Empisteutiko.gr
01.10.25 || 10:25
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Σόου με παπά να εισβάλει στο δικαστήριο και να φιλά τον κατηγορούμενο

18.06.2025
in Ελλάδα
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Σόου με παπά να εισβάλει στο δικαστήριο και να φιλά τον κατηγορούμενο
Share TweetShareEmail

Συζητήθηκε η αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη, για μέλος της σύνθεσης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου λόγω οικογενειακών και φιλικών σχέσεων με τον προηγούμενο δικηγόρο του κατηγορούμενου, Θέμη Σοφό.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Ανδρέας Καραφλός, εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη για την εξαίρεση της εξ αριστερών δικαστή για σχέσεις με τον Θέμη Σοφό.

Ο Ανδρέας Καραφλός τόνισε πως δεν συντρέχουν λόγοι εξαίρεσης καθώς πρόκειται απλώς για μία φιλική σχέση, και μάλιστα με τον πρώην δικηγόρο του κατηγορούμενου, ο οποίος «έχει αποχωρήσει από την υπόθεση εδώ και τέσσερα χρόνια».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Κάηκε το διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη στην Πατησίων – Καλά στην υγεία του ο ηθοποιός που βρισκόταν μέσα

«Ξεψαχνίζουν» το διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη για την υποψία εμπρησμού – Το πιθανότερο σενάριο για το ξέσπασμα της φωτιάς

20.07.2025
Φιλιππίδης κατά πάντων: Έγινε βουλευτής το ανέκδοτο ο Μπιμπίλας – Η Δανδουλάκη θα έπρεπε να ντρέπεται

Πέτρος Φιλιππίδης: Τον έσωσε η γειτόνισσα με τις φωνές της – Έρευνες για τα αίτια της φωτιάς στο διαμέρισμά του

19.07.2025

Ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν προκύψει περιστατικά που να τεκμηριώνουν αμφιβολίες για την αντικειμενικότητα ή τη στάση της συγκεκριμένης εφέτου.

«Δεν υπήρξε καμία ένδειξη εχθρότητας ή προκατάληψης εις βάρος του κατηγορούμενου, ούτε στη συμπεριφορά της, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο. Ούτε ο σύζυγός της έχει εμπλοκή στην υπόθεση, απλώς διατηρεί φιλική σχέση με τον πρώην συνήγορο του κατηγορούμενου», τόνισε.

Νωρίτερα, η δικηγόρος του κατηγορούμενου, Κική Πακιρτζίδου, επέμεινε ότι οι σχέσεις μεταξύ της εφέτου και του Θ. Σοφού ήταν γνωστές:

«Είναι ψευδές ότι η εφέτης πληροφορήθηκε την εμπλοκή του Σοφού από τη μελέτη της δικογραφίας. Όλοι γνώριζαν ότι ήταν ο αρχικός συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη και προσωπικός φίλος της».

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο ίδιος ο Πέτρος Φιλιππίδης δήλωσε στο δικαστήριο: «Οι σχέσεις μου με τον κύριο Σοφό διακόπηκαν. Δεν ήθελε να αποχωρήσει από την υπόθεση, δεν μου έδινε τη δικογραφία. Μου έλεγε “εγώ θα σε αθωώσω, θα περάσεις τη ζωή σου με την Ελπίδα”».

Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί πως τίθεται ζήτημα εμπιστοσύνης στη σύνεδρο, απάντησε: «Βεβαίως. Είναι φίλοι. Πιστεύω ότι ο Σοφός έχει συμφέρον να χαθεί η υπόθεση. Θα μπορούσε να επηρεάσει τη φίλη του».

Στη διαδικασία κατέθεσε ως μάρτυρας ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος όπως είπε συναντήθηκε στις 11 Ιουνίου με τον Θ. Σοφό ο οποίος του είπε πως έχει σχέσεις με το συζύγου της εφέτου. «Μου είπε ότι “από το 88 είμαστε φίλοι”. Εγώ δεν λέω ότι είναι κακό να έχουν σχέσεις. Ξέρω από ακροατήρια, μπορεί τα γαλλικά μου να μην καλά, τα ελληνικά είναι καλά. Έχουν περάσει παιδιά δικαστών από το γραφείο μου, δεν θα δικάσω ποτέ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.

Πρόεδρος: Είστε ένας διακεκριμένος δικηγόρος με πολλούς πελάτες. Κάποιοι μπορεί να έχουν φύγει. Εσείς τα όσα γνωρίζατε θα τα λέγατε στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον;

Μ.Δημητρακόπουλος: Εάν στο περιβάλλον ήταν δικαστής, η ίδια λέει ότι έχουν οικογενειακές και φιλικές σχέσεις. Προφυλακίστηκε, όταν προφυλακίζεσαι δυσαρεστείσε.. ο Σοφός του είχε πει ότι με τα στοιχεία της δικογραφίας δεν θα μας πας μέσα. Εάν ήμουν εγώ και με έδιωχνε και είχα εγώ οικογενειακές σχέσεις με εφέτη , θα μπορούσε να μου πει ποια είναι η γνώση σου για αυτήν την υπόθεση.

Πρόεδρος: Θα το κάνατε;

Μ.Δημητρακόπουλος: Βεβαίως. Θα της έλεγα την γνώμη μου για την υπόθεση αυτή. Θα της το λέγα.

Πρόεδρος: τι να πω κύριε συνήγορε. Μου κάνει εντύπωση η απάντηση σας…

Μπόμπολη: Η δικογραφία είναι όλη στα κανάλια…

Μ. Δημητρακόπουλος: Εγώ δεν έχω οικογενειακές σχέσεις με κύριο Σοφό…

Πρόεδρος: τι θα λέγατε;

Μ. Δημητρακόπουλος: Μπορεί να έλεγα ότι ο κ. Φιλιππίδης είναι αθώος, ή μπορεί κάτι να έχει κάνει…εγώ εκεί που έχασα δεν θα χαρώ εάν ο Σοφός φέρει νίκη…Ήθελε να μείνει. Όταν τον αφήνει ο άλλος.

Πρόεδρος: Θα εκδικηθείτε εσείς τον πελάτη σας;

Μ. Δημητρακόπουλος: Εγώ δεν θα χαιρόμουν, θα μπορούσα δυνητικά να επηρεάσω τη φίλη μου που είναι στην έδρα…δε θα την δεχτείτε κυρία πρόεδρε, όπως δεν θα δεχτείτε και τόσα άλλα.

Σύνεδρος: σας αρνήθηκε ότι έχει συζητήσει την υπόθεση;

Μ. Δημητρακόπουλος: Ο άνθρωπος δεν πήγε στο πονηρό διότι είχε την άποψη ότι αφού εγώ δεν είμαι στο δικαστήριο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Οταν μου είπε για την σχέση, του είπα κανονικά ότι θα έπρεπε να δηλώσουν αποχή. Μου είπε δεν υπάρχει λόγος. Του είπα θα μπορούσες να την έχεις επηρεάσει αρνητικά. Και μου όχι δεν έχω μιλήσει καθόλου.

Εισαγγελέας: Έκανε δήλωση.

Κ. Πακιριτζίδου: Τι είπε; Ψευδολογίες.

Σύνεδρος: Εμένα η σύζυγός μου είναι δικηγόρος. Από μόνη της με ρωτάει τι έγινε στο ακροατήριο. Και εκείνη μου λέει δεν θα λένε τίποτα άλλο από αυτά που λέγονται στο ακροατήριο.

Μ. Δημητρακόπουλος: Εμάς μας δεσμεύουν αυτά που έγραψε εκεί πέρα. Αν ερχόντουσαν εσάς και σας έλεγε ότι η σύζυγός σας ήταν συνήγορος του κ. Φιλιππίδη, θα το αποκρύπτατε; Είμαι βέβαιος ότι θα δήλωνε αποχή.

Σύνεδρος: Για την αίτηση εξαίρεσης θέλει σοβαρές υπόνοιες μεροληψίας. Έχουν οικογενειακές και φιλικές σχέσεις.

Σύνεδρος: Αυτό που κατάλαβα είναι ότι λέτε ότι ο κ. Σοφός θέλει να εκδικηθεί…

Δημητρακόπουλος: Εγώ κατέθεσα τα γεγονότα που βίωσα. 11 Ιουνίου συναντηθήκαμε και υπήρχαν κάμερες που κατέγραφαν. Και εγώ θα τις ζητήσω.

Σύνεδρος: Η υπόνοια σας είναι πως επειδή ο κ. Σοφός απομακρύνθηκε το φέρει βαρέως.

Δημητρακόπουλος: Το είπε ο κατηγορούμενος.

Σύνεδρος: Μια απλή σχέση δεν έχει σημασία. Είναι ρητορική, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι η σύνεδρος θέλει να κάνει χάρη στον κ. Σοφό;

Μ. Δημητρακόπουλος: Ο εντολέας μου όταν του ανακοίνωσα ότι έχει σοφός οικογενειακές και σχέσεις με κυρία Μανωλά, σεβασμό σε ένα δικηγόρο 37 ετών, μου είπε ενοχλήθηκε ο κ. Σοφός και φοβάμαι αυτό το συναίσθημα μήπως το περάσει εφέτη . Υπόνοιες θέλει ο νόμος όχι αποδείξεις.

Στο μεταξύ μεσούσης της κατάθεσης του Μιχάλη Δημητρακόπουλου μπήκε στη δικαστική αίθουσα ένας παπάς, κατευθύνθηκε στο εδώλιο και φίλησε τον Πέτρο Φιλιππίδη με την υποστήριξη της κατηγορίας να αντιδρά και να του δείχνει τις καταγγέλλουσες και να λέει «στις κοπέλες να πάτε, ντροπή σας. Σκηνοθεσίες. Έχουμε τρελαθεί στις σκηνοθεσίες».

Tags: ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Επί 12 ώρες προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τον 53χρονο στη Λάρισα – Πώς έγινε η τραγωδία, τι έψαχνε στη σπηλιά
Ελλάδα

Επί 12 ώρες προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τον 53χρονο στη Λάρισα – Πώς έγινε η τραγωδία, τι έψαχνε στη σπηλιά

01.10.2025
Προχωράει το Μετρό Θεσσαλονίκης -Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια;
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Χωρίς μετρό από τις 10 Νοεμβρίου και για έναν μήνα η πόλη

30.09.2025
Next Post
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Στο Ρίο το πολυτελές σκάφος του «Mr Facebook»

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Στο Ρίο το πολυτελές σκάφος του «Mr Facebook»

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Ντεβλέτ Μπαχτσελί: «Η Ελλάδα θα χάσει το κεφάλι της» – Τι είπε για τον Νίκο Δένδια

20.04.2021
Φωτιά τώρα στο Τατόι – Νέος συναγερμός στην πυροσβεστική

Φωτιά τώρα στο Τατόι – Νέος συναγερμός στην πυροσβεστική

25.07.2023
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στους 38 ανέρχονται οι νεκροί και 66 τραυματίες νοσηλεύονται

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Επτά απανθρακωμένες σοροί βρέθηκαν στο βαγόνι-εστιατόριο – «Οι λαμαρίνες έκοβαν σαν λεπίδες»

02.03.2023

ΤΑΣΗ_

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

08.09.2025
Διατροφολόγος: Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν αγοράζει ποτέ από το σούπερ μάρκετ

Πρόστιμο 2,2 εκατομμύρια ευρώ σε Σκλαβενίτη και Lidl από το υπουργείο Ανάπτυξης

24.09.2025
Χανιά: Κουμπάρος του ηθοποιού Στράτου Τζώρτζογλου ο «εγκέφαλος» της μαφίας

Χανιά: Κουμπάρος του ηθοποιού Στράτου Τζώρτζογλου ο «εγκέφαλος» της μαφίας

03.09.2025
ΑΑΔΕ: Στα “σκαριά” το ψηφιακό πελατολόγιο – Ποιους ελεύθερους επαγγελματίες αφορά

ΑΑΔΕ: Παγίδευσε γνωστό trapper, ο οποίος αγόρασε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω… μη κερδοσκοπικής

06.09.2025
Μεγάλη επιχείρηση ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη – Προσαγωγές Τούρκων για τους πυροβολισμούς

Για δύο ώρες κυνηγούσαν τον γιο του επιχειρηματία οι αστυνομικοί: Οι κόντρες στην Αττική Οδό, το κρυμμένο supercar και το αλκοόλ

08.09.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved