Empisteutiko.gr
01.01.26 || 16:40
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

ΠΑΣ Γιάννινα: Στον αέρα μετά το «ναυάγιο» με τους επενδυτές, ολοταχώς για τις ερασιτεχνικές κατηγορίες – Πόσα οφείλει

06.06.2025
in Αθλητικά, Ελλάδα
ΠΑΣ Γιάννινα: Στον αέρα μετά το «ναυάγιο» με τους επενδυτές, ολοταχώς για τις ερασιτεχνικές κατηγορίες – Πόσα οφείλει
Share TweetShareEmail

Στον «αέρα» βρίσκεται και πάλι ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές έκαναν τελικά πίσω και σταματάνε τις συζητήσεις με την ομάδα. Απ’ ό,τι φαίνεται οι πολύ ασφυκτικές ημερομηνίες για τις άμεσες οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας που χρειάζεται σχεδόν 1 εκ. ευρώ ως το τέλος του μήνα για να αποφύγει απαγόρευση μεταγραφών ή άλλες συνέπειες, είναι η αιτία που δεν μπορούν να προχωρήσουν άλλο τις συζητήσεις.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει στον ορίζοντα άλλη προοπτική, κάτι το οποίο σημαίνει πως αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν προκύψει κάτι διαφορετικό αλλά και με γνώμονα την ανακοίνωση που είχε βγει, όλα δείχνουν ότι την επόμενη σεζόν ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα δηλώσει συμμετοχή στη Super League 2 και θα οδηγηθεί στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Οι οφειλές, πως «μοιράζονται» και η επόμενη ημέρα

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Πέθανε ο ιστορικός διοικητικός ηγέτης του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης

Πέθανε ο ιστορικός διοικητικός ηγέτης του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης

14.05.2023

Με αφορμή τις συζητήσεις που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα και τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν η «τρύπα» της ΠΑΕ έδειξε να ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ και υπολογίζονταν περίπου στα 6,5.

Σύμφωνα με ανάλυση του gazzetta.gr τα μισά εξ’ αυτών χρήματα πρέπει να καταβληθούν σε φορείς (σ.σ. εφορία κτλ) που μπορούν να συμπεριληφθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών στο δημόσιο που «πέρασε» πρόσφατα η κυβέρνηση και εάν γίνονταν αυτό, η συγκεκριμένη Ανώνυμη Εταιρεία – οι ομάδες είναι τέτοιες – θα καλούνταν να καταβάλει μηνιαία δόση που υπολογίζεται στις 10 με 15 χιλιάδες ευρώ. Ετσι θα «ελάφρυνε» αισθητά το ταμείο της και αυτόματα θα αποτίναζε έναν μεγάλο «βραχνά».

Λόγω των άνωθεν άλλωστε αλλά και των ban που της έχουν επιβληθεί από τη FIFA –δεν έχει πάρει άδεια για το επόμενο πρωτάθλημα, άρα αν αλλάξει κάτι και τελικά «κατέβει» στη λίγκα θα πορευτεί με ηλικιακούς και όχι μόνο περιορισμούς στις μεταγραφές – αυτή τη στιγμή αδυνατεί να συνάψει συμφωνίες, να πάρει παίκτες ή να προχωρήσει σε κάποια ανανέωση συμβολαίου.

Ολα τα παραπάνω για να αρθούν (σ.σ. καταβολή ban, εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας κτλ) χρειάζονται άμεσα χρήματα, τα οποία και πρέπει να καταβληθούν τος επόμενες ημέρες ώστε να «τρέξει» ο όποιος προγραμματισμός.

Αρα εάν σήμερα το απόγευμα πάει κάποιος να πάρει τον ΠΑΣ Γιάννινα θα πρέπει κατά προσέγγιση να έχει κατά νου τα εξής:

1) Απαιτούνται περίπου 700.000 ευρώ ως το τέλος Ιουνίου για να μπορέσει να κάνει μεταγραφές, έστω και με περιορισμούς.

2) Θα πρέπει να διευθετήσει/ρυθμίσει επιπλέον οφειλές σε παίκτες, προπονητές, εργαζόμενους κτλ που υπολογίζονται σε μίνιμουμ 2,5 εκατομμύρια.

3) Θα κληθεί να καταβάλει κάθε μήνα 10-15 χιλιάδες ευρώ σε ρύθμιση μέχρι να καλυφθεί χρέος ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων.

Τι θα οφείλει ο ΠΑΣ Γιάννινα όταν επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες και τι ισχύει με τις νυν «κεφαλές» της διοίκησης
Τώρα όμως που το ενδεχόμενο αλλαγής ιδιοκτησίας έχει σχεδόν εκμηδενιστεί, τι γίνεται, με βάση ότι ισχύει από την αγωνιστική περίοδο 2016/17 και έπειτα.

1) Οι οφειλές προς το δημόσιο θα «βαραίνουν» τις νυν «κεφαλές» της διοίκησης, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα θα μπει στο «κάδρο» όταν γίνει ξανά επαγγελματική ομάδα, αφού η νυν Ανώνυμη Εταιρεία θα πάψει να υφίσταται. Βάση νόμου μάλιστα ο οποιοσδήποτε θα «ηγείται» του «Αγιαξ της Ηπείρου» όταν επιστρέψει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, θα δύναται να κινηθεί εναντίον τις τωρινής ιδιοκτησίας και τα δικαστήρια θα αποφανθούν ποιος εκ των δύο θα καταβάλει το ποσό της οφειλής που θα παραμένει. Αλλά με τον ΠΑΣ Γιάννινα στα ερασιτεχνικά στην «εξίσωση» υπάρχει μόνο ο τωρινός πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος. Σε Δημόσιο και Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης δεν παραγράφεται ούτε… μισό ευρώ.

2) Οι οφειλές που αφορούν το «καθαρά» αγωνιστικό κομμάτι (σ.σ. παίκτες, προπονητές, άλλες ομάδες, ομοσπονδίες, UEFA, FIFA κτλ) «βαραίνουν» επί του παρόντος εκ νέου τον νυν πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Οταν ο ΠΑΣ επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες – εφόσον τελικά δεν συνεχίσει φέτος– σε όσους ανήκουν σε αυτή λίστα και οφείλονται ποσά θα πρέπει η νέα ΠΑΕ να τους δώσει το ήμισυ (σ.σ. το 50%) των χρημάτων που έχουν τώρα να λάβουν, εάν φυσικά δεν έχουν εξοφληθεί και ευρύτερα το επιθυμούν.

3) Οι υπάλληλοι και οι οποιοδήποτε «τρίτοι» (π.χ. συνεργαζόμενες εταιρίες κτλ) έχουν επίσης το δικαίωμα να κινηθούν κατά των φυσικών προσώπων που δημιούργησαν τις προς εκείνους οφειλές αλλά και τη νέα ΠΑΕ όταν δημιουργηθεί.

Εδώ πάντως ας έχουμε κατά νου πως και τα φυσικά πρόσωπα αλλά και οι εταιρίες πλην δημοσίου μπορούν να λάβουν το 100% των χρημάτων που τους οφείλονται. Ναι μεν όταν ο ΠΑΣ ξαναγίνει ΠΑΕ θα πρέπει να τους δώσει το 50% εάν φυσικά τους οφείλονται ακόμη χρήματα, όμως το άλλο 50% είναι σε θέση να το πάρουν είτε μέσω της δικαστικής οδού κατά του νυν προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου, αλλά και με τρόπους όπως τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της υπό εκκαθάρισης ΠΑΕ, δηλαδή του τωρινού ΠΑΣ Γιάννινα. Παράλληλα ξένοι ποδοσφαιριστές έχουν το δικαίωμα να καταφύγουν στα αρμόδια όργανα της UEFA.

Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αν δεν προκύψει κάποιο «θαύμα» η ομάδα εισέρχεται σε μία αβεβαιότητα που θα την «κυνηγά» για πολλά χρόνια και ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται εν μέσω ενός κυκεώνα με προεκτάσεις που… τρομάζουν.

Tags: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Κορυφώνουν την πίεση οι αγρότες – Αποφασισμένοι να αποκλείσουν το λιμάνι του Βόλου
Ελλάδα

Οι αγρότες άλλαξαν χρόνο στα μπλόκα και αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις την Κυριακή

01.01.2026
Με πυροτεχνήματα, drones και πολλή μουσική υποδέχθηκε η Ελλάδα το 2026: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ελλάδα

Με πυροτεχνήματα, drones και πολλή μουσική υποδέχθηκε η Ελλάδα το 2026: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

01.01.2026
Next Post

Σαν Σήμερα Σάββατο 07/06

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Ζευγάρι ηλικιωμένων οι νεκροί στο τροχαίο στην Ακράτα – Πώς έγινε το δυστύχημα

Ζευγάρι ηλικιωμένων οι νεκροί στο τροχαίο στην Ακράτα – Πώς έγινε το δυστύχημα

19.10.2022

ΑΧΕΠΑ: Διατάχθηκε ΕΔΕ μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

29.06.2021
Τουρκία: Σωματοφύλακας του Ερντογάν πέθανε σε προεδρικό ταξίδι – Πληροφορίες ότι δηλητηριάστηκε

«Μητσοτάκης γιοκ» επιμένει ο Ερντογάν – Τι διακυβεύεται στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

28.06.2022

ΤΑΣΗ_

«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Βγάζουν έως και 10.000 ευρώ ανά θύμα

«Μητρώο 11»: Πώς εξασφαλίζεις αποζημίωση 10.000€ από ανεπιθύμητες κλήσεις

14.12.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025
Μίκαελ Σουμάχερ: 12 χρόνια από το εφιαλτικό ατύχημα στο σκι στο Μεριμπέλ – Πώς είναι σήμερα ο θρύλος της Ferrari

Μίκαελ Σουμάχερ: 12 χρόνια από το εφιαλτικό ατύχημα στο σκι στο Μεριμπέλ – Πώς είναι σήμερα ο θρύλος της Ferrari

29.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved