Empisteutiko.gr
08.04.26 || 06:45
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κούγιας: Αν δεν αθωωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου θα παρατήσω την δικηγορία

30.03.2024
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Κούγιας: Αν δεν αθωωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου θα παρατήσω την δικηγορία
Share TweetShareEmail

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για την 35χρονη που καταδικάστηκε για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.
Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε ομόφωνα η Ρούλα Πισπιρίγκου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μετά από 15 μήνες, 99 συνεδριάσεις, δεκάδες μάρτυρες, το δικαστήριο καταδίκασε τη Ρούλα Πισπιρίγκου σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας, από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της 9χρονης κόρης της.

Η άτυχη Τζωρτζίνα δολοφονήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 2022 από ισχυρή δόση κεταμίνης, ενώ νοσηλευόταν στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Η 35χρονη κρίθηκε ένοχη και για την απόπειρα σε βάρος της κόρης της λίγους μήνες νωρίτερα, όταν το παιδί είχε εισαχθεί στο «Καραμανδάνειο».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Εύη Βατίδου για μνημόσυνο Αλέξη Κούγια: Περίμενα να έχει περισσότερο κόσμο

Εύη Βατίδου για μνημόσυνο Αλέξη Κούγια: Περίμενα να έχει περισσότερο κόσμο

02.03.2026
Κούγιας: Η ποινή στον Λουτσέσκου δεν στέκεται νομικά, θα καταρρεύσει

Ένας χρόνος από τον θάνατο του Αλέξη Κούγια: Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τα παιδιά του

01.03.2026

Τότε, οι γιατροί κατάφεραν να κρατήσουν την Τζωρτζίνα στη ζωή, ωστόσο η 9χρονη έμεινε τετραπληγική.

Κούγιας: «Υπήρξε πολιτική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη»

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για την 35χρονη που καταδικάστηκε για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

«Είμαι κατηγορηματικός ότι η Ρούλα θα αθωωθεί. Έχω δει αποφάσεις να ανατρέπονται στα τόσα χρόνια που ασκώ την δικηγορία. Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα υπάρξει δικαστήριο στην Ελλάδα που με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο ακροατήριο και όχι στην προανάκριση, ότι θα προφυλακιζόταν. Υπέρ της κατηγορούμενης ήταν 3 καθηγητές πανεπιστημίου, 4 ιατροδικαστές και άλλοι επιστήμονες, ο μοναδικός εις βάρος της ή ένας που μία φορά ήταν χημικός, μετά ιατροδικαστής και μετά αναπληρωτής καθηγητής. Το δικαστήριο δεν μου επέτρεψε να εξετάσω έναν μάρτυρα. Υπήρχε και θέμα με την αίτηση εξαίρεσης της προέδρου που επίσης δεν εξετάστηκε. Σε αυτή την υπόθεση έχουν γίνει σκανδαλώδη λάθη. Δεν έχω αμφισβητήσει ποτέ το κύρος της δικαιοσύνη όμως η ίδια η δικαιοσύνη αμφισβητεί τις πρωτοβάθμιες αποφάσεις κατ’ επανάληψη, και δίνει το δικαίωμα έφεσης στους κατηγορουμένους, όμως και το δικαίωμα έφεσης στους εισαγγελείς κατά αθωωτικών αποφάσεων και αυτό έχει γίνει και εδώ. Θα έχουμε ένα δεύτερο δικαστήριο και αυτό που θα έχουν διαβάσει οι δικαστές δεν θα έχουν διαβάσει την προανακριτική που ήταν κουτσομπολιά, αλλά θα έχουν διαβάσει επιστημονικές προσεγγίσεις, την αγόρευση της εισαγγελέως που ήταν μία γραμμή και δεν έκανε εισήγηση. Γι’ αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι θα αθωωθεί», είπε αρχικά.

Κι συνέχισε ο κ. Κούγιας: «Ήμουν σίγουρος ότι η κατηγορούμενη θα καταδικαστεί. Απολογήθηκε 9 μέρες που αυτό δεν έχει ξαναγίνει ούτε στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Έπεσε «Ιερά Εξέταση» για κουτσομπολιά και καφετζούδες. Δεν μπορώ να αμφισβητήσω την απόφαση της δικαιοσύνης αλλά η ίδια η δικαιοσύνη δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να κριθεί σε 3 βαθμούς. Τώρα έχουμε έναν δεύτερο Γολγοθά μηνών για τα άλλα 2 παιδιά. Η πρόεδρος του 2ου δικαστηρίου εξ ονόματος όλων των δικαστών όταν ετέθη το θέμα ότι έχουμε δυστυχώς δυο παράλληλες δικογραφίες για καθαρά πολιτικούς λόγους. Αντί να έχουμε 1 δίκη για όλους τους θανάτους ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για τους άλλους θανάτους. Με την απόφαση που εξεδόθη, αν το 2ο δικαστήριο δικάσει την κατηγορούμενη, έχουμε την πιθανότητα για 3 θανάτους 1 ποινή. Εκεί θα θέσουμε και νομικό λόγο για ελαφρυντικά. Το σημαντικό είναι ότι είναι πρωτοφανές να γίνονται 2 δίκες για το ίδιο αδίκημα».

«Αν τελικώς η κατηγορούμενη καταδικαστεί και για την 2η υπόθεση, θα γίνει 1 δίκη στο εφετείο. Οι δυο διερευνήσεις έγιναν στον ίδιο χρόνο για να υπάρχουν 2 προσωρινές κρατήσεις, για να μην μείνει ελεύθερη η κατηγορούμενη», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

Περίμενε το «ομόφωνα»;

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είπα ότι περιμένω μια ομόφωνη αθωωτική απόφαση. Με σόκαρε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης, οι 3 κυρίες που ήταν ένορκοι, μιλούσαν καθημερινά επί ώρες και μιλούσαν με τα κινητά τους. η μία δε, την ώρα της απαγγελίας κατηγορίας, μιλούσε με μηνύματα με το κινητό της. Είναι άτυχη η κατηγορούμενη».

Γιατί να υπάρξει αυτό το «δικαστικό σκάνδαλο» όπως ο ίδιος το αποκάλεσε;

«Αν δεν αθωωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου θα παρατήσω την δικηγορία. Γνωρίζω πως αποδίδεται η δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Επειδή γνωρίζω πώς έγινε η υπόθεση αυτή είμαι κατηγορηματικός για την λέξη «σκάνδαλο» και την φράση «δικαστική πλάνη», γιατί η υπόθεση αυτή ήταν στα κανάλια. Σε μια στιγμή παρεμβαίνει ο Τσιάρας που ήταν υπουργός δικαιοσύνης και ασκεί πειθαρχικές διώξεις στις δύο κορυφαίες ιατροδικαστές. Για λόγους πολιτικούς παρενέβη και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών, και αρχίσει μια προανακριτική που μόνο ερευνούσαν πώς έκλαιγε η κατηγορούμενη. Δεν όρισαν έναν πραγματογνώμονα να εξετάσει τα παιδιά, την σορό της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο ή άλλες εξετάσεις ενώ εκείνη την στιγμή όλοι οι ιατροδικαστές έως τότε έλεγαν ότι τα παιδιά αυτά έχασαν την ζωή τους από απροσδιόριστες συνθήκες. Ο κ. Τσιάρας παρενέβη ακραία στην Δικαιοσύνη. Είναι τεράστιο σκάνδαλο και δικαστική πλάνη. Αντί να ερευνήσουν την υπόθεση την αφήσαν στα κανάλια», υπογράμμισε ο γνωστός δικηγόρος.

 

Πηγή: thestival.gr

Tags: PΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Το Ισραήλ απειλεί τον Χαμενεΐ μετά το ιρανικό χτύπημα στο νοσοκομείο: «Δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει»
Επιλογές Συντακτών

Η πιο κρίσιμη νύχτα του πολέμου: «Απόψε θα συμβεί» λέει ο Τραμπ – Το Ιράν μοιράζει χάπια ιωδίου υπό το φόβο πυρηνικής επίθεσης

07.04.2026
Fuel Pass: Οδηγός για την αίτηση στο gov.gr – Προθεσμίες και δικαιούχοι
Ελλάδα

Fuel Pass: Τι ισχύει για όσους λαμβάνουν το μήνυμα «μη δικαιούχος» – Προβλήματα εισόδου από κινητό

07.04.2026
Next Post
Μέσα σε παπούτσια πέρασε ναρκωτικά στις φυλακές Τρικάλων

Μέσα σε παπούτσια πέρασε ναρκωτικά στις φυλακές Τρικάλων

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Liam Payne: H πρώην σύντροφός του, Cheryl, κληρονομεί την περιουσία του αξίας 32,3 εκ. δολαρίων

Liam Payne: H πρώην σύντροφός του, Cheryl, κληρονομεί την περιουσία του αξίας 32,3 εκ. δολαρίων

16.05.2025
Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ανησυχία για το μπαράζ δονήσεων μετά τα μεσάνυχτα στην Αττική – Τι λένε οι σεισμολόγοι

16.04.2025

Έρευνα για το βίντεο με το τροχαίο στη Βουλή – Θεωρείται προϊόν υποκλοπής

19.03.2021

ΤΑΣΗ_

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος – Στο «κόκκινο» οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ

17.03.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved