Empisteutiko.gr
09.09.25 || 10:25
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με κρύο, βροχές αλλά και χιόνια – Πότε θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία

29.01.2025
in Καιρός
«Ανησυχώ για τον καιρό του Σαββάτου», λέει ο Καλλιάνος και χτυπά «καμπανάκι» για πλημμύρες – Στο «μάτι» 3 περιοχές
Share TweetShareEmail

Έντονες είναι οι αλλαγές που αναμένεται να παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού τα επόμενα 24ωρα. Η θερμοκρασία πέφτει αισθητά και έρχονται χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του Mega Χριστίνα Ρήγου σήμερα, Τετάρτη αναμένεται μια μικρής διάρκειας μεταβολή του καιρού, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι η αυξημένη υγρασία στην ατμόσφαιρα, η αφρικανική σκόνη, που θα μετατρέψει τις βροχές κυρίως στα δυτικά, σε λασποβροχές και οι πρωινές και βραδινές ομίχλες.

Βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης θα ξεκινήσουν πρώτα από τα δυτικά, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες στις συγκεκριμένες περιοχές.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Καιρός: Ζέστη και βροχές -Ανεβαίνει σήμερα η θερμοκρασία, σε ποιες περιοχές αναμένονται μπόρες

Καιρός: Αίθριος με νεφώσεις στα ηπειρωτικά – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

06.09.2025
Καιρός: Έντονη αστάθεια μέχρι την Κυριακή και μετά… καλοκαίρι

Άστατος καιρός σήμερα με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές

04.09.2025

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Τετάρτη 29/1

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανώς κατά τόπους στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στην ανατολική νησιωτική χώρα και τα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Λίγα χιόνια πιθανώς θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τις βραδινές ώρες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη 6, τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 και τοπικά στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο, Πέμπτη

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και βροχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο και από το μεσημέρι και στα ανατολικά και νότια. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα, μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και από το απόγευμα στην περιοχή των Δωδεκανήσων. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.Τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και τη νύχτα σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα εκτός της Θράκης θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά όπου δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή 31/1

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρες νεφώσεις με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές και από το απόγευμα σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι θα επικρατούν νότιοι άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός το Σάββατο 1/2

Σχεδόν αίθριος αναμένεται ο καιρός στη χώρα με λίγες νεφώσεις. Το απόγευμα στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα δυτικά το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς και το βράδυ στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για την Κυριακή 2/2

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και από τις μεσημβρινές ώρες και στην ηπειρωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως από τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι ίδιας έντασης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Tags: ΚΑΙΡΟΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Καιρός: Ζέστη και βροχές -Ανεβαίνει σήμερα η θερμοκρασία, σε ποιες περιοχές αναμένονται μπόρες
Επιλογές Συντακτών

Καιρός: Αίθριος με νεφώσεις στα ηπειρωτικά – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

06.09.2025
Καιρός: Έντονη αστάθεια μέχρι την Κυριακή και μετά… καλοκαίρι
Επιλογές Συντακτών

Άστατος καιρός σήμερα με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές

04.09.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Ο Τάσος Ξιαρχό για την απόπειρα αυτοκτονίας: Είχα πάρει 40 χάπια, ήμουν λιπόθυμος για ώρες στα χορτάρια

Τάσος Ξιαρχό για Eurovision: “Eίναι γκεϊβίζιον – Μήπως να πέσει ένας κομήτης να τελειώνουμε;”

14.05.2025

Νεκρός σε τροχαίο ο τράπερ Mad Clip – Εικόνες – σοκ από το δυστύχημα

02.09.2021

Τραγωδία στην Πάτρα: Μηχανή καρφώθηκε σε κολόνα – Νεκρός 28χρονος

13.03.2023

ΤΑΣΗ_

Αστυνομικός TikToker: «Ήταν κυνηγημένος, ενόχλησε με όσα έλεγε», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν με νοιάζει, ας γ…α δεκαπέντε ώρες»: Ο TikToker-αστυνομικός που «έκαιγε» την ΕΛ.ΑΣ.

14.08.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτή είναι η συγγενής που που φέρεται να του «έτρωγε» λεφτά – Πάνε στα δικαστήρια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη σε δημόσια ψυχιατρική κλινική

14.08.2025
Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε Coca-Cola Zero κάθε μέρα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε Coca-Cola Zero κάθε μέρα

26.08.2025
Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

14.08.2025
egnatia-odos-troxaio

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα – Δυο σοβαρά τραυματίες

18.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved