Empisteutiko.gr
03.10.25 || 08:53
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Ξεσπούν οι εργαζόμενοι του Allou Fun Park: Είχαμε προειδοποιήσει για θέματα ασφαλείας, να μην κοπούν μεροκάματα

22.12.2024
in Ελλάδα
Allou Fun Park: Σε σοβαρή κατάσταση μία από τους τέσσερις τραυματίες – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ
Share TweetShareEmail

Με αφορμή την απόφαση του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη να σφραγίσει επειδή είχε λήξει η άδεια λειτουργίας του το Allu Fun Park, οι εργαζόμενοι του εν λόγω πάρκο διασκέδασης, εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση.

Όπως τονίζουν το κλείσιμο του Allou Fan Park από το Δήμο Νίκαιας -Ρέντη λόγω άδειας, αποδεικνύει την προβληματική και αδιάφορη στάση, από πλευράς εργοδοσίας όσον αφορά στην ασφάλεια συνολικά του χώρου.

Υπογραμμίζουν δε ότι θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά τα μεροκάματά τους, ανεξάρτητα του αν το πάρκο θα είναι ανοιχτό ή κλειστό και ζητούν να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των δύο προηγούμενων μηνών που έχουν καθυστερήσει.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Allou Fun Park: Φωτογραφίες του 25χρονου τραυματία λίγες ώρες μετά το ατύχημα

Allou Fun Park: Φωτογραφίες του 25χρονου τραυματία λίγες ώρες μετά το ατύχημα

08.09.2022

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Το Σωματείο το προηγούμενο διάστημα επέμεινε και έφερε στο φως ζητήματα για την ασφαλή λειτουργία του χώρου όσον αφορά τους εργαζόμενους, αλλά ακόμα και τους επισκέπτες του πάρκου. Με το πρόσφατο περιστατικό και τη διακοπή ρεύματος, αλλά και με καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων, το Σωματείο προειδοποίησε και ενημέρωσε ότι στα ζητήματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, δε θα κάνουμε βήμα πίσω.

Σήμερα Σάββατο, ξεκινώντας την πρωινή βάρδια, οι εργαζόμενοι καλέστηκαν να σταματήσουν, αφού η δημοτική αρχή με τη συνοδεία της αστυνομίας έβαλαν “λουκέτο” στο πάρκο, καθώς δεν είχαν ανανεωθεί οι σχετικές άδειες απαραίτητες για την λειτουργία ενός τέτοιου πάρκου.

Αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει την προβληματική και αδιάφορη στάση, από πλευράς εργοδοσίας όσον αφορά στην ασφάλεια συνολικά του χώρου. Την ίδια στιγμή, επικρατεί η αβεβαιότητα στους εργαζόμενους για τα μεροκάματα που χάνονται, μέχρι να τακτοποιηθούν οι νομικές υποχρεώσεις της εταιρείας, καθώς οι συμβάσεις των περισσοτέρων είναι για δύο-τρεις, ακόμη και μία ημέρα εργασίας, ενώ απασχολούνται για πολύ περισσότερες.

Προειδοποιούμε! Να μην κοπεί κανένα μεροκάματο, ανεξάρτητα αν το πάρκο είναι ανοιχτό ή κλειστό και οι εργαζόμενοι να πληρωθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη βγει.

Και ενώ Οκτώβριος και Νοέμβριος παραμένουν για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, η εργοδοσία, έχει προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων, επενδύει σε διαφημίσεις, μάρκετινγκ και events, αποσκοπώντας στη μέγιστη δυνατή κερδοφορία, τις ημέρες των εορτών, πάνω στις πλάτες των απλήρωτων εργαζομένων.

Από τη μια η αβεβαιότητα και η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι, για τους εργαζόμενους και από την άλλη η κυνική αδιαφορία της εργοδοσίας που δεν της καίγεται καρφί για τις ανάγκες όλων των συναδέλφων, που αφήνει απλήρωτους ως πάγια τακτική, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, να ελέγξει και να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, για όσο διάστημα παραμένει κλειστό το πάρκο, όπως και ότι οι πληρωμές των μισθών έχουν ολοκληρωθεί και ότι θα πραγματοποιούνται στην ώρα τους και όχι με την καθυστέρηση, που έχει καθιερώσει η εργοδοσία.

Καθώς καλούμε και το Σώμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, να ολοκληρώσει άμεσα τον έλεγχο, που είναι σε εξέλιξη, τον οποίο είχε αιτηθεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μετά από αίτημα του Σωματείου μας και αφορά την ασφαλή λειτουργία του πάρκου και την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και ασθενειών.

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά πως δε θα επιτρέψουμε να γίνουν οι εργαζόμενοι, έρμαια στη στάση της εργοδοσίας που επιτίθεται σε κατακτήσεις όπως η υγεία και η ασφάλεια στο χώρο δουλειάς, αλλά και στο μεροκάματο. Όπως τόσον καιρό το Σωματείο στηρίζει με όλους τους τρόπους, όλα τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, έτσι θα συνεχίσουμε να μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα τους για να πληρωθούν και να δουλεύουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Tags: ALLOU FAN PARK
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Άρειος Πάγος για Τέμπη: Το ανώτατο δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης για εκταφή νεκρών
Ελλάδα

Πάνος Ρούτσι: «Να μην τολμήσουν να κάνουν εκταφή χωρίς την έγκρισή μου, εμείς ζητάμε και τοξικολογικές εξετάσεις»

02.10.2025
Άρτα: Οι τελευταίες στιγμές της 28χρονης εγκύου που πέθανε μέσα στο νοσοκομείο – «Μούδιασε, λιποθύμησε και έπαθε ανακοπή, μέσα σε ένα λεπτό»
Ελλάδα

Άρτα: Μήνυση για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατέθεσε η οικογένεια της 28χρονης εγκύου που πέθανε από αναφυλακτικό σοκ

02.10.2025
Next Post
Κυκλώματα επαιτείας από Ρουμανία και Βουλγαρία εκμεταλλεύονται σκυλάκια για να προκαλούν τον οίκτο – «Μην δίνετε χρήματα» λέει η ΑΡΣΙΣ

Κυκλώματα επαιτείας από Ρουμανία και Βουλγαρία εκμεταλλεύονται σκυλάκια για να προκαλούν τον οίκτο – «Μην δίνετε χρήματα» λέει η ΑΡΣΙΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Λιβαδιά: Οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε σε χαντάκι – 4 τραυματίες

Λιβαδιά: Οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε σε χαντάκι – 4 τραυματίες

29.07.2023

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Μη φάτε αυτή την σοκολάτα – Προκαλεί ερωτική… διέγερση!

29.05.2025
Η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ωμή πραγματικότητα της προεδρίας Τραμπ

Η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ωμή πραγματικότητα της προεδρίας Τραμπ

07.11.2024

ΤΑΣΗ_

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

08.09.2025
Διατροφολόγος: Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν αγοράζει ποτέ από το σούπερ μάρκετ

Πρόστιμο 2,2 εκατομμύρια ευρώ σε Σκλαβενίτη και Lidl από το υπουργείο Ανάπτυξης

24.09.2025
ΑΑΔΕ: Στα “σκαριά” το ψηφιακό πελατολόγιο – Ποιους ελεύθερους επαγγελματίες αφορά

ΑΑΔΕ: Παγίδευσε γνωστό trapper, ο οποίος αγόρασε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω… μη κερδοσκοπικής

06.09.2025
Μεγάλη επιχείρηση ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη – Προσαγωγές Τούρκων για τους πυροβολισμούς

Για δύο ώρες κυνηγούσαν τον γιο του επιχειρηματία οι αστυνομικοί: Οι κόντρες στην Αττική Οδό, το κρυμμένο supercar και το αλκοόλ

08.09.2025

Αυτά είναι τα νησιά στα οποία θα μειωθεί κατά 30% ο ΦΠΑ – Δείτε πίνακα

07.09.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved