Empisteutiko.gr
02.04.26 || 06:07
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Πώς είδαν τα διεθνή ΜΜΕ την ψήφιση του νομοσχεδίου – «Ιστορική στιγμή»

16.02.2024
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Πώς είδαν τα διεθνή ΜΜΕ την ψήφιση του νομοσχεδίου – «Ιστορική στιγμή»
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Μητροπολίτης Μάνης για ΣτΕ και ομόφυλα ζευγάρια: Ηθικό και εθνικό χρέος μην φτάσουμε σε διολίσθηση

Μητροπολίτης Μάνης για ΣτΕ και ομόφυλα ζευγάρια: Ηθικό και εθνικό χρέος μην φτάσουμε σε διολίσθηση

31.03.2026
Το επίδομα μητρότητας επεκτείνεται και στα ομόφυλα ζευγάρια κι ας μην υπάρχει μητέρα

«Ναι» στο δικαίωμα υιοθεσίας ανηλίκου από ομόφυλα έγγαμα ζευγάρια, λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας – Δημοσιεύθηκε η απόφαση

20.03.2026
Η είδηση της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια στο ελληνικό κοινοβούλιο κάνει από εχθές το βράδυ τον γύρο του διαδικτύου, με πολλά διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «ιστορική στιγμή» και να εστιάζουν στο γεγονός ότι η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που αναγνωρίζει την ισότητα στον γάμο.

Το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», έγινε δεκτό, επί της αρχής, από την ολομέλεια με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών».

Την είδηση μετέδωσαν αρκετά δελτία ειδήσεων διεθνών ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ψηφοφορίας για τη ζωή των ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα μας.

Guardian

«Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που νομιμοποίησε τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών» αναφέρει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Guardian, η οποία ενημέρωσε μάλιστα τους αναγνώστες της με ειδοποίηση push για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή. «Σε μια σπάνια επίδειξη κοινοβουλευτικής συναίνεσης, 176 βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου την Πέμπτη» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσιεύμα, μιλώντας για μια μεταρρύθμιση «ορόσημο».

To άρθρο κάνει ειδική αναφορά στα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που έδωσαν το παρών στα θεωρεία, όπως η ακτιβίστρια Στέλλα Μπελιά που μίλησε για ιστορική στιγμή την οποία «περιμέναμε χρόνια να έρθει», αλλά και στην «παθιασμένη ομιλία» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από την ψηφοφορία.

BBC

Στο άρθρο που ανήρτησε στον ιστότοπό του μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, το BBC εστίασε επίσης στην πρωτοπορία της Ελλάδας ανάμεσα στις ορθόδοξες χώρες, υπενθυμίζοντας πάντως ότι το νομοσχέδιο προκάλεσε διχασμό και αντιμετώπισε έντονη αντίσταση από την ισχυρή ορθόδοξη εκκλησία, με συλλαλητήρια πιστών στην Αθήνα.

«Πολλοί πολίτες κρατούσαν σημαίες και σταυρούς, διάβαζαν προσευχές και απήγγειλαν εδάφια από τη βίβλο στην Πλατεία Συντάγματος» αναφέρει το άρθρο του βρετανικού πρακτορείου.

«Η Ελλάδα παρέμενε μέχρι στιγμής πίσω από μερικούς Ευρωπαίους γείτονές της, κυρίως εξαιτίας των αντιδράσεων της Εκκλησίας. Έγινε όμως η πρώτη χώρα στη νοτιοανατολική Ευρώπη που αναγνωρίζει την ισότητα στον γάμο», σημειώνει το δημοσίευμα.

Bloomberg

Σε σημερινό του άρθρο του Bloomberg επισημαίνει ποιες αλλαγές θα επιφέρει η αλλαγή στη νομοθεσία στη ζωή των ομόφυλων ζευγαριών, αναφέροντας ως παράδειγμα τον Σταύρο Γαβριλιάδη και τον Δημήτριο Ελευσινιώτη που έχουν χτίσει μια ζωή μαζί, και πλέον μπορούν να παντρευτούν.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη να έχουν πρόσβαση στην ισότητα στον γάμο και τα αυτόματα γονικά δικαιωμάτα όλοι οι 10,5 εκατομμύρια πολίτες της χώρας, επιτρέποντας στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν. Είναι η πρώτη χώρα με ορθόδοξη πλειοψηφία που κάνει αυτό το βήμα και πλέον ξεχωρίζει σε μια περιοχή που αντιτίθεται σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή».

bloomberg

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο, ο Σταύρος Γαβριλιάδης επισημαίνει ότι ο νέος νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς του. Μετά τον γάμο, θα υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του Δημήτριου. «Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα… Τα κοστούμια και οι βέρες είναι ήδη έτοιμα. Ίσως είμαστε εμείς το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγγελία για τον γάμο του ζευγαριού δημοσιεύτηκε ήδη σήμερα στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ και η τελετή πρόκειται να λάβει χώρα στη Νέα Σμύρνη.

New York Times

«Η Ελλάδα νομιμοποίησε την Πέμπτη τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και τα ίσα γονικά δικαιώματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς υπερψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο που δίχασε την ελληνική κοινωνία και προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της ισχυρής Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας.

Παρόλο που η Ελλάδα έγινε η 16η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομοφύλων, είναι το πρώτο ορθόδοξο χριστιανικό έθνος που ψηφίζει έναν τέτοιο νόμο» αναφέρει σημερινό άρθρο των New York Times.

Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας εστιάζει στα ίσα γονικά δικαιώματα που εξασφαλίζει το νομοσχέδιο, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν παρέχει στα ομόφυλα ζευγάρια πρόσβαση ούτε σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ούτε στην επιλογή της τεκνοποίησης μέσω παρένθετης μητρότητας.

Δείτε παρακάτω ποια άλλα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου αναφέρθηκαν στην είδηση της ιστορικής ψήφισης του νομοσχεδίου στη χώρα μας:

To πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για «νίκη ορόσημο» για τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας:

Άρθρα για τη μεταρρύθμιση σε TIME, CNN, NBC κ.λ.π.

cnn
Tags: ΓΑΜΟΣΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Οδυσσέας Σταμούλης: Τα δύο σενάρια για τον θάνατο του 11χρονου γιου του στους Φούρνους Ικαρίας
Ελλάδα

Χαλκιδική: Ανασύρθηκε νεκρός 26χρονος από το Λιμενικό στη Νέα Ποτίδαια

01.04.2026
Τέμπη: «Τσουνάμι» αντιδράσεων για τη συναυλία – «Ούτε καν τα μέλη του συλλόγου της δεν στηρίζουν την Καρυστιανού»
Επιλογές Συντακτών

Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματός της: «Ξεκινάμε για την ελπίδα»

01.04.2026
Next Post
Μαρινάκης: Μέσα στην τετραετία ο νόμος για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Δημοσιεύτηκε η πρώτη αγγελία για γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα - Θα παντρευτούν στη Νέα Σμύρνη

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Θεσσαλονίκη: Στον Εισαγγελέα ο επικεφαλής της “Εκκλησίας των Εθνών” – “Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ για χάρη του Ιησού Χριστού”

Θεσσαλονίκη: Στον Εισαγγελέα ο επικεφαλής της “Εκκλησίας των Εθνών” – “Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ για χάρη του Ιησού Χριστού”

28.08.2022

Ο Μητσοτάκης ζήτησε κατάλογο με αστυνομικούς που είναι στην προστασία δημοσίων προσώπων

01.04.2021
Γνωστός πλαστικός χειρουργός ξυλοκόπησε 43χρονη στη μέση της Συγγρού: Της ξερίζωσε τα μαλλιά και την χτύπησε στο κεφάλι

Γνωστός πλαστικός χειρουργός ξυλοκόπησε 43χρονη στη μέση της Συγγρού: Της ξερίζωσε τα μαλλιά και την χτύπησε στο κεφάλι

14.10.2025

ΤΑΣΗ_

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος – Στο «κόκκινο» οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ

17.03.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026
Σέρρες: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 34χρονου έξω από μπαρ(Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος στην Καλαμαριά μετά από μαχαίρωμα – Ήταν ένας από τους «αυτόκλητους τιμωρούς»

13.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved