επιλογές Συντακτών, Πολιτική
Ψηφίζονται σήμερα τα νέα μέτρα για το μεταναστευτικό: Έρχεται φυλακή για όσους δεν παίρνουν άσυλο, αντιδρά η αντιπολίτευση
Share TweetShareEmail
Σήμερα αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή οι ρυθμίσεις του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος με το μεταναστευτικό που έχει δημιουργηθεί με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές από τη Λιβύη τα προηγούμενα 24ωρα.

Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί με το αίτημα αντισυνταγματικότητας που έχει καταθέσει η Πλεύση Ελευθερίας, με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τη Νέα Αριστερά να έχουν ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε δια του Νίκου Ανδρουλάκη ότι θα ψηφίσει «παρών».

Στη ρύθμιση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προβλέπεται η προσωρινή αναστολή της υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου για άτομα που εισέρχονται στη χώρα παράνομα, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πλωτό μέσο που προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική. Τα πρόσωπα αυτά επιστρέφονται αμέσως, χωρίς να γίνεται καταγραφή τους, στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής τους.

Πλεύρης: Φυλακή ή έξοδος από την χώρα για τους λαθρομετανάστες

Στη συζήτηση στη Βουλή χθες, Πέμπτη, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου που θα ποινικοποιεί την παραμονή στην χώρα παράνομων μεταναστών.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Πύλος: Πληροφορίες για διακινητές ανάμεσα στους διασωθέντες από το ναυάγιο(Βίντεο)

Σχέδιο για κλειστή δομή στην Κρήτη, επικρατέστερη επιλογή το Καστέλλι Ηρακλείου – Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη στο υπ. Μετανάστευσης

11.07.2025
Πλεύρης για μεταναστευτικό: «Ή συνεργάζεσαι να φύγεις ή πας φυλακή για 5 χρόνια χωρίς αναστολή»

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το μεταναστευτικό: «Τέλος το παραμύθι με τις μωρομάνες», είπε ο Πλεύρης

11.07.2025

Νωρίτερα, δε, ο υπουργός Μετανάστευσης προανήγγειλε ότι θα αναθεωρήσει εκ βάθρων τα επιδόματα που δίνονται σε μετανάστες στη χώρα μας, αλλά ακόμα και τα μενού στις προσφυγικές δομές, δηλώσεις που αποτυπώνουν το νέο δόγμα που εφαρμόζει εν τοις πράγμασι η κυβέρνηση με πιο σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό. Ένα δόγμα που είχε ήδη δρομολογηθεί, πλην όμως τα όσα έγιναν προ ημερών στη Λιβύη επιτάχυναν τις αποφάσεις.

“Όσοι παραμένουν στην χώρα ενώ το αίτημα ασύλου έχει απορριφθεί θα μπαίνουν φυλακή. Ο δρόμος από εδώ και πέρα των λαθρομεταναστών θα είναι φυλακή ή έξοδος. Ενοχλείστε με τον όρο λαθρομετανάστευση. Οι πρόσφυγες θα παίρνουν άσυλο. Σήμερα με τις προϋποθέσεις που βάζουμε παίρνει άσυλο το 52% των αιτούντων. Το 48% θα πρέπει να φύγει” είπε από τη Βουλή ο κ. Πλεύρης.

“Οφείλουμε να πούμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι” ανέφερε αρχικά για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Κρήτης. “Αυτό που γίνεται από την Βόρεια Αφρική και την Λιβύη είναι μια επιχείρηση εισβολής μεταναστών στην Ευρώπη. Το 2024 συνολικά είχαμε από τις συγκεκριμένες περιοχές 4.000 αφίξεις. Τους 7 μήνες του 20-25 έχουμε ήδη 8.000 αφίξεις. Μόνο τις τελευταίες ημέρες έρχονται βάρκες με 1.000 άτομα. Η ελληνική πολιτεία οφείλει να προστατέψει το κράτος και την την επικράτεια της πατρίδας μας. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε την μαζική εισβολή που επιχειρείται. Επιχειρείται είτε λόγω αδυναμίας της Λιβύης να ελέγξει τις ροές είτε για άλλους λόγους που οφείλουμε να ερευνήσουμε”.

Απαντώντας δε προς τα κόμματα της αριστερής πτέρυγας που ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας για ανθρωπιστικούς λόγους είπε: “τον ψευτοανθρωπισμό σας να τον δώσετε στις δήθεν ΜΚΟ των εκατομμυρίων ευρώ. Αρμέγουν τα ταμεία της ΕΕ και την ίδια ώρα κατηγορούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Δεν υπάρχει αλτρουισμός ούτε ανθρωπισμός στις ΜΚΟ που βγάζουν λεφτά από το μεταναστευτικό”.

Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε την νομική αρτιότητα της ρύθμισης εξηγώντας ότι ακολουθεί το πλαίσιο της ρύθμισης που είχε θεσπιστεί το 2020 όταν υπήρξε η υβριδική απειλή στα σύνορα του Έβρου ενώ υπενθύμισε ότι εκείνη η διάταξη είχε λάβει το πράσινο φως της ευρωπαϊκής επιτροπής και των αρμόδιων δικαστηρίων. “Για την τροπολογία έχουμε ενημερώσει την Ευρωπαϊκή επιτροπή. Ακολουθήσαμε τις σχετικές οδηγίες εισάγοντας γεωγραφικό και χρονικό πλαίσιο” είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απάντησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος υποστήριξε ότι η ρύθμιση είναι αχρείαστη καθώς ούτως ή άλλως η πλειοψηφία των μεταναστών που εισέρχονται από την Λιβύη δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασύλου.

“Εάν ακολουθούσαμε αυτό που μας λέτε κ. Ανδρουλάκη θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αυξημένες ροές μετά από 8 μήνες. Η τροπολογία κάνει αναστολή υποβολής ασύλου άμεσα που σημαίνει ότι αυτός που μπαίνει συλλαμβάνεται και με την πρώτη ευκαιρία επιστρέφεται. Είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Θα τίθεται απευθείας σε καθεστώς κράτησης και επιστροφής” ανέφερε.

Αντιδρά η αντιπολίτευση

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, αλλά και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξαν ότι το περιεχόμενο της ρύθμισης παραβιάζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, διατάξεις του Συντάγματος και ζήτησαν την απόσυρση της.

Μάλιστα, η κυρία Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ μίλησε για «αυθαίρετη και ντροπιαστική αφαίρεση του δικαιώματος ξεριζωμένων ανθρώπων να καταθέτουν αίτηση ασύλου», κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία σε διαφορετική περίπτωση σημείωσε ότι θα κατατεθεί αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Την απόσυρση της ρύθμισης ζήτησε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός υποστηρίζοντας ότι «αυτό που φέρνει η κυβέρνηση είναι παράνομο και ντροπιαστικό».

«Η τροπολογία είναι επαίσχυντη ρατσιστική και πρέπει να αποσυρθεί τώρα», ανέφερε η κα Σία Αναγνωστοπούλου από την Νέα Αριστερά ενώ η κα Κωνστατοπούλου κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, μίλησε για «θεσμοθέτηση του ρατσισμού», συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ρυθμίσεις Όρμπαν που αυτοεξαιρούν τη χώρα από το Διεθνές Δίκαιο.

«Είναι ντροπή αυτό το οποίο γίνεται. Θα σας συνοδεύει στην ιστορία. Ένας υπουργός μπήκε εδώ και είπε ότι γίνεται εισβολή. Από ποιον γίνεται εισβολή, αν υπάρχει κράτος που μας επιτίθεται πρέπει να το κατονομάσετε και να μας πείτε τι εισηγείστε. Έχουμε μια μετάπτωση με αντιδημοκρατική, ρατσιστική λειτουργία. Σας έβαλε ο Μητσοτάκης εκεί για να κάνετε τη βρώμικη δουλειά. Και αυτό που καταφέρατε είναι να βάλετε την Χρυσή Αυγή στην Βουλή, παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. Παραβιάζετε όλο το κεκτημένο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μας το παίζετε ευρωπαίοι» είπε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Απαντώντας, ο Θάνος Πλεύρης είπε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εσείς είσαστε η πρόεδρος της Βουλής της Μόριας. Είπατε εγκληματίες τους λιμενικούς. Να σέβεστε το τεκμήριο της αθωότητας. Είναι μια τροπολογία που πατάει σε αυτήν που έγινε στον Έβρο. Να αφήσουμε όλη αυτή τη συζήτηση του αυτόανθρωπισμού και ας πάμε στην ουσία ότι η χώρα πρέπει να προστατευθεί».

Tags: ΒΟΥΛΗΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Σέρρες: “Άνοιξε” κατάστημα αλλά έφυγε με άδεια χέρια – Άρπαξε κέρματα από άλλο κατάστημα αλλά συνελήφθη
Έγκλημα

Χειρoπέδες σε γνωστό TikToker για εκβιασμό – Χτύπησε αστυνομικό κατά τη σύλληψή του

12.07.2025
Φωτιά τώρα στη Σίνδο
Ελλάδα

Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Ριτσώνα – Μαύροι καπνοί στον ουρανό

12.07.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Facebook και Twitter «κατέβασαν» post του Τραμπ για τον κορονοϊό ως «παραπληροφόρηση»

06.10.2020
Τροχαίο στην Πατρών – Κορίνθου: Δύο νεκροί και μία τραυματίας

Τροχαίο στην Πατρών – Κορίνθου: Δύο νεκροί και μία τραυματίας

19.10.2022

Κορωνοϊός: 286 νέα κρούσματα -Τρεις θάνατοι, 63 διασωληνωμένοι

25.09.2020

ΤΑΣΗ_

Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφονίες τριών βρεφών και της αδερφής της: «Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»

Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφονίες τριών βρεφών και της αδερφής της: «Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»

09.07.2025
Ομαδικός βιασμός 14χρονης στο Κερατσίνι: Πώς παρέσυραν το κορίτσι οι «άγουροι» βιαστές – Η αγωνία της οικογένειας και η μεγάλη απόφαση

Ομαδικός βιασμός 14χρονης στο Κερατσίνι: Πώς παρέσυραν το κορίτσι οι «άγουροι» βιαστές – Η αγωνία της οικογένειας και η μεγάλη απόφαση

03.07.2025
Annie Knight: Τι αρνείται να κάνει επί πληρωμή στο σεξ η γυναίκα που νοσηλεύτηκε, επειδή κοιμήθηκε με 583 άντρες

Annie Knight: Τι αρνείται να κάνει επί πληρωμή στο σεξ η γυναίκα που νοσηλεύτηκε, επειδή κοιμήθηκε με 583 άντρες

12.06.2025
Viral στο TikTok η «προφητεία» της Βίβλου για το Ισραήλ και τον πόλεμο με την «Περσία»

Viral στο TikTok η «προφητεία» της Βίβλου για το Ισραήλ και τον πόλεμο με την «Περσία»

14.06.2025
Κόλαφος για την οικογένεια γνωστού influencer: Κατηγορούνται για απάτη με αναπηρικά επιδόματα

Κόλαφος για την οικογένεια γνωστού influencer: Κατηγορούνται για απάτη με αναπηρικά επιδόματα

20.06.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved