Empisteutiko.gr
15.12.25 || 03:05
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Τέμπη: Η ώρα αλλαγής βάρδιας των σταθμαρχών τροποποιήθηκε μετά τη σύγκρουση των τρένων

09.03.2023
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στους 38 ανέρχονται οι νεκροί και 66 τραυματίες νοσηλεύονται
Share TweetShareEmail

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το μοιραίο βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, όταν έγινε η αλλαγή βάρδιας των σταθμαρχών και ανέλαβε ο 59χρονος, πριν την τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, ο 59χρονος σταθμάρχης που κατηγορείται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατέθεσε πως η ώρα της παράδοσης – παραλαβής που καταγράφεται σε ένα βιβλίο, άλλαξε μετά το συμβάν στα Τέμπη και αυτό που έγραψαν οι δύο συνάδελφοι αρχικά, σβήστηκε με διορθωτικό.

Από τις πρώτες στιγμές μετά την τραγωδία στα Τέμπη υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για τις ευθύνες των εμπειρότερων σταθμαρχών, οι οποίοι δεν βρίσκονταν μαζί με τον κατηγορούμενο 59χρονο την ώρα της βάρδιας, καθώς είχε πιάσει δουλειά λίγο καιρό και ήταν ακόμη άπειρος.

Ο κατηγορούμενος σταθμάρχης είχε τη βάρδια από τις 22:00 έως τις 07:00 και ο συνάδελφός του είχε την προηγούμενη βάρδια από τις 14:00 έως τις 23:00, που σημαίνει ότι για τουλάχιστον 1 ώρα θα έπρεπε να δουλεύουν μαζί.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Λάρισα: Πήρε ξανά άδεια η επιχειρηματίας στο λούνα παρκ της οποίας σκοτώθηκε η 13χρονη στον Αλμυρό

Αναβιώνει το τραγικό δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική το 2024: «Μου τον σκότωσαν» ξεσπά ο πατέρας του 19χρόνου

09.12.2025
Προφυλακίστηκε ο 29χρονος για το θανατηφόρο τροχαίο στη Λούτσα: «Έκανα ελιγμό, δεν αποκλείω να υπήρξε σύγκρουση» είπε στην απολογία του

Προφυλακίστηκε ο 29χρονος για το θανατηφόρο τροχαίο στη Λούτσα: «Έκανα ελιγμό, δεν αποκλείω να υπήρξε σύγκρουση» είπε στην απολογία του

04.12.2025

Όμως, ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως δεν πρόλαβε να ενημερώσει τον προϊστάμενό του, πως ο παλιός σταθμάρχης είχε αποχωρήσει από τις 22:15 με 22:20 και ο νεότερος είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα από τις 22:05 έως και τις 22:10.

 

«Διαπίστωσα από την κατάθεση του προϊσταμένου μου, αυτός είχε δώσει εντολή στους σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας να καθίσουν μέχρι τις 23:00 μέχρι να περάσει και η αμαξοστοιχία 62», κατέθεσε ο 59χρονος, σύμφωνα με τον Αlpha.

«Ο κάθε σταθμάρχης μετά τη βάρδιά του παραδίδει και παραλαμβάνει ο νέος και αυτή η παράδοση – παραλαβή καταγράφεται εγγράφως στο βιβλίο, όπου σε αυτό αναγράφεται η ώρα έναρξης και λήξης της προηγούμενης βάρδιας. Μετά το συμβάν, η ώρα παράδοσης – παραλαβής είχε αλλάξει με διορθωτικό στο βιβλίο», ανέφερε ο 59χρονος.

«Δεν θυμάμαι ποια ήταν η ώρα που έγραψαν ότι ανέλαβα. Το συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκεται στο γραφείο του σταθμάρχη, τοποθετημένο σε ένα ράφι και διαπίστωσα μετά το συμβάν ότι ήταν διορθωμένη η ώρα. Η πραγματική ώρα αναχώρησης του παλιού σταθμάρχη είναι γύρω στις 22:20 και του νέου γύρω στις 22:10», κατέθεσε μεταξύ άλλων ο 59χρονος.

Τι κατέθεσε ο προϊστάμενος – Ευθύνες σε σταθμάρχες και μηχανοδηγό

Από τη μεριά του, ο προϊστάμενος έχει δώσει 3 καταθέσεις στις Αρχές και έχει περιγράψει όλα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη αλλά και όσα παρέλειψαν να κάνουν οι σταθμάρχες, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση των τρένων.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, όταν κάλεσε τον 59χρονο για να μάθει τι έγινε, ο κατηγορούμενος σταθμάρχης παραδέχθηκε το λάθος του. «Πανικόβλητος μου είπε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει σε ποια γραμμή έδιωξε την επιβατική αμαξοστοιχία», κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Ο προϊστάμενος τονίζει στην κατάθεσή του ότι είχε δώσει εντολή στους άλλους σταθμάρχες να μείνουν μέχρι τις 23:00 για να είναι σίγουροι για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας ενώ επιρρίπτει ευθύνες και στον μηχανοδηγό για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ.

«Τον ρώτησα αν είχε επιδώσει υπόδειγμα 1001 δελτίου ειδοποίησης ότι η αμαξοστοιχία 62 κινείται αντίθετα σε μονή γραμμή καθόδου μεταξύ Λάρισας και Νέων Πόρων. Αυτός απάντησε: “Δεν έδωσα 1001 όπως θα έπρεπε να αναζητήσουν οι μηχανοδηγοί αμαξοστοιχίας, γιατί κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση. Δεν μου ζήτησαν υπόδειγμα 1001 και με αριθμό τηλεγραφήματος 47 ανέφερα στους 2 μηχανοδηγούς ότι έχουν γραμμή ελεύθερη μέχρι τους Νέους Πόρους, χωρίς να προσδιορίσω σε ποια γραμμή θα κινηθούν…”», κατέθεσε μεταξύ άλλων ο προϊστάμενος.

Τρεις νέες ποινικές διώξεις για το δυστύχημα στα Τέμπη

Παράλληλα, μετά την απολογία του επιθεωρητή του ΟΣΕ και των δύο σταθμαρχών που είχαν βάρδια τη μοιραία νύχτα, ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις στα τρία αυτά πρόσωπα, για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες κατά συρροή. Η πρώτη κατηγορία είναι κακούργημα που επισύρει ποινή από 10 χρόνια έως και ισόβια.

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας έχει ήδη προφυλακιστεί. Οι διώξεις αυτές αφορούν τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον ακατάλληλο σταθμάρχη, αλλά και τους δύο σταθμάρχες που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή θα συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, προκειμένου να επιλέξουν τους δύο εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες μετά από την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ο οποίος εποπτεύει από την πρώτη στιγμή τις ανακρίσεις στο σύνολο τους με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Tags: ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΣΥΓΚΡΟΥΣΗΤΡΑΙΝΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Θεσσαλονίκη: «Τρελή» πορεία λεωφορείου – Οδηγός αστικού έριξε μπάρες σε διάβαση τρένων
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Τρελή» πορεία λεωφορείου – Οδηγός αστικού έριξε μπάρες σε διάβαση τρένων

14.12.2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη εις βάρος των 37 συλληφθέντων για εγκληματική οργάνωση και απάτη
Έγκλημα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας οι 15 συλληφθέντες για τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις

14.12.2025
Next Post
Γκάλοπ Marc: Έχασε 2,9 μονάδες η κυβέρνηση μετά τα Τέμπη – Δεν πήρε τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 4,6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Γκάλοπ Marc: Έχασε 2,9 μονάδες η κυβέρνηση μετά τα Τέμπη - Δεν πήρε τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ - Στο 4,6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Σύνοδος Κορυφής: Ο Μητσοτάκης ζητά κοινό βηματισμό για τις αμυντικές προμήθειες- Δεν αρκεί η εξαίρεση δαπανών

Σύνοδος Κορυφής: Ο Μητσοτάκης ζητά κοινό βηματισμό για τις αμυντικές προμήθειες- Δεν αρκεί η εξαίρεση δαπανών

21.03.2024
Ξάνθη: Σε κρίσιμη κατάσταση 19χρονη που παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε από οδηγό αυτοκινήτου

Τραγωδία στην Πάτρα: Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε 86χρονη, τραυμάτισε την 8χρονη εγγονή της – Συνελήφθη ο οδηγός

30.08.2025
Πόλεμος στη Γάζα: Νεκροί δύο δημοσιογράφοι από πυρά ισραηλινών δυνάμεων

Πόλεμος στη Γάζα: Νεκροί δύο δημοσιογράφοι από πυρά ισραηλινών δυνάμεων

21.11.2023

ΤΑΣΗ_

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

19.11.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σοβαρό ατύχημα στην Ιταλία: 18 μηνών αγοράκι έπεσε από αυτοκίνητο εν κινήσει – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πέθανε 15χρονος μετά την εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του

20.11.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025
Επιμένει η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο στο Λουτράκι: Πρώτη φορά μου συνέβη αυτό στα 25 χρόνια, να βοηθήσουμε το παιδί

Επιμένει η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο στο Λουτράκι: Πρώτη φορά μου συνέβη αυτό στα 25 χρόνια, να βοηθήσουμε το παιδί

21.11.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved