Empisteutiko.gr
24.06.25 || 23:45
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Φιλιππίδης κατά πάντων: Έγινε βουλευτής το ανέκδοτο ο Μπιμπίλας – Η Δανδουλάκη θα έπρεπε να ντρέπεται

23.06.2025
in Showbiz
Φιλιππίδης κατά πάντων: Έγινε βουλευτής το ανέκδοτο ο Μπιμπίλας – Η Δανδουλάκη θα έπρεπε να ντρέπεται
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Δίκη Φιλιππίδη: Απαλλαγή για την πρώτη απόπειρα βιασμού «λόγω πλείστων αμφιβολιών» πρότεινε ο εισαγγελέας

Δίκη Φιλιππίδη: Απαλλαγή για την πρώτη απόπειρα βιασμού «λόγω πλείστων αμφιβολιών» πρότεινε ο εισαγγελέας

23.06.2025
Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν πιστεύω ότι ο Πέτρος έκανε κάτι τόσο βλαβερό» κατέθεσε η Βάνα Μπάρμπα

Φιλιππίδης στην απολογία του: «Είχε δίκιο η κυρία Παπαχαραλάμπους – Ουρούσα στον νιπτήρα της»

21.06.2025
Σφοδρά «πυρά» κατά όσων τον έχουν κατηγορήσει ή τον έχουν επικρίνει – από την Κάτια Δανδουλάκη και την Λένα Δροσάκη έως τον Σπύρο Μπιμπίλα τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «το ανέκδοτο του ελληνικού θεάτρου που έγινε βουλευτής» – εξαπέλυσε σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης, συνεχίζοντας την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τις δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του.

Ο ηθοποιός αφού αρνήθηκε τις δυο κατηγορίες που αντιμετωπίζει -κάνοντας λόγο για συναινετικές συνευρέσεις του με τις καταγγέλλουσες- στράφηκε κατά όσων θεωρεί πως έχουν σταθεί απέναντι του και επανέλαβε τη θέση του πως οι διώξεις σε βάρος του είναι αποτέλεσμα οργανωμένων ενεργειών κάποιων να τον βγάλουν εκτός θεάτρου!

Μάλιστα, ο ηθοποιός κάποια στιγμή είχε ένα έντονο ξέσπασμα και αναφερόμενος στην περίπτωση της ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη η οποία κατηγορήθηκε ψευδώς ότι ήταν δωσίλογος και είχε διαγραφεί από το ΣΕΗ, ανέφερε: «Αυτοί είναι, δικό σας το θέατρο. Πάρτε το».

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος διάβασε και απόσπασμα από τον επικήδειο της Ε. Παπαδάκη που έλεγε: «Τους έσβησες από τη σκηνή και σε έσβησαν από τη ζωή…». Και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Αυτοί είναι… Ποσά μπορώ να πω… Κρίνεται η ζωή μου και κρατώ την ηθική μου στάση. Γιατί τα ξέρω όλα. Όλα τα ξέρω. Ρωτήστε τις καταγγέλλουσες».

Πρόεδρος: Ηρεμήστε κύριε κατηγορούμενε…

Φιλιππίδης: Τι να ηρεμήσω; Πέντε χρόνια το ζω αυτό με φυλακές…Εξόριστος ήμουν μέσα στο σπίτι μου. Να πάω που; Να κάνω τί; Αφήστε με να τα πω όπως θέλω. Τα λεφτά και οι θέσεις. Έγινε βουλευτής ο Μπιμπίλας, αν είναι δυνατόν. Το ανέκδοτο του ελληνικού θεάτρου, βουλευτής. Που τον αγαπούσα κι τον στήριζα. Έγινε βουλευτής….

Μάλιστα, για τον Σπύρο Μπιμπίλα ο κατηγορούμενος είπε πως ως πρόεδρος του ΣΕΗ εφηύρε τον όρο της «εξαναγκαστικής συνεύρεσης»!

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε άλλο μέλος του ΣΕΗ, τον Άρη Λασκο. «Να μιλήσω για το κ. Λάσκο. Είναι εδω;» είπε δυνατά στο ακροατήριο. Και όταν το μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ του απάντησε πως βρίσκεται στην αίθουσα ο κατηγορούμενος του απάντησε: «Έλα εδώ μπροστά». Χρειάστηκε η παρέμβαση της προέδρου για να πέσουν οι τόνοι και ο ηθοποιός να συνεχίσει να απαντά στις ερωτήσεις των μελών της έδρας.

«Ο Λάκης ο Γλυκούλης, αυτό είναι αυτό που χαρακτηρίζει εμένα; Εμένα που έχω παίξει όλο τον Αριστοφάνη στην Επίδαυρο;» είπε λίγο αργότερα ο Πέτρος Φιλιππίδης και συνέχισε: «Τι να σας πως για τη κυρία Δανδουλάκη; Εγώ φταίω που δεν της έκανα εξώδικο τότε! Θα πρεπε να ντρέπεται ήρθε εδώ κατέθεσε για εμένα και μετά μου έστελνε μηνύματα για συνεργασία;».

Αναφερόμενος στη Λένα Δροσάκη, ο κατηγορούμενος τόνισε: «Ήρθε εδώ η κυρία Δροσάκη με αυτό το μειλίχιο ύφος και έλεγε “δεν θυμάμαι” Κατέθεσε κατά το δοκούν! Αυτοί είναι».

Νωρίτερα, ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της έδρας.

Ενδεικτικά κάποιες από τις ερωτήσεις που του τέθηκαν και τις απαντήσεις που εκείνος έδωσε έχουν ως εξής:

Πρόεδρος: Λέτε για σκευωρία, ότι είναι στημένο από το ΣΕΗ…

Κατηγορούμενος: Ήρθε ένας δικηγόρος και σας είπε ότι στόχος του ΣΕΗ ήταν να πάνε στα δικαστήριο, να καταθέσουν όσο το δυνατόν χειρότερα…

Πρόεδρος: Για ποιον λόγο εσάς;

Κατηγορούμενος: Σας είπε ο Μπιμπίλας ότι είχαν κλείσει οι δουλειές στον κορωνοϊό. Το προεδρείο της εποχής εκείνης του ΣΕΗ ήθελε να διώξουν κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους…

Πρόεδρος: Το σωματείο λοιπόν εκείνης τη εποχής ήθελε να σας βγάλει από τη μέση. Για ποιο λόγο;

Κατηγορούμενος: Για να πάρουν τις θέσεις εκείνοι. Για να πάρουν τα θέατρα, τα χρήματα, τις δουλειές. Και μπήκαν. Μπορεί να σας φαίνεται ανάξιο, λίγο, αλλά δεν είναι.

Πρόεδρος: Και όλα αυτά ήταν στημένα και οργανωμένα; Όλα;

Κατηγορούμενος: Ναι αυτή είναι η θέση μου. Εκδικητικά. Δεν τους αρέσαμε. Δεν μπορώ να σας δώσω άλλη εξήγηση. . . Είναι ανάλγητοι.

Στο σημείο μάλιστα αυτό ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου. «Τι να πω για την κυρία Παπαχαραλάμπους… Και η κυρία Αναστασοπούλου, που δεν είχα τίποτα ερωτικό μαζί της και βγαίνει και γράφει “η ζωή εκδικείται αργά”».

Πρόεδρος: Αυτοί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί από αυτούς που κατήγγειλαν. Έχουμε καταγγελίες από διαφορετικά πρόσωπα, ελαφριές και βαριές. Πολλές καταγγελίες και στο ΣΕΗ. Όλοι αυτοί γιατί να σας εναντιωθούν; Είναι απλοί ηθοποιοί. Πρέπει όλοι τους να είναι ανάλγητοι; Συνασπίστηκε πολύς κόσμος γύρω σας για να σας βγάλουν από τη μέση και βαριές καταγγελίες και αυτό με προβληματίζει…

Φιλιππίδης: Με ρωτάτε κάτι που είναι αυταπόδεικτο. Όσο πιο ισχυρό και δυνατό τόσο το καλύτερο. Η μία καταγγέλει την εξαναγκαστική συνεύρεση που εφηύρε ο Μπιμπίλας. Η κυρία Δροσάκη ήρθε στο πρωτόδικο και είπε ότι είχε ακούσει απόπειρες βιασμού του 2018 και μετά είπε έκανα λάθος.

Πρόεδρος: Δεν μπαίνω στην ουσία… απλά μου έκανε εντύπωση ο αριθμό

Κατηγορούμενος: …Να τα πιάσω ένα – ένα. Για τον Κιμούλη υπήρξε ηθοποιός που τον κατήγγειλε στην τηλεόραση ότι τη χτυπούσε βάναυσα στο θέατρο και όταν ρωτήθηκε μετά από χρόνια “ήσασταν μαζί;”, απάντησε “άλλο στο σπίτι άλλο στη δουλειά” τι θέλετε να σας πω; Ότι είμαστε τρελοί; Και βάζω και τον εαυτό μου μέσα.

Πρόεδρος: Και μια τελευταία ερώτηση. Ακούστηκε εδώ ότι το θέατρο είναι ένα μεγάλο κρεβάτι. Εσάς η θέση σας ποια είναι;

Φιλιππίδης: Το θέατρο είναι ένας χώρος που οι άνθρωποι συναντιούνται με τις ψυχές και τα σώματα τους. Παντρευόμαστε, χωρίζουμε, κάνουμε σεξ με αυτή την έννοια το έλεγε ο Χαϊκάλης.

Πρόεδρος: Μας το περιγράφετε λίγο ρομαντικά αλλά ο κ. Χαϊκάλης το περιέγραψε στυγνά και κυνικά…

Φιλιππίδης: Εγώ δεν το εξέλαβα έτσι, ίσως γιατί τον ξέρω.

Ολοκληρώνοντας την απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε σε δικαστές και ενόρκους πως κρίνουν τη ζωή ή το θάνατό του.

Σε δήλωση που διάβασε στο ακροατήριο ανέφερε: «Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν το περίμενα και συνέβη. Μην με πετάτε στα σκουπίδια απλά για να τελειώνουμε. Θυμηθείτε την ιδιότητα του ανθρώπου, κρίνετε τη ζωή ή το θάνατό μου. Σκεφτείτε αν σας έδιναν ένα όπλο και σας έλεγαν να πατήσετε τη σκανδάλη θα την τραβούσατε; Η υπογραφή ή η ψήφος σας μπορεί να είναι η σφαίρα που θα με τελειώσει».

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου.

Tags: ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Γιώργος Καρκάς: Ολομέτωπη επίθεση στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου – «Κάνει χυδαία εκστρατεία αυτοαναφορικότητας»
Showbiz

Γιώργος Καρκάς: Ολομέτωπη επίθεση στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου – «Κάνει χυδαία εκστρατεία αυτοαναφορικότητας»

23.06.2025
Δίκη Φιλιππίδη: Απαλλαγή για την πρώτη απόπειρα βιασμού «λόγω πλείστων αμφιβολιών» πρότεινε ο εισαγγελέας
Showbiz

Δίκη Φιλιππίδη: Απαλλαγή για την πρώτη απόπειρα βιασμού «λόγω πλείστων αμφιβολιών» πρότεινε ο εισαγγελέας

23.06.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Ημαθία: «Αν του βάλεις αίμα θα συνέλθει» – Ανατριχιαστική μαρτυρία για τον φρικτό θάνατο του βρέφους

Ημαθία: «Ήρθε στην κηδεία και άρχισε να μας βρίζει», λέει ο παππούς του βρέφους για τον πατέρα

10.01.2024
Τα τεφτέρια της συμμορίας: Ντοκουμέντα από τις σημειώσεις που κρατούσαν οι εκβιαστές του Δήμου Αθηναίων

Η Δημοτική Αστυνομία θα μπορεί πια να συλλαμβάνει – Αλεξίσφαιρο, χειροπέδες και γκλομπ στον εξοπλισμό της, όλες οι αλλαγές

16.11.2024
Δημήτρης Φιντιρίκος: «Οι αστυνομικοί εξάντλησαν τον νόμο στους νόμιμους», είπε για τη σύλληψή του

Δημήτρης Φιντιρίκος: «Οι αστυνομικοί εξάντλησαν τον νόμο στους νόμιμους», είπε για τη σύλληψή του

12.05.2025

ΤΑΣΗ_

Έρχεται χρέωση 13 ευρώ το μήνα σε Instagram και Facebook

Έρχεται χρέωση 13 ευρώ το μήνα σε Instagram και Facebook

11.06.2025

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Μη φάτε αυτή την σοκολάτα – Προκαλεί ερωτική… διέγερση!

29.05.2025
Πασχαλάκης: Τι δηλώνει ο διεθνής τερματοφύλακας για το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Μύκονο

Πασχαλάκης: Τι δηλώνει ο διεθνής τερματοφύλακας για το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Μύκονο

11.06.2025
Annie Knight: Τι αρνείται να κάνει επί πληρωμή στο σεξ η γυναίκα που νοσηλεύτηκε, επειδή κοιμήθηκε με 583 άντρες

Annie Knight: Τι αρνείται να κάνει επί πληρωμή στο σεξ η γυναίκα που νοσηλεύτηκε, επειδή κοιμήθηκε με 583 άντρες

12.06.2025
Viral στο TikTok η «προφητεία» της Βίβλου για το Ισραήλ και τον πόλεμο με την «Περσία»

Viral στο TikTok η «προφητεία» της Βίβλου για το Ισραήλ και τον πόλεμο με την «Περσία»

14.06.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved