Empisteutiko.gr
02.04.26 || 08:56
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Αισιοδοξία στο Μέγαρο Μαξίμου για τις τελικές αποφάσεις των αγροτών – Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

14.02.2024
in Πολιτική
Αισιοδοξία στο Μέγαρο Μαξίμου για τις τελικές αποφάσεις των αγροτών – Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης
Share TweetShareEmail

Εν αναμονή των αποφάσεων των αγροτών βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου. Στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα επικρατήσουν οι πιο ψύχραιμες φωνές και ότι τελικά, σε εύλογο χρόνο, θα λήξουν ομαλά οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

“Να δώσουμε χρόνο. Να γίνει πραγματική επεξεργασία και ανάλυση όλων αυτών που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης” δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης (Alpha Tv), με φόντο τις πρώτες αντιδράσεις των αγροτών στα μπλόκα, που τάσσονται υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούν ως πολύ θετικό το γεγονός ότι οι αγρότες εξερχόμενοι του κτιρίου – μετά από πολύωρη τελικά συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς – ήταν “μετρημένοι” στις δηλώσεις τους και ακόμη και όσοι κρατούν πιο σκληρή στάση, δεν δυναμίτισαν το κλίμα, όπως σημείωναν.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μπορεί το ρωσικό φυσικό αέριο να μπαίνει στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα, την Τουρκία

Μητσοτάκης: Διατηρούμε εφεδρείες αν επιδεινωθεί η κατάσταση, η δίκη για τα Τέμπη θα γίνει απέναντι σε όσους θέλουν να την καθυστερήσουν ή και να την ακυρώσουν

29.03.2026
Μητσοτάκης για ακρίβεια: Δεν είμαι Χάρι Πότερ – Να σταματήσει η καταστροφολογία

Κατώτατος μισθός: Αποκαλυπτήρια σήμερα για τη νέα αύξηση, προς τα 920 ευρώ το βασικό σενάριο

26.03.2026

Μαξίμου: «”Δίκαιη” η ρύθμιση για το ρεύμα»

“Τα μέτρα στήριξης που ανακοινώσαμε, για να μειωθεί το κόστος παραγωγής, είναι κοντά στα αιτήματα τους” δηλώνουν οι ίδιες πηγές.

“Η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα, εκτός του ότι δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό (σ.σ. το κόστος επιβαρύνει τους παρόχους) είναι «δίκαιη»” προσέθεταν, τονίζοντας ότι τα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, όπως ζητούν οι αγρότες, δεν απέχει πολύ από τα περίπου 9,3 λεπτά (για όσους δεν έχουν οφειλές και 11 λεπτά για όσους χρωστούν), κι ενώ πριν το κόστος άγγιζε τα 15 – 16 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Παράλληλα, τόνιζαν τη διευκόλυνση που παρέχεται σε όσους αγρότες έχουν οφειλές ως προς το ρεύμα, να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε βάθος δεκαετίας, χωρίς να επιβαρυνθούν με τόκους, καθώς αυτοί θα καλυφθούν από το κράτος, μέσα από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Ανοίγει συζήτηση για μόνιμο μηχανισμό επιστροφής του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο

Όσον αφορά στο δεύτερο βασικό αίτημα, για την επιστροφή του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, το Μέγαρο Μαξίμου δίνει έμφαση στη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι το μέτρο – το οποίο θα ισχύσει και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά – θα νομοθετηθεί και θα έχει μόνιμο χαρακτήρα από το 2025.

Φέτος, όπως ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης, οι αγρότες θα λάβουν προκαταβολή της επιστροφής φόρου σε ποσοστό 50% ως τα τέλη Μαρτίου ή το αργότερο ως τις αρχές Απριλίου. Δηλαδή, θα εκταμιευτούν άμεσα 40 εκατ. από το κονδύλι των 82 εκατ. που έχει προβλεφθεί για το 2024.

Το μήνυμα της κυβέρνησης

Οι εξαγγελίες θα εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσουν οι αγρότες στα μπλόκα, ξεκαθάρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης (Live News / Mega), όταν ρωτήθηκε αν έχουν τον χαρακτήρα… “take it or leave it”.

Παράλληλα όμως, για την περίπτωση που αγρότες προχωρήσουν σε κλείσιμο εθνικών οδών, ο κ. Μαρινάκης διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν θα διακινδυνεύσει “την ελεύθερη διέλευση των πολιτών”. “Πιστεύουμε στον διάλογο, ο διάλογος αυτός νομίζω είχε σημαντικά αποτελέσματα και δεν μπορεί να συνεχιστεί με κλειστούς δρόμους” τόνισε χαρακτηριστικά.

Και νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ο διάλογος από δω και πέρα, θα αφορά σε θεσμικά ζητήματα, καθώς όπως ξεκαθάρισε η κυβέρνηση, σε αυτή τη χρονική στιγμή, δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για παρεμβάσεις οικονομικού χαρακτήρα.

Έτσι λοιπόν, το θέμα της διαπραγμάτευσης της Κ.Α.Π. για βελτιώσεις πτυχών της, οι παράνομες ελληνοποιήσεις κ.α., θα είναι αντικείμενο συζήτησης, σε μηνιαία βάση, ανάμεσα στους αγρότες και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ωστόσο, αποφασίστηκε να υπάρξει και μια ακόμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ειδικότερα για τα ζητήματα της Θεσσαλίας, με αντικείμενο την πορεία των αποζημιώσεων αλλά και την ανασυγκρότηση της περιοχής μετά την πρόσφατη φυσική καταστροφή.

 

 

Tags: ΑΓΡΟΤΕΣΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Τέμπη: «Τσουνάμι» αντιδράσεων για τη συναυλία – «Ούτε καν τα μέλη του συλλόγου της δεν στηρίζουν την Καρυστιανού»
Επιλογές Συντακτών

Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματός της: «Ξεκινάμε για την ελπίδα»

01.04.2026
Κυρανάκης: Μειώνεται η γραφειοκρατία, καταργούνται τα πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης
Πολιτική

Κωνσταντίνος Κυρανάκης κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη δίκη των Τεμπών: «Θέλει να δημιουργήσει χάος»

01.04.2026
Next Post
Παιανία: 17χρονη έπεσε θύμα revenge porn από 22χρονο που γνώρισε μέσω διαδικτύου

Παιανία: 17χρονη έπεσε θύμα revenge porn από 22χρονο που γνώρισε μέσω διαδικτύου

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτοκτόνησε 81χρονος και δύο ώρες μετά πέθανε ο αδερφός του

25.07.2021

Θεσσαλονίκη: Πτώση θανάτου από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας – Οι πρώτες πληροφορίες για το θύμα(Βίντεο)

22.04.2021

ΗΠΑ: Επικυρώθηκε η αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε μεγάλες επιχειρήσεις

13.11.2021

ΤΑΣΗ_

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος – Στο «κόκκινο» οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ

17.03.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026
Σέρρες: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 34χρονου έξω από μπαρ(Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος στην Καλαμαριά μετά από μαχαίρωμα – Ήταν ένας από τους «αυτόκλητους τιμωρούς»

13.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved