Empisteutiko.gr
13.04.26 || 12:02
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Καιρός: Τι βλέπουν για τον χειμώνα οκτώ παγκόσμια προγνωστικά κέντρα – «Ο Μάρτιος κρύβει εκπλήξεις»

27.10.2024
in Καιρός
Καιρός: Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει
Share TweetShareEmail

Δεν διαφέρουν πολύ, αλλά κρύβουν… εκπλήξεις τα προγνωστικά στοιχεία από οκτώ παγκόσμια προγνωστικά κέντρα για την πιθανή πορεία του καιρού τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου, καθώς και μία πρώτη εικόνα για το χειμώνα που έρχεται.

kairos.jpg

Συγκεκριμένα:

Νοέμβριος 2024

Σημαντικά υψηλότερες από τις κανονικές βροχές σε τμήματα της Σκανδιναβίας της Ρωσίας και της Μαύρης θάλασσας και γενικά χαμηλότερες από τις κανονικές βροχοπτώσεις σε τμήματα της Μεσογείου.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Αφρικανική σκόνη: Σοκαριστικές εικόνες και βίντεο από τον ουρανό της Αττικής

Καιρός: Μέχρι την Πέμπτη το πέρασμα της αφρικανικής σκόνης – Ανεβαίνει έως τους 25 βαθμούς η θερμοκρασία

13.04.2026
Καιρός: Με ισχυρούς ανέμους, ζέστη και βροχές θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα -Πώς θα ψήσουμε τον οβελία

Καιρός σήμερα: Ανεβαίνει η θερμοκρασία για την Κυριακή του Πάσχα – Συννεφιά και τοπικές βροχές σε πολλές περιοχές

12.04.2026

Για τη χώρα μας φαίνεται ότι θα σημειωθούν βροχές κοντά στις κανονικές τιμές ιδιαίτερα στα δυτικά κεντρικά τα βόρεια το ανατολικό Αιγαίο ενώ όσο πιο νότια τόσο ελαφρώς χαμηλότερα από τις κανονικές τιμές θα είναι αυτές. Γενικά θα έχουμε έναν αξιοπρεπή μήνα από άποψη βροχοπτώσεων στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Θερμοκρασίες ελαφρώς υψηλότερες από τις κανονικές στις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης ενώ κοντά στις κανονικές θα βρίσκονται τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Για τη χώρα μας φαίνεται ότι θα είναι ένας μήνας ελαφρώς θερμότερος από τα κανονικά επίπεδα και μάλιστα θα υπάρξουν και αρκετές μέρες κυρίως στην ανατολική και βόρεια χώρα που η επικράτηση βοριάδων θα κατεβάζει τη θερμοκρασία και κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Σημαντική πιθανότητα λόγω των αυξημένων φαινομένων σε κάποιες περιοχές να υπάρξουν και αξιόλογες χιονοπτώσεις σε βουνά της βόρειας Ελλάδας.

 

Δεκέμβριος 2024

Θέλεις τα σημαντικότερα νέα της ημέρας στο e-mail σου;

Σημαντικά αυξημένες βροχοπτώσεις μόνο στα βορειότερα τμήματα της Σκανδιναβίας και ενδεχομένως σε κάποια τμήματα της κεντρικής Μεσογείου και της Μαύρης θάλασσας. Σημαντικά μειωμένες σε τμήματα της ανατολικής Μεσογείου και της μέσης Ανατολής.

Για τη χώρα μας φαίνεται ότι θα σημειωθούν βροχοπτώσεις πάνω από τα κανονικά επίπεδα κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα ενώ ελαφρώς κάτω από τα κανονικά επίπεδα στα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα αυτής.

Σημαντικά υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες στην βόρεια Ευρώπη και τμήματα της βορειοδυτικής ενώ αντίθετα τμήματα της Μεσογείου και τμημάτων της νότιας Ευρώπης θα βρεθούν κοντά στις κανονικές τιμές.

Για τη χώρα μας φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά επίπεδα αφού θα υπάρχει και συνεχή μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από τη βορειοανατολική Ευρώπη σε σύγκρουση με νότιο ρεύμα στα δυτικά και ανάπτυξη βαρομετρικών χαμηλών. Αρκετά πιθανές αξιόλογες χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Ιανουάριος 2025

Σημαντικά αυξημένες βροχοπτώσεις μόνο στα πολύ βόρεια της Σκανδιναβίας γύρω από την Ισλανδία και στην Μεσόγειο στα ανατολικά και νότια τμήματα αυτής.

Για τη χώρα μας φαίνεται ότι θα είναι ένας μήνας με αξιόλογα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της νότιας χώρας αρκετά πάνω από τα κανονικά επίπεδα ενώ αξιόλογες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη χώρα κοντά στις κανονικές τιμές.

Συνεχίζεται το ίδιο μοτίβο του καιρού και τον Ιανουάριο με υψηλές θερμοκρασίες στην βορειοδυτική και βόρεια Ευρώπη και κανονικές ή και κάτω από τις κανονικές στο ανατολικό και νότιο κομμάτι αυτής και τμήματα της Μεσογείου.

Για τη χώρα μας φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα και ενδεχομένως και λίγο κάτω από αυτά. Σε συνδυασμό και με τις αυξημένες βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας η πιθανότητα αξιόλογων χιονοπτώσεων ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα της χώρας είναι μεγάλη.

Φεβρουάριος 2025

Σημαντικά αυξημένες βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της δυτικής κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Για τη χώρα μας φαίνεται ένας αξιόλογος μήνας ακόμα με βροχοπτώσεις κοντά ή και πάνω από τα κανονικά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στα ανατολικό τμήμα του Αιγαίου και την δυτική Ελλάδα ενώ και στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε βροχοπτώσεις κοντά στις κανονικές τιμές.

Υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες στην ανατολική Ευρώπη και τμήματα της βόρειας ενώ σε κανονικά επίπεδα κυρίως στην κεντρική και δυτική.

Για τη χώρα μας υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να βρεθούμε στο θερμό τομέα αυτό το μήνα με αποτέλεσμα η θερμοκρασίες να βρεθούν σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά με επικράτηση νοτιάδων. Έτσι λοιπόν οι αυξημένες βροχοπτώσεις ή κανονικές σε αρκετές περιοχές της χώρας δεν θα ευνοήσουν φαινόμενα χιονιού σε πεδινά τμήματα αλλά μόνο σε ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας.

Μάρτιος 2025

Αυξημένες βροχοπτώσεις στις Σκανδιναβία και περιοχές της Ρωσίας.

Για τη χώρα μας προβλέπεται ακόμα ένας ενδιαφέρον μήνας με αξιόλογες έως πάνω από τις κανονικές τιμές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ ενδεχομένως μόνο κάποια τμήματα της δυτικής Ελλάδας να βρεθούν οριακά κάτω από τις κανονικές τιμές.

Επιστρέφει το ευνοϊκό μοτίβο του καιρού με υψηλές θερμοκρασίες στη δυτική και βόρεια Ευρώπη καθώς και στη μέση Ανατολή και κανονικές η χαμηλότερες από τις κανονικές το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής ανατολικής και νότιας Ευρώπης.

Για τη χώρα μας αναμένετε ακόμα ένας μήνας που θα βρεθούμε θερμοκρασιακά κοντά στα κανονικά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας λίγο πάνω ή λίγο κάτω από αυτά. Ο συνδυασμός των αυξημένων βροχοπτώσεων η κανονικών στις περισσότερες περιοχές της χώρας με αυτές τις θερμοκρασίες θα ευνοήσουν αξιόλογες χιονοπτώσεις σε αρκετές ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Προγνώσεις γίνονται τρεις έως πέντε ημέρες μπροστά. Όλες οι υπόλοιπες μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λέγονται εκτιμήσεις – τάσεις και σε καμία περίπτωση δεν έχουν την ακρίβεια των προγνώσεων.

Tags: ΚΑΙΡΟΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Αφρικανική σκόνη: Σοκαριστικές εικόνες και βίντεο από τον ουρανό της Αττικής
Επιλογές Συντακτών

Καιρός: Μέχρι την Πέμπτη το πέρασμα της αφρικανικής σκόνης – Ανεβαίνει έως τους 25 βαθμούς η θερμοκρασία

13.04.2026
Ισπανία: Έφτιαξαν ομοίωμα 7 μέτρων του Νετανιάχου και το ανατίναξαν με εκρηκτικά – Σκληρή αντίδραση του ισραηλινού ΥΠΕΞ
Καιρός

Ισπανία: Έφτιαξαν ομοίωμα 7 μέτρων του Νετανιάχου και το ανατίναξαν με εκρηκτικά – Σκληρή αντίδραση του ισραηλινού ΥΠΕΞ

12.04.2026
Next Post
Η Βουλγαρία θέλει το ευρώ ως παράλληλο νόμισμα

Βουλγαρία: Στις κάλπες καλούνται σήμερα οι ψηφοφόροι για τις βουλευτικές εκλογές -Οι έβδομες εκλογές από το 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Καρδίτσα – Κρεμασμένος βρέθηκε σε χώρο του νοσοκομείου εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ

Καρδίτσα – Κρεμασμένος βρέθηκε σε χώρο του νοσοκομείου εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ

06.03.2023
Φλώρινα: Μαζική δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα σε ξενοδοχείο – Στο νοσοκομείο 14 άτομα, το ένα σοβαρά

Φλώρινα: Κρίσιμη η κατάσταση του 48χρονου που δηλητηριάστηκε σε ξενοδοχείο από μονοξείδιο του άνθρακα

28.10.2024
«Πράσινο φως» στους επιθεωρητές εργασίας να φωτογραφίζουν τους αδήλωτους εργαζόμενους

«Πράσινο φως» στους επιθεωρητές εργασίας να φωτογραφίζουν τους αδήλωτους εργαζόμενους

22.07.2023

ΤΑΣΗ_

Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος – Στο «κόκκινο» οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ

17.03.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026
Απτόητο το κύκλωμα της παράνομης συνταγογράφησης: Έγραψαν ξανά 200 κουτιά Xanax στο ΑΜΚΑ του ίδιου ασθενή

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γνωστός bodybuilder και TikToker για αναβολικά – Έφοδος της ΕΛΑΣ στο γυμναστήριό του

20.03.2026
Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ: Μοντέλο, TikToker και πρώην παίκτης reality μεταξύ των κατηγορούμενων

Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ: Μοντέλο, TikToker και πρώην παίκτης reality μεταξύ των κατηγορούμενων

24.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved