Empisteutiko.gr
02.10.25 || 18:09
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Εκλογές 2023: Οι «γαλάζιες» μάχες στην Αττική, οι «πράσινες» πινελιές και οι υποψηφιότητες Καραμανλή και Χειμάρα

07.04.2023
in *ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΛΙΑ ΑΡΘΡΑ *
Ψηφοδέλτια ΝΔ για τις Εκλογές 2023: Οι νέοι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας σε όλη τη χώρα
Share TweetShareEmail

Ενώ, κάποιοι έλαβαν, με προφανή ανακούφιση, μια δεύτερη ευκαιρία να κριθούν από τους πολίτες στις προσεχείς εκλογές, ώστε να επανεκλεγούν βουλευτές.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο παραιτηθείς βουλευτής Θέμης Χειμάρας – μετά την “αθώωση” από τον ΣΔΟΕ σε σχέση με δημοσιεύματα εις βάρος του για τον κύκλο εργασιών της εταιρείας του με δήμους και φορείς Δημοσίου – σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πάρει το “πράσινο φως” να μετάσχουν στα ψηφοδέλτια των Σερρών και της Φθιώτιδας αντίστοιχα.

Η μάχη της Α’ Αθήνας

Σκληρή θα είναι η “μάχη” στην Α’ Αθηνών όπου “διαγκωνίζονται” παλαιότερα και νεότερα στελέχη, με υψηλή δημοφιλία.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Στη Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Λοβέρδος – Η συνάντηση με τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου και οι δηλώσεις

Στη Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Λοβέρδος – Η συνάντηση με τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου και οι δηλώσεις

16.09.2025
Οι επόμενες κινήσεις Ανδρουλάκη «για να γυρίσει ο ήλιος» του ΠΑΣΟΚ – Τι του ζητούν μετά τον «περίπατο» επί Δούκα

Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει, το μήνυμα Ανδρουλάκη

14.09.2025

Η άφιξη του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, που αρχικά αναμενόταν να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, δημιουργεί νέα δεδομένα στην “αρένα” της Α’ Αθήνας, όπου δίνουν την εκλογική “μάχη” ακόμη δύο υπουργοί: ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αλλά και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Στην ίδια περιφέρεια διεκδικούν την εκλογή τους και: η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, η Φωτεινή Πιπιλή, αλλά και η νεοεισερχόμενη Άννα Ροκοφύλλου, κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Ροκόφυλλου, νομικός και νυν αντιδήμαρχος Αθηναίων. Πρόσωπο που σηματοδοτεί το άνοιγμα στην κεντροαριστερά, μαζί με τον καθηγητή Ναπολέωντα Μαραβέγια που θα είναι υποψήφιος στην Κεφαλλονιά.

Στην αρένα του Βόρειου Τομέα

Μεγάλος ο ανταγωνισμός και στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, όπου την πρωτιά στην κατάταξη της “γαλάζιας” παράταξης διεκδικούν οι υπουργοί Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Την επανεκλογή τους διεκδικούν και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αλλά και οι: Γιώργος Κουμουτσάκος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ενώ στη μάχη της ψήφου στον Βόρειο Τομέα ρίχνεται και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Η αναμέτρηση στο Δυτικό Τομέα

Στον Δυτικό Τομέα, όπου και πάλι θα είναι υποψήφιος και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τις γειτονιές “οργώνουν” για να λάβουν την έμπρακτη εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων ο αναπλ. υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Λοβέρδος. Στη Δυτική “αρένα” θα “διαγκωνιστούν” για την εκλογή τους η υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρίας Συρεγγέλα και ο ΠΑΣΟΚογενής, πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση της ΝΔ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να είναι υποψήφιος και στην Α’ Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας το κενό που αφήνει η αποχώρηση του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή, ενώ ήδη έχει ανακοινώσει ότι η τρίτη υποψηφιότητα του θα είναι στον ‘Έβρο.

Η μάχη στα Νότια

Στο Νότιο Τομέα “μάχη” για την πρωτιά αναμένεται να δώσουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια διεκδικούν την ψήφο των πολιτών ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο επί σειρά ετών δήμαρχος Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο Χάρης Θεοχάρης, η Άννα Καραμανλή, η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο Γιάννης Καλλιανός και ο Βασίλης Σπανάκης.

Στον Νότιο Τομέα ανακοινώθηκε και η υποψηφιότητα του Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Τάσου Γαϊτάνη, του πρώην βουλευτή του “Ποταμιού” Γρηγόρη Ψαριανού, του γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού Ποσειδώνα Γιαννόπουλου, του ηθοποιού Σταύρου Νικολαΐδη, γνωστού από τα «Εγκλήματα» κ.α. τηλεοπτικές σειρές και της κόρη της πρώην υπουργού της ΝΔ, Φάνης Πάλλη Πετραλιά, Θεοδώρα.

Ο ανταγωνισμός στην Ανατολική Αττική

Μεγάλος ο συναγωνισμός και στην Ανατολική Αττική, όπου ανακοινώθηκε η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, όπως και της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη.

Στην συγκεκριμένη περιφέρεια εκλέγεται ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο επί 23 χρόνια βουλευτής Γιώργος Βλάχος αλλά και ο Βασίλης Οικονόμου που παλαιότερα ήταν και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Μια “γαλάζια” θέση αδειάζει με την αποχώρηση από το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο της Γεωργίας Μαρτίνου, για αποκλειστικά προσωπικούς λόγους, η οποία στις εκλογές του 2019 είχε λάβει την πρώτη θέση στην εκλογική κατάταξη στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής.

Οι κεντρώες πινελιές

Τις… κεντρώες “πινελιές” στα “γαλάζια” ψηφοδέλτια δίνουν: ο Απόστολος Σπυρόπουλος στην Αρκαδία, γιος του ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Επίσης, η Παρασκευή Φτακλάκη στα Δωδεκάνησα και η Χαρίκλεια Ντερμανάκη στα Χανιά.

Οι υφυπουργοί

Να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών της Μαγνησίας στη μάχη της 21ης Μαΐου, αποφάσισε και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα στις φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος, ενώ και η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου θα ζητήσει την ψήφο στην Α΄ Πειραιά.

Ανανέωση και γυναικείο άρωμα

Ο στόχος της ΝΔ και του Πρωθυπουργού στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων ήταν να συμβολίζουν την ανανέωση, να σηματοδοτούν το άνοιγμα στο κέντρο και στην κεντροαριστερά και να έχουν ισχυρή γυναικεία παρουσία.

Έτσι, το 50% του συνόλου των “γαλάζιων” υποψηφίων είναι νέα πρόσωπα, χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενώ η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%.

Ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη.

 

Πηγή: newsit.gr

Tags: ΕΚΛΟΓΕΣΚΟΜΜΑΤΑΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Φθινοπωρινή «στροφή» του καιρού: Πέφτει η θερμοκρασία, πού περιμένουμε βροχές -Η πρόγνωση της ΕΜΥ
*ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΛΙΑ ΑΡΘΡΑ *

Πείτε αντίο στο καλοκαίρι: Γιατί σήμερα ξεκινάει επίσημα το φθινόπωρο

22.09.2025
Τουσκ: «Η Πολωνία δεν θα διστάσει να καταρρίψει αντικείμενα που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της»
*ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΛΙΑ ΑΡΘΡΑ *

Τουσκ: «Η Πολωνία δεν θα διστάσει να καταρρίψει αντικείμενα που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της»

22.09.2025
Next Post

ΑΑΔΕ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 36, 72 και 120 δόσεις – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

90χρονος βελονιστής παρέλυσε ασθενή και της επιτέθηκε σεξουαλικά

90χρονος βελονιστής παρέλυσε ασθενή και της επιτέθηκε σεξουαλικά

28.09.2023
Φωτιά στη Μαγνησία: «Όταν βρέξει οι καρκινογόνες ουσίες της φωτιάς θα περάσουν στο πόσιμο νερό»

Φωτιά στη Μαγνησία: «Όταν βρέξει οι καρκινογόνες ουσίες της φωτιάς θα περάσουν στο πόσιμο νερό»

02.08.2023
Μέση Ανατολή: Θρίλερ με την τύχη του νέου ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασέμ Σαφιεντίν – Έγινε στόχος ισραηλινής επίθεσης

Μέση Ανατολή: Θρίλερ με την τύχη του νέου ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασέμ Σαφιεντίν – Έγινε στόχος ισραηλινής επίθεσης

04.10.2024

ΤΑΣΗ_

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

08.09.2025
Διατροφολόγος: Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν αγοράζει ποτέ από το σούπερ μάρκετ

Πρόστιμο 2,2 εκατομμύρια ευρώ σε Σκλαβενίτη και Lidl από το υπουργείο Ανάπτυξης

24.09.2025
Χανιά: Κουμπάρος του ηθοποιού Στράτου Τζώρτζογλου ο «εγκέφαλος» της μαφίας

Χανιά: Κουμπάρος του ηθοποιού Στράτου Τζώρτζογλου ο «εγκέφαλος» της μαφίας

03.09.2025
ΑΑΔΕ: Στα “σκαριά” το ψηφιακό πελατολόγιο – Ποιους ελεύθερους επαγγελματίες αφορά

ΑΑΔΕ: Παγίδευσε γνωστό trapper, ο οποίος αγόρασε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω… μη κερδοσκοπικής

06.09.2025
Μεγάλη επιχείρηση ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη – Προσαγωγές Τούρκων για τους πυροβολισμούς

Για δύο ώρες κυνηγούσαν τον γιο του επιχειρηματία οι αστυνομικοί: Οι κόντρες στην Αττική Οδό, το κρυμμένο supercar και το αλκοόλ

08.09.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved