Empisteutiko.gr
04.02.26 || 12:22
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κακοκαιρία Atena: Βροχές και καταιγίδες σε Δυτική Ελλάδα-Ιόνιο, πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

10.09.2024
in Επιλογές Συντακτών, Καιρός
«Ανησυχώ για τον καιρό του Σαββάτου», λέει ο Καλλιάνος και χτυπά «καμπανάκι» για πλημμύρες – Στο «μάτι» 3 περιοχές
Share TweetShareEmail

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ -Ποιες περιοχές θα πλήξει η Atena
Το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε τη Δευτέρα, αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το βαρομετρικό χαμηλό, που προκαλεί την κακοκαιρία «Atena» στην Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Ανατροπή στον καιρό από σήμερα με βροχές και καταιγίδες -Η πρόγνωση ανά περιοχή

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, συνεχίζονται οι ισχυροί άνεμοι και οι τοπικές βροχές και καταιγίδες

04.02.2026
Καιρός: Ανεβαίνει ελαφρώς σήμερα η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες

Καιρός: Δεκαήμερο με βροχές και καταιγίδες από την Τετάρτη – Πιο δύσκολη μέρα η Πέμπτη

03.02.2026

Από το βράδυ της Δευτέρας (9.9) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10.9) στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10.9) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.
Από τα ξημερώματα της Τρίτης (10.9) μέχρι αργά το απόγευμα στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία.
Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10.9) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11.9) στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία και στις Σποράδες.
Από το βράδυ της Τρίτης (10.9) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11.9) στη Θράκη και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
ΕΜΥ: Η πρόγνωση για σήμερα Τρίτη (10/9)
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα μέχρι τις πρωινές ώρες, από τα ξημερώματα μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Από τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία και στις Σποράδες και από το βράδυ στη Θράκη και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, από τα ξημερώματα μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία, από τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία και στις Σποράδες και από το βράδυ στη Θράκη και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στα δυτικά και στα βόρεια ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στη δυτική Μακεδονία, βαθμιαία και στην υπόλοιπη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη. Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη δυτική Μακεδονία από αργά το απόγευμα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι 4 με 6 και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Από το απόγευμα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες από τις προμεσημβρινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ.
Άνεμοι: Νότιοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις βραδινές ώρες. Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά στα βόρεια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τα ξημερώματα μέχρι αργά το απόγευμα προβλέπεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 5 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα.
Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΕΛΛΑΔΑΚΑΙΡΟΣΤΡΙΤΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Φρίκη στην Κρήτη: Πατέρας κακοποιούσε τις κόρες του – Άφησε τη μία έγκυο
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 26χρονος κατηγορείται ότι βίασε 15χρονο σε εγκαταλελειμμένο κτήριο και τραβούσε βίντεο

04.02.2026
Ανατριχιαστικά ντοκουμέντα για τον Επστάιν: Στο φως οι φωτογραφίες αμέσως μετά την αυτοκτονία του
Επιλογές Συντακτών

Ανατριχιαστικά ντοκουμέντα για τον Επστάιν: Στο φως οι φωτογραφίες αμέσως μετά την αυτοκτονία του

04.02.2026
Next Post
ΣΥΡΙΖΑ: Έως τον Δεκέμβριο οι εκλογές – Κλειστά τα χαρτιά του Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Έως τον Δεκέμβριο οι εκλογές – Κλειστά τα χαρτιά του Κασσελάκη

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Κέρκυρα: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από το έγκλημα στο ψυχιατρείο – Της έβγαλε τα μάτια

Κέρκυρα: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από το έγκλημα στο ψυχιατρείο – Της έβγαλε τα μάτια

01.09.2023
Βασίλης Μπισμπίκης: Το πρώτο μήνυμα της Δέσποινας Βανδή μετά την περιπέτεια της υγείας του

Βασίλης Μπισμπίκης: Το πρώτο μήνυμα της Δέσποινας Βανδή μετά την περιπέτεια της υγείας του

09.03.2024

Κορωνοϊός: 1.151 νέα κρούσματα -27 νεκροί, 246 διασωληνωμένοι

03.02.2021

ΤΑΣΗ_

Αφγανοί άρπαξαν 12χρονη από παιδική χαρά, προσπάθησαν να τη στραγγαλίσουν και τη βίασαν – Ο δράστης γέλαγε και τραβούσε φωτογραφίες

Αφγανοί άρπαξαν 12χρονη από παιδική χαρά, προσπάθησαν να τη στραγγαλίσουν και τη βίασαν – Ο δράστης γέλαγε και τραβούσε φωτογραφίες

31.01.2026
Σέρρες: Φρίκη δίχως τέλος – Ξυλοκόπησαν και δεύτερη φορά τον 17χρονο Άγγελο πριν φτάσει σπίτι του

Σέρρες: Φρίκη δίχως τέλος – Ξυλοκόπησαν και δεύτερη φορά τον 17χρονο Άγγελο πριν φτάσει σπίτι του

13.01.2026
Άνω Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές απεγκλωβισμού της 56χρονης που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Άνω Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές απεγκλωβισμού της 56χρονης που παρασύρθηκε από χείμαρρο

22.01.2026
Τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών

Τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών

28.01.2026
Σέρρες: Θρήνος για τον 17χρονο, ο 16χρονος ομολόγησε ότι τον χτύπησε – «Έστειλε μήνυμα στο κορίτσι μου και νευρίασα»

Σέρρες: Θρήνος για τον 17χρονο, ο 16χρονος ομολόγησε ότι τον χτύπησε – «Έστειλε μήνυμα στο κορίτσι μου και νευρίασα»

06.01.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved