Empisteutiko.gr
02.04.26 || 03:47
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Βοιωτία: Ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου

16.11.2023
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Βοιωτία: Ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου
Share TweetShareEmail

«Δυστυχώς το όλο συμβάν, οφείλεται σε μια τραγική συγκυρία» ανέφερε στην απολογία – «Μια βίαιη κίνηση του 17χρονου ενεργοποίησε την σκανδάλη χωρίς να την πατήσω» – «Οπλισα το όπλο μου και φώναξα στον οδηγό να βγει έξω και να σβήσει την μηχανή»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου το βράδυ του Σαββάτου, στο Λεοντάρι Βοιωτίας. Στον 41χρονο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Η προσαγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο Θήβας έγινε νωρίτερα το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το φόβο ενεργειών από συγκεντρωμένους φίλους του 17χρονου που ζητούν δικαιοσύνη στη μνήμη του.

Δείτς το βίντεο ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε, με τα τελευταία λεπτά της καταδίωξης και του πυροβολισμού που ακολούθησε

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwyltxwo29w1)

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στις Αρχές ο 41χρονος αστυνομικός ανέφερε μεταξύ άλλων πως «δυστυχώς το όλο συμβάν, οφείλεται σε μια τραγική συγκυρία, αφού εάν η κάννη του όπλου είχε μετά την ενέργεια του αείμνηστου θύματος μετατοπιστεί έστω και για ένα εκατοστό πιο κει, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και θα τον είχαμε κοντά μας».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Αποτάχθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ ο αστυνομικός της Βουλής και η σύζυγός του που κατηγορούνται για βιασμό των παιδιών τους

Κατέληξε ο αστυνομικός που αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων

22.03.2026
Αστυνομικός χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα και έναν χρόνο μετά του είπαν ότι έχει καρκίνο – Κατέθεσε μήνυση

Πέθανε ο αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη που ενημερώθηκε από το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο με έναν χρόνο καθυστέρηση ότι είχε καρκίνο

10.03.2026
Δικαστήρια Θήβας

Στο υπόμνημα, ο κατηγορούμενος αστυνομικός, αναφέρει και τα όσα προηγήθηκαν του θανάσιμου τραυματισμού του 17χρονου περιγράφοντας χαρακτηριστικά:

«Αφού λοιπόν άνοιξα την πόρτα του οδηγού και έχοντας λάβει προφυλάξεις ούτως ώστε το σώμα μου να βρίσκεται εκτός του ανοίγματος της πόρτας του οδηγού, και συγκεκριμένα στο σημείο όπου χωρίζονται η πίσω από την μπροστινή πόρτα, και κρατώντας στο δεξί μου χέρι το υπηρεσιακό μου όπλο επανειλημμένα φώναζα «Αστυνομία», «Κατέβα κάτω».

Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξιό ώμο, σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου. Σε αυτό το σημείο ο αείμνηστος είχε πλέον με το πάνω μέρος του σώματός του στραφεί σε μια θέση με κλίση αριστερά εμπρός – σκύψιμο και ενώ το δεξί μου χέρι, που κρατούσε το όπλο βρισκόταν πολύ κοντά σε απόσταση περίπου 50 – 60 εκατοστών από το σώμα του αείμνηστου, μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ συγχρόνως συνέχισα να τον τραβώ από τον ώμο για να τον βγάλω έξω, σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος πιθανότατα από φόβο, λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του, και φέρνοντας το χέρι του μπροστά στην κάνη, απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει, γιατί αυτή η βίαιη κίνηση του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω.

Γι’ αυτό άλλωστε, όπως προκύπτει από το βίντεο ηχητικό ντοκουμέντο η ανθρώπινη αντίδραση μου είναι η με ουρλιαχτά και λυγμούς φράση «τι έκανες ρε φίλε». Δυστυχώς το όλο συμβάν, οφείλεται σε μια τραγική συγκυρία, αφού εάν η κάννη του όπλου είχε μετά την ενέργεια του αείμνηστου θύματος μετατοπιστεί έστω και για ένα εκατοστό πιο κει, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και θα τον είχαμε κοντά μας».

«Κινήθηκα προς την πλευρά της πόρτας του οδηγού φωνάζονας δυνατά «Αστυνομία», «Σβήστο», «Κατέβα κάτω», «Σταμάτα», χωρίς να έχω ακόμα βγάλει από τη θήκη του το όπλο μου, όπως βεβαιώνει και ο αυτόπτης μάρτυρας Κ. Δ.

Όταν ο οδηγός αγνόησε τις σαφείς εντολές μου, αναγκάστηκα, επειδή το όχημα ήταν εγκλωβισμένο και ήταν η μοναδική μου ευκαιρία να τον ακινητοποιήσω καθώς έδειχνε διάθεση να διαφύγει πάλι, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή μου, αφού θα μπορούσε ο οδηγός να είναι ένοπλος και να με πυροβολήσει, να κινηθώ από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, χωρίς να κρατάω όπλο αρχικά, να χτυπήσω με το χέρι μου το τζάμι της πόρτας του οδηγού απαιτώντας για άλλη μια φορά να σβήσει τη μηχανή, να ανοίξει την πόρτα και να εξέλθει του αυτοκινήτου.

Όταν για δεύτερη φορά ο οδηγός του ύποπτου οχήματος αδιαφόρησε για τις εντολές μου, και επειδή δεν μπορούσα να δω πόσα άτομα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, αφού παρά τα φώτα, τα τζάμια ήταν κατάμαυρα και δεν έβλεπα τίποτα, έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο από τη θήκη, με το δεξί μου χέρι, το οποίο δεν έχει ασφάλεια, το όπλισα και συνέχισα να φωνάζω στον οδηγό να βγει έξω και να σβήσει την μηχανή.

Μετά από αρκετά δευτερόλεπτα, που δεν μπορώ να υπολογίσω πόσα ακριβώς, λόγω και της εντάσεως των στιγμών, με το αριστερό μου χέρι άνοιξα την πόρτα του οδηγού, και για πρώτη φορά είδα, όσο μπορούσα να δω μέσα στο σκοτάδι, ότι στη θέση του οδηγού ήταν ένας άντρας που εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να υπολογίσω την ηλικία του, ούτε τη σωματική του διάπλαση, αλλά ο οποίος είχε στοιχεία επικινδυνότητας, όπως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός το οποίο προέκυψε αργότερα κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο όπου στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του οδηγού ευρέθει ένα επικίνδυνο όπλο με μεγάλη λάμα, στη δε ανοιχτή θήκη της πόρτας του συνοδηγού ανευρέθει ένα μεγάλο κατσαβίδι το οποίο είναι εντελώς άσχετο με την ηλικία και τις καθημερινές ενασχολήσεις του θύματος, του αδελφού του και της μητέρας τους».

Πηγή: protothema.gr
Tags: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣΦΟΝΟΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Οδυσσέας Σταμούλης: Τα δύο σενάρια για τον θάνατο του 11χρονου γιου του στους Φούρνους Ικαρίας
Ελλάδα

Χαλκιδική: Ανασύρθηκε νεκρός 26χρονος από το Λιμενικό στη Νέα Ποτίδαια

01.04.2026
Τέμπη: «Τσουνάμι» αντιδράσεων για τη συναυλία – «Ούτε καν τα μέλη του συλλόγου της δεν στηρίζουν την Καρυστιανού»
Επιλογές Συντακτών

Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματός της: «Ξεκινάμε για την ελπίδα»

01.04.2026
Next Post
Κρήτη: Επνιξε τα τρία αγόρια του σε ποτάμι για να εκδικηθεί την σύζυγό του – 24 χρονια μετά είναι ελεύθερος

Κρήτη: Επνιξε τα τρία αγόρια του σε ποτάμι για να εκδικηθεί την σύζυγό του - 24 χρονια μετά είναι ελεύθερος

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως την Ελλάδα! «Μην δοκιμάζετε την υπομονή μας!»

26.08.2020
Στέφανος Κασσελάκης: Άγρια κόντρα με δημοσιογράφο σε ραδιοφωνική εκπομπή στη Ρόδο – Έφυγε εξοργισμένος από το στούντιο

Στέφανος Κασσελάκης: Άγρια κόντρα με δημοσιογράφο σε ραδιοφωνική εκπομπή στη Ρόδο – Έφυγε εξοργισμένος από το στούντιο

31.05.2024

Δίκη Άλκη: Οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στις φυλακές Διαβατών και φώναξαν συνθήματα υποστήριξης στους κατηγορούμενους

18.01.2023

ΤΑΣΗ_

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος – Στο «κόκκινο» οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ

17.03.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026
Σέρρες: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 34χρονου έξω από μπαρ(Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος στην Καλαμαριά μετά από μαχαίρωμα – Ήταν ένας από τους «αυτόκλητους τιμωρούς»

13.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved