Empisteutiko.gr
17.11.25 || 11:36
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Άλλες πέντε καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ για το φονικό επεισόδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια

26.08.2023
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
«Αστακός» η Νέα Φιλαδέλφεια – Δρακόντεια μέτρα για τον αγώνα της ΑΕΚ, παρουσία εισαγγελέα
Share TweetShareEmail

Νέες καρατομήσεις σημειώθηκαν στην ΕΛΑΣ για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, κατά τη διάρκεια των οποίων  δολοφονήθηκε ο 29χρονος φίλος της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση καρατομούνται από τις θέσεις τους πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές) και μετακινούνται έως ότου ληφθεί οριστική απόφαση από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Tα στελέχη που μετανικούνται είναι:

Δυο βοηθοί ΓΑΔΑρχη (ταξίαρχοι)

Αναπληρωτής Κλαδάρχης τάξης

Διευθυντής γενικής αστυνόμευσης

Αναπληρωτης διευθυντής αστυνομικής διεύθυνσης Κορίνθου

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους ταξίαρχους  Δημήτρη Δάβαλο και Βασίλη Καλαμπόκη καθώς και για τους αστυνομικούς διευθυντές Μαρέ, Γιαννούλη και Γεώργιο Μπράβο.

Οι δύο ταξίαρχοι το βράδυ της 7ης Αυγούστου βρίσκονταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ο αστυνομικός διευθυντής Μαρές αναπλήρωνε τον Κλαδάρχη τάξης, ενώ ο Γεώργιος Μπράβος αναπλήρωνε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορίνθου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ:

Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι – κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Η ΕΛΑΣ έχει βίντεο που δείχνει τον γαμπρό του Καργάκη να πυροβολεί την ώρα της συμπλοκής στα Βορίζια

Η ΕΛΑΣ έχει βίντεο που δείχνει τον γαμπρό του Καργάκη να πυροβολεί την ώρα της συμπλοκής στα Βορίζια

05.11.2025
Σπείρα «μαϊμού» λογιστών εξαπατούσαν γιατρούς και ηλικιωμένες -Μέσα σε 9 μήνες έβγαλαν 630.000 ευρώ.

Παλαιστίνιος χτύπησε περαστικό με μπουκάλι και δάγκωσε αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας – Είχε πάνω του 5 μαχαίρια και 2 ψαλίδια

24.09.2025

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία απόδοσης ευθυνών θα έχει συνέχεια. Αποδίδονται ευθύνες αε 2 ταξίαρχους για την επιχειρησιακή διαχείριση της υπόθεσης από την ώρα που οι Κροάτες μπήκαν στην Αθήνα και κατευθύνθηκαν στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Παράλληλα ευθύνες αποδίδονται και σε δυο αστυνομικούς διευθυντές στελέχη του επιτελείου για τον τρόπο διαχείρισης των πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους ( καθυστέρηση -σαφηνεια εντολών κτλ), αλλά και στον αστυνομικό υποδιευθυντή για την διέλευση από το χώρο ευθύνης τους και την μη ανάληψη κάποιας δράσης παρά την ενημέρωση που είχε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Αυγούστου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι απομακρύνονται άμεσα από τις θέσεις τους:

  • – ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους
  • – οι Επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

 

Παράλληλα είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες καρατομήσεις, όπως και έγινε αναφέροντας ότι «εξυπακούεται, φυσικά, ότι οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν θα σταματήσουν εδώ».

Η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

«Καταρχήν, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος. Ενός νέου παιδιού, που έχασε τη ζωή του αδικαιολόγητα, μην πω τζάμπα.

Ο αθλητισμός δεν είναι χώρος βίας και η φίλαθλη ιδιότητα δεν πρέπει να αμαυρώνεται από τον οπαδισμό. Δυστυχώς, πάρα τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε, ιδίως μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να νικήσουμε την οπαδική βία. Θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση αυτή, πιο συστηματικά και πιο εντατικά. Αλλά, προφανώς, χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα, σε κάθε επίπεδο: αθλητικό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό, πολιτικό και ευρύτερα κοινωνικό. Είναι η ώρα της συνεργασίας και της προσπάθειας, όχι της σύγκρουσης και της αντιπαράθεσης που δεν προσφέρουν τίποτα: δεν αποκαλύπτουν, δεν δίνουν λύσεις, αλλά περισσότερο συσκοτίζουν και συγκαλύπτουν το πρόβλημα. Πρόβλημα βαθύτατο, ριζικό και πανευρωπαϊκό, αφού στην προκειμένη περίπτωση εμπλέκονται οπαδοί από διάφορα κράτη, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει διεθνή δίκτυα βίας και δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες.

Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές, πρωτοστατούσης της ΕΛ.ΑΣ, λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και είναι σε διαρκή διαβούλευση με κάθε εμπλεκόμενο φορέα, καθώς εκκρεμεί η διεξαγωγή σημαντικών αγώνων της UEFA σε ελληνικό έδαφος τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Όσον αφορά το γεγονός της διέλευσης των οπαδών της Dinamo Zagreb από τα ελληνικά σύνορα, την πορεία τους εντός της Ελλάδας και την τελική άφιξή τους στον τόπο των επεισοδίων, δεν θα μασήσω τα λόγια μου. Το γεγονός είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, καθώς είναι σαφώς κατώτερο των δυνατοτήτων και της αποδεδειγμένης ικανότητας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ναι μεν προχώρησε γρήγορα στην προσαγωγή και σύλληψη 98 ατόμων, στον τομέα όμως της πρόληψης και της αποτροπής απέτυχε.

Για αυτό έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, να προχωρήσει άμεσα στις παρακάτω κινήσεις:

1. Ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους να απομακρυνθεί πάραυτα από τη θέση του και τον τομέα ευθύνης του και να τεθεί στη διάθεση της ΓΑΔΑ.

2. Να απομακρυνθούν άμεσα από τους τομείς ευθύνης τους και να τεθούν στη διάθεση των αντίστοιχων Διευθύνσεων, έως ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα, οι Επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

3. Εξυπακούεται, φυσικά, ότι οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν θα σταματήσουν εδώ. Για αυτό και, παράλληλα, έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την τάχιστη διεξαγωγή και περάτωση εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Η έρευνα θα ανατεθεί σήμερα από τον Αρχηγό σε Ανώτατο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Κλείνοντας, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι υπάρχει η ισχυρή πολιτική βούληση, ώστε με πολλή και σκληρή δουλειά η ΕΛ.ΑΣ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της οπαδικής βίας. Αλλά χρειάζεται παράλληλα μια πανστρατιά, σε κάθε επίπεδο».

Σε αντιστράτηγο ανατέθηκε η ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών

Στον προϊστάμενο του Επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα ανατέθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις ευθύνες των αστυνομικών υπηρεσιών σε ό,τι αφορά τη διάσχιση όλης της Ελλάδας από τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αιματοκύλισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και γιατί δεν απετράπη η μετάβαση τους μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι ήταν εδώ και τουλάχιστον δύο μέρες οι προθέσεις τους γνωστές και είχε απαγορευτεί η παρουσία τους στον ποδοσφαιρικό αγώνα που επρόκειτο να γίνει σήμερα στο OPAP ARENA.

Tags: ΕΛΑΣΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Στάχτη έγινε το σπίτι στην Πυλαία – Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν ηλικιωμένη
Ελλάδα

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Στάχτη έγινε το σπίτι στην Πυλαία – Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν ηλικιωμένη

17.11.2025
Ντόναλντ Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης: «Μπορεί να βρουν λόγο για να μην μου το δώσουν» – Η Νορβηγία ετοιμάζεται για τα χειρότερα
Επιλογές Συντακτών

Politico: «Η νέα κούρσα εξοπλισμών της Δύσης: Πουλάει την ειρήνη για να αγοράσει πόλεμο»

17.11.2025
Next Post
Πούτιν: Η Δύση άρχισε τον πόλεμο στην Ουκρανία, θέλουν σύγκρουση με την Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία - Πούτιν στους μαχητές της Wagner: «Ορκιστείτε πίστη αλλιώς...»

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Αεροσκάφος της Turkish Airlines προσγειώθηκε επειγόντως στη Νέα Υόρκη όταν ο κυβερνήτης πέθανε εν πτήσει

Αεροσκάφος της Turkish Airlines προσγειώθηκε επειγόντως στη Νέα Υόρκη όταν ο κυβερνήτης πέθανε εν πτήσει

09.10.2024
Σέρρες: 13χρονος με 15χρονο “άνοιξαν” δύο φορές την ίδια επιχείρηση

Ο Χρυσοχοΐδης τοποθετεί 130 μυστικούς αστυνομικούς στα ΜΜΜ

11.02.2025
Ρέντη: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρέντη: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

08.12.2023

ΤΑΣΗ_

Βορίζια: Οι 9 πρωταγωνιστές του μακελειού στο χωριό του Ψηλορείτη – Οι πιστολέρο, οι 3 γυναίκες και οι κρυψώνες στα βουνά

Βορίζια: Οι 9 πρωταγωνιστές του μακελειού στο χωριό του Ψηλορείτη – Οι πιστολέρο, οι 3 γυναίκες και οι κρυψώνες στα βουνά

03.11.2025
Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του – Η απόδοσή του πλέον θα γίνεται αυτόματα

Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του – Η απόδοσή του πλέον θα γίνεται αυτόματα

05.11.2025
Βιασμός 14χρονης από Ρομά στον Πειραιά:  Συνελήφθη και ο τέταρτος για τη φρίκη – 18, 17 και 16 ετών οι άλλοι τρεις συλληφθέντες

Πασίγνωστος ηθοποιός της «10ης Εντολής» δικάζεται για βιασμό ανήλικης – «Δεν έχεις βαρεθεί να λες όχι;»

24.10.2025
Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα τρία παιδιά του 39χρονου για να μπορέσουν να τον κηδέψουν

Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα τρία παιδιά του 39χρονου για να μπορέσουν να τον κηδέψουν

01.11.2025
Gmail: Έκλεψαν πάνω από 180 εκατ. κωδικούς πρόσβασης – Πώς να δείτε αν ο λογαριασμός σας έχει επηρεαστεί

Gmail: Έκλεψαν πάνω από 180 εκατ. κωδικούς πρόσβασης – Πώς να δείτε αν ο λογαριασμός σας έχει επηρεαστεί

27.10.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved