Empisteutiko.gr
17.06.25 || 18:11
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Μητσοτάκης στον Alpha: Δεν περίμενα να έχουμε 20 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι νέες κάλπες είναι άδειες

24.05.2023
in Επιλογές Συντακτών, Πολιτική
Μητσοτάκης στο CNN: Νικήσαμε τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση – Η Τουρκία μας απειλεί
Share TweetShareEmail

Συνέντευξη στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ παραχωρεί αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην πρώτη συνέντευξή του σε ελληνικό ΜΜΕ (είχε προηγηθεί χθες συνέντευξη στο CNN και στην Κριστιάν Αμανπούρ) μετά τον εκλογικό θρίαμβο, ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά του ενόψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου, που «κλείδωσε» μετά την άκαρπη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών νωρίτερα σήμερα, υπό την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αύριο στις 16:00 ορκίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς και οι υπουργοί που θα απαρτίζουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Μητσοτάκης: Οι κάλπες είναι άδειες στις 25 Ιουνίου
Την τελευταία του ημέρα στο μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε να επιστρέψει στο γραφείο αυτό, αν ο ελληνικός λαός κάνει το επόμενο βήμα στις δεύτερες κάλπες.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Βαρύτερες ποινές για όσους μπαίνουν παράνομα στη χώρα»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προκαλούν έντονη ανησυχία»

15.06.2025
Μητσοτάκης – Τζόκοβιτς έφαγαν μαζί σε γνωστό εστιατόριο στο Κολωνάκι

Μητσοτάκης – Τζόκοβιτς έφαγαν μαζί σε γνωστό εστιατόριο στο Κολωνάκι

14.06.2025

«Από αύριο το απόγευμα στο γραφείο αυτό θα κάθεται ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Εύχομαι να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο. Πρέπει η ΝΔ να κερδίσει και αυτές τις εκλογές με ισχυρή πλειοψηφία. Σε κάθε εκλογή η κάλπη είναι άδεια. Πρέπει να ξαναγεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της ΝΔ», δήλωσε στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αισθανόταν την ανταπόκριση των πολιτών στον πολιτικό λόγο της ΝΔ και στο μήνυμα της αισιοδοξίας. Είπε ότι κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι η ΝΔ θα είχε υπερδιπλάσσιο ποσοστό του δεύτερου κόμματος. «Με γεμίζει με περισσότερη ευθύνη για την επόμενη ημέρα. Οι πολίτες πιστεύω επιλέγουν θετικά ποιος πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία», σημείωσε.

 

«Σίγουρα κερδίσαμε εμείς. Σίγουρα έχασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισε και η κοινωνία σε ωριμότητα, κέρδισε ο πολιτικός διάλογος. Ηττήθηκε η τοξικότητα, η χυδαιότητα. Δεν υπήρχε κανείς πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση που να υβρίστηκε περισσότερο από εμένα. Φάνηκε ότι η πραγματική κοινωνία είναι άλλου από τον τοξικό μικρόκοσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος που άνοιξε το 2010, ένας κύκλος θυμού και οργής. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Εύχομαι και ελπίζω και οι αντίπαλοί μας να πήραν τα μαθήματά τους», συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν τον αφορά η συζήτηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. «Θα ψηφίσουμε για το ποιος θα είναι κυβέρνηση, όχι ποιος θα είναι αντιπολίτευση. Το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Να εκφράσω την ευχή μου σε αυτή την προεκλογική περίοδο να μιλήσουμε πιο προγραμματικά, να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Κάθε πολίτης που ψηφίζει τη ΝΔ υπογράφει ένα συμβόλαιο ευθύνης με εμένα. Επειδή ακούω για την πιθανή αλαζονεία, να πω ότι όσο πιο μεγάλο είναι το εύρος της νίκης τόσο πιο σεμνός επιβάλλω στον εαυτό μου να είμαι», απάντησε.

Στο ερώτημα «Τσίπρας ή Ανδρουλάκης» είπε ότι θα το κρίνουν οι πολίτες. Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση απέτυχε και σίγουρα δεν συμμετείχε στην προσπάθεια για ευρύτερες συναινέσεις. «Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να παίξει αυτό το ρόλο; Δεν το ξέρω. Εξακολουθεί να μου δίνει την εντύπωση ότι θέλει να γυρίσει πίσω στις μεγάλες δόξες του ’80, μόνο που είμαστε στο 2023. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 12 μονάδες, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 2, δεν το λες και θρίαμβο», συνέχισε.

«Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι ένα ολόκληρο υπόδειγμα πολιτικής που στηρίχθηκε σε fake news και ότι οι αντίπαλοί μας είναι εχθροί μας ηττήθηκε. Και χθες ο κ. Τσίπρας τα φόρτωσε στην κοινωνία. Δεν χρειαζόμαστε άλλη τοξικότητα. Ο κόσμος δεν ενδιαφερόταν να ακούσει τη δική μου κριτική στην αντιπολίτευση. Η κοινωνία σήμερα περιμένει από τους πολιτικούς να λύνουν προβλήματα. Το υπόδειγμα μιας πολιτικής δύναμης που προσπάθησε, έκανε λάθη και τα αναγνώρισε, εγώ ο ίδιος τσαλακώθηκα πολλές φορές, αυτό είναι το υπόδειγμα ηγεσίας το οποίο πρεσβεύω, αυτή η πολιτική της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών πιστεύω ότι επιβραβεύθηκε», υπογράμμισε.

Το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου: Ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για το διακύβευμα της νέας κάλπης, δεδομένου ότι «εξέλιπε ο μπαμπούλας» της κυβέρνησης ηττημένων, υπογράμμισε ότι «πράγματι αυτές οι εκλογές είναι δύσκολες και για εμάς» καθώς πρέπει να επαναβεβαιωθεί η αυτοδυναμία της ΝΔ καθώς ο πήχης μπορεί να ανέβει ανάλογα με τα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή. Τόνισε μάλιστα ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκης «και σήμερα ακόμη λέει ότι δεν θέλει εμένα για πρωθυπουργό, δεν έχει αλλάξει θέση». Χρειάζεται αυτοδυναμία για να μην ξαναμπαίνουμε σε περιπέτειες. Δεν πιστεύω ότι οι πολίτες φοβήθηκαν, ψήφισαν θετικά για τη δουλειά που έγινε.

Για τα θετικά μηνύματα στις κάλπες: «Σίγουρα γεωγραφική ικανοποίηση είναι η Κρήτη. Σημαίνει για μένα πολλά. Όπως και η μεγάλη επιτυχία της ΝΔ στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας όπως στο Πέραμα. Οι άνθρωποι εκεί ψήφισαν για τις δουλειές τους. Δεν ψήφισαν με κομματικές παρωπίδες. Λέει πολλά για το κοινωνικό αποτύπωμα της πολιτικής μας. Είδαν οι πολίτες ότι και στις δύσκολες εποχές της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης στρέψαμε το ενδιαφέρον μας στους πιο αδύναμους. Στη Βόρεια Ελλάδα, εγώ είμαι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης. Αισθάνεται ότι είναι παραμελημένη, σε ένα βαθμό δικαιολογημένο. Δεν βάφτηκε τυχαία ο χάρτης γαλάζιος. Στη Β. Ελλάδα έχουμε ευκαιρία να βελτιώσουμε τα ποσοστά μας. Στους πολίτες που τοποθετούνται σε κόμματα δεξιά της ΝΔ , θα τους έλεγα να δουν ποιοι είναι οι πατριώτες στην πράξη και όχι στα λόγια. Να αναλογιστούν αν αξίζει να δώσουν τη ψήφο τους σε κόμματα διαμαρτυρίας που ουσιαστικά δεν έχουν να συνεισφέρουν πολλά στη διακυβέρνηση της χώρας. Κι εγώ θα ξαναρχίσω να γυρνάω την Ελλάδα και αυτό είναι απαίτηση που έχω από όλα τα στελέχη μας. Θα αξιολογήσω πολύ προσεκτικά τη δουλειά που θα κάνουν τα στελέχη και έχω την απαίτηση να τρέξουν για το κόμμα όπως έτρεξαν για τον εαυτό τους».

Μητσοτάκης: Ανάπτυξη με λιγότερες ανισότητες και πλούσια μεταρρυθμιστική ατζέντα
Παράλληλα, αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους στην οικονομία και στην πλούσια μεταρρυθμιστική ατζέντα που, όπως είπε έχει για την επόμενη ημέρα.

Για υποψήφιους βουλευτές ΝΔ: Αν νομίζουν τα στελέχη μας πως ικανοποιήθηκαν από την εκλογή τους, θα απογοητευτούν γιατί θα αξιολογήσω πολύ αυστηρά τι κάνουν και την πολιτική τους δράση. Πιο πολύ θα μετρήσει τι θα κάνουν σ’ αυτές τις εκλογές.

Και πρόσθεσε: «Όση κούραση και να υπάρχει, ξεκινάμε από πολύ καλή θέση. Να ευχαριστήσουμε τους πολίτες και να τους πούμε ξανακάνετε τον τόπο να κάνετε πάλι το βήμα. Την απλή αναλογική δεν την επιλέξαμε εμείς».

Μητσοτάκης: Ξέρω ποιοι ράβουν υπουργικά κοστούμια
Σχετικά με το επόμενο υπουργικό συμβούλιο είπε ότι θα κυβερνήσει με τους καλύτερους ή τις καλύτερες που θα επιθυμώ ανάλογα με το αντικείμενο. «Έχω πολύ καλές επαφές με τους ράφτες όλης της Αθήνας για να ξέρω ποιοι ράβουν κοστούμια» είπε χαριτολογώντας. Για να σπεύσει να συμπληρώσει σε σχέση με «αμετακίνητους». «Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει πολλές περισσότερες γυναίκες και σημαντικότατο rotation. Μπορεί να το εκλάβει κανείς όπως θέλει. Η πιθανότητα συνέχισης κάποιου σε ένα υπουργείο είναι περιορισμένη» τόνισε. Υπενθύμισε ότι δεν έκανε δομικούς ανασχηματισμούς την προηγούμενη τετραετία, σημείωσε ωστόσο ότι μιλάμε για νέα κυβέρνηση.

Είπε, επίσης, ότι το πρώτο δίλημμα είναι η αυτοδυναμία και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης να τρέξω ακόμα πιο γρήγορα. Εφόσον επιβεβαιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα θα έχουμε λάβει μια πολύ ισχυρή εντολή», συμπλήρωσε.

Μητσοτάκης: Η αυτοδύναμη ΝΔ μπορεί να ανοίγεται σε άλλους χώρους
Απαντώντας στη θέση της αντιπολίτευσης ότι στόχος είναι να περιοριστεί μια αλαζονική κυβέρνηση απάντησε τα εξης: «Η εκτελεστική εξουσία ελέγχεται. Η χώρα έχει κατεξοχήν κυβερνηθεί από αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Εμείς ποτέ δεν σταματήσαμε να αναζητούμε ευρύτερες συναινέσεις. Έχω αποδείξει ότι η αυτοδύναμη ΝΔ μπορεί να ανοίγεται σε στελεχιακό δυναμικό από άλλους χώρους. Αυτή η προσπάθεια της συνεχούς διεύρυνσης δεν υπάρχει λόγος να μη συνεχιστεί. Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό, τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη σε θέματα που αφορούν τη συμπεριφορά μου και αφορά όλα τα στελέχη».

Μητσοτάκης σε Βαρουφάκη: Ας αναλογιστεί γιατί δεν μπήκε στη Βουλή
Για όσους μιλούν για «καθεστώς Μητσοτάκη» όπως ο κ. Βαρουφάκης, είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο κ. Βαρουφάκης να αναλογιστεί γιατί δεν μπήκε στη Βουλή. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δεν είναι ανεξέλεγκτες. Εγώ αναγνωρίσει τα λάθη μου. Εναπόκειται και στην αντιπολίτευση να δει σε ορισμένα θέματα να αναζητούμε ευρύτερες συναινέσεις».παρά σε τι σειρά ήρθαν στις προηγούμενες, είναι συλλογική προσπάθεια.

Μητσοτάκης: Δεν θα αλλάξω μόνος μου το Σύνταγμα
Ο κ. Μητσοτάκης ςίπε, επίσης, ότι ήταν λάθος οι δηλώσεις στελεχών ότι η ΝΔ θα πάρει 180 έδρες στην επόμενη Βουλή. «Το Σύνταγμα το προβλέπει γιατί επιδιώκει συναινέσεις για να αλλάξει ο συνταγματικός χάρτης της χώρας. Μακριά από μένα ότι θέλω να το αλλάξω μόνος μου. Κάποιοι εξακολουθούν να μαθαίνουν από τα λάθη τους. Και σήμερα διακινούν ότι θέλω να ιδιωτικοποιήσω το νερό, να απολύσω δημοσίους υπαλλήλους. Δεν μαθαίνουν τίποτα», πρόσθεσε.

Δήλωσε ότι θα φέρει αμέσως τροποποίηση του υφιστάμενου πλαισίου για τη ψήφο των Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό. «Είσαι εγγεγραμμένος, το βεβαιώνεις και ψηφίζεις από όπου θέλεις. Εύχομαι και ελπίζω ότι θα βρούμε τους 200 βουλευτές», ανέφερε.

Tags: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Ο Τραμπ επεκτείνει την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε ακόμη 36 χώρες
Πολιτική

Ο Τραμπ επεκτείνει την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε ακόμη 36 χώρες

17.06.2025
Ντόναλντ Τραμπ: «Θα πετύχουμε κάτι καλύτερο από εκεχειρία στο Ιράν»
Πολιτική

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα πετύχουμε κάτι καλύτερο από εκεχειρία στο Ιράν»

17.06.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Live: Εμβολιασμός, αλλιώς αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών -Ποιους αφορά, όλες οι ανακοινώσεις

13.07.2021
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

08.07.2023
Άνδρας κρεμάστηκε σε πλατεία της Πάτρας: «Πάγωσαν» οι περαστικοί

Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκροί σε τροχαίο μία 20χρονη και ένας 17χρονος – Πώς έγινε το δυστύχημα

30.11.2024

ΤΑΣΗ_

Έρχεται χρέωση 13 ευρώ το μήνα σε Instagram και Facebook

Έρχεται χρέωση 13 ευρώ το μήνα σε Instagram και Facebook

11.06.2025

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Μη φάτε αυτή την σοκολάτα – Προκαλεί ερωτική… διέγερση!

29.05.2025
Ο Ivan Greko είναι ο γνωστός τράπερ στην απαγωγή «τίγρης» – Απειλούσαν να κόψουν τα δάχτυλα γιου επιχειρηματία

Ο Ivan Greko είναι ο γνωστός τράπερ στην απαγωγή «τίγρης» – Απειλούσαν να κόψουν τα δάχτυλα γιου επιχειρηματία

24.05.2025
Πασχαλάκης: Τι δηλώνει ο διεθνής τερματοφύλακας για το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Μύκονο

Πασχαλάκης: Τι δηλώνει ο διεθνής τερματοφύλακας για το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Μύκονο

11.06.2025
Annie Knight: Τι αρνείται να κάνει επί πληρωμή στο σεξ η γυναίκα που νοσηλεύτηκε, επειδή κοιμήθηκε με 583 άντρες

Annie Knight: Τι αρνείται να κάνει επί πληρωμή στο σεξ η γυναίκα που νοσηλεύτηκε, επειδή κοιμήθηκε με 583 άντρες

12.06.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved